eşimle anlaşamıyorumm

BONB

huzur istiyorumm!!
Kayıtlı Üye
8 Mayıs 2013
38
0
6
Ankara
benim derdim biraz karışık
eşim aileme yardım etmeme izin vermiyor ama onlarında ihtiyacı var ve her ne olursa olsun sürekli küfür bağrış çağrış hatta birkere tokat bile yedim bu konu yüzünden uzun sürede affetmedim ama sanki yaptıklarını o yapmamş gibi hiçbirşey olmamış gibi davranmamı istiyor benden lütfen yardım edinnn

Bu konunun tam tersini yazsaydınız burda kıyamet kopardı artık ailesi sizsiniz nasıl para gönderir diye
Eğer sizin bütçenizi zora sokmayacak bir yardımda bulunuyorsanız tabii ki eşiniz bunu anlayışla karşılamalı.
Konuyu biraz daha çasanız aslında.

siz çalışıyor musunuz?
evlenmeden önce bu durumu konuşmuş muydunuz?

eşinden 1 tlde olsa izinsiz para verirsen haram olur zaten aileneki bence önce eşinin gönlünü et güzellikle çözmeye çalış allah yardımcın olsun zor bir tarafta ailen bir tarafta eşin herkesin sorunu zaten hep aileler

evlenmeden önce çalışmıyordum böyle bir konuda hiç açılmamştı aslında daha önce ama babamın ameliyat falan olması gerektiği için evdede başka çalışan yok birinin destek olması gerekiyordu ki öyle cüzzi miktarlarda verdiğim halde burnumdan getiriyor hem kendisi hem ailesi hemde anneme babama para için böyle yyapıyorlar para için herşeyi yapar vs hakaret ediyolar

peki sizin maddi durumunuz nasıl? yani yardım etmeye müsait mi?

ufak miktarlarda yardım ediyorsanız eşinize söylemeden yardım edin ozaman.
sonuçta sizde çalışıyorsunuz, yani onun parasından çalıp ailenize yardım etmiyorsunuz. kendi paranızdan veriyorsunuz. şöylemeyin.

birkerede aynı konu işyerime geldi orda hakaret ediyor kendi için para lazım benden para almamı avans istememi söyledi ama o gün nakit yokmuş sonra başladı sen ne biçim bir kadınsın ailen söz konusu olunca hiç beklemeden bir çaresine bakardın küfürler hakaretler vs vs sonra iş yeri sahibi küfür ettiğini duyup çıktı o sırada o gitmişti işte sana mı küfür ediyordu diye sordu ama utancımdan cevap veremedim ki neyse sonra gitsin daha fazla olay çıkmasın diye tam aşağı indim ki hayatımda ilk defa tokat yedim (

ya biz böyle değildik bana bakarken kıyamazdı şimdi ise (

ne yapmalıyım bilmiyorum

genelde bizde maaş bir araya gelir gizli saklı harcamalar olmazdı bnde aileme verince saklama gereği duymamştım ihtiyaçları vardı sonuçta şuan ayrıldım zaten mecburen onca rezillikten sonra o iş yerinde duramazdım ki

Durum hiç hoş değil, para için sizi tokatlıyor.
Üstelik çalışan , kazanan bir insansınız.
Babanız ameliyat olacakmış tabi ki böyle durumlarda destek olunması gerekir ailelere.
Durum hiç iç açıcı görünmüyor.
Çocuğunuz var mı?

Eşinizle anlaşamamanız normal cünkü eşiniz insan değil, sırf para için eşini sıkıştırıp tokat atan bir odun!

kendi kazandığı parayı verince neden haram olsun kafanıza göre helal haram yorumu yapmayın

aile neki diye düşünemediği için konu sahibin evliliği bu hale gelmiş zaten sizin gibi düşünse umrunda olmazdı

aile nekiymiş allahım ya

evlendıkten sonra herkes önce kendı ailesının gıderlerıne bakıcak ama sızınkı extrem bı durum ana babanın ıhtıyacı varsada görmezden gelicek kadar ınsanlık kaybolmadı daha bu adam çekilmez sanmıyorumkı diğer her konuda sızı mutlu edıyorda iş aileye gelince böyle yapıyor bu şekilde ailenıze yardım edemesınız gıder onlarada laf eder dahada karışır işler eşiniz çok saygısızmış tabıkı hayat müşterek ama bır erkekte kadının parasına muhtaç olmamalı

Bu erkek ırkı sadece sünnet olmak,askerlik ve ev geçindirme sorumluluğu dışında şu dünyada sıkıntı yaşamayan bir ırk..
Evi erkek geçindirecek..
Siz çalışıyorsanız ve eve gerek yoksa takviyeye,paranız sizindir..
Ne karışırmış ananıza babanıza para göndermenize!
Hem nasıl karışmak o be
Terbiyesiz hazımsız insan......

hamileyim ve hamilyken bunların olmuş olması daha da yıpratıcı

Cnm anlattıklarına bakılırsa tabiki hoş şeyler değil bunlar. Eşinin tutumunun zaten kabul edilir yanı yok ama sadece ve sadece ailene cüz-i miktarda yaptığın bir yardımdan kaynaklandığına emin misin bu yaşadıklarının?

Evlilik hazırlıklarından yaşanan olayların çok etkili olduğuna inanıyorum ben. Mesela kaynanama bir kuruş gitsin istemem çünkü biz evlenirken beni ve eşimi dibine kadar sömürdü. Birde düğünün ardından eşimin üzerindeki altın ve paraların tamamını cebe indirdi. Bu yüzden asla istemem ona para gitmesini.

Sizdede benzer durumlar olmuş olmasın? Belki evlilik aşamasında eşini çok yordun, belki ailen çok vurdum duymaz davrandı. Belki ailene ihtiyaç olarak gelen şeyler aslında ihtiyaç değildir...

Eşin evlilik sırasında çok borçlanmış olabilir belki onun stresini atamıyor üzerinden. Bu seçenekleride değerlendirmek lazım ama ne olursa olsun hiçbir olay eşinin sana vurması ve küfür etmesinin açıklaması olamaz hele ki işyerinde elalemin önünde...

Eğer ortada makul nedenler yoksa üzgünüm ama çok zor bir insanla yaşıyorsun Allah yardımcın olsun cnm. Ha yukarıda yazdıklarıma benzer şeyler yaşadıysanız ve buna binaen bu şekilde davranıyorsa iş sana düşüyor. Adam dengesiz idare edeceksin.

hamileyim ve hamilyken bunların olmuş olması daha da yıpratıcı

Gerçi her bir erkeği,bir kadın dünyaya getiriyor ve yetiştiriyor..
Oğlan anaları,aman dikkat!!! Ayrıcalıklı,şımarık büyütmeyin onları nolur.. Erkektir yapar eder çatar demeyin yapsın etsin çatsın,yakışır demeyin..o da bir insan... Ayrıcalık sahibi değil,cinsiyeti sebebiyle..
Sonunda bir hemcinsinizin başını yakıyor bu tip adamlar.....
Bu adama baba olma hediyesi vereceksiniz ve o size bu şekilde muamale yapabiliyor!

ve sonra da pişmanmış nasıl tokat atmışda nasıl kıymış bana pişmanlığını dile getiriyor ve bende ona şöyle bir yorum yaptım:
senin tokat yüzümde bi sızı oldu geçti ama kalbimde geçmeyende bi yara açtı ben sana eskisi gibi inanıp güvenemem dedim

Kimseye hakettiğinden fazla değer vermeyin..
Sizin işlerinize müdahale etme yetkisi vermeyin..
Eşitsiniz unutmayın!

Eğer o yardım ediyor olsaydı ailesine,size danışmak zorundaydı çünkü evin nafakasını o sağlamak zorunda!
(istisnai durumlar haricinde..hani hastalık olur vb yardım edilir elbette)

aslında evlenirken tüm masrafları beraber karşıladık ve aileleri karıştırmadık bu konuya şimdi de evliliğe dair bi masraf yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…