Eşimin yemek seçmesi, küslükler

Birsey soracam, esin çokmu kilolu? Ne bilim kusura bakma ama gözümde recep ivedik tarzi bir adam canlandi. Sürekli hamur is et yenilir mi? Insan kabiz olur ya.

Ben olsam ona özel yemek yapmazdim. Cocuk degil. Aç kalacaksa kalsin. Kalksin kendine yemek yapsin. Ya bu sekilde yemek yemeyi ögrenir yada yemez, umrumdada olmaz. Onun hizmetçisi degilim. Koca adam gelmis kaç yasina,kendini beslesin bir zahmet.
O gayet fit biliyor musunuz! Ama ben sayesinde 18 kilo aldım evlendiğimden beri. Pilav, makarna yapınca nefsime hakim olamayıp, ya da sebze yapmaya üşenip onu yiyorum. Kızartma yapıp yememek elde mi. Keşke kilolu olsaydı da sebzeye yönelseydi. Senelerce böbrek hastalığından hastanede yatmış, ah kıyabilsem mutfağa bile sokmayacağım :(((

Merhaba, eşim soğan, sarımsak, patlıcan dışında sebze yemez. Yani pişirdiğim hiç bir şeyde soğan, sarımsak kullanamıyorum. 2 yıllık evliyiz, 1 buçuk yıl kendime arasıra sebze yemeği yaptıysam, ona mutlaka kıymalı makarna, pilav, et, mantı yaptım. Çalışmama rağmen ona yeşilliksiz salata, kendime yeşillikli soğanlı salata yaptım. Ancak son bir kaç aydır artık bana gelenler geldi. Yumurtanın beyazını bile omlette istemiyor! Kendime ayrı omlet ona ayrı yapıyorum. Diyeceksiniz ki herkes kendi yemeğini yapsın, tamam onu da denedik, aynı anda mutfakta olunmuyor, aynı sofraya oturulmuyor o zaman da. Ne bileyim günde 4 tencere yemek pişer mi? En basiti çorbaya et suyu koyamıyorum sevmiyormuş, un kavuramıyorum, salçayı sevmez, su gibi tatsız tuzsuz yemek yiyoruz sürekli, zaten yorgun argın yemek yapıyorum, ona da burun kıvırınca delirecek gibi oluyorum.
Bugün de kıymalı gözleme yapayım dedim, onunkini soğansız yaptım, sofraya gittim ben benimkini pişirene kadar o yemiş kahve yapıyor kendine. Böyle evlilik olur mu? Basit gibi görünebilir ama tak etti canıma. Baba bir yol gösterin ne olur..
Benim esimde ilk evlendigim seneler mahveti asla sebze ve makarna yemezdi her gun et yemeklerinden biktim 7 senedeyiz su an az az alistirdim derken benimle birikte makarna da yiyor sebze de biraz bastirsaniz bir gun senin sevdigi bir gun esinin sevdigi seklinde yapsaniz belki alisir
valla Allah kolaylik versin cok zor bir durum

Soğanı robotta lime lime ediyorum, ama bi yerden incecik zarını bulup sofradan kalkıyor :KK43:( sarımsak her yemeğe atmam, ama havuçlu tarator gibi şeylere, mezelere, cacığa da attırmıyor.

Ben de sevmiyorum özellikle cacıkta 😁 Çok kötü kokuyor ya 😞 Robot soğanı rende kadar iyi çekmiyor bence. Bir de öyle deneyin isterseniz gerçekten hiç belli olmuyor yemeğin içinde. Sadece suyunu biraz süzdürmeniz lazım yoksa acı oluyor.

Soğanı robotta lime lime ediyorum, ama bi yerden incecik zarını bulup sofradan kalkıyor :KK43:( sarımsak her yemeğe atmam, ama havuçlu tarator gibi şeylere, mezelere, cacığa da attırmıyor.

Ben de sevmiyorum özellikle cacıkta 😁 Çok kötü kokuyor ya 😞 Robot soğanı rende kadar iyi çekmiyor bence. Bir de öyle deneyin isterseniz gerçekten hiç belli olmuyor yemeğin içinde. Sadece suyunu biraz süzdürmeniz lazım yoksa acı oluyor. Aynı durumda bir tanıdığımız vardı eşi ancak çözümü böyle bulmuştu.

Merhaba, eşim soğan, sarımsak, patlıcan dışında sebze yemez. Yani pişirdiğim hiç bir şeyde soğan, sarımsak kullanamıyorum. 2 yıllık evliyiz, 1 buçuk yıl kendime arasıra sebze yemeği yaptıysam, ona mutlaka kıymalı makarna, pilav, et, mantı yaptım. Çalışmama rağmen ona yeşilliksiz salata, kendime yeşillikli soğanlı salata yaptım. Ancak son bir kaç aydır artık bana gelenler geldi. Yumurtanın beyazını bile omlette istemiyor! Kendime ayrı omlet ona ayrı yapıyorum. Diyeceksiniz ki herkes kendi yemeğini yapsın, tamam onu da denedik, aynı anda mutfakta olunmuyor, aynı sofraya oturulmuyor o zaman da. Ne bileyim günde 4 tencere yemek pişer mi? En basiti çorbaya et suyu koyamıyorum sevmiyormuş, un kavuramıyorum, salçayı sevmez, su gibi tatsız tuzsuz yemek yiyoruz sürekli, zaten yorgun argın yemek yapıyorum, ona da burun kıvırınca delirecek gibi oluyorum.
Bugün de kıymalı gözleme yapayım dedim, onunkini soğansız yaptım, sofraya gittim ben benimkini pişirene kadar o yemiş kahve yapıyor kendine. Böyle evlilik olur mu? Basit gibi görünebilir ama tak etti canıma. Baba bir yol gösterin ne olur..
Bu kadar nazını çekmeseydiniz keşke.Benim eşimde et pek yemez köfte yada yemekte kıyma bende yemekte kıymaya alışkın değilim hiç hoşlanmam.Eşime sadece etli yemek ve tavuk yapmam o kadar şey seçerdi ki artık vazgeçti.Çorbalarabet suyu koyarım farketmez yemeği kemikli etli yaparım sebzesinden koyarım bilmez.Tabiki eşimin pek yemek bilmemesi işime yarıyor annesi sağolsun yemekten bir haber büyümüş 🤣🤣🤣ilk zamanlar yumurta cıvık olmuş derdi yemezdi artık yiyor ses etmeden fazlada abartmamak lazım.Her insanın yemediği şeyler vardır aşırısı can sıkıcı peynir ekmek yesin o zaman.

Ekmek arası domates peynir yedirmiş sürekli. Bir de sadece pirinçten oluşan dolma. Kv bir de ben ona hep özel yemek yaptım diye övünür. Böbrekler iflas etmiş yıllarca yatmış, besin yok ki.
İyy zevksiz kadin
Verin ekmek arasi yemeye devam etsin dicem de. Neyse, baska cozum uretelim. Benim esim de cok yemek secer. Eger o gun yemegi ben yapiyorsam orta yolu bulacak seyler yapiyorum. Esim yapiyorsa yemegi zaten ben herseyi yerim sorun etmem.

Sogani robottan gecirmeyin de rendeleyin yemegin icine. Yag koymadan once sogani pisirin,ustune yag dokup kavurun. Zarini falan bulamaz oyle. Patlican yiyormus karniyarik ve imambayildi yapin haftada bir
Bulgur yiyorsa bir gun bulgur pilavi bir gun pirinc pilavi
Bir gune makarna
Corba iciyorsa birkac cesit olsun menunuzde,iki gunde bir birini yapin. Tarhana,domates,mercimek. Hangisini seviyorsa
Patatesi kizartmalik kesip firin tepsisinde yapin. Uzerine domates sosu yapin.
Tavugu firin posetinde yapin
Dolma sarma hic yapmayin. Ugrasmaya degmez,siz cok seviyorsaniz annenizde yiyin
Manti hazir alin,sogan belli olmaz cogunda
Yesil mercimek,kuru fasulye,nohut yapilabilir. Rendelenmis soganla
Patlican sevene kebap guzel olur. Hic zahmetsiz firinda kendi kendine piser. Kendinize de domates ve patates eklersiniz zenginlesir.

Ekmek arası domates peynir yedirmiş sürekli. Bir de sadece pirinçten oluşan dolma. Kv bir de ben ona hep özel yemek yaptım diye övünür. Böbrekler iflas etmiş yıllarca yatmış, besin yok ki.
Hahahahhaahahahah aynı benim kaynana 🤣🤣🤣adam yemek bilmiyor ondan canım yaaa.Eşime derim bu ne çorbası adını bilmez çoğu yemeği bilmez adından bir haber

O gayet fit biliyor musunuz! Ama ben sayesinde 18 kilo aldım evlendiğimden beri. Pilav, makarna yapınca nefsime hakim olamayıp, ya da sebze yapmaya üşenip onu yiyorum. Kızartma yapıp yememek elde mi. Keşke kilolu olsaydı da sebzeye yönelseydi. Senelerce böbrek hastalığından hastanede yatmış, ah kıyabilsem mutfağa bile sokmayacağım :KK43:((

Böbrek hastasina kizartma mi? Bu adam bu sekilde kanser olur ya. Artik istegi felan önemli degil, sagligi söz konusu. Üstüne evlilik söz konusu çünkü sende artik yemektenden onun tavrindanda sogursun.

Dedigim gibi artik saglikli yemekler yap. Onunda yemesini zorla. Pilav yapacaksan mesela bol sebzeli yap, o halde yine pilavin tadini almis olur. Tavuk sote bol sebze yap. Onun için farkli (ve daha sagliksiz) yemekler hazirlama. Bu konuda onun ile ciddi bir konusma yap. Senin için bu sekilde daha zor oldugu ve üstüne sagliksiz oldugu konusunda konus.

Ve böbrek hastaliklari, iç organ hastaliklar çok kötü birsey. Yani söylemesi kötü fakat ani ölüm bile ondan daha iyi. Insan çeke çeke ölüyor o sekilde. Kesinlikle bir degisim sart.

Kesinlikle Haklısınız ama nasıl çözülür bilemedim 🤷🏻‍♀️ eşim de birçok şeyi yemiyordu artık yiyor şükür. Biz aştık darısı başınıza 🙏🏻

İyy zevksiz kadin
Verin ekmek arasi yemeye devam etsin dicem de. Neyse, baska cozum uretelim. Benim esim de cok yemek secer. Eger o gun yemegi ben yapiyorsam orta yolu bulacak seyler yapiyorum. Esim yapiyorsa yemegi zaten ben herseyi yerim sorun etmem.

Sogani robottan gecirmeyin de rendeleyin yemegin icine. Yag koymadan once sogani pisirin,ustune yag dokup kavurun. Zarini falan bulamaz oyle. Patlican yiyormus karniyarik ve imambayildi yapin haftada bir
Bulgur yiyorsa bir gun bulgur pilavi bir gun pirinc pilavi
Bir gune makarna
Corba iciyorsa birkac cesit olsun menunuzde,iki gunde bir birini yapin. Tarhana,domates,mercimek. Hangisini seviyorsa
Patatesi kizartmalik kesip firin tepsisinde yapin. Uzerine domates sosu yapin.
Tavugu firin posetinde yapin
Dolma sarma hic yapmayin. Ugrasmaya degmez,siz cok seviyorsaniz annenizde yiyin
Manti hazir alin,sogan belli olmaz cogunda
Yesil mercimek,kuru fasulye,nohut yapilabilir. Rendelenmis soganla
Patlican sevene kebap guzel olur. Hic zahmetsiz firinda kendi kendine piser. Kendinize de domates ve patates eklersiniz zenginlesir.
Soğan konduğu o şekilde bekli olmuyor mu? Hemen deneyeceğim.

Soğan konduğu o şekilde bekli olmuyor mu? Hemen deneyeceğim.
Yok asla belli olmaz. İnce rendeyle iyice rendeleyin,azicik pissin tencerede. Ustune yag koyup kavurursunuz. Salca kullanabiliyor musunuz? Eger kullaniyorsaniz tereyagi da ilave edin biraz kokusunu da bastirir. Hem de yemeginiz kivamli olur

Yemek yapmaktan vazgeçtim de, dışardan yiyin bi süre sonra kendisi ister tamam sen yapta zehir olsa yerim diye 😊

Kv de öyle, o kadar tembelki suyun içine şehriyeyi atar, tuz, baharat, salça, asla koymaz yemeklere. Tembellikten. Sofrada benim yaptıklarıma da bayılır. Eşime vermiş ekmek arası domates peynir, öyle büyütmüş. Ben de versem veririm ama sağlıksız beslenmesi içime dert oluyor. Her gün de et alamam ki, kendi de alamaz.
Ayy bırakın ne yerse yesin o zaman.
yemediği şeyler yüzünden de sağlıksız beslenmiş oluyor.

Tavsiye vermeyin bosuna hanimlar adam ekmek arasi peynir domatesi hakediyor ömrü bitene kadar yesin
Bir hikaye vardi
Adamin birinin cok basit bir enfeksiyonu varmis dr. İlac vermemis gecer kendikendine demis
Sonra enfeksiyon ilerlemis dr.a gitmis
Dr bakmis ve demiski
Be adam sen hayatinda hicmi sogan sarimsak yemedin
Bu eşte boyle olacak ilerde sogan ve sarimsak bizim dogal antibiyotigimizdir gun icinde kaptigimiz ufak enfeksiyonlari temizler

Back
X