eşimin yemek seçmesi

Valla kadın olsun erkek olsun yemek seçen insan hiç sevmem; ağzının üstüne üstüne vurasım gelir.

Hem elinden bi halt gelmeyecek, hem de insanın binbir emekle önüne getirdiği yemeğe kulp bulacak, burun kıvıracaksın; zıkkımın kökünü ye :57:

Benim de çevremde var böyleleri de ondan bu kadar öfkeliyim.

Her beğenmediklerinde o tabaktaki yemeği kafalarından aşağı boca etmek istediğim nankör tipler tanıyorum.

Nankörlük ya düpedüz:22:

Valla kadın olsun erkek olsun yemek seçen insan hiç sevmem; ağzının üstüne üstüne vurasım gelir.

Hem elinden bi halt gelmeyecek, hem de insanın binbir emekle önüne getirdiği yemeğe kulp bulacak, burun kıvıracaksın; zıkkımın kökünü ye :57:

Benim de çevremde var böyleleri de ondan bu kadar öfkeliyim.

Her beğenmediklerinde o tabaktaki yemeği kafalarından aşağı boca etmek istediğim nankör tipler tanıyorum.

Nankörlük ya düpedüz:22:

neden bu kadar tepki verdiniz ki???insana sevmediği birşeyi zorla yediremezsin ki.... adamın midesi almıyosa onu suclamak çok yersiz yani.

Abartmayın lütfen yemek seçmenin pskolojik sorunla hiçbir ilgisi yoktur. Sevmiyorsa yemek istemiyorsa zorla değil. Bu kadar senelik evlisiniz şu zamana kadar kabullenmeniz gerekirdi. Eğer zorlarsanız yemek konusunda bu "saygısızlık olur" bir insana zorla hiçbir şey yaptırılamaz. Herkesin ayırt ettiği şeyler olabılır. Bazılarının aşırıdır... Siz de küçük tencelerde yapın yemekleri. Ya da eşinize söyleyin o canı ne istiyorsa zaman ayırsın ve yemegini yapsın ya da dışardan söylesin vs vs bir sürü çözüm önerisi... Ama sevmediği bir şeyi zorlamak doğru değil.

Evde yemek seçen varsa, biri diğerine uyacak :)

Evlendiğimizde eşimle yemek konusunda çok zıttık.
O etsiz yemek yemez, sebze hiç sevmez (ne de olsa Adana'lı :P ) ben ise sulu ya da sebze yemeginin içinde et oldu mu yemem. Hala öyleyim :)

Ne mi yaptık?

İlk 6 ay ona ayrı bana ayrı yemek yaptım. Hatta çogu zaman kendi yemegini kendi yaptı.
Ya da ikimizin ortak yiyecegi yemekleri yaptık.

6 ay sonunda bu böyle olmuyor, sen nasıl yiyeceksen öyle yap dedi.
Sonra sonra alıştı.
Şimdi bütün yemekleri yiyor.

Ancak ben halaaaaa sulu yemegin içinde et yemiyorum :PPPPPPPPP

Son düzenleme:
Benim eşimde yemek seçer.Ama ben onun sevmediği hiçbir yemeği pişirmem ve yemesi için zorlamam.Ve bizde ısınmış yemek sevmiyoruz.Eşimde bende taze pişmiş yemek severiz ikinciye yenmez mecbur kalmadıkça.Bende bu yüzden bir kerede bitecek kadar pişiriyorum.Bu bir sorun değil benim için.

Son düzenleme:
konu sahibinin affına sığınarak ''ısınmış yemek'' olayı ile ilgili birşey sormak istiyorum sizlere.

ben hafta da bir pazara gidiyorum.haliyle aldığım sebze yemek yapana kadar dolapta bekliyor. benim dolabıma girene kadar ne kadar zaman geçtiği de mechul...peki sebzenin ya da etin, çiğ halde dolapta beklemesi yerine pişirilip dolapta durması daha mantıklı değil mi? daha tazeyken pişirilmiş oluyor sonucta.

Sizi anlıyorum bana göre kızınızın yeme alışkanlığında babayı model alması sizin daha hassas davranmanızı gerektiyor.

Üstelik babayı örnek alan kız çocuğu yani ilerde evinde türlü çeşitli yemek yapacak bir anne adayı .

Eşinize de böyle anlatabilirsiniz .Hayatım bak sen sevmiyorsun saygı duyuyorum ama meleğimiz seni örnek alıyor .Ve ilerde de kızımız anne olacak ele karışacak belki seçtiği yiyecekleri eşi sevecek hem daha

önemlisi meleğimiz birtakım vitaminden minarelden eksik kalıyor.Tabağına çok az servis yapayım sende biraz sabır ve anlayış göster meleğimize örnek olalım aşkım deyiverin .Eminim az çok sizi anlayacaktı.

cok zor bır durumdur emınım ama ,bunun psıkolojık bır durum oldugunu sanmıyorum .damak zevkıyle alakalı bır durum .

bır yemeyı yaa severız ya sevmeyız .boyle bır sey .

mesela ben de; yemeklerın ıcıne tat vermesı ıcın kıyma kusbasılık et katarlar yaa,ben de ondan hıc hoslanmam .

yemegın ıcınden kıyma kusbasılık et cıkarsa o yemegı yıyemem ben .bu psıkolojık bır durum degıl damak zevkıyle alakalı .

etı yemekler de sevmem .sebze sebze gıbı, et et gıbı pısmelı dıye dusunurum .

sız de esınızın sevdıgı yemeklerın lıstesını yapın ,kucuk tencere kullanın gunluk yemek yapın .

ancak boyle cozum bulabılırsınız.

merhaba arkadaşlar.. ben 5 yıllık evliyim. eşimle evlendiğimde onun bir çok şey yemediğini biliyordum ama bunun benim için büyük bir problem olacağını hiç düşünmemiştim.süt peynir yoğurt tereyağ kabak sogan sarımsak pişmiş domates kuzu koyun eti vs. ayrıca taze yemek yer ertesi güne kalırsa yemez. kalan yemeği ya ben yerim ya da dökerim. 3 yaşında bir kızımız var o da zar zor yemek yiyen bir çocuk artık o kadar bunaldımki dün tartıştık bugunde söylendim bir sürü ne yapacağımı bilemiyorum. doktora git diyorum psikolojik bir şey sanırım. çevrenizde böyle sorun yaşayanlar var mı onlar ne yapıyorlar bana bi akıl verin çok bunaldım..

ayyy ben yalnız değilmişim demek ki bende 5 yıllık evliyim ve benimde eşim aynı senin eşin gibi. kafayı yicem hergün taze yemek ama sevdiği şeylerr olcak.tavuğu çok seviyor ama ben onun yüzünden tavuktan tiksindim.bende çoook tartıştım ama sonuç malesef aynı:(

Benim erkek arkadasım da sadece et ve et ürünlerini sever desem yeridir, sebze yemekleriyle arası yoktur meyve olsa da olur, olmasa da bense tam tersi sebze yemekleriyle büyümüs biriyim, meyve' nin her cesidine deliyim.. Beyefendi, sebzenin icinde et olursa yermis mesela ıspanagın veya fasulye' nin icinde kıyma olursa.. :53:

Ben ne anladım o zaman sebze yemegi yemekten..
:ssz:
Her ögün et yesin tiksindim, bıktım demez..

:19:

Son düzenleme:
Abartmayın lütfen yemek seçmenin pskolojik sorunla hiçbir ilgisi yoktur. Sevmiyorsa yemek istemiyorsa zorla değil. Bu kadar senelik evlisiniz şu zamana kadar kabullenmeniz gerekirdi. Eğer zorlarsanız yemek konusunda bu "saygısızlık olur" bir insana zorla hiçbir şey yaptırılamaz. Herkesin ayırt ettiği şeyler olabılır. Bazılarının aşırıdır... Siz de küçük tencelerde yapın yemekleri. Ya da eşinize söyleyin o canı ne istiyorsa zaman ayırsın ve yemegini yapsın ya da dışardan söylesin vs vs bir sürü çözüm önerisi... Ama sevmediği bir şeyi zorlamak doğru değil.

Aslinda psikolojik sebebi olabiliyor. Kardesim 2-3 yasina kadar herseyi yiyordu. Cocuk birgun bir hastalik gecirdi atesli ama nasil fena.... Yani havale geciriyordu resmen sonra o gunde beri agzina yediklerini sokmadi, hep sut icti galiba hastayken sut vermistik ona... meyveler , sebzeler , etler vs... bunlari birakti... su an 21 yasinda hala daha bazi yemeklerin tadini bilmez asla tadmaz.Patetes kizartmasi yer,hamur- lokma isleri,boyoz, simit, ton baligi, sarelle,ivir zivir bakkaldan...pilavin, corbanin, kahvalti sofrasinin, peynirin tadini bilmez...cok ugrastik doktorlara goturduk ancak bu yillarda durum kebaba alismis nihayet ogrenci simdi kendi evde patates kizartiyor... Askerde ne yapacak bilemiyoruz. Doktor kucuklugunde gecirdigi rahatsizliktan oldu zamanla yer dedi ama bir gelisme olmuyo maalesef.

Biz evde yemekler pisirdigimiz zaman kokuttunuz evi cok igrenc kusucam diyor.... % 95 evde olan hicbirseyi yemez. Yumurtanin , peynirin, balin, zeytinin tadini bilmeyen insan olur mu hic??? Olur iste ...benim kardesimi halley le besliyoruz .... Annem bir ara dalga geciyordu valla iyi bunun karisi yasadi bir halley acip tabagina koysun, bir patates kizartmasi bulasik yemek derdi yok derdi:D Belkide haklidir cocuk boyle yasiyor iste naparsin.

Son düzenleme:
sanki bu konuyu bn açmışım gibi :))okurken kendimi okudummm..benimde eşim çook yemek seçer 3 yaşında bir kızım var o da aynen ona benziyor ikiside çok iştahsız hergün ne yapsamda yerler düşünmekten fenalıklar geldi allah yardımcımız olsun nediyim

ver eline tasi tavayi o pisirsin sen yeeee
ben bunu yemem sunu yemem ev cocuk is birde yemek derdi deeee
pisirdigimide yemiyorsun sen bilirsin yemek sorumlulugunu esine ver hic deyilse bir ay öyle dene bakim ne pisirecek
sende ona göre yemek yaparsinnn pasam bulmus senin gibi kadini ohhhh sunu yemem bunu yemem o zaman seni ise yollamasin
fazla calissin sen iki türlü yorul o miz mizlansin cocuk gibiiiiii ohhhh

yorumlarınızı yeni görüyorum. işlerim baya yoğunduda..

yemekleri dondurucudan çıkarınca buzdolabı tadı/ kokusu geliyor. ne yapayımda gelmesin?

ben karbonat koyuyorum dolaba. koku yok denecek kadar az artık. az olan kokuyuda, yemekleri sarıp sarmalıyorum :1:

Bence bazı insanlar iştahsız.
Yani yemek yemeği sevmiyorlar, bunlar da bahanesi.
Babam da yemek seçerdi,annem bazen delirecek gibi olurdu.

Yemeği kendiniz mi yapıyorsunuz bilmiyorum ama hergün yemek yapmak cidden zor oluyor.
7 gün en az 7 çeşit cidden çok zor

arada kaçamak yapıp dışarıdan yediğimiz de oluyor. oda işlerimin çok yoğun olduğu zaman.

çok becerikli değilim. ama eşim yemeklerimi seviyor:nazar:. damak tadımız tutuyor.

bu arada eşim okadar çok yemek seçtiği halde göbekli:1:. yemek yemeği seviyor.

yeni evlendiğimizde eşim yemeklere soğan sarımsak vs koydurmazdı.annesi çok koyarmış bıkmış,midesi tutuyormuş felan koyma dedi.iyi peki dedim.ben de yemek yapmayı pek bilmiyorum zaten.saçma sapan iğrenç yemekler oluyordu ama bizimki ooh diyip yiyordu ama ben yiyemiyordum.kızmız yemek yemeye başlayınca ben yavaş yavaş soğan felan koymaya başladım.tabi bizimki mızmızlanmaya başladı.dedim çocuk vitamin almalkı.soğandaki vitamin hiçbirinde yok aman şiöye aman böyle derken şimdi istediğimi yapıyorum.o da hiç sesini çıkarmadan yiyor.:52:

merhaba arkadaşlar.. ben 5 yıllık evliyim. eşimle evlendiğimde onun bir çok şey yemediğini biliyordum ama bunun benim için büyük bir problem olacağını hiç düşünmemiştim.süt peynir yoğurt tereyağ kabak sogan sarımsak pişmiş domates kuzu koyun eti vs. ayrıca taze yemek yer ertesi güne kalırsa yemez. kalan yemeği ya ben yerim ya da dökerim. 3 yaşında bir kızımız var o da zar zor yemek yiyen bir çocuk artık o kadar bunaldımki dün tartıştık bugunde söylendim bir sürü ne yapacağımı bilemiyorum. doktora git diyorum psikolojik bir şey sanırım. çevrenizde böyle sorun yaşayanlar var mı onlar ne yapıyorlar bana bi akıl verin çok bunaldım..

ben mi açmışım konuyu diye şaşırdım :) o modellerden birer tane de ben de var canım..... benim eşim de yemek seçer , sebze deyince aklına gelen sadece patlıcan ,patates ve biber ...onların da her çeşidini yemez , kırmızı et ve balık sever , ama sürekli onları pişirmek de bana sıkıntı veriyor ......
üstelik kızım da 3,5 yaşında ve aynen babası...... halen hiç tadını bilmediği gıdalar var ....kızım bir dene beğenmezsen tamam yeme diye yalvarırım ama nafile , o daha görür görmez reddeder, ııh ben onu sevmem der ve biter :( süt, yoğurt, peynir , tereyağ, bal , pekmez, helva, reçel yemez .....
çıldırmaya az kaldı ama çözüm bulamadım maalesef :47:

Benim eşimde cok yemek secer.
Hep ayni seyleri yapmak zorunda kaliyorum.
Yeni seyler de deniyorum ama begendiremedim gitti.
Valla bende sasırdım, yemek yapmaktan cok, bugün ne pisirsem
sorunu yoruyor beni.

eşimden yana çok şanslıyım ben sağolsun beğenmese bile ben yoruluyorum diye hiç bir şey demeden yer eline sağlık demeden sofradan kalkmaz ,yalnız ben de balık yiyemiyorum annem ilkokula giderken yediğimi söylüyor şimdi tezgahların önünden gecerken bile içim dışıma çıkıyor asla elimi süremem mesela, hatta pişirildiği yerde bile duramam annem evlenmeden önce mutfakda masa hazır olduğu halde bana salonda masa hazırlardı o derece yani :)) eşimde fazla sevmez ama yine de yemek istiyor haftada bir olsun ,annem yakın da orda yiyor bazen çözüyoruz meseleyi yemek seçmek seçene yemek hazırlamak hakkaten zor ben eşim herşeyi yediği halde ne yapsam diye akşama kadar düşünüyorum allah yardımcınız olsun :)

sizlerle yazışmaya başladığımdan beri daha sakinleştim. eşimle konuştum tekrar haftalık menü çıkarmaya karar verdik o yemeği bulacak ben yapıcam başka yolu yok. birde eşimde kızımızın onu örnek almasından çok korkuyor ve bunu hiç istemiyor. bazı arkadaşlar benim eşim zamanla yedi alıştı diyor da benim eşim öyle değiil yemeğin içine farklı bir baharat koyarım hemen bilir eşim elini bile süremiyor. peynir degse ekmeğe ekmeğin o bölümünü koparıp atar ya da o ekmekten kesinlikle yemez. tereyag mı var yemekte kokusu burnuna gelince bir kaşık bile yemez. beni 5 senedir yoran da bu oldu zaten kesinlikle uyum saglayamıyor bir lokma bile yiyemiyor.neyse yalnız olmadığımı anladım orta yolu bulmaya çalışmak en dogrusu.

sizlerle yazışmaya başladığımdan beri daha sakinleştim. eşimle konuştum tekrar haftalık menü çıkarmaya karar verdik o yemeği bulacak ben yapıcam başka yolu yok. birde eşimde kızımızın onu örnek almasından çok korkuyor ve bunu hiç istemiyor. bazı arkadaşlar benim eşim zamanla yedi alıştı diyor da benim eşim öyle değiil yemeğin içine farklı bir baharat koyarım hemen bilir eşim elini bile süremiyor. peynir degse ekmeğe ekmeğin o bölümünü koparıp atar ya da o ekmekten kesinlikle yemez. tereyag mı var yemekte kokusu burnuna gelince bir kaşık bile yemez. beni 5 senedir yoran da bu oldu zaten kesinlikle uyum saglayamıyor bir lokma bile yiyemiyor.neyse yalnız olmadığımı anladım orta yolu bulmaya çalışmak en dogrusu.

ah ah arkadaşım bu yemek seçme tavırları sana eziyetlikten başka bir şey değil ya..ilk evlendiğimde hevesle güzel ve değişik yemekler yapıyordum ama benim adam bunu yemem onu yeme demeye başlayınca ben artık yemek yapmaktan bir zevk almıyordum.bende beş yıllık evliyim.bizde çocuk yok.ben şu an nemi yapıyorum.valla benim için kolay ne varsa onu yapmaya çalışyorum.ne yemek istediğini kendisi söylüyor.bazende önüne kahvaltılık koyuyorum sende kolaya kaçıyorsun diyooo.vallahi işine gelirse.birde benim eşim gece yemek yer öyle sabah kahvaltı etmez.gece 24'den sonra yemek yapıyorum.taze olacak.kahvaltılık olarakta yedikleri gece yer sabah yemez..adamda sabah kahvaltı kültürü yok.ya bu yemek işi gerçekten çok önemli hele ortada birde çocuk varsa.ilerde bu çocuk aynısı yapacak.eğer bu haftalık menü olayı senin işini kolaylaştıracaksa devam gittsin.ben birde şuna çok kızıyorum.eşine ayrı yemek yapıyorsun birde kendine yemek yapıyorsun vede çalışan çocuğu olan bir bayansın.böyle bir lüksü kim nerde bulmuş onu anlamıyorum..keşke böyle bir lüksümüz olsada bizd aynısısı yapsak..

Back
X