Eşimle aramız hiç iyi değil sürekli kavga

Sanirim her evliligin derdi bu. Bir duzen (evlilikte) kurana kadar cok insan yasiyor bunu. Bende 1 yillik evliyim. Ama kus kalarak, uzak kalarak cozum bulamazsiniz. Ilk basta gurur yapardim bende. Gutmezdim yanina kavga edince onu beklerdim o da beni. Biyle boyle surer giderdi. Simdi goruyorum yeni yeni. Size de tavsiyem bir konusun bir de onu ne kadar sevdiginizi sikca soyleyin. Iletisim o kadar onemli ki. Herseyin ilaci konusmak. Kapatin televizyonu oturun onune yanina. Olaylari karsilikli konusun. Ama kendini savunmak olmasin amac yada karsidakini suclamak. Esinizin yaptigi sey karsisinda ne hissettiginizi anlatin ona. Ne dusundugunuzu. Neyi nicin yaptiginizi. Eminim sizin ilimli tavrınız onu da ayni sekilde paylasim yapmaya sevk edecektir. Ben kendi evliligimden bunu ogrendim. Konusarak hersey asilir yeterki ikinizde bu evliligi surdurmek isteyin.

Teklif ettim ama kendisinin gitmesine gerek olmadığını gitmesi gereken kişinin ben olduğumu söyleyerek üzerinde bile durmadı

Aslında söz konusu olan aile terapisti. Tamam sizin ihtiyacınız varsa bile " aile" adı altında o da gelmeli yani.
Bu şekilde ikna edebilirsiniz.
O gelmese bile ilk seansa yalnız gidin, çok mu çok ise yarıyor iyi bir uzman bulunursa.

Sanslısın benm bi işim ble yok malesef ama olur yani olmucak bsey değil. :) bugun cok agladım krize grdm resmen hıckıra hıckıra agladım sonra oturdum sakinleştim ve dusundum neden dedm ya deger mi? Benm hayallerim hayatım nolcak peki? Hep ben mi yıpranıcam? Biraz bencl olmya karar verdm artk kendmi düşüncem ve kendm için yasıcam boyle bi karar aldım yanmda olmak isteyen zaten yanmda olurdu gecenin bu saatnde yalnız yatyo olmazdm:) hayrlısı olsun ne dym hakknda.
İşallah canım Bence çok iyi karar vermişsin kesinlikle erkeklere onların bizlere değer verdiğinden çok daha fazla değer veriyoruz biz kadınlar, sorunları çözeriz çözmeyiz orasını bilemem ama kesinlikle güçlü görünmesinden yanayım ben kadının kocasına karşı

Sanirim her evliligin derdi bu. Bir duzen (evlilikte) kurana kadar cok insan yasiyor bunu. Bende 1 yillik evliyim. Ama kus kalarak, uzak kalarak cozum bulamazsiniz. Ilk basta gurur yapardim bende. Gutmezdim yanina kavga edince onu beklerdim o da beni. Biyle boyle surer giderdi. Simdi goruyorum yeni yeni. Size de tavsiyem bir konusun bir de onu ne kadar sevdiginizi sikca soyleyin. Iletisim o kadar onemli ki. Herseyin ilaci konusmak. Kapatin televizyonu oturun onune yanina. Olaylari karsilikli konusun. Ama kendini savunmak olmasin amac yada karsidakini suclamak. Esinizin yaptigi sey karsisinda ne hissettiginizi anlatin ona. Ne dusundugunuzu. Neyi nicin yaptiginizi. Eminim sizin ilimli tavrınız onu da ayni sekilde paylasim yapmaya sevk edecektir. Ben kendi evliligimden bunu ogrendim. Konusarak hersey asilir yeterki ikinizde bu evliligi surdurmek isteyin.
Evet haklısın kimbocia kimbocia birçok arkadaşım da BÖyle söylüyor ilk başlarda problemler olmasının normal olduğunu.ama biz aslında konuşmayı çok seven insanlar olsak da beceremiyoruz bunu kendi aramızda , duygularımızı ifade edemeden saldırılar başlıyor bizde sonrası artık vazgeçme uzun Zaman süren sessizlikler küslükler olarak yerleşip kalıyor Tv konusuna gelince tam bir tvkolik asla yapmaz bunu

Aslında söz konusu olan aile terapisti. Tamam sizin ihtiyacınız varsa bile " aile" adı altında o da gelmeli yani.
Bu şekilde ikna edebilirsiniz.
O gelmese bile ilk seansa yalnız gidin, çok mu çok ise yarıyor iyi bir uzman bulunursa.
Evet bunu ciddi anlamda düşünmeye başladım artık başka çare yok gibi

Kapıları kapatıyor kimbocia kimbocia yanına yaklaşıp konuşmaya çalısınca , yada direk senle başlayan saldırı cümleleri ile başlıyor yani çözüm yönlünde bişey görmüyorum bir çözüm olacaksa önce benim kendimden başlamamı söylüyor her defasında bunu görünce kendine sair en ufak birşey görmeyince artık benim de biryerde atıyor konuşmak için hevesim kalmıyor ve ben de gitgide uzaklaşıp vazgeçiyorum

Tamam peki deyin. Sıkıysa sizinle gelsin. Yaşananları tarafsız 3. bir kişi dinlesin. Onun yorumu ne olacak birlikte öğrenin. Bu evliliği iki kişi yaptı, iki kişi birlikte emek verin.
Hayır ona göre 3. ye gerek bile yok çünkü kendisi herşeyi görüyor yapılması gerekenin en iyisini söylüyor aile terapistinden daha fazlasını hem de böyle bir ego var malesef

Hayır ona göre 3. ye gerek bile yok çünkü kendisi herşeyi görüyor yapılması gerekenin en iyisini söylüyor aile terapistinden daha fazlasını hem de böyle bir ego var malesef
Offff
Rest çekmek zorundasınız o zaman.
Bu şekilde yaşamak çok zor geliyorsa bir şeyleri göze almalısınız.

mesela özel degilse ne gibi şeyler yüzünden tartışıyorsunuz kio_O
Offff
Rest çekmek zorundasınız o zaman.
Bu şekilde yaşamak çok zor geliyorsa bir şeyleri göze almalısınız.
evet bişeylerin düzme erdiğini görünce 2 şey kalıyor geriye :ya boşancam ki bu h duymak komik geliyor ona ,yada şuan yaptığım gibi aldırışsuz davranıp güçlü görünmeye devam ederek hayatıma devam etmek ama vicdanım el vermiyor işte bu duruma bu defa, onun gururunu kırıyormuşum gibi hissediyorum o yokmuş gibi davranarak , ama k da aynısını yapyorum beni öyle gördükçe , biz sanırım artık bir yerden sonra mücadeleye giriştik sorunları çözemeyince güç mücadelesi nekasr mantıklı bilmiyorum ama durum bizi ona sürüklüyor

Bu konuyla ilgili aranızda konuşup çözüm aramadınızmı hiç
Sinirlenince beş on dk farklı odalarda durup sonrasında her iki tarafta sakince be istrdiğini yada neden rahatsız oldugunu anlatsın
Birbirinize her ikinizinde eşit adım atacağı konusunda söz verin
Ortak nokta bulup anlaşırsınız
Bana aşık ama birbirini kaybetme korkusu olmayan bu nedenle hunharca davranan bir çift gibi geldiniz
Çok denedik ama ortak noktada buluşamıyoruz biryerden sonra yine kavga ses yükseltme hakarete dahi varıyor yaptığın tespit doğru birbirimizi seviyoruz biliyorum ama kaybetme korkusu yok gibi davranıyoruz birbirinizi incitmekten üzmekten çelinmiyoruz oyüZden , bunda güçlü ve baskın kişilikler olmamızın etkisi var sanırım ama bunun duygularımızı etkileyebileceğimi hesap etmiyoruz sanırım ama artık yoruluyor insan

Çok denedik ama ortak noktada buluşamıyoruz biryerden sonra yine kavga ses yükseltme hakarete dahi varıyor yaptığın tespit doğru birbirimizi seviyoruz biliyorum ama kaybetme korkusu yok gibi davranıyoruz birbirinizi incitmekten üzmekten çelinmiyoruz oyüZden , bunda güçlü ve baskın kişilikler olmamızın etkisi var sanırım ama bunun duygularımızı etkileyebileceğimi hesap etmiyoruz sanırım ama artık yoruluyor insan
Seni çok iyi anlıyorum biz sevgiliyken böyleydik
Hatta daha fazlası dıyebılırım hakaret şisdet falan tabiki yoktu ama tartışmalarımız kasırga şiddetindeydi
Eşimin şehirler arabası otobusün önünü kesmişliği benim onan arabasına anahtarla öküz yazmışlığım falan var:KK70:
İkimizde kendi fikrimizden vazgeçmezdik psikolojik olarak ciddi zararlar verdik
Biz tartışınca arkadaşlarımız bile endişelenirdi şimdi ne olacak diye
Artık o hallerimiz anı oldu neyseki
Bir gün eşim bu böyle olmayacak birbirimizden vazgeçmeyeceğimize göre bu sorunu çözmezsek birbirimizi öldüreceğiz dedi
O gün konuştuk belli kurallar koyduk
Bizde işe yaradı
Tabi birde ufak bir ayrılık yaşadık bu olaylardan dolayı kaybetme korkusu neymiş o zaman anladık
Bununda etkisi oldu

kanal ismi hatrlamıyoruma ama "şimdi ne yapmalı" die bi program var youtubeden izlersenz.. benm ewlilğme çok faydası oldu ordaki tavsiyeler..

Seni çok iyi anlıyorum biz sevgiliyken böyleydik
Hatta daha fazlası dıyebılırım hakaret şisdet falan tabiki yoktu ama tartışmalarımız kasırga şiddetindeydi
Eşimin şehirler arabası otobusün önünü kesmişliği benim onan arabasına anahtarla öküz yazmışlığım falan var:KK70:
İkimizde kendi fikrimizden vazgeçmezdik psikolojik olarak ciddi zararlar verdik
Biz tartışınca arkadaşlarımız bile endişelenirdi şimdi ne olacak diye
Artık o hallerimiz anı oldu neyseki
Bir gün eşim bu böyle olmayacak birbirimizden vazgeçmeyeceğimize göre bu sorunu çözmezsek birbirimizi öldüreceğiz dedi
O gün konuştuk belli kurallar koyduk
Bizde işe yaradı
Tabi birde ufak bir ayrılık yaşadık bu olaylardan dolayı kaybetme korkusu neymiş o zaman anladık
Bununda etkisi oldu
NegüEl aşmışsınız siz ,Bazen soruyorum ben kendime acaba bir ayrılık mı gerek bize,çünkü bu kadar yol denendikten sonra aşılamıyorsa başa sarıyorsak başka bişey lazım

NegüEl aşmışsınız siz ,Bazen soruyorum ben kendime acaba bir ayrılık mı gerek bize,çünkü bu kadar yol denendikten sonra aşılamıyorsa başa sarıyorsak başka bişey lazım
Size kaybetme korkusu lazım ama nasıl yapılır bilemedim
Ayrılık resti yasa blöfü riskli bir hareket

tükenmişlik sendromu aynından bendede var.. kavgadan bıktım artık
Aynen o kadar yoruldum ki ayrılamayacağımızı da biliyorum oyüZden çok istediğim çocuk planını biraz öne almak istiyorum doğru mu düşünüyprum bilmiyorum belki yanlış ama belki bu güZel duygu birbirimize karşı daha saygılı daha anlayışlı olmamıza vesile olup sorunlarımızı daha olgun bir şekilde çözmemize yardımcı olacak

Beni çok güçlü gördüğünden beni incitmekten kırmaktan benle kavga etmekten çekinmiyor eşim sanırım kızlar

Back
X