eşimle aramız mesafeli:(( çok kötüyüm

Evet yordum ama hamilelik dengemi bozdu ben öyle nazlanan bir insan depğilim ykarıda yaZdığım son gelişmeler için ne derdiniz okumadıysanıZ

bakın
çok ama çok sevdiğim bir arkadaşım vardı. zor zamanları oldu ona her türlü destek çıkmaya çalıştım elimden geldiği kadar.
ancak arkadaşım olayı öyle bir hale getirdi ki devamlı benim üzerimden işlerini yürütmeye başladı.
burnu aksa bana nazlandı
telefonda dakikası azalsa bana dert yandı
elektrik faturası yüksek gelse beni aradı
resmen tüm yükünü boynuma vurdu ve şu an değil o'nu görmek sesini dahi duymak istemiyorum öylesine bıktım.

evlilik çok daha farklı tabi ki eşlerin birbirlerine karşı sorumlulukları var haliyle tahammül çok daha yüksek olmalı
ama taraflar birbirlerinin sırtına da yük bindirmemeliler
sizin ağlamanız bile o adama yüktür çünkü vicdanına dokunuyor bu
bir noktadan sonra erkek kadın her insan yeter der

bizler empatiden oldukça uzağız
evlenince sadece kadının hayatı değişiyor sanıyoruz
kayınvalide- kayınpeder problemi sadece kadınlarda var sanıyoruz
şimdi hamilesiniz ve eminim oldukça zor, gelgitleri çok olan, hem bendenen hem manen hazırlanılması gereken bir süreçtir
anne olacaksınız bir bebeğin sorumluluğunu almak hiç kolay değil

ancak şunu düşünemiyoruz
bu adam da baba olacak aynı sorumluluklar aynı gelgitler o'nun için de geçerli
adapte olmakta, kafasına oturtmakta sıkıntı yaşıyor olabilir
üstüne bir de sizin bu vicdanını sızlatan ağlamalarınız ve tepkileriniz "ne yapıyorum ben" diye düşünmesine sebep olabilir
o söylediği cümle ise tamamen bunların etkisinde söylenmiş (bence)
yoksa ilk evladı neden istemesin hiç olur mu öyle şey

dediğim gibi eşinizde gördüğüm tek şey "yorulmuşluk"
zaten "yeter artık biraz da kendim için" ile başlayan bir cümle bunun çok açık göstergesi
biraz verici olmaya gayret edin bence
beraber hazırlanın bu bebeğe
siz adamın ilk tepkisinde koparıyorsunuz ipleri öyle olmaması gerek

Son düzenleme:

öncelikle bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alırsınız inşallah
eşinizin tavırları normal değil ama her insan nazlanabilir ayrıca hamilesiniz eşiniz grip olsa ki erkekler hasta oldu mu hiç çekilmiyorlar siz ona üff seni mi çekeceğim git istersen ağla falan derse nasıl olurdu ne yaşadınız bilmiyorum ama bu şekilde düşünüyorum
birde erkeklerde kaybetme korkusunun olması gerekli artık bebeğinizin de olacağını sizin de ikinci evliliğiniz olduğu için sizi tamamıyla kendine bağladığını düşünüyor eskisi gibi önem vermiyor olabilir mi
kaybetme korkusu hani kadınlar aldatılıyor bir defa af etti mi sonu gelmiyor olsa olsa adam yakalanmama konusunda daha dikkatli oluyor ya o hesap nasıl olsa bırakmıyor beni
birde üstünüze çok üstüne düştüğünüzü söylemişsiniz bu da olabilir

üzmek istemiyorum inşallah sorunlarınızı düzeltirsiniz bu arada kendinize bebeğinize odasına vs. yönelin uzaklaşın birde sessizlik bazen çok iyi oluyor bu durumlar da

cnm anladığım kadarıyla eşin bayağ bir daralmış bunalmış belli ki onunda psikolojisi normal değil sende hamilesin duygular hat safhada onunda anlayışlı olması gerekiyo fakat onunkiler kötü zamanda ters tepmiş. genelde kadınlar gözyaşını silah olarak kullanır çoğu erkeğe bu silah işler fakat seninki ve benimki gibilerine ters etki yapar :) bnm eşimde hiç sevmez ben ağlayınca daha çok sinirlenir malesef bende felaket sulu gözüm ota çöpe ağlarım :) sonra tutarız kavgaya oda ben üzülüyorum ağlıyorum diye üzülüyo ondan sinirleniyo. emin ol eşinde senin için üzüldüğündn kızıyodur biraz daha dikkatli ol evliliğini yıpratma cnm :) ALLAHIM yavrunu size bağışlasın...

canım ayrı ayrı psikoloğa gidip herkes kendi başının çaresine baksın anlayışındansa birlikte aile terapisine gidin, hem kendiniz hem evliliğiniz düzelir..bence eşini birileri doldurmuş gibi geldi bana...sen de onu eleştirmek yerine her haliyle onu seviyo olduğunu gösterip elinden tutmak istediğini hissettir..yoksa hep bekleyen modunda olmandan da sıkılmış olabilir..Allah yarcımcınız olsun..mutluluklarr :)

Arkadasim kirilma gucenme ama bastan beri okudum bana fenalik geldi,bende hamileyim bende sacma sapan aglarim ama kocami gectim cocugumu dusunup susarim onu strese sokmaya hakkim yok.birde soyle dusunun siz artik anne olucaksiniz,cocuk bakicaksiniz bundan sora cocuk aglicak sizdemi aglicaksiniz?bi arkadasimin. Cocugu konusmayi ogrenene kadar agladi. Ne istiyosun aglar uykusu gelir aglar acikir aglar sebepsiz aglar ben bile ayda 1 gordugum halde cildiriyordum..siz hirs yapmissiniz belki burcunuzla alakli belki yasinizla..ama artik buyume vakti geldi allahim aglatmasin. En buyuk derdiniz bu olsun,ya bi gun aglarken fenalassaniz ,sizs bebege esinize bise olsa?ya geri donusu olmayan bi hastaliga yakalansaniz?doktorunuza soyleyin mutluluk verici ilac versin yada bu yonde kendinizi gelistirin erkekler caresiz kalmayi svmezzler siz agladikca o kahroluyor..pozitif biri olmak icin ne gerekiyorsa yapman gerek..simdi size hak vermedim diye banada kizip aglamayin ama :)

Terapiste 3 keZ gittik çok şaşırdı anlattıklarımıza ' siz herşeyi çok abartmışsınız sorunlarınızı sevginizi.. Bu sorunları herkes yaşıyor ama siz çok abartmışsınız ' dedi ve üzüldü ikinizde sağlıklı gençsiniz . Eşime demiş herkeste az veya çok kişilik bozukluğu var seninki mükemmelliyetçilik eşininki ise fazla eleştiriye gelememek. Oyüzden çatışıyorsunuz. Hamilelik ve lohusa döneminde eleştirmeyin onu sabredin eğer lohusalıktan sonra sa alınganlık devam ederse o sıkıntı o zaman gelin demiş. Şuan herşey alınması duygusal olması çok normal diye... Umarım canım yakın davranıyorum o çok yakın durmasa da ben sarılıyorum .. Birkaç arkadaşı var çok maço eşimle dalga fln geçerlerdi kılıbıksın diye o da evet ben kılıbığım eşime derdi . Artık kılıbıkça davranmadığı kesin onlar akıl vermiş olabilir onlarla dertleşti muhtemelen eaki ilgi alakası yok çünkü ama ben görmemeye çalışıyorum

Yok canım alınmadın haklısın ama o dönemi geçtim şükür artık ağlamıyorum
Kitap okuyorum şükrediyorum yürüyüş yapıyorum bunlar rahatlatıyor
Eşim ilaç kullanıyor ben alamıyorum zaten dr a sormadım bile bebeğime zararı olur diye

Kesinlikle canım kötü zamanda ters tepti bana ders vermek istiyor uzak davranarak ama hamileyim kaldıramıyorum bazen bunu unutmuştu hatırlattım geçen pazar hak verdi özür diledi
Bana da üzülüyor ağlamalarım bebeğimize zarar veriyor diye oyüzden sinirleniyordu ama artık ağlamıyorum
O konuşmalar aklıma gelince gözlerim doluyor ama ağlamıyorum

Bu dönem çok üstüne düştüm alınıp ağlayıp hata ettiğimi düşünüp, ve zaten ağlarken benden uzaklaşacağından korkuyordum kızdığını bildiğim halde engel olamıyordum kendime , çok kötüydü o günler geçti şükür ama ağlarken seni kaybetmek istemiyorum diyordum eşime 1 kez değil biçok kez dedim haklı olabilirsiniz bi rehavet gelmiş olabilir de..

Karı koca arasındaki problemlere çözüm önerisi olarak süslen, kokular sürün, gecelik giy yorumlarına bayılıyorum ...

Çözüm bu kadar basit olsaydı hiçbir evlilikte sorun çıkmazdı ki , gerçi bilemiyorum süslenmek var süslenmek var kimisi zil falan takıyor herhalde ...

Arkadaşım;

Eşinin ailesiyle olan tartışmanız sebebiyle ilişkinizin bu noktaya geldiğini düşünüyorum. Bence bu kadar üzülme. Dönem dönem insanların tuhaf halleri olur. Olayların çok üstünde durma, biraz zaman bırak. Eşin biraz kafasını dinlesin.

Bu arada kokular sürünüp gecelikler giyinmeyi de ihmal etme tabii ciddiyim valla...

PC: Neden ikinci evlilik yapan hanımlar bu kadar panik oluyorlar ben anlamıyorum ki. Sizin kendinize herkesten daha fazla güvenmeniz lazım. Bu toplumda boşanma kararı alabilmek kolay mı? Gerçekten güçlü durun biraz...

Çok etkilendim yazınızdan
Teşekkür ederim , sizin gibi biri ile konuşmayı çok isterdi eşim eminim .. Kriz anlarında ben içime kapanıyorum vs konuşmamı istiyor ben suçlu hissedip konuşamıyordum o da konuşmuyosun ozaman ben de susuyorum diyordu.. Kendini çekti artık eskisi gibi sohbetler yapmıyoruz baya yıprandık ikimiz de ama sanırım o daha çok sadece akşamları tv izliyoruz tv deki bişeye gülüyoruz.. Artık gözlerinin içinin gülmediğini görmek bana nasıl bir acı beriyor biliyo musunuz en çok içimi acıtan bu.. Çünkü eşim neşeli bir insandır güleç.. Öyle değil artık.. Ama ben kendimi suçlamak yerine geçecek bunlar eskisi gibi olacak moralini bozma diye telkin ediyorum kendimi ona yakın davranıyorum. Öpmese de mutfağa giderken yanağına bi öpücük konduruyorum, olumlı pozitif olmaya çalışıyorum uzak davrandığını umursamamaya çalışıyorum o konuşmalar aklıma gelince hemen başka bişeye veriyorum kendimi , yürüyüşler yapıyorum
Siz başka neler yapardınız bilmiyorum ben şuan bukadrını yapabiliyorum

doğrudur canım..işte naapıp edip biz bu herifleri milletle dertleşecek konuma getirmemeliyiz...ben de aynı senin gibi eleştiride hemen savunmaya geçiyomuşum eşim ondan bıkmış ilgiyi kesmişti bana ama sebebini anlamamıştım..sonra öğrendimki ondanmış...şimdi o eleştirirken susuo...iyi bi zamanda savunmaya geçiyorumm

Benim merak ettiğim eşinizin ailesiyle ne gibi sıkıntılar yaşadınız? Yılbaşından sonra değişti herşey diyorsunuz...
Canım eşimin ailesi eşime inanılmaz düşkün herkes düşkündür ama bunlar taparcasına seviyorlar eşimi 2 görümcem var baba pasif kalmış ve eşim hayatı boyunca tüm yükü yüklenmiş evlendik ve kv ve görümceler bana samimice yakın olamadılar ( eşim diyordu görümcelerim eşimin eski kız arkadaşlarını hep kıskanmışlar istememişler) beni kıskanmadıklarını söylüyordu ama ben hiç öyle hissetmiyordum kv de dahil sevildiğimi hiç hissetmedim ara ara büyük sıkıntılar oldu patavatsızlıklar yaptılar bana surat yaptılar ben de onlara tepki vermeyip eşime yansıttım ve ailesinin abartı davranmaları okadar çok ki eşim bunaldı yılbaşından önce görümcem bana yine surat beş karış abisine nasılsın abicim diyor bana h bişey yok bakmıyor bile( hep öyleydi hiç sormuyor etmiyordu hep ben soruyordum sonra ben de kesmiştim) neyse bi konuşmada görümcem abisine ne yani karın mı annem mi anlamına gelen bi soru sordu eşim başka bişeyle ilgilendi o an çok sinirlendim görümceme ama bişey diyemedim
Artık nefret ediyordum ondan yılbaşı geceai buyüzden tartıştık eşimle kızkardeşinin hatasını kabul etmeyince sinirlendim çok kötü şeyler yaşandı 5 haftalık hamileydim elini duvara vurdu parmaı kırıldı ve ailesi bunu öğrendi yani ailesinden saklamadı eşim tartıştık vurdum dedi düştüm vs diyebilecekken ben ağladım üzüldüm be kanamam oldu düşük tehlikesi oldu yılbaşına hastanede girdik ve 3 gün boyunca beni ne kv ne görümceler aramadılar geçmiş olsun nasılsın diye . Eve geldiler eşim için kv kapıdan girer girmez mustafa nerde dedi bana hoşgeldiniz bile diyemedim hepsi bana surat yaptı ben de onlara yaptım
Erteai akşam tekrar geldiler annesi bana neler dedi
Biz sana fazla değer vermişiz demekki , herşey bebek olana kadarmış demekki vs
Siz de beni aramadınız değer vermiş mi oluyosunuz dedim e sen de yılbaşı için aramadın dedi ben hastanedeydim çünkü dedim
Hepsinden nefret ediyorum bu olay sonrasında ipneleyici bisürü konuşmalar.. Eşim ailesiyle hala iyi olmamı istiyor ben onları artık sevemiyorum herhafta gidiyordum artık2 haftada 1 gidiyorum o kötü olayı onlar bana samimi sıcak davransalardı yaşamazdık benim açımdan da eşime yansıtmasaydım yaşamazdık
Öyle işte canım o günden sonra pek toparlanamadık eşimle bana uzak davranmaya başladı işte .. Bende de bunu kabullenemeyip ağlamalar..
Ama şuan ağlamıyorum artık geçti
Ailesini sevemiyorum yakın olamıyorum
Siz siz olun eşinize ailesi ile ilgili bişey yanaıtmayın

Yani ben evli değilim ama sana katılıyorum çok düşkün görünmeseler de birden aileci kesilebiliyolar. Benim erkek arkadaşımın annesi çok seviyo beni ben de onu çok seviyorum. Şimdilik bi sorun yok şükür. Umarım olmaz da...

Haline çok üzülüyorum çünkü sürekli ağlayan mutsuz olan şüpheler yaşayan bir insan olduğum için... İnsanlar bu halinden bıktık derler ama bilmezler ki bu durum kişiyi ne hale getiriyo... Ben o durumlarda kendime tahammül edemiyorum ama öyle olmayı da engelliyemiyorum... Bence farklı bi psikoloja git diğer konunu da okuyorum. O konuda şüphenin yersiz olduğunu düşünüyorum...

Kendine gelll lütfeen

ağlamada zaten bebeğin herşeyi hissediyor konuşmalarınızı dahi duyuyo bunları düşün daha sakin olursun emin ol

Canım bu kadar hassas olma. Çok duygusal ve içli geldi bana yazdıkların.

Sen istediğin kadar içerlen, üzül, canını sık insanlar senin hakkında ne isterlerse onu düşünür ve ona göre davranırlar.

Eşinin ailesine eşinin hatırı için saygılı davran, sonrada yoluna devam et. Adamda haklı ne yapsın, kadınların arasında kalmış zor iş vallahi...

Böyle dönemler her evlilikte olur. Aman boş ver ya, sonradan üzüldüğüne yanarsın...

Diğer konuyu tamamladım okumayı. İyi bari kafandan o paranoyaları silip atmışsın en doğrusunu da yapmışsın.

Eşin aslan burcu mu ????? Genelde aslanlar böyle olur çünkü.... Çok çektim de onlardan bilirim....

estağfurullah
içinize kapanmayın işte, bir insana cevap vermemek demek onu muhatap almamak demektir.
konuşun her ne olursa (küfür, hakaret vs değil bunlar çok yakışıksız olurdu) paylaşın ki iletişim kopmasın
susmak kapıyı kapatmak demek
bir insan kapalı kapının önünde ne kadar sabırla bekleyebilir
üzülmeyin
eğer eşiniz zaten paylaşımcı, verici ve neşeli bir karaktere sahipse yine aynı haline dönecektir
karakter değişmez çünkü
ben sizin yerinizde olsam eşimin sevgisinden vs şüphe etmem
ilgisizliğini de (ki sebebini açıklamış) anlayışla karşılamaya çalışırım (belli bir süre için)
benim anladığım yapıda bir insan ise çok fazla direnemez
bebek kaç aylık bilmiyorum ama tekmelediğinde haber verin, eliyle hissetsin bebeği
sizin içinizde büyüyor siz o hisse aşinasınız ama o bir erkek ısınması için kendinden bir parçanın orada büyümesini hissetmesi lazım
sanırım başta biraz şımarabilir eşiniz ama sonra düzelir
biraz sabır, biraz anlayış, az biraz fedakarlık sonrası gelir diye düşünüyorum

ha ben bekarım ama yaşım az değil
çok fazla ilişkiye evliliğe şahit oldum
gözleriyle konuşan karı kocalar gördüm
normalde çok sinirli olmasına rağmen eşine kedi gibi mırlayan hanımlar gördüm
ve şunu biliyorum ki evlilikte kadının çok ama çok akıllıca hareket etmesi lazım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…