Eşimin yemek seçmesi, küslükler

Annesi tarafından şımartılmış bir koca daha.
Dışarda lahmacunları yiyip,'onda soğan görünmüyor' dediği için şımarık olduğunu düşünüyorum.
Siz de daha fazla üstüne düşüp pohpohlamayın.
Bebek değil,gelişme çağındaki çocuk değil.
Siz de beslenmeden sorumlu bakıcısı değilsiniz.
Sorumluluk hissedip dertlenmeyin.
Denk geldiğinde ortak yiyebileceğiniz şeyler yapın,denk gelmediğinde canı ne istiyorsa kendisi hazırlasın,yesin.

Hanımefendi siz önce doğru okumayı öğrenin, saydığınız eş görevli sözcükler arasında virgül koymuşum, görebildiniz mi? Öğretmenim, yanlışlarım olsa da bu cümlede yanlış bir şey yok, konuma yorumunuz buysa da başka yerde Türkçe öğretin, amaçtan sapmayın. İstediğiniz öğretmene gösterin, ne yazdığımı biliyorum, dil bilgisi öğrenin bu kadar canınızı sıkmazsınız.

Öğretmenseniz durum daha vahim

"Sana cok guzel bir menu hazirladim; zıkkimin kokunden corba, zikkimin yapragindan borek, zikkimin taa kendisinden de kofte yaptim" deyin artik. Nasi bi garip adammiş o ya. Bu devirde hem yemek yapip hem calisan bi eş bulmuş bi de kaprislere gel

Vitaminsiz kalsaydım ben kalırdım:)

Tek yaşıyorum isten gelince de hazır makarna hazır rus salatası ekmek arası şeyler vs yiyorum

Kola fanta cips çikolata da hak getire :)

Ama yıkılmadım ayaktayım.

Çok simartiyosunuz eslerinizi

Eşimin yediği yemekler;
Sucuklu yumurta,
Köfte,
Tavuk ve et kızartma ( haşlama veya yemek içinde sebzeli kesinlikle yemez)
Patates kızartması
Menemen

Bunların dışında kesinlikle yemez. İlk zaman çok küsüyordum çünkü değişik değişik yemekler yapıyordum akşam bir lokma almıyordu şimdi alıştım.

Benimki hic secmez.:nazar: Tam tersi ben secerim:KK14:
Esinizi siz alistiracaksiniz. İcine koyduklarinizi söylemiyceksiniz. Koymussun dese bile sana öyle geliyo yemedigini biliyorum niye koyayim diyceksiniz. Yemegi yaparken de görmesin tabi. Bi sure sonra alisir. Bu yasa kadar yemedigi icin alismasi zor tabi.
Anasi masallah cok güzel egitmis:işsiz:

Çok sağlıksız besleniyor eşiniz. Hastalıklara resmen açık durumda. Bence tek çözüm yolu herkesin kendi yemeğini kendi hazırlaması. Hem belki yemek hazırlamak onu yorar da sizin yaptıklarınızı yemek zorunda kalabilir. Aynı anda mutfağa girmek zor oluyor demişsiniz farklı zamanlarda girip yemeğinizi yapın. Bu kadar yemek seçen adamla yaşamak çok zor.
Dünden beri (2 akşamdır) herkes kendi hazırlıyor yemeğini. Sadece sofrada buluşabiliyorduk, şimdi o da gitti. Ben çoktan yedim, çayımı içiyorum, kendi içerde hazır köfte almış cazır cazır uğraşıyor halen. Maç izleyerek..

Aynen, sebzeli güveç denemedim, onu deneyeyim bir de. Ete dayanamayıp yer belki..Allah size de sabır versin, mutfaktan soğudum. Bir tek ben değilmişim meğer!
Aynen öyle çok yemek seçen var ama insan bir yerden sonra bunalıyor. Ben mutfağı çok seven biriyim, sürekli bir şeyler yaparım yeni yemekler denerim ama evde yemek seçen olunca sürekli aynı şeyleri yapmak zorunda kalıyor insan.

Eşimin yediği yemekler;
Sucuklu yumurta,
Köfte,
Tavuk ve et kızartma ( haşlama veya yemek içinde sebzeli kesinlikle yemez)
Patates kızartması
Menemen

Bunların dışında kesinlikle yemez. İlk zaman çok küsüyordum çünkü değişik değişik yemekler yapıyordum akşam bir lokma almıyordu şimdi alıştım.
Kardeş olabilirler mi acaba??! Bunlardan başka pastırma yer bir de.. liste aynı!! Siz ne yiyorsunuz, ne pişiriyorsunuz?

Merhaba, eşim soğan, sarımsak, patlıcan dışında sebze yemez. Yani pişirdiğim hiç bir şeyde soğan, sarımsak kullanamıyorum. 2 yıllık evliyiz, 1 buçuk yıl kendime arasıra sebze yemeği yaptıysam, ona mutlaka kıymalı makarna, pilav, et, mantı yaptım. Çalışmama rağmen ona yeşilliksiz salata, kendime yeşillikli soğanlı salata yaptım. Ancak son bir kaç aydır artık bana gelenler geldi. Yumurtanın beyazını bile omlette istemiyor! Kendime ayrı omlet ona ayrı yapıyorum. Diyeceksiniz ki herkes kendi yemeğini yapsın, tamam onu da denedik, aynı anda mutfakta olunmuyor, aynı sofraya oturulmuyor o zaman da. Ne bileyim günde 4 tencere yemek pişer mi? En basiti çorbaya et suyu koyamıyorum sevmiyormuş, un kavuramıyorum, salçayı sevmez, su gibi tatsız tuzsuz yemek yiyoruz sürekli, zaten yorgun argın yemek yapıyorum, ona da burun kıvırınca delirecek gibi oluyorum.
Bugün de kıymalı gözleme yapayım dedim, onunkini soğansız yaptım, sofraya gittim ben benimkini pişirene kadar o yemiş kahve yapıyor kendine. Böyle evlilik olur mu? Basit gibi görünebilir ama tak etti canıma. Baba bir yol gösterin ne olur..
Benim esim asla sebze yemeği yemez hep et tavuk pilav bakliyat hamurişi sever ve bende ciddi kanalık sorunum var allahtan vardiyalı çalışıyor da 1 hafta yemek istiyor 2 hafta kafama gore takılıyorum her akşam ne pişireceğim ona diye düşünmekten bende kafayi yerdim😃

Merhaba, eşim soğan, sarımsak, patlıcan dışında sebze yemez. Yani pişirdiğim hiç bir şeyde soğan, sarımsak kullanamıyorum. 2 yıllık evliyiz, 1 buçuk yıl kendime arasıra sebze yemeği yaptıysam, ona mutlaka kıymalı makarna, pilav, et, mantı yaptım. Çalışmama rağmen ona yeşilliksiz salata, kendime yeşillikli soğanlı salata yaptım. Ancak son bir kaç aydır artık bana gelenler geldi. Yumurtanın beyazını bile omlette istemiyor! Kendime ayrı omlet ona ayrı yapıyorum. Diyeceksiniz ki herkes kendi yemeğini yapsın, tamam onu da denedik, aynı anda mutfakta olunmuyor, aynı sofraya oturulmuyor o zaman da. Ne bileyim günde 4 tencere yemek pişer mi? En basiti çorbaya et suyu koyamıyorum sevmiyormuş, un kavuramıyorum, salçayı sevmez, su gibi tatsız tuzsuz yemek yiyoruz sürekli, zaten yorgun argın yemek yapıyorum, ona da burun kıvırınca delirecek gibi oluyorum.
Bugün de kıymalı gözleme yapayım dedim, onunkini soğansız yaptım, sofraya gittim ben benimkini pişirene kadar o yemiş kahve yapıyor kendine. Böyle evlilik olur mu? Basit gibi görünebilir ama tak etti canıma. Baba bir yol gösterin ne olur..
Eşimle benimde yemek sorunumuz çok fazla sizi çok iyi anlıyorum ALLAH sabır versin insanın sinirleri bozuluyor.

Benim esimde ayni durumda sebzenin hiçbir yemegini yemez ama en azindan bakliyat yiyor. Sarimsak zaten herkesin yedigi bir sey degil onu yemenesi normal cidden kotu kokuyor ama yemekte sogan kullanmamak cidden zor.
orta yolu bulun demiycem biz 9 yildir bulamadik ustune kizimizda esimi ornek alip ayni seyleri yiyor. Sizin cocuk yok sanirim ama olursa dikkat edin ben çok zorlaniyorum sagliksiz beslenmeleri insani uzuyor. Ve benim esim de kilo almiyor demekki bunye meselesi

Kardeş olabilirler mi acaba??! Bunlardan başka pastırma yer bir de.. liste aynı!! Siz ne yiyorsunuz, ne pişiriyorsunuz?
Pastırma yemişliği cardır, paçanga da ya da yumurtayla. Ben o hafta canım bir şey çekiyorsa onu yaparım yerim yok çekmiyorsa o ne istiyorsa onu yiyoruz. Sen ne istersen yap ye der, bazı zamanlar kendi yapar yemeğini. Ben kızımı düşünüyorum ilerde babasını örnek alıp vitaminsiz kalacak diye. Kocam her gün kola içer 1,5 lt. Bi de bu kötü alışkanlığı var.

Bile gidin bir sürü buzluk ürünü var yerse onları satın alsın. Yoksa sizin yedikleriniz.
Onu da yemiyorsa kahvaltılık.

Back
X