- Konu Sahibi kardelen84
-
Evet yordum ama hamilelik dengemi bozdu ben öyle nazlanan bir insan depğilim ykarıda yaZdığım son gelişmeler için ne derdiniz okumadıysanıZanlaşılan yormuşsunuz adamı
hamilelikle birlikte naz niyaz doruğa çıktıysa belki yeter artık demiştir
sabırlı ancak sabrın da bir sınırı var
[
Canım çok haklısın ilgi beklemekle kendimizi zavallı duruma düşürüyoruz niye onların ilgisine muhtacız ki... Bu yazışmalardan sonra şu 1 ay içinde daha kötü şeyler yaşandı
Bi akşam yine ilgi bekleyip alındım sonra onun umursamazlığını görünce daha kötü olup ağladım o da yine hiddetlendi ağlamama
Gözleri döndü çıldırmış gibiydio anı unutamıyorum bileğimi sımsıkı tuttu vuracaktı. Nerdeyse
Sonra sandalyeye oturdum boş boş bakıyorken ' bundan sonra ne hissettiğimi bile anlayamıcaksın' ' 2. Çocuu istemiyorum şimdiden söyleyim'
Bunları duydukça daha kötü olup ağladımo da bence de ağlamalısın dedi
Sen nasıl bir insansın dedi
Kendine hayatı zehir ettin bana da ediyosun
Bundan sonra sevecenlik yok sana
Bunlar hep sevgiyi azaltıyor dedi
Bunları duydukça hıçkırarak ağladım
Ben o akşamı ömrüm bıyunca unutmucam ve onu asla affetmicem alkollüydü ama asla sarhoş değildi ertesi gün içkiliydim özür dilerim dedi
Ama gözümün önünden gitmiyor
Terapiste gittik anlattım çok şaşırdı çok üzüldü ne olursa olsun hamilesin ve bunları söylememeliydi dedi
Senin alınmaların ağlamaların hepsi çok normal körüklemesinin anlamı yok dedi
Kötü bir hamilelik geçirdim ve ona hakkımı helal etmiyorum bana böyle akşamlar yaşattığı alttan almadığı için
Ben alındıysam gelip yok aşkım öyle deyip sarılsa bukadar ağır yaşanmazdı hiçbişey
Artık onu okadar umursamamaya görmemeye kendimi lohusalığa hazırlamaya çalışıyorum çünkü daha kötü bir süreçmiş işte böyle arkadaşlar..
Evet yordum ama hamilelik dengemi bozdu ben öyle nazlanan bir insan depğilim ykarıda yaZdığım son gelişmeler için ne derdiniz okumadıysanıZ
[
Canım çok haklısın ilgi beklemekle kendimizi zavallı duruma düşürüyoruz niye onların ilgisine muhtacız ki... Bu yazışmalardan sonra şu 1 ay içinde daha kötü şeyler yaşandı
Bi akşam yine ilgi bekleyip alındım sonra onun umursamazlığını görünce daha kötü olup ağladım o da yine hiddetlendi ağlamama
Gözleri döndü çıldırmış gibiydio anı unutamıyorum bileğimi sımsıkı tuttu vuracaktı. Nerdeyse
Sonra sandalyeye oturdum boş boş bakıyorken ' bundan sonra ne hissettiğimi bile anlayamıcaksın' ' 2. Çocuu istemiyorum şimdiden söyleyim'
Ben o akşamı ömrüm bıyunca unutmucam ve onu asla affetmicem alkollüydü ama asla sarhoş değildi ertesi gün içkiliydim özür dilerim dedi
Terapiste gittik anlattım çok şaşırdı çok üzüldü ne olursa olsun hamilesin ve bunları söylememeliydi dedi
Kötü bir hamilelik geçirdim ve ona hakkımı helal etmiyorum bana böyle akşamlar yaşattığı alttan almadığı için
Ben alındıysam gelip yok aşkım öyle deyip sarılsa bukadar ağır yaşanmazdı hiçbişey
Artık onu okadar umursamamaya görmemeye kendimi lohusalığa hazırlamaya çalışıyorum çünkü daha kötü bir süreçmiş işte böyle arkadaşlar..
[
2.5 yıllık evliyim ,6. ayım bitti hamilelikte ama nasıl geçiyormutsuzluk,suçluluk ve pişmanlık duygularıyla..
o sabırlı, aşık,neşeli, beni çok kıskanan adam gitti yerine daha az umursamayan artık benim can sıkıntılarımdan sıkıldığını söyleyen ve artık kıskanmayan bir adam geldi..
2. evliliğim oldugundan hamilelikten önce zaten arızalarım oluyordu eşim çok çaba sarfetti onun gibisini yerde gökte arasam bulamazdım..
yılbaşında ailesi mevzusunda çıkan çok büyük tartışmamızdan sonra çok değişti kızlarhiç ilgili değil bana karşı hamilelik en çok istediğim şeydi ama nasıl geçiriyorum çok üzülüyorum pişmanlık duygusu beni öldürecek.. onu ben bu hale getirdim ben yaptım diye düşünmek beni mahvediyor.
psikoloğa gidecekmiş artık değişmesi gerektiğini etrafındakileri mutlu etmeye çalışmaktan kendini unuttuğunu söyledi dün.. daha da kahroldum
değiştiğini eskisi gibi olmadığını söyleyince kapris yaptığımı söylüyor.
nasıl davranayım evliliğimizin başından beri benden istediği güçlü olmamdı ama yapamıyorumgüçlü davranamıyorum.. bir de onun ilgisizliği eklenince onu kaybetme korkusu sardı beni
ben de psikoloğa gitmeliyim sanırımsiz nasıl davranırdınız. karar alıyorum motive ediyorum kendimi güçlü olucam diye.. akşam onun neşesiz ilgisiz halini gördüğüm an modum düşüyor
Terapiste 3 keZ gittik çok şaşırdı anlattıklarımıza ' siz herşeyi çok abartmışsınız sorunlarınızı sevginizi.. Bu sorunları herkes yaşıyor ama siz çok abartmışsınız ' dedi ve üzüldü ikinizde sağlıklı gençsiniz . Eşime demiş herkeste az veya çok kişilik bozukluğu var seninki mükemmelliyetçilik eşininki ise fazla eleştiriye gelememek. Oyüzden çatışıyorsunuz. Hamilelik ve lohusa döneminde eleştirmeyin onu sabredin eğer lohusalıktan sonra sa alınganlık devam ederse o sıkıntı o zaman gelin demiş. Şuan herşey alınması duygusal olması çok normal diye... Umarım canım yakın davranıyorum o çok yakın durmasa da ben sarılıyorum .. Birkaç arkadaşı var çok maço eşimle dalga fln geçerlerdi kılıbıksın diye o da evet ben kılıbığım eşime derdi . Artık kılıbıkça davranmadığı kesin onlar akıl vermiş olabilir onlarla dertleşti muhtemelen eaki ilgi alakası yok çünkü ama ben görmemeye çalışıyorumcanım ayrı ayrı psikoloğa gidip herkes kendi başının çaresine baksın anlayışındansa birlikte aile terapisine gidin, hem kendiniz hem evliliğiniz düzelir..bence eşini birileri doldurmuş gibi geldi bana...sen de onu eleştirmek yerine her haliyle onu seviyo olduğunu gösterip elinden tutmak istediğini hissettir..yoksa hep bekleyen modunda olmandan da sıkılmış olabilir..Allah yarcımcınız olsun..mutluluklarr :)
Arkadasim kirilma gucenme ama bastan beri okudum bana fenalik geldi,bende hamileyim bende sacma sapan aglarim ama kocami gectim cocugumu dusunup susarim onu strese sokmaya hakkim yok.birde soyle dusunun siz artik anne olucaksiniz,cocuk bakicaksiniz bundan sora cocuk aglicak sizdemi aglicaksiniz?bi arkadasimin. Cocugu konusmayi ogrenene kadar agladi. Ne istiyosun aglar uykusu gelir aglar acikir aglar sebepsiz aglar ben bile ayda 1 gordugum halde cildiriyordum..siz hirs yapmissiniz belki burcunuzla alakli belki yasinizla..ama artik buyume vakti geldi allahim aglatmasin. En buyuk derdiniz bu olsun,ya bi gun aglarken fenalassaniz ,sizs bebege esinize bise olsa?ya geri donusu olmayan bi hastaliga yakalansaniz?doktorunuza soyleyin mutluluk verici ilac versin yada bu yonde kendinizi gelistirin erkekler caresiz kalmayi svmezzler siz agladikca o kahroluyor..pozitif biri olmak icin ne gerekiyorsa yapman gerek..simdi size hak vermedim diye banada kizip aglamayin ama :)
cnm anladığım kadarıyla eşin bayağ bir daralmış bunalmış belli ki onunda psikolojisi normal değil sende hamilesin duygular hat safhada onunda anlayışlı olması gerekiyo fakat onunkiler kötü zamanda ters tepmiş. genelde kadınlar gözyaşını silah olarak kullanır çoğu erkeğe bu silah işler fakat seninki ve benimki gibilerine ters etki yapar :) bnm eşimde hiç sevmez ben ağlayınca daha çok sinirlenir malesef bende felaket sulu gözüm ota çöpe ağlarım :) sonra tutarız kavgaya oda ben üzülüyorum ağlıyorum diye üzülüyo ondan sinirleniyo. emin ol eşinde senin için üzüldüğündn kızıyodur biraz daha dikkatli ol evliliğini yıpratma cnm :) ALLAHIM yavrunu size bağışlasın...
öncelikle bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alırsınız inşallah
eşinizin tavırları normal değil ama her insan nazlanabilir ayrıca hamilesiniz eşiniz grip olsa ki erkekler hasta oldu mu hiç çekilmiyorlar siz ona üff seni mi çekeceğim git istersen ağla falan derse nasıl olurdu ne yaşadınız bilmiyorum ama bu şekilde düşünüyorum
birde erkeklerde kaybetme korkusunun olması gerekli artık bebeğinizin de olacağını sizin de ikinci evliliğiniz olduğu için sizi tamamıyla kendine bağladığını düşünüyor eskisi gibi önem vermiyor olabilir mi
kaybetme korkusu hani kadınlar aldatılıyor bir defa af etti mi sonu gelmiyor olsa olsa adam yakalanmama konusunda daha dikkatli oluyor ya o hesap nasıl olsa bırakmıyor beni
birde üstünüze çok üstüne düştüğünüzü söylemişsiniz bu da olabilir
üzmek istemiyorum inşallah sorunlarınızı düzeltirsiniz bu arada kendinize bebeğinize odasına vs. yönelin uzaklaşın birde sessizlik bazen çok iyi oluyor bu durumlar da
Evet yordum ama hamilelik dengemi bozdu ben öyle nazlanan bir insan depğilim ykarıda yaZdığım son gelişmeler için ne derdiniz okumadıysanıZ
Çok etkilendim yazınızdanbakın
çok ama çok sevdiğim bir arkadaşım vardı. zor zamanları oldu ona her türlü destek çıkmaya çalıştım elimden geldiği kadar.
ancak arkadaşım olayı öyle bir hale getirdi ki devamlı benim üzerimden işlerini yürütmeye başladı.
burnu aksa bana nazlandı
telefonda dakikası azalsa bana dert yandı
elektrik faturası yüksek gelse beni aradı
resmen tüm yükünü boynuma vurdu ve şu an değil o'nu görmek sesini dahi duymak istemiyorum öylesine bıktım.
evlilik çok daha farklı tabi ki eşlerin birbirlerine karşı sorumlulukları var haliyle tahammül çok daha yüksek olmalı
ama taraflar birbirlerinin sırtına da yük bindirmemeliler
sizin ağlamanız bile o adama yüktür çünkü vicdanına dokunuyor bu
bir noktadan sonra erkek kadın her insan yeter der
bizler empatiden oldukça uzağız
evlenince sadece kadının hayatı değişiyor sanıyoruz
kayınvalide- kayınpeder problemi sadece kadınlarda var sanıyoruz
şimdi hamilesiniz ve eminim oldukça zor, gelgitleri çok olan, hem bendenen hem manen hazırlanılması gereken bir süreçtir
anne olacaksınız bir bebeğin sorumluluğunu almak hiç kolay değil
ancak şunu düşünemiyoruz
bu adam da baba olacak aynı sorumluluklar aynı gelgitler o'nun için de geçerli
adapte olmakta, kafasına oturtmakta sıkıntı yaşıyor olabilir
üstüne bir de sizin bu vicdanını sızlatan ağlamalarınız ve tepkileriniz "ne yapıyorum ben" diye düşünmesine sebep olabilir
o söylediği cümle ise tamamen bunların etkisinde söylenmiş (bence)
yoksa ilk evladı neden istemesin hiç olur mu öyle şey
dediğim gibi eşinizde gördüğüm tek şey "yorulmuşluk"
zaten "yeter artık biraz da kendim için" ile başlayan bir cümle bunun çok açık göstergesi
biraz verici olmaya gayret edin bence
beraber hazırlanın bu bebeğe
siz adamın ilk tepkisinde koparıyorsunuz ipleri öyle olmaması gerek
Terapiste 3 keZ gittik çok şaşırdı anlattıklarımıza ' siz herşeyi çok abartmışsınız sorunlarınızı sevginizi.. Bu sorunları herkes yaşıyor ama siz çok abartmışsınız ' dedi ve üzüldü ikinizde sağlıklı gençsiniz . Eşime demiş herkeste az veya çok kişilik bozukluğu var seninki mükemmelliyetçilik eşininki ise fazla eleştiriye gelememek. Oyüzden çatışıyorsunuz. Hamilelik ve lohusa döneminde eleştirmeyin onu sabredin eğer lohusalıktan sonra sa alınganlık devam ederse o sıkıntı o zaman gelin demiş. Şuan herşey alınması duygusal olması çok normal diye... Umarım canım yakın davranıyorum o çok yakın durmasa da ben sarılıyorum .. Birkaç arkadaşı var çok maço eşimle dalga fln geçerlerdi kılıbıksın diye o da evet ben kılıbığım eşime derdi . Artık kılıbıkça davranmadığı kesin onlar akıl vermiş olabilir onlarla dertleşti muhtemelen eaki ilgi alakası yok çünkü ama ben görmemeye çalışıyorum
Canım eşimin ailesi eşime inanılmaz düşkün herkes düşkündür ama bunlar taparcasına seviyorlar eşimi 2 görümcem var baba pasif kalmış ve eşim hayatı boyunca tüm yükü yüklenmiş evlendik ve kv ve görümceler bana samimice yakın olamadılar ( eşim diyordu görümcelerim eşimin eski kız arkadaşlarını hep kıskanmışlar istememişler) beni kıskanmadıklarını söylüyordu ama ben hiç öyle hissetmiyordum kv de dahil sevildiğimi hiç hissetmedim ara ara büyük sıkıntılar oldu patavatsızlıklar yaptılar bana surat yaptılar ben de onlara tepki vermeyip eşime yansıttım ve ailesinin abartı davranmaları okadar çok ki eşim bunaldı yılbaşından önce görümcem bana yine surat beş karış abisine nasılsın abicim diyor bana h bişey yok bakmıyor bile( hep öyleydi hiç sormuyor etmiyordu hep ben soruyordum sonra ben de kesmiştim) neyse bi konuşmada görümcem abisine ne yani karın mı annem mi anlamına gelen bi soru sordu eşim başka bişeyle ilgilendi o an çok sinirlendim görümceme ama bişey diyemedimBenim merak ettiğim eşinizin ailesiyle ne gibi sıkıntılar yaşadınız? Yılbaşından sonra değişti herşey diyorsunuz...
Canım eşimin ailesi eşime inanılmaz düşkün herkes düşkündür ama bunlar taparcasına seviyorlar eşimi 2 görümcem var baba pasif kalmış ve eşim hayatı boyunca tüm yükü yüklenmiş evlendik ve kv ve görümceler bana samimice yakın olamadılar ( eşim diyordu görümcelerim eşimin eski kız arkadaşlarını hep kıskanmışlar istememişler) beni kıskanmadıklarını söylüyordu ama ben hiç öyle hissetmiyordum kv de dahil sevildiğimi hiç hissetmedim ara ara büyük sıkıntılar oldu patavatsızlıklar yaptılar bana surat yaptılar ben de onlara tepki vermeyip eşime yansıttım ve ailesinin abartı davranmaları okadar çok ki eşim bunaldı yılbaşından önce görümcem bana yine surat beş karış abisine nasılsın abicim diyor bana h bişey yok bakmıyor bile( hep öyleydi hiç sormuyor etmiyordu hep ben soruyordum sonra ben de kesmiştim) neyse bi konuşmada görümcem abisine ne yani karın mı annem mi anlamına gelen bi soru sordu eşim başka bişeyle ilgilendi o an çok sinirlendim görümceme ama bişey diyemedim
Artık nefret ediyordum ondan yılbaşı geceai buyüzden tartıştık eşimle kızkardeşinin hatasını kabul etmeyince sinirlendim çok kötü şeyler yaşandı 5 haftalık hamileydimelini duvara vurdu parmaı kırıldı ve ailesi bunu öğrendi yani ailesinden saklamadı eşim tartıştık vurdum dedi düştüm vs diyebilecekken ben ağladım üzüldüm be kanamam oldu düşük tehlikesi oldu yılbaşına hastanede girdik ve 3 gün boyunca beni ne kv ne görümceler aramadılar geçmiş olsun nasılsın diye . Eve geldiler eşim için kv kapıdan girer girmez mustafa nerde dedi bana hoşgeldiniz bile diyemedim hepsi bana surat yaptı ben de onlara yaptım
Erteai akşam tekrar geldiler annesi bana neler dedi
Biz sana fazla değer vermişiz demekki , herşey bebek olana kadarmış demekki vs
Siz de beni aramadınız değer vermiş mi oluyosunuz dedim e sen de yılbaşı için aramadın dedi ben hastanedeydim çünkü dedim
Hepsinden nefret ediyorum bu olay sonrasında ipneleyici bisürü konuşmalar.. Eşim ailesiyle hala iyi olmamı istiyor ben onları artık sevemiyorum herhafta gidiyordum artık2 haftada 1 gidiyorum o kötü olayı onlar bana samimi sıcak davransalardı yaşamazdık benim açımdan da eşime yansıtmasaydım yaşamazdık
Öyle işte canım o günden sonra pek toparlanamadık eşimle bana uzak davranmaya başladı işte .. Bende de bunu kabullenemeyip ağlamalar..
Ama şuan ağlamıyorum artık geçti
Ailesini sevemiyorum yakın olamıyorum
Siz siz olun eşinize ailesi ile ilgili bişey yanaıtmayın
Kesinlikle canım kötü zamanda ters tepti bana ders vermek istiyor uzak davranarak ama hamileyim kaldıramıyorum bazen bunu unutmuştu hatırlattım geçen pazar hak verdi özür diledi
Bana da üzülüyor ağlamalarım bebeğimize zarar veriyor diye oyüzden sinirleniyordu ama artık ağlamıyorum
O konuşmalar aklıma gelince gözlerim doluyor ama ağlamıyorum
Canım eşimin ailesi eşime inanılmaz düşkün herkes düşkündür ama bunlar taparcasına seviyorlar eşimi 2 görümcem var baba pasif kalmış ve eşim hayatı boyunca tüm yükü yüklenmiş evlendik ve kv ve görümceler bana samimice yakın olamadılar ( eşim diyordu görümcelerim eşimin eski kız arkadaşlarını hep kıskanmışlar istememişler) beni kıskanmadıklarını söylüyordu ama ben hiç öyle hissetmiyordum kv de dahil sevildiğimi hiç hissetmedim ara ara büyük sıkıntılar oldu patavatsızlıklar yaptılar bana surat yaptılar ben de onlara tepki vermeyip eşime yansıttım ve ailesinin abartı davranmaları okadar çok ki eşim bunaldı yılbaşından önce görümcem bana yine surat beş karış abisine nasılsın abicim diyor bana h bişey yok bakmıyor bile( hep öyleydi hiç sormuyor etmiyordu hep ben soruyordum sonra ben de kesmiştim) neyse bi konuşmada görümcem abisine ne yani karın mı annem mi anlamına gelen bi soru sordu eşim başka bişeyle ilgilendi o an çok sinirlendim görümceme ama bişey diyemedim
Artık nefret ediyordum ondan yılbaşı geceai buyüzden tartıştık eşimle kızkardeşinin hatasını kabul etmeyince sinirlendim çok kötü şeyler yaşandı 5 haftalık hamileydimelini duvara vurdu parmaı kırıldı ve ailesi bunu öğrendi yani ailesinden saklamadı eşim tartıştık vurdum dedi düştüm vs diyebilecekken ben ağladım üzüldüm be kanamam oldu düşük tehlikesi oldu yılbaşına hastanede girdik ve 3 gün boyunca beni ne kv ne görümceler aramadılar geçmiş olsun nasılsın diye . Eve geldiler eşim için kv kapıdan girer girmez mustafa nerde dedi bana hoşgeldiniz bile diyemedim hepsi bana surat yaptı ben de onlara yaptım
Siz de beni aramadınız değer vermiş mi oluyosunuz dedim e sen de yılbaşı için aramadın dedi ben hastanedeydim çünkü dedim
Hepsinden nefret ediyorum bu olay sonrasında ipneleyici bisürü konuşmalar.. Eşim ailesiyle hala iyi olmamı istiyor ben onları artık sevemiyorum herhafta gidiyordum artık2 haftada 1 gidiyorum o kötü olayı onlar bana samimi sıcak davransalardı yaşamazdık benim açımdan da eşime yansıtmasaydım yaşamazdık
Öyle işte canım o günden sonra pek toparlanamadık eşimle bana uzak davranmaya başladı işte .. Bende de bunu kabullenemeyip ağlamalar..
Çok etkilendim yazınızdan
Teşekkür ederim , sizin gibi biri ile konuşmayı çok isterdi eşim eminim .. Kriz anlarında ben içime kapanıyorum vs konuşmamı istiyor ben suçlu hissedip konuşamıyordumo da konuşmuyosun ozaman ben de susuyorum diyordu.. Kendini çekti artık eskisi gibi sohbetler yapmıyoruz baya yıprandık ikimiz de ama sanırım o daha çok sadece akşamları tv izliyoruz tv deki bişeye gülüyoruz.. Artık gözlerinin içinin gülmediğini görmek bana nasıl bir acı beriyor biliyo musunuz en çok içimi acıtan bu.. Çünkü eşim neşeli bir insandır güleç.. Öyle değil artık.. Ama ben kendimi suçlamak yerine geçecek bunlar eskisi gibi olacak moralini bozma diye telkin ediyorum kendimi ona yakın davranıyorum. Öpmese de mutfağa giderken yanağına bi öpücük konduruyorum, olumlı pozitif olmaya çalışıyorum uzak davrandığını umursamamaya çalışıyorum o konuşmalar aklıma gelince hemen başka bişeye veriyorum kendimi , yürüyüşler yapıyorum
Siz başka neler yapardınız bilmiyorum ben şuan bukadrını yapabiliyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?