Yahu olmazsa olmasın. Siz böyle korktukça o daha çok naz yapar emin olun. Biraz güçlü duracaksiniz. Kaybetme korkunuzun olmadığını hissettireceksiniz sabırlı olacaksınız. Benim için buradan bakınca bu yaptığı bir boşanma sebebi mesela ama siz şiddet gören taraf olduğunuz halde suçlu taraf konuşmuyor diye evliliğiniz eskisi gibi olmaz diye korkuyorsunuz. Siz eşinizden şiddet gördükten sonra geçtiniz zaten o eşiği, artık ne yapsanız da evliliğiniz eskisi gibi olmayacak.
Ben de diyorum ki bari yine alttan alan kendini ezdiren siz olmayın. Evlilik ikinizin evliliği. Bitmesini istemiyorsa şu durumda o da çabalayacak. Kendinizi neden bu kadar ezdiriyorsunuz yalnız da değilsiniz arkanızda aileniz var dağ gibi. Biraz titreyin kendinize gelin eşinize merhamet değil biraz öfke duyun şu durumda olması gereken o. Siz hala kendinizde hata arıyorsunuz adam da sizden emin, dayağı yedi geldi üstüne bir de benimle birlikte oldu bu daha da gitmez diye düşünüyor.
İçinize sinmiyorsa kimseye hesap vermeden çıkın gidin ailenizin yanına. Sorarlarsa da ben elimden geleni yaptım, mağdur olduğum halde ben adım attım ama o pişman değil, bu şekilde devam edemem deyin. Karşı taraf cabalasin, ki emin olun siz güçlü durunca etekleri tutuşmaya başlar bir süre sonra