Bak cnm bence hata ediyosun.sen onun karısı diğer taraf ise ona senelerce emek vermiş onu ne sıkıntılarla dünyaya getirmiş büyütmüş olan ailesi.sen sevmeyebilirsin anlaşamayabilrsin nefrette edebilirsin ama eşininde seninle aynı duyguları yaşamasını bekleyemessin.ne kadar kötüde olsa onlar eşinin ailesi.ve dengeyi kurmak zorunda olan kimsede eşindir.ailesine selam vermesi konuşması yemeğe gitmesi veya onlarda kalıyo olması seni rahatsız etmemeli.sen eşini kıskanmak yerine onu koşulsuz sevmeye bak.tam aksine eşin senden ailenle görüşmemeni istese ne hissederdin ve nasıl yaklaşırdın.bence eşin çok olgun bi insanmış.benim eşim olsa durumumuz çok farklı olurdu.ayrıca askere giden eşinin ailesinden biri.sen ve senin annenden önce eşin ve ailesinin orda olması daha doğru olurdu.ben olsam hiç gitmezdim bile.bak ben kendi sorunlarımı bi anlşatsam.8 senelik evliyim.eşimin ailesi dünyada tanıdığım en hassas ve alıngan insanlar aşırı otoriterler.gözünün üstünde kaşın var diyemessin kızmaya küsmeye bahane ararlar.bak 5 ay önce sırf onlara yakın olmak için düzenimi bozup onlara yakın biyere taşındık ama oranın havası çocuklarıma yaramadı kaç sefer hst.yattılar iki oğlum birden bronşit_astım oldu çok zor günler yaşadık mecbur apar topar eski evimize yakın biyere taşındık.ama eşimin ailesi bunu gurur meselesi yaptı beni kötü kadın ilan etti eşimi taşınma mecburiyetinde bırakmışım ailesinden onu koparıp kendi aileme yanaştırmışım çocuklarımı güya onlardan kıskanıp göstermek istemiyomuşum diye ağızlarına geleni saydılar ve 4 aydır bizimle konuşmuyolar ve bizi silmişler kesinlikle eşimle bile konuşmuyolar sölemedikllerini bırakmadılar ben çok kır5gın olmama rağmen sadece eşim aramızda kalıp üzülmesin diye yinede kaç sefer onları aradım ağır laflar işitmeme rağmen siz nederseniz deyin ben sizi seviyorum yanlış anladınız alınganlık yapıyosunuz küfürde etseniz başımın üstünde yeriniz var diye sürekli arayıp arayı bulmaya çalışıyorum.kayınbalidem biraz yumuşamaya başladı ama kaynatam çok asabi ve eşırı kincidir kapının önünden bile geçmesinler diyomuş düşün artık ona rağmen onunda gönlünü alana kadar elimden geleni yapıcam.kıskançlık kadar kötü bi duygu olamaz kendine ve yuvana zarar verirsin.hoşgörülü ol ve empati yap kendini eşinin yerine koy ve bence onlara kızmak yerine aranızı düzeltmeye çalış.hem eşin mutlu olur hemde sen böle kötü düşüncelerle ruhunu kirletip kendini mutsuz etmemiş olursun.kaç yaşındasın bilmiyorum ama kabul edersen nacizane bi arkadaş veya abla tavsiyesi olsun...
ya arkadaşlar ben eşimi aylesinden koparmak falan istemiyorum ama biraz tepki verirse yaptıklarına pişman olurlarmıki acaba diye ama ben biliyorum onu ne zorluklarla büyüttüklerini ama eşimi paylaşamıyorum bide asıl sebep bu zaten