- 20 Nisan 2012
- 600
- 65
- 323
bence bu durum kesinlikle eşinizin ailesinin yetiştirmesinden kaynaklı bir durum...mesela biz çocukken abimle ikimiz bakla bamya tarzı yemeklerş hiç sevmezdik(çoğu çocuk gibi) anneme yalvarırdık yumurta yada makarna yapıver bize siz bakla yiyin biz onları yiyelim derdik... ama özellikle babam çok katıydı bu konuda... "anneniz bir yemek yapar sofraya konur ve herkes o yemekten yer beğenmeyen birşey yemez aç kalkar kendisi bilir" derdi ve biz mecburen yerdik o yemeği...babam kesinlikle yemek seçtirtmezdi...ve sonuç: bugün abimle ikimiz her yemeği yeriz...hatta baklayı bamyayı da severek yeriz...eğer o zamanlar annem babam taviz vermiş olsaydı biz bugün bu tarz yemekleri yiyemiyor ve denemeye bile kapalı olacaktık... ikinci örnek ise erkek arkadaşım... ben şuan bir sebze canavarıyım... her türlü sebze yemeğini yerim... erkek arkadaşım ise hayatında hiç bir sebze yemeği yememiş... daha kabağın, patlıcanın, karnabaharın vs bi sürü sebzenin tadını bile bilmiyor...hayatı boyunca tatmamış bile...annesi babası da kendi haline bırakmış karışmamış küçükken bu konuda... duyduğumda şok olmuştum "insan hayatu boyunca bir kez bile tatmadığı bir şeyi nasıl sevmez? hadi bir kere tatmış olsan tadını beğenmesen o yüzden yemesen anlıcam ama seninki kesinlikle önyargı" bu da benim ona tepkim... erkek arkadaşımın durumunda suç demiyim ama eksiklik ailesinde bence yemek konusunda... benim sayemde artık yavaş yavaş sebzelerin tadına bakmaya başladı en azından! geçen gün ilk defa karnıyarıkın patlıcanını tattı ve " way be tadı güzelmiş aslında! " tepkisi de bu oldu :)) sizin eşiniz için artık çok geç onu değiştiremezsiniz ( uzman bir psikolojik yardım almadığınız sürece) ama en azından çocuğunuzu değiştirin ve onu bu konuda eğitin !