eşimin yemek seçmesi

bence bu durum kesinlikle eşinizin ailesinin yetiştirmesinden kaynaklı bir durum...mesela biz çocukken abimle ikimiz bakla bamya tarzı yemeklerş hiç sevmezdik(çoğu çocuk gibi) anneme yalvarırdık yumurta yada makarna yapıver bize siz bakla yiyin biz onları yiyelim derdik... ama özellikle babam çok katıydı bu konuda... "anneniz bir yemek yapar sofraya konur ve herkes o yemekten yer beğenmeyen birşey yemez aç kalkar kendisi bilir" derdi ve biz mecburen yerdik o yemeği...babam kesinlikle yemek seçtirtmezdi...ve sonuç: bugün abimle ikimiz her yemeği yeriz...hatta baklayı bamyayı da severek yeriz...eğer o zamanlar annem babam taviz vermiş olsaydı biz bugün bu tarz yemekleri yiyemiyor ve denemeye bile kapalı olacaktık... ikinci örnek ise erkek arkadaşım... ben şuan bir sebze canavarıyım... her türlü sebze yemeğini yerim... erkek arkadaşım ise hayatında hiç bir sebze yemeği yememiş... daha kabağın, patlıcanın, karnabaharın vs bi sürü sebzenin tadını bile bilmiyor...hayatı boyunca tatmamış bile...annesi babası da kendi haline bırakmış karışmamış küçükken bu konuda... duyduğumda şok olmuştum "insan hayatu boyunca bir kez bile tatmadığı bir şeyi nasıl sevmez? hadi bir kere tatmış olsan tadını beğenmesen o yüzden yemesen anlıcam ama seninki kesinlikle önyargı" bu da benim ona tepkim... erkek arkadaşımın durumunda suç demiyim ama eksiklik ailesinde bence yemek konusunda... benim sayemde artık yavaş yavaş sebzelerin tadına bakmaya başladı en azından! geçen gün ilk defa karnıyarıkın patlıcanını tattı ve " way be tadı güzelmiş aslında! " tepkisi de bu oldu :)) sizin eşiniz için artık çok geç onu değiştiremezsiniz ( uzman bir psikolojik yardım almadığınız sürece) ama en azından çocuğunuzu değiştirin ve onu bu konuda eğitin !

kesinlikle bir adım atmıyor ve sonrası hep kavga ... yapacak bir şey yok alışmayı öğrenmem gerekiyor

Ben açıkcası biraz kendini çekmen gerektiğini düşünüyorum.
Yani kendini hırpalama elbette eşini mutlu etmen istersin yemeklerinle ama o bu durumdayken kendini hırpalan peyhude.
Sadece kavga etmeyin,yani bu meseleyi gündeminizde tutmayın.
Onu olduğu gibi kabul edin ama kendinizi asla hırpalamayın asla..

eşime diyorumki bamya yapayım ben hiç yemedim yiyemem diyor .. tadını biliyor musun diyorum hayır peki bilmediğin şeyi niye sevmiyosun hiç yemedimki. ikilem içinde bir cevap. ben biliyorum bu işi çok gündemde tutup kendimi hırpalıyorum dogru söylüyosunuz arkadaşlar kendimi bu kadar üzmeyip daha akılcı çözümler bulmalıyım
bence bu durum kesinlikle eşinizin ailesinin yetiştirmesinden kaynaklı bir durum...mesela biz çocukken abimle ikimiz bakla bamya tarzı yemeklerş hiç sevmezdik(çoğu çocuk gibi) anneme yalvarırdık yumurta yada makarna yapıver bize siz bakla yiyin biz onları yiyelim derdik... ama özellikle babam çok katıydı bu konuda... "anneniz bir yemek yapar sofraya konur ve herkes o yemekten yer beğenmeyen birşey yemez aç kalkar kendisi bilir" derdi ve biz mecburen yerdik o yemeği...babam kesinlikle yemek seçtirtmezdi...ve sonuç: bugün abimle ikimiz her yemeği yeriz...hatta baklayı bamyayı da severek yeriz...eğer o zamanlar annem babam taviz vermiş olsaydı biz bugün bu tarz yemekleri yiyemiyor ve denemeye bile kapalı olacaktık... ikinci örnek ise erkek arkadaşım... ben şuan bir sebze canavarıyım... her türlü sebze yemeğini yerim... erkek arkadaşım ise hayatında hiç bir sebze yemeği yememiş... daha kabağın, patlıcanın, karnabaharın vs bi sürü sebzenin tadını bile bilmiyor...hayatı boyunca tatmamış bile...annesi babası da kendi haline bırakmış karışmamış küçükken bu konuda... duyduğumda şok olmuştum "insan hayatu boyunca bir kez bile tatmadığı bir şeyi nasıl sevmez? hadi bir kere tatmış olsan tadını beğenmesen o yüzden yemesen anlıcam ama seninki kesinlikle önyargı" bu da benim ona tepkim... erkek arkadaşımın durumunda suç demiyim ama eksiklik ailesinde bence yemek konusunda... benim sayemde artık yavaş yavaş sebzelerin tadına bakmaya başladı en azından! geçen gün ilk defa karnıyarıkın patlıcanını tattı ve " way be tadı güzelmiş aslında! " tepkisi de bu oldu :)) sizin eşiniz için artık çok geç onu değiştiremezsiniz ( uzman bir psikolojik yardım almadığınız sürece) ama en azından çocuğunuzu değiştirin ve onu bu konuda eğitin !

merhaba arkadaşlar.. ben 5 yıllık evliyim. eşimle evlendiğimde onun bir çok şey yemediğini biliyordum ama bunun benim için büyük bir problem olacağını hiç düşünmemiştim.süt peynir yoğurt tereyağ kabak sogan sarımsak pişmiş domates kuzu koyun eti vs. ayrıca taze yemek yer ertesi güne kalırsa yemez. kalan yemeği ya ben yerim ya da dökerim. 3 yaşında bir kızımız var o da zar zor yemek yiyen bir çocuk artık o kadar bunaldımki dün tartıştık bugunde söylendim bir sürü ne yapacağımı bilemiyorum. doktora git diyorum psikolojik bir şey sanırım. çevrenizde böyle sorun yaşayanlar var mı onlar ne yapıyorlar bana bi akıl verin çok bunaldım..

mesaj tekrarı ........

Son düzenleme:
merhaba arkadaşlar.. ben 5 yıllık evliyim. eşimle evlendiğimde onun bir çok şey yemediğini biliyordum ama bunun benim için büyük bir problem olacağını hiç düşünmemiştim.süt peynir yoğurt tereyağ kabak sogan sarımsak pişmiş domates kuzu koyun eti vs. ayrıca taze yemek yer ertesi güne kalırsa yemez. kalan yemeği ya ben yerim ya da dökerim. 3 yaşında bir kızımız var o da zar zor yemek yiyen bir çocuk artık o kadar bunaldımki dün tartıştık bugunde söylendim bir sürü ne yapacağımı bilemiyorum. doktora git diyorum psikolojik bir şey sanırım. çevrenizde böyle sorun yaşayanlar var mı onlar ne yapıyorlar bana bi akıl verin çok bunaldım..

benim eşimde öyle yemek seçer. ama ben onu hep kandırıyorum, yediriyorum.

mesela benim eşim hiç üzüm yaprağı dolması yemez. karalahana ister.
bi keresinde üzüm yaprağı dolması yaptım, karalahana diye yedirdim. bi kaç gün sonra bu konu açıldı, hani yemiyordum üzüm yaprağı dedim, bal gibide yedin işte, yedim ama sanki anlamadım mı karalahana olmadığını dedi.
bi kaç gün geçti aradan, annem üzüm yaprağı dolması yaptı, eşimin önüne koydum tabağı bak dedim sen karalahana seviyorsun diye annem pazar pazar dolaştı karalahana buldu yaptı dedim. eşim mutlu bi şekilde yemeye başladı bide diyorki : dolma dediğin böyle olur işte ya!!! karalahana dolmasınında tadı bi başka oluyor canım yaa diyor :ssz:

hayır çocukluğundan beri böyleymiş. ama belli bir yaşa kadar yogurt yemiş ama bir gün kaymağı agzına gelmiş tiksinmiş ve bir daha yememiş. ben yemek seçmediğim için bir insanın bir yiyeceği neden yiyemediğini anlayamıyorum yiyince alerji vs yapmadığına göre psikolojik olabilir mi acaba dedim[/QUOTE

cocukluğundan beri böyleyse yeme alışkanlığından psikolojik bi rahatsızlık olduğunu sanmıyorum. benim eşim okadar çok yemek seçerki nerdeyse damak zevki yok denecek kadar az.

mesela uzay filmlerinde görürüz ya hani hap yutarlar ve gerekli vitaminleri alıp doyarlar(tabağın içinde 3-4 tane minik renkli haplar.)keşke bizde öyle beslenebilsek de yemek yemeye ihtiyacımız olmasa der hep:84::84:

Benim eşimde yemek seçmez işiniz zor gerçekten allah kolaylık versin annesi ne yemekleri yapıyormus ona danıssaydın

haklısın galiba eşim tartışmamalarımızda şöyle diyor bende mutlu değilim böyle olmaktan yapamıyorum elimde değil vs. biraz da bu önerilere uysam bende o da daha rahat ederiz. evliliğimizin ilk yılında bu kadar sorun değildi çünkü kızımız yoktu daha yemek için vakit ayırabiliyodum zamanım vardı artık ondan anlayış bekliyorum biraz da çaba. eşime kızmamın bir sebebide çaba göstermiyor kestirip atıyor

Aslında kestirip atmıyordur, bakın o da mutlu değilim diyor zaten. Sizin ona kızmanızdan bile içleniyordur.

Durumunuz çok zor..Evladınız için, eşiniz için ve kendiniz için ayrı ayrı yemek yapmak tam bir işkencedir.
Diretmekten vazgeçip küçük çözümler bulsanız belkide zamanla oda direnecektir.

Mesela köfte yaparken ikiye ayırsanız kıymayı onun yediğine soğan koymayıp diğer harcı tamamlasanız..
Dile kolay farkındayım ama kendinizin sağlığı için en azından..Bu kadar sinirlenmek yıpratır sizi.

aslında yemek beğenmeyenlerinki daha kolay olsa gerek hiç yemek yapmazsınız evde sadece kahvaltılık şeyler koyarsınız çay yaparsınız bence en lezzetli yemek de kahvaltıdır. çay yerine süt meyve suyu da olabilir. süt olursa şekerli şeyler yersiniz çikolata bal tereyağ reçel gibi kek bisküvi gibi. çay olursa her türlü uyar. domates peynir zeytin yumurta salatalık maydanoz çok severim kahvaltıları.

Benim eşimde yemek seçer.Yemeklerin içine kıyma koydurmaz.
Ben yemeklerimizi günlük yetecek kadar yapıyorum.
Mesela kıymalı makarna çekti canım,eşime normal salçalı hazırlayıp ayrı bir yerde kıymayı kavurup ben kendi tabağıma eklerim.Sizde kızınıza ve kendinize ayrı pişirebilirsiniz.

Zor bi durum ama boşver kafana takma.. Ne eşini üz ne kendini, sevdiği yemeklerden yap ona, sevmediği yemekleri yapmazsın olur biter . :27: Ama senin sevip de onun yemediği yemek varsa da kendine ve kızına kadar yaparsın ona da ayrıca bir yemek yaparsın...Bazen arayı bulmak lazım..Bilmiyorum ben fedakar olmayı seçerdim sanırım, eğer eşinin tepkileri kırıcı boyutta değilse tabi..

ahhh ahhh eminim ilerde benim gelinimde böyle bir konu açar :50::50::50::50: benim oğlumda çok yemek seçer bir şey yemez evde daha dışarıda yemek yemeği seviyor çok üzülüyorum :43: hep sağlıksız şeyler yiyor eskiden çorba tavuk pilav yerdi şimdi onlarıda yemiyor ısrarlarımın sonucu kavgayla bitiyor acıkınca tek yediği evde çokokrem ekmek almıyorum bazen yine birşey yemiyor aç yatıyor :50::50::50: ne desem kar etmiyor her yemeğe bir şey buluyor :50:

Ayni dert bendede var, benim esimde cook yemek seciyor.
Yemediklerini saymakla bitmez. Bu yüzden bende sevdigim seyleri yapamiyorum.
Bikkinlik oldu artik. Hergün hemen, hemen ayni seyleri yapiyoruzki yesin.
Ayrica yeni tadlarada hic acik degil. Kattiyen yemez. Bide bi sözü var sürekli onu söylüyor:
"Esek yemedigi otu yediginde, basi agrirmis." diyor. Valla sinirden gülüyorum hep.

aynı derten muzdarip olduğumdan anlıyorum. ertesi gün aynı yemeği yemez, bamya yemez, nohut yemez, fasulye yemez, dolma yemez, mercimek hariç çorba beğenmez, ıspanak yemez, köfte yemez, bezelye yemez.. bulgur sevmez.. barbunya yemez. tavuk sevmez.. bu listenin sonu yok. sebze ve meyve sevmiyor.. sen ne yersin diye ağlıyordum ilk zamanlar.
işten yorgun argın gelipte özenle yaptığım yemekleri yemiyordu..

artık atlattım, zaten hamileyim canım ne isterse onu yapıyorum şimdi ne bulsa ne pişirsem bende eşlik edip aç kalmıyım diye oturup yiyor vallahi.
canım istedi şunu yaptım diyorum bakıyorum benle yiyor. :) bende zeytinyağlı ve sebze yapmanın tadına varıyorum :) çözülmez sandığım yemek sorunumuz bitti çok şükür.

ay kereviz aldım pazardan onu pişereceğim sofradayken içimden öyle gülüyorum ki anlatamam :)

vallahi ben hamililekte çözdüm sorunumu :) darısı başınıza :)

Son düzenleme:
zeytinyağlı fasulye yapmıştım cacık yanında. tadı ne güzelmiş dedi yerken.. canım çok çekti yaptm dedim yalandan:33:, iyi yapmşsn dedi :)
geçen sene elini sürmüyordu gördüğünde.. aman Allahım bozmasın hep böyle gider diye umutluyum artk. alıştı yemeklerime çok şükür.

yemek seçmek berbat bi durum ben de acayip yemek seçerim..lise dönemine kadar zaten yediğim doğru düzgün bi yemek yoktu sonra zorla bazı sebze yemeklerine filan alıştım..garip bişey mesela hayatımda hiç bamya yemedim ama tadına bile bakamıyorum..et türü şeyleri çocukluğumdan beri yemem mesela annem dövermiş yine de yemezmişim...artık köfte ızgara olunca yiyebiliyorum nasıl alıştım onu da bilmiyorum:) gerçekten psikilojik sanırım ya da belki o besini vücut kabul etmiyordur..yemek yapan sen seçen başkası olunca mutlaka daha zordur ama bunun bi çaresini bilmiyorum

çok şükür ki yemek konusunda sorunumuz yok ...Allah ne verdiyse onu yeriz ...yemek seçmek gerçekten sıkıntılı bir durum...Allah kolaylık versin ...

arkadaşlar siz de yangına körükle gitmeyin canım

kereviz brokoli bamya falan bunlar da pişmeyiversin :1:

::27: svdiğimle aynı yemekleri yiyoruz, o yüzden hiç sorun olmuyor :) bizde çok yemek ayırt ederiz, sizin yerinizde olsam karınb ağrısı çektiğim zamanlar, kız için hzırladım bahansiyle onun sevmediği yemekleri hazırlardım.. kusura bakma ağrım var sana kalkıp bir şy yapamadım derdim bir kaç gün :) hergün yumurta yiyecek hali yok ya.

Back
X