Eşimin yemek seçmesi, küslükler

Soğanı robotta lime lime ediyorum, ama bi yerden incecik zarını bulup sofradan kalkıyor :KK43:( sarımsak her yemeğe atmam, ama havuçlu tarator gibi şeylere, mezelere, cacığa da attırmıyor.

Yani bu kadar sabırlı insanımdır ama yolarım o adamı ben yeminle
Zıkkımın kökü gayet lezzetli bir sebzedir :KK62:

yavas yavas alistirmayi deneseniz.sonucta saglik acisindan da yenmesi gereken seyler bunlar.esiniz farketmeyecek sekilde baslayin ilk begenirse bak sunu koydum icine deyin.anlattiginiza gore alismadigi icin yemiyor olabilir.

Peynir ekmek domates ve zeytin yesin sadece o zaman, kendisi ve annesi üzülmediyse sen hiç üzülme bu duruma. Çocuğun değil ki en baştan damak zevki vermeye çalışasın.

kendi yapsın yesin ben olsam uğraşmam.kardeşimde yemek seçerdi annem tabi buna göre yapıyormuş alışmış ben kendime ne yapıyorsam onu yapıyorum.yersen ye yemezsen kendin yap yada al diyorum.artık ne yaparsa yapsınlar.kimseye bakıcılık yapamayız belli bir yaştan sonra.

çalışan birine bu kadar eziyet edilmez bana yapılsada ben deliririm kimseye bakıcı yada anne değilim hayat müşterek

Çocuk mu bu ya?
Afedrsiniz esek kadar adam kendi iştahını ağız tadını terbiye edemiyor mu?

Çok sinirleniyorum böyle yetişkin insanlara.

benim esimde yemezdi caninada cok duskundur surekli grip oluyordu gribim diyede ayri bir naz
sen daha sogan sarimsak yememeye devam et sonra zirt pirt hastayim de dedim
caninin tatliligi sogan sarimsaga agir bastida artik yiyor

Benim eşim sağ olsun hiç yemek seçmez, bende öyle ne bulursak yeriz.
Normal de her gün yemek yapmak eziyet bir de böyle olunca işkence haline gelir resmen.
Allah yardımcın olsun demeye geldim.
Ben olsam yapmazdım ama kendisine öğret yemek yapmayı kendisi yapsın.
Düşüncesiz herif

Bana sorun çokkkk büyük gelmedi

Soğan sarımsak zorunlu değil

Örneğin kıymalı gözleme soğansız da yenir vs

Örneğin çorbaya et suyu koydurmuyor demişsiniz evet ben de sevmem koymam da et ayrı çorba ayrı

Etini rafine yesin çorbasını ayrı içsin

Ya da çorbada un demişsiniz 40 yaşındayım aklıma mantar ve domates çorbası geldi başka unlu çorba mı var

Sebze yemiyor diyorsunuz da ona sebzesiz salata yaptım yazmışsınız nedir o yediği salata

Ben bu ayy vitaminsiz kalır kaygısını anlamıyorum zira o zaten dakikalarca pişen soğanda vs vitamin kalmıyor belki mineral

Eşiniz yemek seçiyor tamam ama sizin de keskin çizgileriniz var yemeği ben yapıyorum benim dediğim gibi olacak tavrı da hatalı bence

Örneğin annemin evinde hiç kıymalı dolma kıymalı sarma kıymalı sebze yemeği olmazdı

Eşim kıymalı dolma seviyor diye ben de yapıyorum oğlum da öyle alıştı o da seviyor

Ben şimdi kıymalı dolma yiyince bir eksiklik yaşamıyorum ama eşimin de gönlü oluyor

Örneğin bamya sevmezler arada bir yapar yanına da pilav vs yaparım ki ben bamyası çok onlar bamyası az o öğünü geçirirler

Yani eşim çok pilav yedi bamyadan az yedi diye üzülmem açıkçası buradaki konulara kadar da bu yönde bir kaygı duyulabileceği aklıma gelmezdi

Siz normal yemeğinizi yağın, yiyip yememek ona kalsın.
Koskoca adama da dadılık yapacak değilsiniz.
Yaptığınızı beğenmiyorsa, bu onun sorunu, sizin değil.
Bu tarz şeyleri aleni şımarıklık olarak görürüm, ve şımarık bir adamı daha da şımartıp tepenize çıkarmayın.

Rabbim yar ve yardimcimız olsun inşallah
Allah sabır versin, haklısınız, bazen ben de öyle sakinleştiriyorum kendimi, kırmamaya çalışıyorum, ama insan başına gelince anlıyor ancak..Böbrek hastası, sağlığından da endişe duyuyorum. Allah cennetinde kavuştursun sizi..

Ah canım benim gel sarılalım :KK60:
Eşimden yemek konusunda çok çektim, ama biraz daha orta yolu buldum. Baştan dedim ayrı yemek yapamam sana.Ama senin yazdıklarını okuyunca şükrettim biran halime, belki bende aynı durumdayım ama alıştım artık o yüzden anlamıyorum. Her gün eşime saydırıyordum içimden, sonra kayınvalidemi tanıyınca eşime değil de ona saymaya başladım . Sen de öyle yap:KK48: çünkü öyle alışmışlar annelerinden, suçları yok kabahat annelerde. Kayınvalidem hep çalışmış ( bana göre bahane, kendi annemde çalışıyor ama her gün tencere yemeği yapar . Hazır şeylerle büyütmedi bizi) kahvaltıya alıştırmamış, kendi sevmediği şeyleri çocuklara da zorlamamış. Şimdi ben söyleyince yok verdim yemedi der ama sen kendin yemezsen kırk yılda bir alırsan çocuk alışamaz ki. Eşim kahvaltılık da yemez, sogan sarımsak çiğ domates bile yemez, düşün. Ama bir senedir evliyiz ben her seyi robottan blendardan geçirip katıyorum yemeğe. Yavaş yavaş alışmaya başladı,fasulye yada çoğu sebzeyi yemezdi içine et katarak yapıyorum yiyor.
İşin komiği kv me gitsem hep aynı bir iki çeşit yemeği yapar,önüme pasta börek olarak hazır şeyleri koyar ama bana gelip ev yapımı bir şeyler olunca bayılır, yer. Helali hoş olsun tabiki ama istese o da yapar ama eriniyor, uğraşmıyor. Eşime senin gibi vitaminsiz kalacak korkusuyla zorluyorum yemek için bende.Sende istersen azar azar başla katmaya, mesela soğanı ben dişe gelecek şekilde severim ama eşimden dolayı hep robottan geçiriyorum, yemeğe katınca ölmüş oluyor ,yine salça az kat . Sevmediği sebzeleri kuşbaşı etle karıştırırak fırına ver yada güveç kapları alıp fırında kebap gibi sebzeli yap. Eşim salata da yemiyor, yeşillik yani. Yazarken yine sinirlendim :KK55: Allah bize sabır versin valla,bazı sevdiğim şeyleri sık yapamıyorum o yemediği için. Hiç ayrı yemekler pişirmedim ikimize, çünkü öyle bir zamanım olmadı hiç. Temizlik çamaşır ütü derken birkaç çeşit yemek ancak yapıyor insan. Bir de çocuk olsa ilerde o iki çeşiti bile yapamazsın valla, şimdiden orta yolu bulmaya çalış. Böyle alışırsa öyle devam eder, baktın yemiyor kendin yap o zaman de yapma bir şey ona özel. Orta yol bulmak zorundasınız, eşim domates sevmediği için çoğu yemeğe koymuyorum mesela. Bunun gibi yapabilirsin, alıştırmaya bak.
Aynen, sebzeli güveç denemedim, onu deneyeyim bir de. Ete dayanamayıp yer belki..Allah size de sabır versin, mutfaktan soğudum. Bir tek ben değilmişim meğer!

Bu nasıl bir Türkçedir yarrabi...Eşim soğan sarımsak patlıcan dışında hiçbir sebze yemez...Yani ne demek? Sadece bunları yiyor...Sonra demiş ki hiçbir yemekte soğan kullanamıyorum..Önce Türkçe mi öğrenseniz acaba
Hanımefendi siz önce doğru okumayı öğrenin, saydığınız eş görevli sözcükler arasında virgül koymuşum, görebildiniz mi? Öğretmenim, yanlışlarım olsa da bu cümlede yanlış bir şey yok, konuma yorumunuz buysa da başka yerde Türkçe öğretin, amaçtan sapmayın. İstediğiniz öğretmene gösterin, ne yazdığımı biliyorum, dil bilgisi öğrenin bu kadar canınızı sıkmazsınız.

Siz onun eşisiniz, annesi değil. Sürekli istemiş, sizin de yapmanıza alışmış. Buna set çekmezseniz sonu gelmez. Ayrıca kıymeti de olmaz; bunu göreviniz gibi görür, fedakarlığınız olarak değil. Asla memnun edemezsiniz.

Aynı sofraya oturulmuyorsa oturulmasın bir süre, siz normal yemeğinizi yapacaksınız. Yemek saati belli olacak evde ve o saatten sonra yemek pişirilmeyecek. Yemiyorsa kendine ayrı yapacak. Yapmıyorsa da aç kalacak. Bir süre sonra bıkar, ne olursa onu yemeye başlar. Yemek seçen çocuklara da aynı taktiği uyguluyoruz.

Bazen ben diyorm esim keske yemek secse diye tas koysam onune yer. Ucsuz bucaksiz bi dunya insan sasiriyo ne yapacagini. Ben. Yemeklerimi esim de dahil herkes begenir elim lezzetlidir kv de oyle alistirms hrsey yapmis. Calisiyorm hergun karbiyariklar sarmalar olmuyo zamansizliktan. Keske makarna yese sadece de 10 dk da yapip kurtulsam diyorum ama surekli de 3 cesit yemegim hazırdır sofrada mecbur yapiyorum

Esin de cok uc bi noktada allah sabir versin. Kendi ne istiosa yapsin ugrasma kendine yap sadece bi sure sonra yapmaktan sikilip senle yemeye baslar belki

Sebze yese, dediğiniz çok güzel olur. Ama her gün pilav, makarna istiyor. Dediğiniz gibi köfte yapıyorum, onu ısıtıyoruz. Ama mantı vs olmuyor öyle :(( bezelye, nohut vs yese onu da konserveden hallederim. Kızartma çeşitleri, et çeşitleri, pilav yedikleri bunlar.
Benim kocamı anlatmışsın 1 seneyi geçtik işte ama yok düzelmiyor hep sece sece canıma tak etsede bende ona her gün aynı şeyleri yapıp gına getirmeye çalışıyorum bir tek pilav makarna mantı işte hamur işleri falan yer eti çok seçer. Yaptığım yemeklere az az alışmaya başladı bazen yine mi dediginde diğer cesitleri gösterip yemek var sen yemiyorsun diyorum kendide gelip yapmıyor
Anası alistirmis secmesine ne isterse yapmaya toparlamak bana kalıyor... Zor valla her gün 3 4 çeşit yemek yapıyorum... Bazen kendime yapmıyorum ona tek çeşit bana ne yesem olur diye dert edinmiyorum. Allah yardım etsin 🤪🤪

Back
X