Eşimle Aramda Sorunlar Var, sanırım bir uzmana gitmeliyim

Babasi vefat edeli kac yıl oldu.
Atlatmasi zor ben 9 yil oldu bazen bocaliyorum
Belki onum terapiye ihtiyaci vardir bu yuzden ve seninde yipranmislik yüzünden birlikte gitmeyi deneyebilirsiniz bence
babası vefat edeli 2,5 yıl oldu summer hanım. Zaten o olaydan sonra değişti diyebilirim.

Eger olay tamamen anlattiginiz gibiyse esinizin uzmana ihtiyaci var. Siz de tedbiren gidin.

Den hanım çözüm buldunuz mu?
evet, buldum :)
yeni kararlar aldım öncelikle.
bu kararları uygulayacağım.
uzman için ise hala bir arayış içindeyim ancak hastanede çalışan doğru duzgun birine gideceğim, belki kesin çözüm sağlamaacak henüz biliyorum ama kensin çözüm sağlamasa bile en azından fikir verir. Ne yapmam gerektiğini, nasıl bir çözüm yolu izlenmesi gerektiğini söyler.
bu arada benim sorunum evliliğimdeki sorunları çözmek değil artık, bunu tek taraflı olarak yapamam. Ancak kendim kendi içimdeki şeyleri çözebilirim, bundan kurtulabilirim. Devam etmeyecek bir şey zorla devam ettirilemez ya da düzelmez. Ama ben bunu aşabilirim. Önce kendimi kafamı değiştireyim, sonra devam edecekse etsin, etmeyecekse de etmesin.
benim kesin kararım bu yönde.

Eger olay tamamen anlattiginiz gibiyse esinizin uzmana ihtiyaci var. Siz de tedbiren gidin.
evet, uzmana ihtiyacı var ama gitmiyor, gitmek de istemiyor.
Ancak söyle de bir durum var bende bağımlılık gibi bir şey olmuş,7 yıldır beraberim alışkanlık gibi olmuş.Yelkenlerim suya iniveriyor. ayrılmak istiyorum ama yapamıyorum. Sert olmak istiyorum, taviz vermemek istiyorum ama taviz veriyorum. yaptığı şeylere karşı kesin tavır takınamıyorum. cunku herkesi affetmek gibi bir huyum var. ama bazı insanlara da güçlü ve net tavırlı olmak gerekiyor. Belki bunu çözebilirim diye düşünüyorum. Hatta birisine danıştım;
terapistlerin bunu yapabildiğini, onların yardımıyla bu huyumdan vazgeçebileceğimi söyledi.Önemli olan farketmek, sen bunu farkedebilmişsin dedi.

Terapist size sadece yol gosterebilir. Degisimi gerceklestirecek yine sizsiniz. Affetmek guzel bir erdemdir. Ancak hayatinizi baskalarinin önüne kosulsuzca sermenize neden oluyorsa orada sıkıntı vardir.

Terapist size sadece yol gosterebilir. Degisimi gerceklestirecek yine sizsiniz. Affetmek guzel bir erdemdir. Ancak hayatinizi baskalarinin önüne kosulsuzca sermenize neden oluyorsa orada sıkıntı vardir.
işte bazı şeyler benim değişimi gerçekleştirmeme engel oluyor demek ki. Orada sıkıntı varsa da çözmek istiyorum, çözeceğim. çoğu insan hayatındaki sıkıntıları kabul etmek hatta görmek bile istemiyor. Bence sorun burada.Bu yüzden insanlar mutsuz bir biçimde yaşıyor. Ancak ben bunu görüyor ve kabul edebiliyorum. Bu da bir adımdır bence diye düşünüyorum.

Üçüncü şahıslardan etkilenip sonrasında pişman olan bir adam gibi geldi eşiniz

Kararinizdan dolayı tebrik ederim sizi
Aynen böyle devam edin
Mutluluk yakındır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…