Eşimin zekatı kardeşine vermesi

Esrin mine

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2015
1.823
4.607
133
Öncelikle şunu söyleyeyim. Konu dini değil, zekatla alakalı bir durum yok. Elden çıkması gereken bir paranın işgüzarlıkla alınmasıyla alakalı.
Geçen sene de eşim zekatını kardeşine vermişti. Hiçbir şekilde ihtiyaç sahibi değil. Orda burda gezen, işsiz, iş sahibi olmamak için direnen baba parasıyla yaşayan bir tip.
Geçen sene çok üzerinde durmadım ama bu sene de aynı talep dillendirilince rahatsız oldum. İhtiyaç sahibi bu kadar insan varken, bilakis ihtiyaç sahipleri için ayrılan bir parayı boş gezenin boş kalfası bir kardeşe vermek, vermeye niyetlenmek ne kadar doğru? Buna engel olmalı mıyım? İş ciddi ciddi konuşulmadan bir hayır kurumuna bağışta bulunsam mı diye düşünüyorum

Kardese zekat verilir ama gercekten ihtiyac sahibi ise. Esinizin kardesi evlimi cocuklari var mi.

bu rahatsızlığını eşine söylmedinmi. ondan daha çok ihtitacı olan insn varken, tembel kardeşe zekatmı verilir.

İhtiyaç sahibi ise yakınkardan başlanmalı zaten
ama ihtiyacı yoksa bence ihtiyacı olan birini bul ve ben bu kişiye vereceğim de.
boş gezen iş güç sahibi olmamak için elinden geleni yapan birine zekat vermemek en doğal hakkın

Zekat bence en değerli ibadet ve hakkını vererek yapmak lazım. Gerçekten ihtiyaç sahibi olan biri için o para büyük bir mutluluk kaynağı olup onu bir miktar rahatlatabilecekken baştan savma yapılıp bu şans kaçırılmamalı, zaten bir işe yaramaz, hiç yapmasın daha iyi.

İhtiyaç sahibi değil kızlar. Eşim şimdiye kadar en az 5 iş buldu hepsini elinin tersiyle itti. Hatta alay etti, o işi ben yapmam diye. Evli de değil. Loto mudur toto mudur ondan da oynuyor. Bizden ve babasından aldığıyla sevgilisini hediyelere boğuyor. Ama eşime göre işsiz, gelirsiz olduğu için ihtiyaç sahibi

kaderdaşımmmm

Tam tvde hocalara sormalık soru olmuş arayıp sorunki dişi mi fırçalarsam orucum bozulur mu? Dan öteye geçsin hocalar

Biz de eşimle kardeşlerimize vereceğiz bizimkiler öğrenci. Biri harç parası yapacak diğeri dersane parası. Bizimki kabul olur inşallah.

Sizin keyfi olarak çalışmayan kaynınıza verdiğiniz para zekat olmaz bence. Babası bakıyor zaten adama ihtiyaç sahibi olmuyor bu durumda.

Bırakın versin en nihayetinde kendi parası yok.İş beğenip beğenmemesi kendi sorunu.Önce en yakındakiler biliyorsunuz.

Kardese zekat verilir ama gercekten ihtiyac sahibi ise. ablam da bana vermişti ihtiyac sahibi miydim evet ihtiyacım vardı,üniversite okurken çok yardımcı olmuştu, çok sevinmiştim

Kayniniz babası evinde yaşıyorsa zaten bir ihtiyaç söz konusu değil bana gore. Dul mu yetim mi? E yok değil. Taşı siksa suyunu çıkaracak. Tembelligi ihtiyaca vurmus uyanık. Abisi versin bakalım zekat parasıyla sevgilime hediye alıyorum diye arkanizdan dalga bile geciyordur.

Caminin içi dururken dışı haram demişler eğer gerçekten ihtiyaç sahibi ise ilk akraba gözetilmeli ama dediğin gibi o kişi ihtiyaç sahibi değilse ekmek elden su gölden yaşıyorsa Allah bilir yine de belki zekatı kabul olmamıştır çünkü zekatın şartları ortada

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…