Eşimle ailem arasında kaldım...

Zeyneppp2015

Üye
Kayıtlı Üye
10 Mayıs 2018
190
151
23
33
Merhaba arkadaşlar kimseye anlatmak istemediğim için buraya yazarak fikir almak istedim. Öncelikle evliliğimden bahsedeyim. Eşimi çok seviyorum oda öyle sağ olsun çok anlayışlı çok akli başında bir insan. İkimizde ögretmeniz. Ben özel bir kurumda çalışıyordum bu sene çalışmıyorum hamileyim birer kızım var 4 yasında. Bir kaç ay önce ailem tayin le bizim olduğumuz yere taşındı ve bizim ailemle olan sorunlarımız başladı. Eşim çok ince düşünen bir insan ve karşıdan da bunu bekliyor ama maalesef herkes öyle değil. Esim iyi niyetli olduğu için ve kimseyi kırmak istemediği için ailem onu saf olarak değerlendiriyor. Ve en kötüsü evet eşim sakin bir insan ama sınırı aşılınca tüm ipleri koparmak istiyor. Yaşanan bazı olaylardan dolayı aileme tepkili davranıyor ve ben çok üzülüyorum. İki tarafta birbirini çok seviyor bunu biliyorum ama sanırım ilişkileri idare edemiyorum. Sürekli arada kalıyorum ve gerçekten çok Yoruldum. Sizce nasıl bir tavır takinmaliyim?

Esinize karsi ne hatalari oldu ki ailenizin. Adamin sabri tükenmis se ve araya mesafe koymak isterse saygi duymak lazim..üstübe gitseniz hal daha da kötü olabilir. Iyilik ne zamandir saflik oldu. Aileniz ayip etmis

Sizin bulunduğunuz ile gelince ne oldu çok sık mı görüşüyorsunuz hergün sizdeler mi eğer böyle bir durum var ise eşin rahatsız olmakta haklı

Yani şöyle örnek vereyim mesela iki yıl önce babam arabasını satmıştı bizim vardı ve eşim götürüp anahtarı babama verdi ona daha çok lazim olur diye iki ay orada kaldı ama simdi bizim bir süredir sıkıntıları mız var araba alamadık gecen lazim oldu annem den istedim oda bizim işimiz var alış verişe çıkacağız olmaz dedi eşim çok çok bozuldu buna benzer şeyler iste. Bizi çok seviyorlar hele kızıma deli oluyorlar ama sorun ne bilmiyorum

Esim sık görüşmeyi sorun etmez hep o gidelim der yıllardır oğulları gibi olmaya çalıştı. Saf demetlerinin sebebi ise abisene güvenip parasını verdi ve oda sıkıntılı olduğu için ödeyemediği geri

Yani aslında olan su onlar eşimin her söylenene tamam demesine alıştılar ama artik eşim o kadar toleranslı değil. Ben nasıl arayi geri düzeltirim bilmiyorum

"Saf " diye yüzüne söylüyorlarsa eşinizin darılması çok normal.
Yok arkasından konuşuyorlarsa buna izin vermemeniz gerek bence.
Arkasından "saf " deyip de yüzüne gülüyorlarsa sizin rahatsız olmanız gerek. Eşiniz de belki de hissediyordur arkasından konuşulduğunu.

Eşiniz haklı. Arabanın anahtarını adam gitmiş ellerine vermiş ama anneniz alışverişe çıkacağız diye sizden arabayı esirgemiş.
Ayrıca eşiniz arabayı ailenize verince saf olmuyor da, abisine borç verince mi saf oluyor.
Kusura bakmayın da bu işte bir terslik yok mu sizce?

Yani şöyle örnek vereyim mesela iki yıl önce babam arabasını satmıştı bizim vardı ve eşim götürüp anahtarı babama verdi ona daha çok lazim olur diye iki ay orada kaldı ama simdi bizim bir süredir sıkıntıları mız var araba alamadık gecen lazim oldu annem den istedim oda bizim işimiz var alış verişe çıkacağız olmaz dedi eşim çok çok bozuldu buna benzer şeyler iste. Bizi çok seviyorlar hele kızıma deli oluyorlar ama sorun ne bilmiyorum

Sen böyle müsaade etmeyeceksin
Eşinin de böyle ezilmesi hiç hoş değil

Sonuc olarak araba esinizin
Aileniz iyi niyetini suistimal etmis. Ne demek isimiz var. Esiniz hakli burada.
Arada kalacak bir durum da yok. Ben esimin yaninda olurum boyle bir konuda.

aynen ben olsam aileme öyle bir sınır koyarım ki akılları başlarına gelir ,

kimse kimsenın enayisi değil ,

bu her iki aile için geçerli olması lazım ,

Eşim çok haklı biliyorum ona da destek olduğumu haklı olduğunu söylüyorum. Ama ailem bunu böyle görmüyor ve bize aşırı düşkünler. Kötü niyetle yapmadıklarını da biliyorum ama yapıyorlar. Annem sürekli bana konusuyor çok daraliyorum. Babam da sürekli ben ne istiyorsam o olsun diyor bizi yönetmek istiyor ama eşim minnet edecek biri değil. Bilmiyorum sanki bizi küçük çocuk gibi görüyorlar. Biz ne istersek söyleyelim ne istersek yapalım ama onlar asla ses çıkarmasın çünkü onlar çocuklarımız gibi düşünüyorlar. Mesafe koymamiz çok zor her gün kızımı görmeye geliyorlar ve sırf bizim için buraya taşındılar yakin olmak icin

arada kalınacak bir şey yok. ailen çok bencil. yani eşinin tarafında olacaksın. çünkü tamamen haksızlar. eşin saf değil fazla merhametli. abisine verdiği para aileni zerre ilgilendirmez. sizin evinizin içi de ilgilendirmez. onlar kendi evlerine baksınlar.
yani ailen çok haddini aşmış çok. ve buna sen müsaade etmişsin maalesef.

Babanız bile olsa kendi arabanızı vermekle yanlış yapmissiniz...
Verirken iyi olursun, istersen kötü, bu hep böyledir..

Back
X