Ah canım benim gel sarılalım

Eşimden yemek konusunda çok çektim, ama biraz daha orta yolu buldum. Baştan dedim ayrı yemek yapamam sana.Ama senin yazdıklarını okuyunca şükrettim biran halime, belki bende aynı durumdayım ama alıştım artık o yüzden anlamıyorum. Her gün eşime saydırıyordum içimden, sonra kayınvalidemi tanıyınca eşime değil de ona saymaya başladım . Sen de öyle yap

çünkü öyle alışmışlar annelerinden, suçları yok kabahat annelerde. Kayınvalidem hep çalışmış ( bana göre bahane, kendi annemde çalışıyor ama her gün tencere yemeği yapar . Hazır şeylerle büyütmedi bizi) kahvaltıya alıştırmamış, kendi sevmediği şeyleri çocuklara da zorlamamış. Şimdi ben söyleyince yok verdim yemedi der ama sen kendin yemezsen kırk yılda bir alırsan çocuk alışamaz ki. Eşim kahvaltılık da yemez, sogan sarımsak çiğ domates bile yemez, düşün. Ama bir senedir evliyiz ben her seyi robottan blendardan geçirip katıyorum yemeğe. Yavaş yavaş alışmaya başladı,fasulye yada çoğu sebzeyi yemezdi içine et katarak yapıyorum yiyor.
İşin komiği kv me gitsem hep aynı bir iki çeşit yemeği yapar,önüme pasta börek olarak hazır şeyleri koyar ama bana gelip ev yapımı bir şeyler olunca bayılır, yer. Helali hoş olsun tabiki ama istese o da yapar ama eriniyor, uğraşmıyor. Eşime senin gibi vitaminsiz kalacak korkusuyla zorluyorum yemek için bende.Sende istersen azar azar başla katmaya, mesela soğanı ben dişe gelecek şekilde severim ama eşimden dolayı hep robottan geçiriyorum, yemeğe katınca ölmüş oluyor ,yine salça az kat . Sevmediği sebzeleri kuşbaşı etle karıştırırak fırına ver yada güveç kapları alıp fırında kebap gibi sebzeli yap. Eşim salata da yemiyor, yeşillik yani. Yazarken yine sinirlendim

Allah bize sabır versin valla,bazı sevdiğim şeyleri sık yapamıyorum o yemediği için. Hiç ayrı yemekler pişirmedim ikimize, çünkü öyle bir zamanım olmadı hiç. Temizlik çamaşır ütü derken birkaç çeşit yemek ancak yapıyor insan. Bir de çocuk olsa ilerde o iki çeşiti bile yapamazsın valla, şimdiden orta yolu bulmaya çalış. Böyle alışırsa öyle devam eder, baktın yemiyor kendin yap o zaman de yapma bir şey ona özel. Orta yol bulmak zorundasınız, eşim domates sevmediği için çoğu yemeğe koymuyorum mesela. Bunun gibi yapabilirsin, alıştırmaya bak.