Eşimin Yıllardır Kurtulamadığı Bağımlılığı

Bu durumları duyunca daha da umutsuzlaşıyorum.
Ama içten içe biliyorum böyle olacağını. Çaresi yok gibi.

Allah yardımcın olsun canım
çok zor.. çocuklar.. kurulu düzenin
Allah hakkınızda hayırlısını versin eşin inşallah kurtulur tamamen bu illetten
ve borçları sıfırlar...

Off durumunuza gerçekten çok üzüldüm siz yıllarınızı verin bu adama çalışın didinin adam bir hiç ugruna onca borca girsin yazık gerçekten çok yazık
artık onu bunu şunu düşünemyin yalnız kendinizi ve çocuklarınızın psikolojisini düşünün
artık herkese söleyin derim ben tek başınıza nasıl başediyorsunuz allasen
adam olmaz yoksa bu
her defasında tekrarlar
sizi daha fazla sömürmesine izin vermeyin

tüm maaşını elinden alsanız ve siz ona harçlık verseniz. Yalanların bini geçti senin düzeleceğin yok artık bu duruma el koyuyorum deseniz, üste çıksanız maaşın bana gelecek bundan sonra tüm faturaları giderleri ben halledicem deseniz kartlarına filan da el koyun. ona ayda 200 lira verin yeter. oynuyosada onla oynasın. Evi ve arabayı evlendikten sonra aldınız sanırım. Boşansanız onlar yarı yarıya olacak, parasını ödemediği eşyaların üzerine konacak bi de.

durumunuza cok uzuldum ama sız guclu bır kadınsınız sımdı esınızı bıraksanız bır ev araba var elınızde bıraz daha sabredın evınızın borcu bıtsın daha sonra cocuklarınızı alıp gıdersınız ne halı varsa gorsun kendı basına yanlız kaldıgında anlar dogruyu yanlısı

Allah yardımcın olsun canım
çok zor.. çocuklar.. kurulu düzenin
Allah hakkınızda hayırlısını versin eşin inşallah kurtulur tamamen bu illetten
ve borçları sıfırlar...
Kurulu düzeni bozmak gerçekten zor. Bazen düşünüyorum ayrılırsam evi nasıl taşıyacağım, şu eşyaları alırım, şunları almam, çocukların eşyaları falan filan..... Kafam patlıyor inan. Öncelik tabii ki kurtulması ama kurtulmazsa da ayrılıktan başka çözüm göremiyorum.

Söylemek konusunu ben de düşünüyorum. Ama önce onun ailesine söylemeyi düşünüyorum. Görümcelerime anlatsam diyorum ama telde anlatılacak gibi değil. Yüz yüze anlatmak lazım. Tatil dönemini beklemem lazım. Tek başıma baş edemiyorum. Foruma da sanırım bu yüzden yazdım. İçimi dökecek insanların olma

Onu denedik canım. Ben dayanamadım. Sürekli harçlık bitip tekrar istiyordu. Bulunduğu konumdan dolayı misafiri çok gelir ve zaman zaman yemeğe götürdüğü kişiler olur. Dolayısıyla benim verdiğim harçlık yetmeyip arkadaşlarından borç almak durumları olmuştu. Benden de borcunu ödemek için para istediği oluyordu ve ben de sinir oluyordum Bu ve bunun gibi durumlar. Ben de hesaplarımızı tamamen ayırdım. Yaza kadar vakit istedi. Yazın hesapları tekrar al dedi. Yazın duruma bakıp bizim durumumuz netlik kazanacak. Eğer ayrılık durumu olursa yarısını vermeyi düşünmüyorum. Çocuklar bende olacak. Eğer onu da alacağım derse artık bilmiyorum.

Sabrediyorum canım. İnşallah hakkımızda hayırlısı olacak.

böyle bir adamı ben 9 yıl çektim ikizlerim olunca mama paralarını bu adamın kumar borcuna veremeyeceğimi düşünüp boşandım..

çok iyi yaptım hiç pişman değilim...

çok zor durumunuz Allahım sabır versin sizde biliyorsunuz ki bu adamlar çok güzel yalan söyleyebiliyorlar asla inanmayın eşinize..

şayet tedavi olmayı kabul ederse ki hasta olduklarını asla kabul etmiyorlar tedaviden sonra düzelebilir mi ??

Of çok üzüldüm sizin adınıza, ama güçlü bir kadına benziyorsunuz.

Bu erkekle neden böyle, neden kendilerini sürelki bataklığa sürüklüyorlar gz göre göre.

Bu şekilde nekadar devam edebilirsiniz ki.

ALLAH kimseye yaşatmaısn.

Aynı şeyleri yaşamışsınız evet çok rahat ve profesyonelce yalan söylediğine inanıyorum bende. Yalanını okuyamıyorum bile gözlerinden ki ben normalde uzun süre tanıdığım insanların doğru ya da yalan söylediğini anlarım. Eşim kendini iyi kamufle ediyor.

Canım hani hep anneler der ya senin için katlandım. Biraz da çocukların etkisi var. Kızım babasına aşırı bağlı. İş icabı şehir dışına gitti bu yıl bir hafta için kızım her gün göz yaşı döktü. Her telefondan sonra hıçkırıklara boğuldu özledim diye. Öyle arada kaldım ki.

öncelikle Allah yardımcınız olsun gerçekten zor bir durum
benim eşimde borsa oynuyordu,biz yeni evliyken de oynadı ve çok kaybımız oldu.
eğer eşim böyle yapmasaydı şimdi evimiz olurdu ama biz kiradayız onun bu hataları yüzünden
100,000 tlden fazla para kaybetti bu yolda.
neyseki tövbe etti söz verdi bir daha yapmayacağına dair.
10 aydır görmedim böyle bir şey yaptığını
umarım bir daha asla yapmaz
tadımızı kaçırmaz.

Borsa da bir tür kumar işte. İnşallah eşin tövbesini tutar. Eminim ki bizim de bir ev parası rahatlıkla gitmiştir. Bu adam nasıl tövbe eder bilmiyorum ki?
Allah'ım yardım etin ben ve benim durumumda olanlara.

Bugün kırılma noktasına geldik. Benim psikolojik durumum çok kötü ve bu ev içinde alenen belli oluyor. Ben küs değilim ama mümkün olduğunca konuşmamaya çalışıyorum. Yüzüm bir karış bilinçli değil çünkü kendimi çok mutsuz hissediyorum ve gülemiyorum. Bu durum tabii ki gözünden kaçmıyor. Üzüldüğümü mutsuz olduğumu görüyor. Sabah çocuklar okula gittikten sonra eşim konuşmak istedi ama ben hiç konuşacak durumda değilim. İçim doluyor ve banyoya gidip ağlayıp yüzümü yıkayıp geliyorum. En sonunda söyledim. Yaz için planlarımın olduğunu ve arabayı satıp evi kapatmaya çalışacağımı ve buradan çekip gideceğimi. Sen zaten vazgeçmişsin benden dedi. Sen beni bu durumda bıraktın dedim. Düzeleceğim yaza kadar sabret dedi. Hesapları temizleyip kartları sana vereceğim dedi. Beni ilgilendirmez dedim ama ben zaten yaza kadar beklemek zorundayım. Benim ciddi olduğumu artık tamamen anladı. Haaa düzülecek mi? Tabii ki muamma... Allah'a sığınıyorum. Bu arada ayrılsan bile senin evin araban var dedi. Yani ev arabadan hak talep etmiyor. Ama mahkeme yolu görünürse de bunları söyler mi bilemiyorum.
Ama ben gerçekten çok kötü durumdayım. Moralim çok bozuk. Çok üzgünüm. Son bir haftadır daha da kötü oldum sanki. Belki mevsim geçişlerinin de etkisi var ama en önemli etken bulunduğumuz durum. Boşa giden emeklerim. Düşündükçe daha kötü oluyorum. Kimseyle görüşmek istemiyorum, işe gitmek de istemiyorum. Orada insanları görüyorum çünkü. Kimse gelsin istemiyorum, bir yere gitmek istemiyorum. Depresif bir durumdayım sanki. Yolda yürürken ağlayasım geliyor.

Canım bayağı uzun bi müddet geçmiş üzerinden inşallah hayırlı bir sona ulaşmışsınızdır. bilgilendirebilir misin. çünkü şuan bende aynı durumdayım yeni evliyim eşim bütün altınları benden gizli alıp satmış yüzde 90 at yarışına yatırdı zaten bağımlılığı var maaşının çoğunu oraya veriyor. eğer seninkinde düzelme olduysa bende bir ümit bekliyim diye bi cevap verebilir misin

Akıllı bir kadınsınz Maşallah diyorum. Evin ve arabanın sizin üstünüzde olması, çalışmanız, yuvanıza sahip çıkmanız tüm kadınlara örnek walla. Sizin bu duruşunuzu önce kendim örnek alıyorum:) Allah eşinize de yardım etsin inşallah bağımlılıktan kurtulur.

onun tansiyonu var bunun şekeri var şu ortalığı toz duman eder derken kalpten gideceksiniz çocuklarınızda ortada kalacak.(Allah korusun tabiki)

Bir psikiyatriste danışın belki tedavisi vardır.

Çok zor durum Allah yardımcınız olsun.Dedem 80 i devirdi zar zor bıraktı oda artık dışarıya çıkmaya üşendiğinden.Anneannem senelerdir bıraktıramadı bir türlü .Geç kalmadan tedavi ettirin bir şekilde .Gerçekten tam bir bağımlılık çünkü

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…