Esimle ailem arasinda kaldim, fikriniz nedir

Iyi gunler arkadaslar,
Esim bir konuda aileme kirilmis ve bu konu yuzunden kotu bir sekilde tartistik. Soyle ki ailem varlikli bir aile bana maddi olarak destek oldu ve adima bir miktar para ve mulk gecrdiler. Esimin ailesi varlikli degil.

Ailemin de esimin de kendi isyerleri var. Ailem bir devlet yardimi programi icin basvurmus ve abimle babam devletten yuklu miktar para almislar. Aileme bunu muhasebecileri soylemis. Esimin muhasebecisi bildigi halde bunu esime ve bana soylememis. Esim de smdi aileme kiziyor ve diyor ki onlar bize soylemelilerdi ve onlar yuzunden para kaybettim. Babam bunu kendisi zaten soyledi biz sans eseri ogrenmedik ama program basvuru suresi bitmis oldu. Ben ona dedim ki evet soyliyebilirlerdi, ben de kizdim dusuncesizlik etmisler, yoksa bilerek niye saklasinlar.Yine de icine yediremedi.

Bu olayin belki ustunden 2 ay gecti ama esim hala atlatamiyor ara ara bu konuyu acip beni uzuyor. Dun de bir dugune ailemle katildik ve hep gergin davrandi. Donus yolunda da asla beni ailenle biraraya getirme, sadece bayramlarda gorusurum, onlari gormeye gitmem onlar da bize gelmesin dedi. Daha once de ailem dolayisiyla cok defa kirici konustu bana. Babam bize para vermiyormus neden vermiyormus. Ki daha sk vermeye basladi. Ailem onu yemege cagrmiyormus cagrdilar nerdeyse gtmicekti son anda gittik. Babam ona dogum gununde hediye almamis, bu sene aldi. Abim cocugumuza altin takmamis para vermis.. gibi. Amcam onun isyerine degil de baska isyerine gitmis,ona da bayramda gitmek istemiyor..gibi.Artik bu konular beni cok uzmeye ve germeye basladi. Biri bitiyor tamam diyorum sular duruldu baska bir konu basliyor.

Dedim ki madem asamadigimiz seyler var ya destek alalim ya da aramiza mesafe koyalim ayrilalim. Bana dedi ki ailem yuzunden aramiz acilmis, ailemle dugunde gorusmesek boyle olmicakmis. Ben onu hakli bulsam ailemi tutmasam boyle olmicakmis. Ailem yuzunden kendi ailemizi dagitiyormusum. Sizin dusunceniz nedir? Esim neden boyle davraniyor?
Babanıza şartları uyuyorsa o destek programını söylemedi diye kırılması normal karşılanabilir ama olayı kan davası boyutuna getirmek ne?
Hele hele aileniz daha hayatta iken onların parasının peşine düşmesi hiç etik değil. Arkanızda aileniz varken sizle para konusunda yüz göz olan adam. Allah korusun ilerde babanız vefat ettiğinde para para diye sizi yer bitirir, malınıza mülkünüze çökmeye çalışır. Burada herkese söylüyorum, kimse biri ile nikah yaptı diye eğer ki eşi kendi aile bütçesinden onu zor duruma düşürecek büyük yardimlar yapmıyorsa eşinin ailesinin mali durumu ile ilgili söz söyleme talepte bulunma hakkına sahip değil. Hele hele onun ailesinden para beklemesi vermedi diye saygısızlık etmesi hiç kabullenecek şeyler değil. Öyle birşey varsa o kişi ailenin parası için evlenmiştir. Kaldı ki amcanız neden daha pahalı bile olsa eşinizden alışveriş yapmak zorunda ki herkes kendi kesesini düşünür, neresi işine geliyorsa oradan alışveriş yapar, eşiniz ona bayramda sizin amcanız olduğunuz için ziyaret etmeli ,müşteri olduğu için değil
Size gelince konu sahibi boşanın boşanmayin birşey diyemem ama o kocaya güvenerek mali konuda tek adım atmayın. Mülklerinizi kendi üzerinizde tutun. Belli ki eşinizin sizin ile evlilik motivasyonu sizin sahsiniz değilmiş.

Yorum yapan herkese tesekkur ederim.. esimin ailesi cocugumuza bakiyor, benimkiler bakamiyor.Ve esim fikrince bunun karsiligini para olarak bekliyormus bir defasinda oyle dedi. Kendisi icin degil cocuk icin istiyor bu parayi. Esimin durumu su an fazlasiyla var cok iyi kazaniyor. Ama bir gun kendisi su kadar parayi cikarip ta al gonlunce harca dedigi yok. Bir ihtiyacin varsa soyle diyor, soyleyince aliyor, bazen almiyor. Sen al ben sana veririm diyor, bazen veriyor bazen unutuluyor. Maalesef comert biri degil. Ac degiliz acikta degiliz ama ihtiyacimiz yok. Problem olan seyin cok ta para olmadigini dusunuyorum. Bir ara babamla sk sk konusuyorduk telefonda ve rahatsiz oluyorum bizim ailemize cok karisiyor dedigi icin konusmayi kestim. Ya o yokken konusuyorum ya da mesaj yaziyorum. Kendi babasiyla arasi mesafeli, belki de baba kiz iliskimizi kiskaniyor, bilmiyorum. Bunlari onunla da acik acik konustum.Beni cok sevdigini ama ailemi sevmek zorunda olmadigi soyluyor. Sizce boyle bir sevgi olabilir mi? Seni cok seviyorumlar havada ucusuyor. Ben artik bu sevgiye inanmamaya basladim
Şaşkınlıkla okudum yazdıklarınızı, kelimelerim tükendi resmen. Siz nasıl bu kadar pasif davranıyorsunuz ona anlam veremedim. Ne münasebet evli barklı yetişkin insanlarız babamdan ne sıfatla para beklersin diyemediniz mi en başta?

Neden ki karısına bakamadığı için mi maddi destek bekliyor? Çok erkek ya. Ailenle görüşmem onlar da bize gelmesin ne ya sen kimsin pardon da. Erkeğin kıskancı haseti de hiç çekilmiyor. Densiz herif

Iyi gunler arkadaslar,
Esim bir konuda aileme kirilmis ve bu konu yuzunden kotu bir sekilde tartistik. Soyle ki ailem varlikli bir aile bana maddi olarak destek oldu ve adima bir miktar para ve mulk gecrdiler. Esimin ailesi varlikli degil.

Ailemin de esimin de kendi isyerleri var. Ailem bir devlet yardimi programi icin basvurmus ve abimle babam devletten yuklu miktar para almislar. Aileme bunu muhasebecileri soylemis. Esimin muhasebecisi bildigi halde bunu esime ve bana soylememis. Esim de smdi aileme kiziyor ve diyor ki onlar bize soylemelilerdi ve onlar yuzunden para kaybettim. Babam bunu kendisi zaten soyledi biz sans eseri ogrenmedik ama program basvuru suresi bitmis oldu. Ben ona dedim ki evet soyliyebilirlerdi, ben de kizdim dusuncesizlik etmisler, yoksa bilerek niye saklasinlar.Yine de icine yediremedi.

Bu olayin belki ustunden 2 ay gecti ama esim hala atlatamiyor ara ara bu konuyu acip beni uzuyor. Dun de bir dugune ailemle katildik ve hep gergin davrandi. Donus yolunda da asla beni ailenle biraraya getirme, sadece bayramlarda gorusurum, onlari gormeye gitmem onlar da bize gelmesin dedi. Daha once de ailem dolayisiyla cok defa kirici konustu bana. Babam bize para vermiyormus neden vermiyormus. Ki daha sk vermeye basladi. Ailem onu yemege cagrmiyormus cagrdilar nerdeyse gtmicekti son anda gittik. Babam ona dogum gununde hediye almamis, bu sene aldi. Abim cocugumuza altin takmamis para vermis.. gibi. Amcam onun isyerine degil de baska isyerine gitmis,ona da bayramda gitmek istemiyor..gibi.Artik bu konular beni cok uzmeye ve germeye basladi. Biri bitiyor tamam diyorum sular duruldu baska bir konu basliyor.

Dedim ki madem asamadigimiz seyler var ya destek alalim ya da aramiza mesafe koyalim ayrilalim. Bana dedi ki ailem yuzunden aramiz acilmis, ailemle dugunde gorusmesek boyle olmicakmis. Ben onu hakli bulsam ailemi tutmasam boyle olmicakmis. Ailem yuzunden kendi ailemizi dagitiyormusum. Sizin dusunceniz nedir? Esim neden boyle davraniyor?
Para kaybetmemiş ki eşiniz önce onu kabul etsin. Olmayan parayı kaybedemezsiniz.
İkincisi de eşiniz aileye mesafe için neden arıyormuş, bu saçma nedene tutulmuş kalmış.
Ciddiye almayın ya, görüşmezsen görüşme deyin siz sık sık görüşün. Onunkiyle de siz görüşmeyin. Paşa hazretleri her şeyi tek taraflı algılamasın. Ayrıca "baban bize para vermiyor" ne demek yaa, ayy çok sinir oldum sabah sabah.

Çocuğa kendi ailesi bakıyor diye sizin aileden para mı bekliyor? Ohaaaaaa! Babanız bi güzel dövsün suratına para atsın bir daha da muhatap olmayın bu pislikle!
Cocuga ailesi bakiyor diye gelin hanimin ailesi bakim ucreti, yeme icme masraflarini falan odemeli galiba, sanirim beklenti bu yonde, ha bir de dogalgaz, su faturasina falanda ortak olmalılar malum torunlari kullaniyor. Damat ailesinin torunu degil tabi, kizcagiz anasinin evinden getirdi bebegi.

Cocuga ailesi bakiyor diye gelin hanimin ailesi bakim ucreti, yeme icme masraflarini falan odemeli galiba, sanirim beklenti bu yonde, ha bir de dogalgaz, su faturasina falanda ortak olmalılar malum torunlari kullaniyor. Damat ailesinin torunu degil tabi, kizcagiz anasinin evinden getirdi bebegi.
Hani ailesi çocuğa bakıyor diye bakıcı parası ödemek lazım falan diye düşünse bunu çocuğun babası olarak kendisi yapmalı. "Annemler çocuğa bakıyor, yoruluyor ama gözümüz arkada kalmıyor. Bakıcıya vereceğimiz parayı annemlere verelim ya da en azından hediye mediye destek olalım" demesi gerekirken sanki çocuğu kayınpederi yapmış gibi davranıyor.

Bu adam sırf bakıcıya para vermemek için anasına baktırıyordur.

Hani ailesi çocuğa bakıyor diye bakıcı parası ödemek lazım falan diye düşünse bunu çocuğun babası olarak kendisi yapmalı. "Annemler çocuğa bakıyor, yoruluyor ama gözümüz arkada kalmıyor. Bakıcıya vereceğimiz parayı annemlere verelim ya da en azından hediye mediye destek olalım" demesi gerekirken sanki çocuğu kayınpederi yapmış gibi davranıyor.

Bu adam sırf bakıcıya para vermemek için anasına baktırıyordur.
Ve belliki niye aileme destek olmuyorlar diye icerliyor.

Bazi erkek ya da kadinlar resmen evliligi mallari esitleme kurumu olarak goruyor. Acgozluluk baska hicbir sey degil. Belliki damat bey, gelin hanimin ailesinin kendi ailesinden zengin olmasina tahammul edemiyor, icten ice ailesine yatirim peşinde.

Böyle açgözlü, içten pazarlıklı damadım olsa ben de söylemem. Bedava para dağıtılsa herkes kuyruğuna girse, 10 kat yabancıya söylerim ona gene söylemem. Kızımla konuşmama engel olacak, torunu anası bakıyor diye benden beklentiye girecek, kızımı ailesinden uzaklaştıracak kalkıp benden de iyilik bekleyecek ha?

Konu sahibi eşinizin gözüne ekmek bağlamayı deneyiniz, zira çok aç.

Ve belliki niye aileme destek olmuyorlar diye icerliyor.

Bazi erkek ya da kadinlar resmen evliligi mallari esitleme kurumu olarak goruyor. Acgozluluk baska hicbir sey degil. Belliki damat bey, gelin hanimin ailesinin kendi ailesinden zengin olmasina tahammul edemiyor, icten ice ailesine yatirim peşinde.
Konu sahibinin babası da bir şey esirgemiyor anladığım kadarıyla. Adam para vermiş, mal mülk vermiş, hala destek oluyor. E daha napsın, şirketten hisse mi verecek?

Konu sahibi ve kocası asgari ücretle zar zor geçinirken kayınpeder bolluk içinde yaşasa adamın içerlemesini bir nebze anlarım, "bana olmasa bile torununa destek olsun bari" diye de e geçim sıkıntıları da yok?

Benim dayım bir dönem ciddi iş sıkıntısı çekti. Cv'si itibariyle aldığı tüm teklifler yurtdışıydı ama aileyi bölüp ayrı kalmak istemiyorlardı. O dönem yengemin annesi "sen çoluğunu çocuğunu bırakıp gitme, siz düze çıkana kadar çocuğun (torunu yani) okul parasını ben vereyim" dedi. Bu çok makul bir durum, dayıma harçlık vermiyor, kendi torununa yardım ediyor ama kalkıp dayım "ya hanım ben gitmeyeyim, anan ödesin işte parası var" dese kendi dayıma höh derdim.

Konu sahibinin babası da bir şey esirgemiyor anladığım kadarıyla. Adam para vermiş, mal mülk vermiş, hala destek oluyor. E daha napsın, şirketten hisse mi verecek?

Konu sahibi ve kocası asgari ücretle zar zor geçinirken kayınpeder bolluk içinde yaşasa adamın içerlemesini bir nebze anlarım, "bana olmasa bile torununa destek olsun bari" diye de e geçim sıkıntıları da yok?

Benim dayım bir dönem ciddi iş sıkıntısı çekti. Cv'si itibariyle aldığı tüm teklifler yurtdışıydı ama aileyi bölüp ayrı kalmak istemiyorlardı. O dönem yengemin annesi "sen çoluğunu çocuğunu bırakıp gitme, siz düze çıkana kadar çocuğun (torunu yani) okul parasını ben vereyim" dedi. Bu çok makul bir durum, dayıma harçlık vermiyor, kendi torununa yardım ediyor ama kalkıp dayım "ya hanım ben gitmeyeyim, anan ödesin işte parası var" dese kendi dayıma höh derdim.
Yani katiliyorum, es acgozlude hanim kizimizda farkinda degil sanirim durumun, uyandigi icinde cevap yazamiyor herhalde.

Bu ne istekli koca yahu hem de karısının babasından annesinden yok artık benim eşim borç bile almaz millet neler yapıyor Allah’ım. arada kalacak bir şey yok eşinizle başka bir sıkıntınız yoksa her iki tarafla da arayı bulmak zorundasınız

Önceki konularını okudum.

Kocanla zaten sorunların var ve boşanmak istiyorsun. Kocan zaten seninle ilgilenmiyormuş. Seni sevmiyormuş. Sen de boşanmaya cesaret edemiyormuşsun. Daha kaç konu açacaksın ve kaç sene devam edeceksin bu kısır döngüye?

Iyi gunler arkadaslar,

Esiniz haksız.cunku bnde sızın gbıyım bnmde ailemin durumu iyidir ama bnm babam bize destek(araba aldık esim borçlu oldugu ıcın kredi cekemıyordu babam 50 bin TL verdı bize arabayı alabilmemız ıcın)harıcı bsey yapmamıştır. (Mal ve mulk anlamında ) bnm esim tek basına calısıyor ailesıde hıcbır zaman destek degıldır.bır gun bnm babamın durumu var dye bana nye yardım etmiyorlar dememiştir.Esınız haksız cnku sızın babanız yapmıs size adam daha napsın.Babam soğuktur bnm yerı geliyor konuşmuyor bile esimle ona rağmen gitmeyelim dememiştir bana.

Back
X