eşimle aramız mesafeli:(( çok kötüyüm

kardelen84

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Nisan 2014
180
41
118
Ankara
2.5 yıllık evliyim ,6. ayım bitti hamilelikte ama nasıl geçiyor mutsuzluk,suçluluk ve pişmanlık duygularıyla..
o sabırlı, aşık,neşeli, beni çok kıskanan adam gitti yerine daha az umursamayan artık benim can sıkıntılarımdan sıkıldığını söyleyen ve artık kıskanmayan bir adam geldi..
2. evliliğim oldugundan hamilelikten önce zaten arızalarım oluyordu eşim çok çaba sarfetti onun gibisini yerde gökte arasam bulamazdım..
yılbaşında ailesi mevzusunda çıkan çok büyük tartışmamızdan sonra çok değişti kızlar hiç ilgili değil bana karşı hamilelik en çok istediğim şeydi ama nasıl geçiriyorum çok üzülüyorum pişmanlık duygusu beni öldürecek.. onu ben bu hale getirdim ben yaptım diye düşünmek beni mahvediyor.
psikoloğa gidecekmiş artık değişmesi gerektiğini etrafındakileri mutlu etmeye çalışmaktan kendini unuttuğunu söyledi dün.. daha da kahroldum
değiştiğini eskisi gibi olmadığını söyleyince kapris yaptığımı söylüyor.
nasıl davranayım evliliğimizin başından beri benden istediği güçlü olmamdı ama yapamıyorum güçlü davranamıyorum.. bir de onun ilgisizliği eklenince onu kaybetme korkusu sardı beni
ben de psikoloğa gitmeliyim sanırım siz nasıl davranırdınız. karar alıyorum motive ediyorum kendimi güçlü olucam diye.. akşam onun neşesiz ilgisiz halini gördüğüm an modum düşüyor

Ne yaptında bu hale getirdin merak ettim kendinde hata gördüğün şeyler nedir.

hamilelik döneminde erkeklere neler oluyor böyle. bizmi hamile oluyoruz onlarmı. psikolojileri değişiyor resmen. valla bebek istiyorum korkmaya başladım bu forumda okuduklarımdan sonra.

cnm biraz süslensen. ne bileyim yeni kıyafetler gecelikler. kuaföre gitsen saçını yaptırsan (fön vs) oje makyaj. süprizler fln ,işe yararmıki

erkeklerin kafası farklı çalışıyor biz nelerle uğraşıyoruz onlar nelerle. kadının en zor ve meşakkatli döneminde yaptıklarına bak

bazen öyle kızıyorum ki bu adamların karislerine.insaf ya hamle kadın bu.ve güçlü olması gereken erkek zaten.ayrıca canım eşininde hataları var senin olduğu gibi...bütün suçu üzerine alma...

Bence senden daha iyisini bulamam cümlesini ona çok hissettirmişsin
O da havaya girmiş
Kimse bulunmaz hint kumaşı değil
Birbirinizi sıkmayın kafi
Aile kavgası da bi sizde olmuyodur, gelin-kaynana kavgası yüzyıllardır var

bazen öyle kızıyorum ki bu adamların karislerine.insaf ya hamle kadın bu.ve güçlü olması gereken erkek zaten.ayrıca canım eşininde hataları var senin olduğu gibi...bütün suçu üzerine alma...

dün yine bana güçlü ol dedi hep ben mi sana güç vericem falan ... ben de dedim ki hele şu dönem öyle bişeyi bekleme çünkü iyi hissetm,yorum dedim bu alınganlık zaten hamilelikle çok arttı canım .. eşim anayışlıydı ama hamilelikte malesef öyle değil

tatlım insanız hata yapabiliriz belliki sende onu kırmışsın bence bu aksam ona süpriz yap güzel romantik bir masa hazırla biraz süslen falan sonra ona onu nekadar sevdiğinizden bahsedin sonuçta onlarında buna ihtiyacı var

al karşına konnuş senden beklentisi ne istemedikleri ne karşılıklı dile getirin bunları ve evlendi artık sen onun ailesisin aile kavgaları vs yi asla veliliğe yansıtmamanız gerekiyo öncelik kendi aileniz olmalı dışarda yaşanan dışarda kalmalı tartışmalar konuyla sınırlı kalmalı genele yansıtılmamalı yoksa çok yıpranırsınız aile olamazsınız tam anlamıyla. eğer cidden hatalarınla soğuttuğunu düşünüyosanda bunu unutturmak için biraz çabalamalısın ama konuyu konuşarak tekrar tekrar açarak değilde sevginizle ilginizle

evet haklısın kesinlikle annem de öyle söylüyor kızım çok havaya soktun sen kendine niye güvenmiyosun diye sitem ediyor annem senin de bi kişiliğin bi duruşun var niye böyle yapıyosun diye ..1 hafta birlikteydik annemle normalde şehir dışında kızdı kendini çok bırakmışsın nerde o havalı halin fln dedi
bi gün eşime dedimki 2-3 ay önce beni ezermiş gbi konuşuyosun diye ama sen de dik durmuyosun dedi nekadar kendime güvensiz duruyorum kim bilir

O zaman bi silkelen ve kendine gel
Kimseye değil, önce Allah'a sonra kendine güven

dua edince rahatlıyorum zaten haklısın canım
teşekkür ederim güç verdiniz

Rica ederim
Kuldan değil Allah'tan bekle herşeyi
Bi de 84 lüsün sanırım gencecik insansın
Kendine bak, güven, kimseye de bulunmaz hint kumaşı gibi davranma

hep teyzemi örnek gösteriyorum bu konularda. teyzem uzun yıllarca çirkinlik psikolojisinde yaşamış kendine hiç güvenmezmiş. evde kalacağım oram şöyle buram böyle vs. Eniştemle evlendiklerinde sürekli yanında olması için uğraşmış durmuş. Sürekli ilgi beklemiş bu yıllarca devam etmiş. Eniştem hep kaçmış. Yıllar sonra teyzem kendine bi bakmaya başladı Eniştemi ikide bir aramıyor, nerdesin baskıları yok. Kendi halinde takılıyor. Şimdi kocası peşinde sürekli arıyor nerdesin diye. bence o eski güvenini yerine getirecek değişiklikler yap kendinde. kaybetmekten korksan da hissettirme. anlıyorum seni ikinci evliliğin diye belki daha sıkı sarıldın ama, bi insan karşısındakinin kendisini kaybetmekten korktuğunu anladığı an sürekli yokluğuyla tehdit eder. dik dur. ezilip büzülme karşısında. eleştirsin, özgüvenli davran.

kesinlikle .. zaten o korku onun daha rahat davranmasından başka benim de daha çok hata yapmama neden oluyor .. benim yeni yöntemler uygulamam lazım hayatımda başta kendine güvenme duygumu yerine getirecek sizin de dediğiniz gibi.
insan karşısındaki kendine aşırı özgüvenli olunca kendindekini yitiriyor galiba

Eşinizi hayatınızın merkezi yapmaktan vazgeçin, hiç kimse vazgeçilmez değildir eşinize bunu hissettirin...

Ilk başta sizin özgüveninizin yerine gelmesi gerekiyor ki dik durabilin eşinizin karşısında....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…