eşimin yemek seçmesi

Herşeyi anlarım da ertesigüne kalmışyemeği yemiyor kısmını anlayamam.
Ayıp,günah şımarıklıktan başka birşey değil.
Sabırlar diliyorum sana .

bende yemek istemiyorum. ha yiyorum ama arka arkaya gitmiyor. donduruyorum. o nedenle artan yemeklerinizi dondurucunuza atın. unutturunca yeniymiş gibi yedirin:1:.

merhaba arkadaşlar.. ben 5 yıllık evliyim. eşimle evlendiğimde onun bir çok şey yemediğini biliyordum ama bunun benim için büyük bir problem olacağını hiç düşünmemiştim.süt peynir yoğurt tereyağ kabak sogan sarımsak pişmiş domates kuzu koyun eti vs. ayrıca taze yemek yer ertesi güne kalırsa yemez. kalan yemeği ya ben yerim ya da dökerim. 3 yaşında bir kızımız var o da zar zor yemek yiyen bir çocuk artık o kadar bunaldımki dün tartıştık bugunde söylendim bir sürü ne yapacağımı bilemiyorum. doktora git diyorum psikolojik bir şey sanırım. çevrenizde böyle sorun yaşayanlar var mı onlar ne yapıyorlar bana bi akıl verin çok bunaldım..

bunu sana yapmaya hakkı yok ki ..ekstra yorgunluk bu hem cocuk hem sen hem o hepinize farklı yemek mı yapacaksın..o zaman ya yemek listesi versin sana sadece yediklerini yazsa yeter yada hiç bu konuya takılmayacaksın aklına gelenı pişireceksın begensın begenmesın ertesi güne yemek kalmaması içinde az ölcülerde yapabılırsın mesela biz 2 kişiyiz 1 su bardagı nohuttan yemek yapıyorum kı yınede artıyor

bende yemek istemiyorum. ha yiyorum ama arka arkaya gitmiyor. donduruyorum. o nedenle artan yemeklerinizi dondurucunuza atın. unutturunca yeniymiş gibi yedirin:1:.

yemekleri dondurucudan çıkarınca buzdolabı tadı/ kokusu geliyor. ne yapayımda gelmesin?

Bence bazı insanlar iştahsız.
Yani yemek yemeği sevmiyorlar, bunlar da bahanesi.
Babam da yemek seçerdi,annem bazen delirecek gibi olurdu.

Yemeği kendiniz mi yapıyorsunuz bilmiyorum ama hergün yemek yapmak cidden zor oluyor.
7 gün en az 7 çeşit cidden çok zor

bende 6.5 yıllık evliyim ve eşimde tıpkı sizin eşiniz gibi yemek konusunda,hatta fazlası bile var diyebilirim:5:
önceleri bunu çok sorun ediyordum ama sanırım artık alıştım:2: netice de huylu huyundan vazgecmiyor değilmi???
psikolojik sorun olabilir mi demenizinaltında ne var anlayamadım.eşinizin yeme alışkanlıkları sonradan mı değişti?

kendim yapıyorum yemekleri ne pişireceğini bilememek öyle zorki. eşimin sevdiği yemekler tavuk et lahana yaprak sarma dolma çeşitleri tabi bunlarda sarımsak ve sogansız tatsız tutsuz yemekler yani.. kızımda bu besinlerden faydalansın istiyorum ama nafile içine tüm sogan atmayı denedim onu bile kokusunu alıyor mutfaga girmiyor. eşim yemek yemeyi çok sever yemekleri bol yaglı salçalı olacak. işin ilginç olanı ben üniversitede beslenme bölümü okudum
Bence bazı insanlar iştahsız.
Yani yemek yemeği sevmiyorlar, bunlar da bahanesi.
Babam da yemek seçerdi,annem bazen delirecek gibi olurdu.

Yemeği kendiniz mi yapıyorsunuz bilmiyorum ama hergün yemek yapmak cidden zor oluyor.
7 gün en az 7 çeşit cidden çok zor

ben sağlıklı beslenmek istiyorum her çeşit yemek istiyorum de. ayrıca bazı günlerde canım yemek yapmak istemedi de. hergün bu şekilde git bakalım.ama pes etme 1ay 2 ay devam... sonra bence kendine bişeyler hazırlamak zor gelecektir. ondansa yemeyi tercih eder diye düşünüyorum.o yemediği yemeklerin yanına da sürekli yoğurt koy.belki yoğurtla karıştırıp yer

Son düzenleme:
hayır çocukluğundan beri böyleymiş. ama belli bir yaşa kadar yogurt yemiş ama bir gün kaymağı agzına gelmiş tiksinmiş ve bir daha yememiş. ben yemek seçmediğim için bir insanın bir yiyeceği neden yiyemediğini anlayamıyorum yiyince alerji vs yapmadığına göre psikolojik olabilir mi acaba dedim

bende 6.5 yıllık evliyim ve eşimde tıpkı sizin eşiniz gibi yemek konusunda,hatta fazlası bile var diyebilirim:5:
önceleri bunu çok sorun ediyordum ama sanırım artık alıştım:2: netice de huylu huyundan vazgecmiyor değilmi???
psikolojik sorun olabilir mi demenizinaltında ne var anlayamadım.eşinizin yeme alışkanlıkları sonradan mı değişti?

inanın öyle kavgalar yaptıki eşim güzel yemek yapar kalkar yemeğini yapar yani ama sonra öyle laflar ederki hiç bir şeyinizi begenmez en güzel o yemek yapar ben bilmezmişim. eger ben bu dediğinizi yaparsam evliliğimiz çok farklı bir boyuta kayar çok tatsız şeyler olur. ama teşekkür ederim öneriniz için
ben sağlıklı beslenmek istiyorum her çeşit yemek istiyorum de. ayrıca bazı günlerde canım yemek yapmak istemedi de. hergün bu şekilde git bakalım.ama pes etme 1ay 2 ay devam... sonra bence kendine bişeyler hazırlamak zor gelecektir. ondansa yemeyi tercih eder diye düşünüyorum.o yemediği yemeklerin yanına da sürekli yoğurt koy.belki yoğurtla karıştırıp yer

ben ben:52::52::52:

cnmm bence psikolojik değildir...bende aşırı derecede yemek seçerim hatta birkaç yıl tüm sülale üstüme gelmesine rağmen sadece ekmek arası yada kahvaltılık yedim anca yeni yeni düzeldim annem bana çoktan yemek hazırlamayı bıraktı kız kardeşime hala hazırlar bana gelince sevdiğimi bildiği şey varsa sorar bunu şöle yapiim yer misin diye... genelde misafirliğe gittiğim kişilerde bilir sofrayı kurmadan söylerler sen cinssindir bunu yer misin diye...

not: daha olmadı domotes salatalık peynir yerim doyururum karnımı yemek yoksa

bence bırak kendi hazırlasın böylece ileride sıkıldığında yeni tatlar tatmak isteyecektir

Hem calisiyorsun hem yemek yapiyorsun hem ev isleri hem kizinla ilgileniyorsun hemde esinin yemek kaprisini cekiyorsun.

Helal olsun masaALLAH sana :nazar: Kac yil daha beynin ve bedenin bu isi boyle goturur bilmiyorum!!!

Bende calisan bir bayanim (suan calismiyorum yakinda ins bebisim geliyor). Sabah cok erken saatte ise gidiyordum aksam 19:30 gibi en erken evdeydim. Hemen soluklanmadan kendini mutfaga atiyordum. Ne kadar zor bir durum cok iyi bilirim.

Zaten bu aksam ne pisirsem stresi yetiyor insana!!! Birde ay yok sunu yapamam sevmiyor sunu yapamam icinde su var filan diye dusuneceksen tirlatirdim herhalde.

Benim bildigim erkek calisir kadin ev islerini yapar! Hadi bizde evimize destek olsun diye calisiyoruz iki kurus para getiriyoruz onlara destek olmak icin elimizden geleni yapiyoruz. Yani teraziye koyduk mu zaten eve katkimiz (is konusunda) uc asagi bes yukari ayni!!!

Ama kadinin isi 24 saat bitmiyor gercekten. Is bitiyor ev isi bitmiyor hadi o bitiyor esinin isteklerine cevap vermek zorundasin bide kaynanayi memnun etme isi var bide arada bonus olarak misafir agirlamak (gerci misarifden zarar olmaz ama oda bir is sonucta) of surekli birseyler birseyler....

Sonrada utanmadan bide kadinlar erkeklerden daha cabuk yaslaniyor diyorlar!!! Neden acaba??????? :27:

Esinle acik acik konus hic mi dusunmuyor acliktan susuzluktan her gun olen binlerce insanlari. Nimet bu ALLAH ne verdiyse pisirilir!!!

Bir iki seyi sevmez anlarim ama pismis domatese kadarda olmaz ki! Zaten butun yemeklerimizde domates var nerdeyse.

Allah'tan utansin senden utanmiyorsa, ayiptir kimi bugun evime kuru ekmek goturebilecekmiyim telasinda kimide onundeki yemegi beyenmez!!!

En cok kizdigim konudur bu nimete burun kivirmak.

Elhamdulillah demesini bilmeli insan!!!

ALLAH yardimcin olsun cnm.

kendim yapıyorum yemekleri ne pişireceğini bilememek öyle zorki. eşimin sevdiği yemekler tavuk et lahana yaprak sarma dolma çeşitleri tabi bunlarda sarımsak ve sogansız tatsız tutsuz yemekler yani.. kızımda bu besinlerden faydalansın istiyorum ama nafile içine tüm sogan atmayı denedim onu bile kokusunu alıyor mutfaga girmiyor. eşim yemek yemeyi çok sever yemekleri bol yaglı salçalı olacak. işin ilginç olanı ben üniversitede beslenme bölümü okudum
Arkadaşım beslenme bölümü mezunu olman ve eşin gibi beslenen bir adamla evli olman tam bir ironi :37:
Çözüm yolu yok gibi görünüyor incinmemeyi öğreneceksin.
Yapacak birşey yok,değişmek istemiyor belli ki,böyle bir çabası da yok.

eşim dindar bir insandır 5 vakit namaz kılan neyse önemli olan bu degil ama bende hassasım allaha nasıl hesap vereceğiz diyorum bunca aç var nimet atılmaz vs. o da elimde değil diyor. ben hiç yemek secmem herşeyi yerim o nedenle onu hiç anlayamıyorum. yiyemediğim bir şey olsa eşimi belki anlayabilirim

Hani yemek yüzünden eşimle tartışıyorum diyorsunuz ya, birde psikolojik bir durum tedavi ol diyorsunuz bu yaptıklarınız bile onun daha çok yemek seçmesine sebep oluyor.

Anlıyorum, yemek yapan olduğunuz için çok bunalmışsınız ama bu eşinize yaptığınız bir eziyet..Yemiyorsa yemiyordur zorlamanın mantığı yok ki.

Paranomanyak arkadaşımızın yazdığına katılıyorum..
Her hafta bir liste hazırlayın birlikte ve o şekilde ona birer tabakta olsa yemek hazırlarsınız..
Yok bu zor geliyorsa bir yemek şirketiyle anlaşın, sizin listenize göre hergün yemek gelsin eve.
Bu maddi anlamda zorlarsa eşinizle karşılıklı oturup nasıl yemek yapacağız, kim yapsın istişaresini yapın.

Bu istişarede bu sorunu nasıl çözeceğiz konusu geçmesin.Beş yılda çözüm olmadıysa şimdi bu baskılarla asla olmaz, daha da körüklenir.

Kendi haline bırakmalısınız, hiç görmemezlikten gelin.. Bunu yapayım mı sorusunu artık hiç yöneltmeyin bence, bu sizide onuda bunaltır.
Nasıl olsa biliyorsunuz artık ne yemediğini.

Allah kolaylık versin ne diyeyim..Yalnız sadece sizin için değil eşiniz içinde eziyet bu durum.Onuda anlamaya çalışın sabrınızca.

Canım,eşini anlayabiliyorum.Çünkü bende çok ama çok seçiyorum.İşyerinde aç kalacağımı bilsem bile yiyemiyorum.Hiç bir şey yapamazsam zeytin yada salatayla karnımı doyuruyorum.Anneme kızıyorum neden küçükken zorla yedirmedin alıştırmadın diyorum,küçükkende böyleydin kesinlikle yediremiyordum diyor.Demek ki kişilik özelliği gibi bir şey.Şimdiye kadar çok değiştirmeye çalışcamda olmuyor.Bence yaptığınız yemeğin boşa gitmemesi adına,yapmadan önce ne yiyeceğinize eşinizle birlikte karar verir.Böylece boşuna zahmet etmiş olmassınız.

işte bende bunu öğrenmek istemiştim eşim anlatamam sana bunun nasıl bir duygu olduğunu diyor. siz gittinizmi peki sorun neden kaynaklanıyormuş

Ben gitmedim ama ben sadece pişmiş soğana tiksinti duyuyorum ama eşinizin biraz fazla yemek seçme derdi bence eşinizi piskoloğa gitmeye ikna edin

öyle güzel özetlemissinki çektiğim sıkıntıyı çok teşekkür ederim. aynen ruh dünyamda düşündüklerimi hissettiklerimi yazmıssın.
Hem calisiyorsun hem yemek yapiyorsun hem ev isleri hem kizinla ilgileniyorsun hemde esinin yemek kaprisini cekiyorsun.

Helal olsun masaALLAH sana :nazar: Kac yil daha beynin ve bedenin bu isi boyle goturur bilmiyorum!!!

Bende calisan bir bayanim (suan calismiyorum yakinda ins bebisim geliyor). Sabah cok erken saatte ise gidiyordum aksam 19:30 gibi en erken evdeydim. Hemen soluklanmadan kendini mutfaga atiyordum. Ne kadar zor bir durum cok iyi bilirim.

Zaten bu aksam ne pisirsem stresi yetiyor insana!!! Birde ay yok sunu yapamam sevmiyor sunu yapamam icinde su var filan diye dusuneceksen tirlatirdim herhalde.

Benim bildigim erkek calisir kadin ev islerini yapar! Hadi bizde evimize destek olsun diye calisiyoruz iki kurus para getiriyoruz onlara destek olmak icin elimizden geleni yapiyoruz. Yani teraziye koyduk mu zaten eve katkimiz (is konusunda) uc asagi bes yukari ayni!!!

Ama kadinin isi 24 saat bitmiyor gercekten. Is bitiyor ev isi bitmiyor hadi o bitiyor esinin isteklerine cevap vermek zorundasin bide kaynanayi memnun etme isi var bide arada bonus olarak misafir agirlamak (gerci misarifden zarar olmaz ama oda bir is sonucta) of surekli birseyler birseyler....

Sonrada utanmadan bide kadinlar erkeklerden daha cabuk yaslaniyor diyorlar!!! Neden acaba??????? :27:

Esinle acik acik konus hic mi dusunmuyor acliktan susuzluktan her gun olen binlerce insanlari. Nimet bu ALLAH ne verdiyse pisirilir!!!

Bir iki seyi sevmez anlarim ama pismis domatese kadarda olmaz ki! Zaten butun yemeklerimizde domates var nerdeyse.

Allah'tan utansin senden utanmiyorsa, ayiptir kimi bugun evime kuru ekmek goturebilecekmiyim telasinda kimide onundeki yemegi beyenmez!!!

En cok kizdigim konudur bu nimete burun kivirmak.

Elhamdulillah demesini bilmeli insan!!!

ALLAH yardimcin olsun cnm.

kesinlikle bir adım atmıyor ve sonrası hep kavga ... yapacak bir şey yok alışmayı öğrenmem gerekiyor
Arkadaşım beslenme bölümü mezunu olman ve eşin gibi beslenen bir adamla evli olman tam bir ironi :37:
Çözüm yolu yok gibi görünüyor incinmemeyi öğreneceksin.
Yapacak birşey yok,değişmek istemiyor belli ki,böyle bir çabası da yok.

haklısın galiba eşim tartışmamalarımızda şöyle diyor bende mutlu değilim böyle olmaktan yapamıyorum elimde değil vs. biraz da bu önerilere uysam bende o da daha rahat ederiz. evliliğimizin ilk yılında bu kadar sorun değildi çünkü kızımız yoktu daha yemek için vakit ayırabiliyodum zamanım vardı artık ondan anlayış bekliyorum biraz da çaba. eşime kızmamın bir sebebide çaba göstermiyor kestirip atıyor
Hani yemek yüzünden eşimle tartışıyorum diyorsunuz ya, birde psikolojik bir durum tedavi ol diyorsunuz bu yaptıklarınız bile onun daha çok yemek seçmesine sebep oluyor.

Anlıyorum, yemek yapan olduğunuz için çok bunalmışsınız ama bu eşinize yaptığınız bir eziyet..Yemiyorsa yemiyordur zorlamanın mantığı yok ki.

Paranomanyak arkadaşımızın yazdığına katılıyorum..
Her hafta bir liste hazırlayın birlikte ve o şekilde ona birer tabakta olsa yemek hazırlarsınız..
Yok bu zor geliyorsa bir yemek şirketiyle anlaşın, sizin listenize göre hergün yemek gelsin eve.
Bu maddi anlamda zorlarsa eşinizle karşılıklı oturup nasıl yemek yapacağız, kim yapsın istişaresini yapın.

Bu istişarede bu sorunu nasıl çözeceğiz konusu geçmesin.Beş yılda çözüm olmadıysa şimdi bu baskılarla asla olmaz, daha da körüklenir.

Kendi haline bırakmalısınız, hiç görmemezlikten gelin.. Bunu yapayım mı sorusunu artık hiç yöneltmeyin bence, bu sizide onuda bunaltır.
Nasıl olsa biliyorsunuz artık ne yemediğini.

Allah kolaylık versin ne diyeyim..Yalnız sadece sizin için değil eşiniz içinde eziyet bu durum.Onuda anlamaya çalışın sabrınızca.

Ertesi gün ısıtılmış yemeği ben de yiyemem çorba dışında, ve bu yüzden hep küçük tencerelerde 2 porsiyonluk yemek yaparım, eşime ve bana bir akşamda yetecek kadar. Acaba eşinin malzemeler dışında nasıl pişirildiğiyle sorunu olabilir mi? Mesela aynı yemeği bi annem yapar, hem tadı tuzu hem sunumu mis gibi olur içim açılır, bi de kv. yapar, koşarak uzaklaşırım yani o derece :36: Acaba pişirme yöntemlerini değiştirsen, mesela kızartam yerine fırında falan gibi, ya da seçtiğin malzemenin türünü başka seçsen, x peyniri yerine y peyniri gibi....

En nihayetinde annesi de değilsin bence bir arkadaşın dediği gibi. Senin onu zorla dengeli besleme görevin yok.Kan değerlerine baktırsın ara ara, vitamini minareli normalse bırak naparsa yapsın, adama bu yaşından sonra zorla sevdiremezsin sevmek istemiyorsa.

Back
X