Eşimle Anlasamiyorum

Merhaba. Ben eşimle iki ay önce evlendim. Öncesinde 2 yıla yakin görüştük. Ayri sehirlerdeydik uzaktan yürütüyorduk. Evlenmemiz çok zor oldu. Ailem karşı çıktı. Çok zor ikna ettim. Ama şimdi 2 ay oldu çok sık kavga ediyoruz. Evliliğin ilk ayları olduğu icin normal mi bu durum. Eşim aşırı gururlu biri. Kavgaların sonunda yüzde 80 adım atan ben oluyorum. Bende öfke kontrolü sağlayamıyorum. Olayda ben haklıysam bile o an öfkeme yenik düşüp bağırıp kendimi yanlış ifade edip hatalı ben oluyorum. Ve eşimin aşırı gururlu olup sıklıkla bnm adım atmam yoruyor . Evlilik nasıl yürür ne önerirsiniz. Kendimi hiç ıyi hissetmiyorum
Ben buna iktidar savaşları diyorum
Düzelirsiniz merak etmeyin

Mizaç,yetişme tarzı,aile bireylerinin kişiliği ve ebeveynlik tarzı,sosyo-kültürel hatta ekonomik farklar,aldığımız eğitim gibi daha sayamadığım pek çok faktör herbirimizi farklı ve biricik yapıyor.
Ama hepsinden önemlisi davranış kodlarımızın ve kişiliğimizin altında 0-2 yaş arasında yaşadıklarımız gizli.
Bu konuda biraz okuyup araştırabilirsiniz,
iç dünyanızda farklı pencereler açacağınızı düşünüyorum.
Onerileriniz icin tesekkur ederim. Bunu araştıracağım ozellikle 0 2 yas arasını. Bazilarini hatirliyorum da bana kimse inanmiyor. Rahmetli dedem öldüğünde 2 yaşındaydım hatirliyorum ona boyle boyle yapmıştım bazi eşyaları da hatırlıyorum annem babam cok şaşırıyor.
Simdi kahve yapacagim veee araştıracağım.
Onereceginiz bir kitap var midir peki ayriyeten?
Okunmayı severim :)

Onerileriniz icin tesekkur ederim. Bunu araştıracağım ozellikle 0 2 yas arasını. Bazilarini hatirliyorum da bana kimse inanmiyor. Rahmetli dedem öldüğünde 2 yaşındaydım hatirliyorum ona boyle boyle yapmıştım bazi eşyaları da hatırlıyorum annem babam cok şaşırıyor.
Simdi kahve yapacagim veee araştıracağım.
Onereceginiz bir kitap var midir peki ayriyeten?
Okunmayı severim :)
Benim okuduğum kitaplar genelde alanda çalışanlara yönelik bununla birlikte kitap listeme bakıp uygun olanların görsellerini özelden göndersem olur mu?
Engin Geçtan Hocamızın 'İnsan Olmak' kitabını ise tek geçerim.
Psikiyatri profesörü olan Hocamızın herkesin anlayabileceği bir dille yazdığı kitaplarından en güzeli bence...
-Herkesin anlayabileceği bir kitap- derken yanlış anlaşılmak istemem,akademik bir dilin tercih edilmediği ve çok fazla terim içermeyen bir kitap demek istiyorum.

Benim okuduğum kitaplar genelde alanda çalışanlara yönelik bununla birlikte kitap listeme bakıp uygun olanların görsellerini özelden göndersem olur mu?
Engin Geçtan Hocamızın 'İnsan Olmak' kitabını ise tek geçerim.
Psikiyatri profesörü olan Hocamızın herkesin anlayabileceği bir dille yazdığı kitaplarından en güzeli bence...
-Herkesin anlayabileceği bir kitap- derken yanlış anlaşılmak istemem,akademik bir dilin tercih edilmediği ve çok fazla terim içermeyen bir kitap demek istiyorum.
Tamam bunun ekran görüntüsünü aldim
Digerlerini de ozelden yollayabilirsiniz cok sevinirim
Cok teşekkürler

İlk ayı ilk yılı kavgalı geçer diye birşey yok. Nasıl başlarsa öyle gider. Canım cicim ayında kavga oluyorsa uyumsuz bir çift ortada var demektir. Zaman gecince ya boşanma ya da birbirinden uzaklasip kendi halinde yaşama olarak devam ediyor. Genelde kadinin alttan almasi ile devam ediyor. Tartisma, ses yükselmesi her evlilikte olabilir. Kavga ile tartışmayı birbirine karıştırmayalım.

Merhaba. Ben eşimle iki ay önce evlendim. Öncesinde 2 yıla yakin görüştük. Ayri sehirlerdeydik uzaktan yürütüyorduk. Evlenmemiz çok zor oldu. Ailem karşı çıktı. Çok zor ikna ettim. Ama şimdi 2 ay oldu çok sık kavga ediyoruz. Evliliğin ilk ayları olduğu icin normal mi bu durum. Eşim aşırı gururlu biri. Kavgaların sonunda yüzde 80 adım atan ben oluyorum. Bende öfke kontrolü sağlayamıyorum. Olayda ben haklıysam bile o an öfkeme yenik düşüp bağırıp kendimi yanlış ifade edip hatalı ben oluyorum. Ve eşimin aşırı gururlu olup sıklıkla bnm adım atmam yoruyor . Evlilik nasıl yürür ne önerirsiniz. Kendimi hiç ıyi hissetmiyorum
Merhaba, malesef evliliğin özellikle ilk 6 ayı çok didişmeli ve çekişmeli oluyor. Sevgi saygı ne kadar olursa olsun iki ayrı insanın bir evde yaşaması çok zor. bende 2 yıllık evliyim. ilk zamanlar öyle büyük tartışmalarımız oldu ki... özellikle ailesine tahammül edemiyosun kendisine tahammül edemiyosun.. sonra geçiyor alışıyorsun. ama yeter ki hakim olamayıp çok kalp kırma..

içimden "Hangimiz anlaşabiliyor ki" diye geçirdim başlığı okuyunca.:KK48:

"Sevginin beş dili " kitabı tüm evlilikleri düzeltir,toparlar.. (cehalet içinde yüzen, gelişime açık olmayanlar dışında)

Önerim bu kitap olacak bundan sonra böyle konulara...

Eğer evliliğini devam ettirmek istiyorsan öfke patlaması anında ağzından çıkan kelimelere dikkat et.Aranızda ki saygı bitmesin

Bence normal degil, ilk aylar cicim ayi derler bu kadar kavga edecek ne buluyorsunuz bilemiyorum? Bizn 3. Yilimiz ilk iki yilimizda hatta simdi bile ciddi kavgamiz olmamistr hele ilk yil fazlasiyka canim cicim halindeydik, biz de 4 yil flort ettik 5. Yil evlendik...bence bunu normal deyip gecistirmeyin cozum bulmaya calisin bir uzmana falan danisin, evliliginz oturana kadar da cocuk dusunmeyin bence

öfke derken ne gibi mesela, bu detaylar önemli, bişey fırlatma, küfretme gibi şeyler varsa çok ağır
bunlar yoksa bence kendini oyalıcak bişeyler bul haklı olduğuna eminsen, ne bileyim ilk yıl yani, karısının gönlünü almak bu kadar zor gelmemeli
tabii iki tarafta zıtlaşırsa işler sarpasarar, o yüzden sen de çok sert durma derim ki, yaklaşcak cesareti olsun

Hepinize teşekkür ederim. Bnm ki başından beri olmaması gereken bir evlilikmis. Bela davul çalarak gelmiş gerçekten. Sevgi gözlerini kör etmiş bnm. Sevgimin sonucu bunları hak etmemistim. Şimdi ayrılma düşünceleri geçiyor kafamdan. Aileme nasıl derim hangi yüzle.bu ayrılığı kaldırabilir miyim bilmiorum.

Merhaba canım.bende 6 aylık evlıyım,bıraz mantık evlılıgı yaptım.esım benden 12 yas buyuk ve ben onun ıkıncı esıyım ,ilk eşinden evli bir çocugu var (bızımle yasayan bır cocugu yok yanı)o benım ılk evlılıgım..senın vesılenle bende bıraz ıcımı dokeyım,ne desem boş ,yaşamayan bılemıyor ,benım esım ben olsam genc guzel bı bayanla evlendım yemegım aşım temızlıgım muntazam ,birde calısıyorum esımın ılk göz agrısıyım der el üstünde tutarım ama eşim sag olsun sankı oglan evı naz evı ,küsme huyu var.bız hiç kavga etmedık ,bizim kavgamız hep soguk sessız ,aramızda iletısım yok duvarlar var,kendısı çok kethum konuşmaz içine atar ,bense aksıne neşelı canlı şen şakrak bırıydım bende evlendıgımızden berı ,sankı diri diri topraga gömüldüm sankı huzur evındeyım:((( ,sankı alttan alıp mütevazı davrandıkca karsımızdakı gercegı unutuyor ,sımarıyor mu desem ,vazgecılmez olmadıgını arada hatırlatmakta fayda var

Bizde ilk aylar çok tartışırdık balayında bile tartıştık hata yaptığımı zannettim çok ağladım o zamanlar. Sonra aslında birbirimizi yanlış anladığımızı farkettik birşey olduğunda neden böyle yaptığımızı anlattık birbirimize. Bu durum ilk 2 ay sonra düzeldi şükür. Hiç kavga etmiyoruz diye birşey yok mümkün değil zaten. Arada tartışınca büyütmeye üşeniyoruz artık amaan kalk kız çay demledim içelim diyo mesela yada meyve hazırlayıp getiriyo ben hatalıysam gidip öpüyorum bence mükemmel anlaşmak sorunları nasıl çözdüğümüzle alakalı. Eşinizin gururlu halini törpüleyecek olan sizsiniz. Birşekilde kavgayı yönlendirebilmeniz lazım öfke hiçbirşeyi çözmez.

Öfkemi kontrol edemiyorum. Biliyorum etmen gerek diyeceksiniz elimde değil. Nasıl kontrol edebilirim . Eşimin dik başlı halleri hatalı olsada burnumdan kıl aldırmaz hallerini görüncdayanamiom.. öfke kontrolünü sağlayacağım yerde öfkeme yenik düşüyorum
Bu gece eşimin gene kendini bilmiş dik hallerini dayanamadım. Yaptığımız küçük kavgadan sonra . O soğuk dik duruşu ile kenara çekildi. Bende krize girdim kontrol edemiyorum kendimi bağırdım eşyaları fırlaydım. Usd kat komşusu zile bastı. Rezil olduk. Haklıyken haksız duruma düştüm
Konu komşuya da rezil olduk .

Back
X