Eşimin yemek seçmesi, küslükler

Ay okurken yoruldum. Yemek seçen insan çok zor. Benim de sevmediğim şey vardır az ama var yani örneğin bulgur pilavı hiç sevmem ama geçen misafirlikte tabağıma koymuşlardı. Bol yoğurtla üstüne su içerek yedim ölmedim yani yiyince. Eşiniz her misafirlikte ben yemem diyormuş pes. Bence hiç uğraşmayın madem öyle yapsın kendine ne yapıyorsa. Birlikte sofraya oturmak istemeniz güzel ama aynı çabayı eşiniz göstersin biraz. Ek olarak asla yemem dediğim tek şey yumurtanın beyazı. Omlet yaptığım zaman sarıyla beyazı iyice karıştırıyorum tek beyaz olmadığı için karışıp rahatsız etmiyor o şekilde denemediyseniz öyle deneyin

Sağolun, evet dışarda pide lahmacun yiyor, onlarda da soğan var diyorum ama görünmüyor diyor :KK43:
bu cevaptan sonrasını okumadım. Kocanız yemiyor filan değil sadece fazlasıyla şımarık. Yapın yemeğinizi yerse yer yemezse paşa gönlü bilir. Tepenize çıkarmışsınız şehzadeyi inmek bilmemiş.

Şımarık. Başka bir şey değil. Teyze oğlu da bir ara soğan istemezdi yemeklerde. Teyzem soğanı hiç doğramadan yemeğin içine atar pişince çıkarırdı. Anlamadı bile şapşik. Böyle bir deneyin bakalım.

Dün yine şiddetli tartıştık bu yüzden, sonuç : “Benim de zevklerim olabilir, yemiyorum kardeşim, yemiyorum”” diye ortalığı inletti. Yok, kendi yapacakmış, dışardan yiyecekmiş, çok zenginiz ya, her gün kebapçıda beyefendi.

Dün yine şiddetli tartıştık bu yüzden, sonuç : “Benim de zevklerim olabilir, yemiyorum kardeşim, yemiyorum”” diye ortalığı inletti. Yok, kendi yapacakmış, dışardan yiyecekmiş, çok zenginiz ya, her gün kebapçıda beyefendi.

Eşinizin yaptığı sadece şımarıklıktan. Soğan yemiyor madem lahmacunda soğan yok mu? Artık inada bindirmiş yiyeceği varsa da yemez. Kendi parasını her gün dışarıda yesin bitirsin bakalım 2.ay napıyor. Bırakın kendi yapsın yemeğini de taş olsa çatlar siz yine iyi dayanmışsınız

Kaç yaşında eşiniz. Bazı anneler paşa oğullarını el bebek gül bebek yetiştiriyor. Benim annem de öyle, kardeşim daha bir şey demeden o yemez diye ona ayrı bir yemek yapardı. Bir gün tam yaz mevsimi taze taze sebzelerle türlü yaptım. Annem kalkmış köfte yapacakmış niye dedim işte X türlü yemez ona köfte yapacam. Ben de ne güzel türlü var yesin dedim. Neyse sonuç kardeşim hiçbir şey demeden oturdu sofraya yedi. Benim oğlum 6,5 yaşında, karnabahar en sevdiği yemek, pırasa, kuru fasulye, türlü, brokoli, bakla dahil her türlü yemeği yer.

Yemeği ayrı ayrı da değil ama Eşiniz yapsa? Bu zamana kadar hep ben uğraştım senin sevdiğin gibi yemek yapmak için şimdi de sen benim sevdiğim gibi yap kendine ayrı bana ayrı yap deyin? Kabul etmezse isine gelmiyor demektir size reva gördüğü eziyeti kendi çekmek istemiyo. Zaten beraber yemek yiyemiyomussunuz, bari ona yemek yapmakla ugrasmazsiniz

Cok zor. Okurken bunaldım. Haklısınız zorlanmakta..
Benim eşim bir miktar yemek seçerdi. Ilk günden kesin bir tavır koydum. Yemezsen aç kalırsın, sana ayrı yemek yapmam. Bir, iki yavaş yavaş hallettik. Orta yolu bulduk. Ama eskiden yemediği çok şeyi artık yer. Ben de cok reddettiği şeyleri hayatımdan çıkardım. (sarımsak mesela:))
Sizinki üşenmiş sanırım, ay bu üşenmiyor, lahmacun söylüyor ya da girip mutfağı mahvediyor :(

Kaç yaşında eşiniz. Bazı anneler paşa oğullarını el bebek gül bebek yetiştiriyor. Benim annem de öyle, kardeşim daha bir şey demeden o yemez diye ona ayrı bir yemek yapardı. Bir gün tam yaz mevsimi taze taze sebzelerle türlü yaptım. Annem kalkmış köfte yapacakmış niye dedim işte X türlü yemez ona köfte yapacam. Ben de ne güzel türlü var yesin dedim. Neyse sonuç kardeşim hiçbir şey demeden oturdu sofraya yedi. Benim oğlum 6,5 yaşında, karnabahar en sevdiği yemek, pırasa, kuru fasulye, türlü, brokoli, bakla dahil her türlü yemeği yer.
36 yaşında..annesi domates, ekmekle büyütmüş. Yani her gün lahmacun ve kebap yememiş. Ama yemiyo musun oğlum tamam ekmek arası yapayım demiş. Üç çocuğu da yemek konusunda manyak. Görümcelerim de diyet delisi ama cipsi hapur hupur yerler.

Burda bazi kadinlarin eslerini memnun etmek icin bin bir takla attigini okuyunca cok sasirdim dogrusu, hicde ugrasamam, bu ne ya koca insan yok vitaminsiz kalir yok bilmem ne. Vitaminsiz kalince elbette kendide anlar, ben hicde onun vitamin alip almamasinla ugrasamam. Yarin bir gün cocuklariniz olursa cok cok kötü örnek olur ve extra onlarda ayni huylari kapar güzelce ugrasirsiniz, delirmemek elde degil hak veriyorum size

Kendi mutfağa girip yemek yapmayan insanın yemek seçme lüksü yoktur bana göre. Sağlık sorunu olmadığı sürece özel yemek pişirmem kimse kusura bakmasın. İşten gelen insana cinnet geçirtmeye gerek yok. Beğenmeyen ya kendi yapar nasıl istiyorsa ya da dışarda yer.

bu arada benim esimde bazi seyleri secer ama sizinki duydugum en extrem vaka bu konuda. Benim kv'de secer ve yemek konusunda süper gicik bir insandir, oglu ayni ona cekmis, yani cocuklar 100% gördügünü uyguluyor bu konularda ona göre

Eşinizin yaşı baya varmış .
sizi hiç zorlamasın. Otursun kendi pişirsin. Biliyorum. Mutfakta 2 kişi zor oluyor ama bir düzen tutturmaya çalışın.
benim besin alerjilerim var. Birçok şeyi yiyemiyorum.tabiki Yiyebildiklerime çok şükür. sahan tavalarında tek kişilik yemek yaparım kendime. İnsanlar kendi sorunlarını kendileri çözüm bulmalı.
keşke alerjilerim olmasa da herşeyi yiyebilsem. Ama sonuç bu.

Eşinizin yaşı baya varmış .
sizi hiç zorlamasın. Otursun kendi pişirsin. Biliyorum. Mutfakta 2 kişi zor oluyor ama bir düzen tutturmaya çalışın.
benim besin alerjilerim var. Birçok şeyi yiyemiyorum.tabiki Yiyebildiklerime çok şükür. sahan tavalarında tek kişilik yemek yaparım kendime. İnsanlar kendi sorunlarını kendileri çözüm bulmalı.
keşke alerjilerim olmasa da herşeyi yiyebilsem. Ama sonuç bu.
Alerjisi olsa, glutensiz yemesi gerekse ne bileyim, gerçekten midesine dokunsa tabi ki yaparım! Her şey ona özel olur hatta.. Ama dışarda soğan yiyip, evde yememesi delirtiyor beni.

Kuzum eşimin yemediklerini saysam "yuh" dersin....Sofrada yemek varken dolaptan peynir çıkarıp peynir ekmek yemisligi var😅 Hatta yediği bir yemeği "etinde sinir cikti...kiymasina koyun eti karışmış gibi hissettim...fasulyenin kılçığı kalmış " gibi nedenlerle tabağında bıraktığı bile çokça olur.Ama sokakta kokoreç yerken hiç bu sorunlar olmuyor😹Evleneli 12 yılı geçiyor ben onu bu şekilde kabul ettim. Ama onu bu şekilde kabul etmem eşimin yemek konusundaki bu sıkıntılarını benim sirtlanmam gerektiği anlamına gelmiyor.Haftada 3 gün dışarda yiyoruz.Hafta içi İki gün gidecek şekilde iki kez yemek yapıyorum...ya da kendisinin hazirlatip buzluğa koyduğu koftelerden getiriyor eve ..onu pilav/makarna ile yiyor..ben kendime göre pisirdigim sebze yemeğinden yiyorum. Dun balık pişirdi mesela...Senin pisirdigini o yemiyorsa o pisirsin sen ye😉

Back
X