Eşimin Yıllardır Kurtulamadığı Bağımlılığı

Kendi eviniz evlenmeden önce mi alinmisti? Evli olunca onun borcu benim degil olmuyor. 1,5 sene sonra ev krediniz bitecekmis o zaman rehin kalkiyor evinize el koyabilirler. Hatta evlilik süresi icerisinde alinmissa diger eviniz bile gider elden. Ne hali varsa görsün demeyin. Borca ortaksiniz. Oglum cok üzülüyor diyorsunuz ama bu durum böyle giderse her seyden mahrum büyüyecekler. Babasi hic düsünmüyor acimiyor cocuguna. Kayinvalideniz kayinpederinize engel olamamis, oglum babasindan ayrilmasin demis esiniz de kumarci olmus. Esiniz de simdi aynisini yasatiyor size. Siz kayinvalideniz gibi olmayin, cocuklarinizi böyle yasatmayin. Babalarinin yaptiklarini biliyorlar mi? 30.000 TL simdi ne kadar olmustur acaba? Zaman iyi degil hastalik dert cok. Bu haysiyetsiz adam yarin bir gün cocuklarima birsey olursa kenarda paramiz olsun, hastane köselerinde bir de rezil olmayalim diye nasil düsünmüyor? Hadi esine anlarim, yetiskin insan ama dünyaya getirdigin cocuk can ne olacak. Anne baba disinda kim bakmaya mecbur cocuga??

Kendi haline birakmaniz cok tehlikeli. Madem ayrilmayi düsünmüyorsunuz, alin yine hesaplari elinize. Bunalirsa bunalsin. Ya evli cocuklari olan bir erkek ailesi disinda neye para harcar ki yetismiyormus verdiginiz harclik? Kinamayim büyük konusmayim diyorum ama bir yerde evlatlari var, diger yerde kumar. Coluk cocugunun ihtiyaclari icin olan parayi gözü kapali götürüp keyfine harcayan bir baba müsvettesi. Sanmayin ki yarin birgün alacakli kapiya dayanirsa sadece esinizi sorar, kurusuna kadar siz de yükümlüsünüz esinizin yaptigi borclardan. Hic para kalmayinca ne yapacak, evden esya mi götürüp satacak, cocuklariniza verdiginiz harcliklari mi yürütecek?

Oglunuza eften püften sebepler derseniz ayrildiginiz zaman sizi suclar. Bilsin gercekleri, belki babasi biraz utanir. Adama bak maddi manevi her türlü kollaniyor. Esi köle gibi hem calisip cocuklara eve bakiyor, hem asalak adamin borclarina yardim ediyor hem de cocuklari kendisini melek saniyor.

Kelimesi kelimesine katılıyorum
erkeğin borçlarından eşi de sorumludur
bu durumda herkes kendini düşünmek zorunda ve tabiki çocuklarını da
yapacak birşey yok malesef
konu sahibi kendisini kurtarmaya bakacak

Allah yardımcınız olsun maşallah akıllı hatunsunuz yatırın birt merkeze gönderin bir psikoloğa ama ailenize ve ailesine haber verin bu bir hata toplayın aileleri anlatın böyleyken böyle diye . Bu hayat böyle geçer mi ablacım evlenmek ne kadar haksa boşanmakta o kadar hak tabii ki bekara karı boşamak kolay ama elinden geleni yapmışsın ailelere aç durumu yoksa bu adam senin başını daha çok ağrıtır

Çekilecek dert değil çocukların ıcın ıcıne atmak zorunda kalıyorsun.. Allah yardımcın olsun kardesım Ama buda bı nevı kumar ve bağımlılık yapmış durumda bellıkı ve tedavı olmadan kurtulamaz dıye düşünüyorum..Bosanmayı düşünmüyorsanız tedavı olması ıcın baskı yapın.. En azından bağımlıktan kurtulur inşallah..

Bir yakinimizin da esi oynuyordu surekli bu at yarisini. Bosanma asamasina geldiler birakicam oynamam bir daha dedi affetti ama ogrendikki o yine oynuyormus. bosandilar simdi. Siz en azindan tedavi gormesi için sart kosun esinize nasil bir seyse birakilmiyo demekki. Evlerden irak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…