• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Esimin yogunlugu

Adamın neden hala boşanmadığı konusunda çoğumuz aynı şeyi düşünmüyor muyuz ki?

Çünkü adam Çin'de evinde işini gören, kendi dilini konuşan kadın istiyor. Ki yemek konusunda da hassas, Çin yemeği yiyemiyor evde Türk yemeği pişiren kadın diye çekiyor.
Adım gibi eminim Türkiyeye döndükleri gün adam olmuyor diyecek

Şu ruh halini düzeltmeden sakın çocuk falan yapma. Bi 10 sene bekle bence. Yoksa o çocuğa bağımlı olacaksın bu kez. Önce bağlanma sorununu çöz sonra düşün. Bebenin de günahına girme.

Onlar sana sunduğu bahaneler cicim. Kalkıp senden uzaklaşmam gerek bir hafta kafamı dinlemem gerek diyecek hali yok ya adamın. Tabi ki seni susturacak bişey demeli.

yok isi bu, bende biliyorum gitmek zorunda oldugunu, yalan soylemiyor yani. kaldiki sirketi keyfi bir sekilde her ay bu kadar uzak yerlere gondermez, otel + ucak biletleri o kadar pahaliki. ve sirketi cok kati bir sirket. muduru onaylamaz yani :)

:KK57:ben eşinizin yerinde olsam kendime hayatı zehir etmez ve koşarak sizden uzaklaşırdım. Tahammül edilebilecek bir hayat değil yaşattığınız:KK43:

Çünkü adam Çin'de evinde işini gören, kendi dilini konuşan kadın istiyor. Ki yemek konusunda da hassas, Çin yemeği yiyemiyor evde Türk yemeği pişiren kadın diye çekiyor.
Adım gibi eminim Türkiyeye döndükleri gün adam olmuyor diyecek

beni sevdigi icin benimle birlikte olduguna adim kadar eminim. sevgi olmasaydi coook once bosanmis olurduk biz.
fazla tanimadiginiz icin boyle yorumlar yapiyorsunuz. esim senelerce yurtdisinda kendi kendine yasamis biri. yalniz yasamakla ilgili bir sorunu da yok...

beni sevdigi icin benimle birlikte olduguna adim kadar eminim. sevgi olmasaydi coook once bosanmis olurduk biz.
fazla tanimadiginiz icin boyle yorumlar yapiyorsunuz. esim senelerce yurtdisinda kendi kendine yasamis biri. yalniz yasamakla ilgili bir sorunu da yok...

Burada çin mutfağı hariç restoranlar pahalı diyorsunuz. Adam severek evlendi muhtemelen ama şimdi kar zarar bilançosuna bakıyor. Evde ucuza yemek, çeki düzen veren kadın eh kendi anadilinde de konuşuyor tahammül ediyor. Şimdilik.

Yalnız yaşayabilir, kimse yalnız yaşayamaz demiyor ki.
Ama adam yoğun çalışıyor. Eve geldiğinde hazır yemek buluyor, ev işleri hallediliyor, çamaşırı yıkanıyor ütüleniyor, bulaşığı hallediliyor. İyi kötü konuşabileceği biri var evde.
Rahat geliyordur o iş temposunda, üstelik Çin'de, tek başına yaşamaktan.

Ha seviyordur tabii, biraz sevmese çekilecek insan değilsiniz ama sevgi her şeyin çözümü değil maalesef. Sevginin yetmediği yerler de olabiliyor.

yok isi bu, bende biliyorum gitmek zorunda oldugunu, yalan soylemiyor yani. kaldiki sirketi keyfi bir sekilde her ay bu kadar uzak yerlere gondermez, otel + ucak biletleri o kadar pahaliki. ve sirketi cok kati bir sirket. muduru onaylamaz yani :)

Tabi ki gitmek zorunda. Ama bunu senden kaçmak için kullandığı da bir gerçek. Yoksa bir adam dünyanın diğer ucundayken karısını neden habersiz bıraksın ki?

Mesaj atıyorsun, telefon ötüyor, eline alıp bakıyor, sen olduğunu görünce suratını buruşturup telefonu kenara koyuyor. Minibardan bir bira alıp yatağa uzanıp dizisini izliyor. Gözümde canlanan bu sahne...

İstese inan seyahatlere çözüm bulur. Ama hem seyahat ederek yükselecek hem bu süreçte senden uzak kalıp kafa dinleyecek. Daha ne istesin adam. Çölde vaha bu seyahatler.

Kovalayan değil kaçan ol biraz da .dene en azından ... ben eşimin her mesajına yada aramasına cevap veremiyorum , uygun olunca dönüyorum . Öğrenciyim ve çocuklarım var . Herşeye yetişmek ciddi yetenek istiyor ,bu konuda biraz yeteneksizim. Akşam eve gelince şaka amaçlı "toplantı nasıl geçti ,işi aldın mı bari " diyor ! Ben de aynı şekilde altında birşey aramadan şakayla cevap veriyorum . Her zaman böyle olmaz o gün modum düşükse tersleyebilirim de ama eşim alınmaz. Bilir yükümün ağırlığını ..evlilik de bu zaten ..karşılıklı fedakarliklarla yürüyor . Yoksa o kaşın, gözün güzelliği hatrini yitiriyor bir süre sonra .inşallah iyi bir tedaviyle normale dönersin .

Tesekkurler insallah.
deneyecegim, bu seyahatini bunun icin degerlendirecegim. kendime odaklaniyorum, insallah cok guzel olur hersey. aramizdaki sevgiye inaniyorum, bunu bitirmek istemiyorum.
azicik rahat olmayi basarirsam, ipleri bu kadar sıkı tutmazsam zaten hersey cok guzel olacak eminimki.
psikologla devam edecegim, faydasini gormeye basladim biraz. kendimi daha iyi hissediyorum, daha guvende ve azicik daha rahat. pireyi deve yapma huyumdanda vazgecersem hayatimiz cok guzel olabilir.

Yalnız yaşayabilir, kimse yalnız yaşayamaz demiyor ki.
Ama adam yoğun çalışıyor. Eve geldiğinde hazır yemek buluyor, ev işleri hallediliyor, çamaşırı yıkanıyor ütüleniyor, bulaşığı hallediliyor. İyi kötü konuşabileceği biri var evde.
Rahat geliyordur o iş temposunda, üstelik Çin'de, tek başına yaşamaktan.

Ha seviyordur tabii, biraz sevmese çekilecek insan değilsiniz ama sevgi her şeyin çözümü değil maalesef. Sevginin yetmediği yerler de olabiliyor.

Sevgi bitmeyen bir şey de değil Shot.
İnsan ancak evladını koşulsuz sever, her haliyle sever o da içgüdüsel.
İki yılda sevgiyi yedi bitirdi kemiğini sıyırıyor ama hala fark etmiyor kendini kandırıyor

bir insan kocasini hayatinin merkezine neden bu kadar koyar?
gercekten Allah o adamcagiza sabir selamet versin.
sukret ki esin bol bol seyahate gidiyor zaten sizin hala evli kalmanizdaki temel etken bu.. senin alinganligin ve ilgi acliginla insan ayin 30 gunu nasil basedebilir:işsiz:

Tabi ki gitmek zorunda. Ama bunu senden kaçmak için kullandığı da bir gerçek. Yoksa bir adam dünyanın diğer ucundayken karısını neden habersiz bıraksın ki?

Mesaj atıyorsun, telefon ötüyor, eline alıp bakıyor, sen olduğunu görünce suratını buruşturup telefonu kenara koyuyor. Minibardan bir bira alıp yatağa uzanıp dizisini izliyor. Gözümde canlanan bu sahne...

İstese inan seyahatlere çözüm bulur. Ama hem seyahat ederek yükselecek hem bu süreçte senden uzak kalıp kafa dinleyecek. Daha ne istesin adam. Çölde vaha bu seyahatler.

iste bende onu diyorum, bu yuzden actim bu konuyu, mesajimi goruyor belki gorup yazmiyor. veya uyumadan haber verebilirdi vermiyor.

belki azaltabilir seyahatlerini evet. 5 gidecekse 4 gidebilir belki. ama bunun disinda cidden azaltamaz ben yaptigi isi biliyorum, satis yapiyor, ve musteriler gelmek istemiyorlar buraya herkes ayagina bekliyor. olayi bu.. ama belki kafa dinleyecegi icin seviniyor olabilir tabiki... umarim degildir

Sevgi bitmeyen bir şey de değil Shot.
İnsan ancak evladını koşulsuz sever, her haliyle sever o da içgüdüsel.
İki yılda sevgiyi yedi bitirdi kemiğini sıyırıyor ama hala fark etmiyor kendini kandırıyor
Hiç sevgi olmasa bütün faydalarına rağmen peace ile kimse evli kalamaz bence elvan. Mümkün değil.

Adamda muhtemelen hani "severim ya iyidir" sevgisi vardır ya, o dozda bir sevgi var. Ev arkadaşı gibi. Ev arkadaşı, çünkü peace adamın cinsel isteklerini de genelde reddediyor.

Ama bu kalan sevgi kırıntıları nereye kadar götürür, o muallak.

Hiç sevgi olmasa bütün faydalarına rağmen peace ile kimse evli kalamaz bence elvan. Mümkün değil.

Adamda muhtemelen hani "severim ya iyidir" sevgisi vardır ya, o dozda bir sevgi var. Ev arkadaşı gibi. Ev arkadaşı, çünkü peace adamın cinsel isteklerini de genelde reddediyor.

Avrupa şehri yada Türkiye'ye taşındıkları an diyorum ben.
İnsan evinde huzur olmadıktan sonra her gün kavga gürültü başlarım böyle aşkın ızdırabına der ayrılır. Ama adamın şartları boşanmaya uygun değil, uygun şartlar oldu mu kurtulacak bence.
Ki huzur yok seks de yok. Neden evli kalsın ki.

Merhabalar,

2 senelik evliyim, yurtdisinda yasiyoruz, ikimizde calisiyoruz.
Esimle cok tartisiyoruz, cogunlukla benim ilgi beklemem, sevgililikteki gibi olma istegimden, beklentilerimden , ve esimin bunlari tam olarak vermemesinden kaynakli tartismalar yasiyoruz. yani ilgi istegi ve istedigim kadar karsilanmamasindan dolayi.

Esim isi icin cokca seyahat eden biri, ayin 1 haftasi yok diyebilirim. bazen 2 haftayi da buluyor seyahatleri.

Dun seyahate gitti , saat farkimiz oldukca fazla.
burda gunduzken orda gece yine. saat farkindan dolayi uyku duzenide bozuk. ben ona gore aksamustuyken
(ona gore 5.30) uyandim yazdim askim nasilsin, ben ofise gidiyorum diye.

cevap gelmedi bir kac saat sonra yazdi dediki odaya gelmistim 7.30 gibi sonra direk yattim askim yine yaticam kalkarsam uyuyamam dedi.

ben ona gore saat 5.30 gibiyken yazmistim ama bakmamis veya bakipta yazmamis bana.

ben buyuk ihtimalle yazdigimda odadadir uyuyodur falan diye dusunuyodum. yani cok ufak bisey belki ama ben onun yerinde olsam mesaji gorupte bisey demeden yatip uyumam..

ona hic bisey demedim tamam canim kalkinca konusuruz uyu sen dedim.

Ortalama her seyahatinde tartisiyoruz genelde beni otele varinca ariyor, veya gun icinde mesajlarima cabuk donemiyorsa, bende bana vakit ayirmiyosun, aramadin, mesajima donmedin, neden merak etmiyosun gibi seyler soyluyorum bu sebepten tartisiyoruz. Bana is icin geldigini vakti olmadigini soyluyor.

Bu sefer farkli olsun , aramizi duzeltelim, ozleyelim , tartismayalim bu sebeplerden diye kendime soz verdim. ustune dusmeyecegim, trip , kapris hic bisey yapmicam ama sizinle paylasmak istedim.

siz olsaniz mesajinizi gormemesine veya bakmadan yatmasina bozulurmusunuz peki?
Hayır kesinlikle bozulmam esim is icin seyahate gitmiş olsa ben onu biraz rahat bırakırım sonuçta iş seyahati bu tatile gitmiyor ki napiyor diye sürekli merak edeyim hiç tepki verme yorgun olabilir saat farkını bünyesi kaldirmayabilir musait olmayabilir kesinlikle rahat bırakın yazarsa yazın

yok severim iyidir tarzinda bir sevgi yok aramizda, gercekten seviyor beni.
Ben bunu hissetmesem bu supheyle yasayamam, takintiliyim zaten herseyden nem kapiyorum.
ev arkadasi gibi degiliz yani. ama eskiden cok daha farkliydi kavgasiz gurultusuzken daha duskundu bana tabiki.

iste bende onu diyorum, bu yuzden actim bu konuyu, mesajimi goruyor belki gorup yazmiyor. veya uyumadan haber verebilirdi vermiyor.

belki azaltabilir seyahatlerini evet. 5 gidecekse 4 gidebilir belki. ama bunun disinda cidden azaltamaz ben yaptigi isi biliyorum, satis yapiyor, ve musteriler gelmek istemiyorlar buraya herkes ayagina bekliyor. olayi bu.. ama belki kafa dinleyecegi icin seviniyor olabilir tabiki... umarim degildir

İşte senden o kadar bıkmış ki mesajlarına bile cevap vermek istemiyor.
Ayın üç haftası zaten senin dırdırını çekiyor, bir hafta da kafa dinleyeyim diyor.
Yerinde başkası olsa haklısın kızmakta, o kadar uzakken birbirinizden haberdar olmanız gerek derdim. Benim eşim bunu yapsa ve ortada bir açıklama yoksa kızarım açıkçası. Ama konu sen olunca adama da hak veriyorum. Biraz dinlenmesi gerek, başka türlü kimsenin psikolojisi kaldırmaz bunu.

Avrupa şehri yada Türkiye'ye taşındıkları an diyorum ben.
İnsan evinde huzur olmadıktan sonra her gün kavga gürültü başlarım böyle aşkın ızdırabına der ayrılır. Ama adamın şartları boşanmaya uygun değil, uygun şartlar oldu mu kurtulacak bence.
Ki huzur yok seks de yok. Neden evli kalsın ki.

pfff abartmayin ya, seks yok derken ? yok dedim mi ben ?

Tesekkurler insallah.
deneyecegim, bu seyahatini bunun icin degerlendirecegim. kendime odaklaniyorum, insallah cok guzel olur hersey. aramizdaki sevgiye inaniyorum, bunu bitirmek istemiyorum.
azicik rahat olmayi basarirsam, ipleri bu kadar sıkı tutmazsam zaten hersey cok guzel olacak eminimki.
psikologla devam edecegim, faydasini gormeye basladim biraz. kendimi daha iyi hissediyorum, daha guvende ve azicik daha rahat. pireyi deve yapma huyumdanda vazgecersem hayatimiz cok guzel olabilir.
Bak eğer gerçekten gerçeksen :D sorununu ve çözümünü bulmuşsun. Çalışıyor musun ? Ekonomik problemler yok sanıyorum . Bol bol alışveriş yap ,ihtiyacın yoksa al ihtiyacı olana ver . Başkalarını mutlu et ! Hayvanlarla vakit geçir ,bu çok iyi bir terapidir. Kendine sinema yada yemek ısmarla. Birazcık bireysel takilmanin güzelliğini yasa . Yalnızken de yapılacak çok şey var .bide senin hiç arkadaşın yok mu ? Gez toz yor kendini ,spora git ..akşam kocana sarmaya halin kalmasın :D Adam da merak etsin seni arasın sorsun ..

Back
X