• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimle artık yapamıyorum

6 aylık evlilikte tek sorun borç degil diyen sizken, hamile olan yine sizsiniz. Sonra niye acele çocuk yaptın diyenler boş konuşuyor oluyor.
Ayrıca hamileyken ekstra bir sağlık sorunu yoksa 38. Haftaya kadar çalışılıyor. Bilginiz olsun.
Bu arada kartlardan ya da krediden icra geldiyse de maaşa, maaşın tamamına gelmesi yasal olarak mümkün degil. Eşiniz Ayrıca neyin yalanını söylüyor onu da yakında yakalarsınız.
Kendinizi çaresizliğe sürükleyip sonra ben ne yapacağım diye aglaşıyorsunuz. Siz secimlerinizin bedelini yaşıyorsunuz ona üzülmem de olan bu hikayede yine çocuğa olacak.
Bende buna takıldım haciz gelse bile banka maaşın tamamina el koyamaz.
Oranı var bildiğim kadarıyla
Adamın başka borçlari var yada konu sahibi para istemesin diye yalan söylüyor.
Ayrıca kira falan nereden ödeniyor?

Üyelik iptali de geldi neyse en azından bu konu belki genç kızlarımıza ders olur. Hayallerinizle evlilik yapmayın, gerçeklerle evlilik yapın. Kocanızın çapı belli borca girdiğinden haberiniz olsun düğün borcu bitmeden çoluk çocuğa karışmayın. Çocuklarınızı planlı yapın ki böyle ne yiyeceğiz diye hamileyken kafayı yemeyin.
Kimseye ders olduğu yok, keşke olsa. Önceden " insanlar nasıl dengini bulup evleniyor" diye düşünürdüm, meğer dengini bulan ve belli olgunluğa erişmiş olan çook ama çook az insan varmış.

Koca kişisi zaten bir işte çalışıyor ya, neymiş bir iş de daha çalışacakmış. Yok ya! Konu sahibi bu konuda hamileliğine sığınıyor ama ben hamile olmasa da çalışacağını düşünmüyorum. Maddi olarak sırtını tamamen erkeğe yaslayıp her şeyi ondan bekleyen kadınlara gıcık oluyorum.

Dile kolay 2 yıl sevgili kalmışlar, asıl mesele sevgisizlikmiş. He canım aynen! Bebenin ihtiyaçlarını da öpücükle alırsınız.

Ay içim şişti.

40 bin maaş alıp 300 bini ödeyemeyen de
" erkeğim " diye dolanmasın ya.

Mecbur kalsa zaten yapacak burda herkes cok sert konusuyor konu benım degil ben üzüldüm
Mecbur zaten mecbur ama kocanın ek iş yapması daha işine geliyor kayın ailesinin 3 maaş eve girmesini hesaplamak daha işine geliyor mecbur kalmayan insan altın mı bozar

Kimseye ders olduğu yok, keşke olsa. Önceden " insanlar nasıl dengini bulup evleniyor" diye düşünürdüm, meğer dengini bulan ve belli olgunluğa erişmiş olan çook ama çook az insan varmış.

Koca kişisi zaten bir işte çalışıyor ya, neymiş bir iş de daha çalışacakmış. Yok ya! Konu sahibi bu konuda hamileliğine sığınıyor ama ben hamile olmasa da çalışacağını düşünmüyorum. Maddi olarak sırtını tamamen erkeğe yaslayıp her şeyi ondan bekleyen kadınlara gıcık oluyorum.

Dile kolay 2 yıl sevgili kalmışlar, asıl mesele sevgisizlikmiş. He canım aynen! Bebenin ihtiyaçlarını da öpücükle alırsınız.

Ay içim şişti.
Tabi canım, bence de çalışmazdı. Düğün borcunu bildiği halde evlendiğinden beri her ay gebelik testi yaptığına da eminim de ispatlayamam 😅

Yani tam diyelim cok ıyıydı rsı borcu yoktu her sey güzeldi 1 yıl sonra gebelık oldu dogum oldu neyse gectı 3 4 ay kotu yola dustu bır gecede ıflas ettı o zaman da dogu4dugunu geri yerine mi koy diyeceğiz plan olmus ne yapsın bu kadar kırıcı olmak guzel degıl kadın teselli istiyor
Sapla samanı karıştırmayın,olana kader denir, bile bile yapılana ,hesapsız kitapsız hareket edene ne denir??? Yaradan kitapta ne diyor" Ey kulum hiç akıl etmez misin???

Yani tam diyelim cok ıyıydı rsı borcu yoktu her sey güzeldi 1 yıl sonra gebelık oldu dogum oldu neyse gectı 3 4 ay kotu yola dustu bır gecede ıflas ettı o zaman da dogu4dugunu geri yerine mi koy diyeceğiz plan olmus ne yapsın bu kadar kırıcı olmak guzel degıl kadın teselli istiyor
En azından ikinciyi yapmasın diye bir umut dersini almıştır belki😅

Tabi canım, bence de çalışmazdı. Düğün borcunu bildiği halde evlendiğinden beri her ay gebelik testi yaptığına da eminim de ispatlayamam 😅
Maddi açıdan erkeğe yüklenilmesine karşıyım. Bana göre iki taraf da çalışmalı. Ha kadın bir sebeple çalışmak istemiyorsa o zaman olana razı gelecek.

Çoğu kişi " bu neyin borcu da bu kadar zor durumdasınız" yazmış. Adam belki kumar oynuyor, belki ailesine her ay yüklü miktar para veriyor ya da başka kadınlara yediriyor. O kadar ihtimal var ki. Ama konu sahibi sanki görücü usulü 3-5 ayda aile zoruyla evlenmiş gibi adamın ne yaptığından bihaber.

Herhalde kendisi çalışmadığı için baba evindeki gibi "bir şekilde karnım doyar" diye düşünmüş. Yoksa evlenmeden bu konular mutlaka konuşulmalı.

Maddi açıdan erkeğe yüklenilmesine karşıyım. Bana göre iki taraf da çalışmalı. Ha kadın bir sebeple çalışmak istemiyorsa o zaman olana razı gelecek.

Çoğu kişi " bu neyin borcu da bu kadar zor durumdasınız" yazmış. Adam belki kumar oynuyor, belki ailesine her ay yüklü miktar para veriyor ya da başka kadınlara yediriyor. O kadar ihtimal var ki. Ama konu sahibi sanki görücü usulü 3-5 ayda aile zoruyla evlenmiş gibi adamın ne yaptığından bihaber.

Herhalde kendisi çalışmadığı için baba evindeki gibi "bir şekilde karnım doyar" diye düşünmüş. Yoksa evlenmeden bu konular mutlaka konuşulmalı.
Zaten o daha ilginç geldi bana bi üye yazmış kv kp aldığı üç maaşa kadar biliyosun eşininkini nasıl bilmiyosun diye çok haklı yani adamı dün görmüş gibi davranıyor bence bilerek sormuyor kurcalamıyor ki kendisi de katkı sağlamak zorunda kalmasın evde yatsın yuvarlansın

Hadi evlenirken sormadi evlendikten sonrada nereden geldi bu kadar borç ?
Nereye ne kadar borcumuz var?
Ne yapabiliriz diyede mi konuşmamıslar.
Sanki havadan uçup konu sahibinin evine 300 bin lira borç seneti düşmüş gibi davranıyor.
Düğün yapmamışlar,altınları satmışlar ama borç bitmek bilmiyor kenara iki kuruş kalmiyor.

Sanki havadan uçup konu sahibinin evine 300 bin lira borç seneti düşmüş gibi davranıyor.
Düğün yapmamışlar,altınları satmışlar ama borç bitmek bilmiyor kenara iki kuruş kalmiyor.
düğün yapmamışlar da
evi kim tutmuş depozitoyu abonelikleri kim ödemiş
eşyayı kim almış? yani ev dizmek çok basit değil, ucu çoook açık bir masraf.

eşi şehirler arası git-gel (farklı şehirlerdeymişler) ve altın masrafı demiş bu arada para için
işin daha da ekonomi bilmez yanı
kredi çekip altın almışlar o da düşük ayar -yani bozdururken değeri çok düşecek - ziynet. bari 22 ayar işçiliksiz filan alsaymış illa alınacaksa bu altın bari satarken değeri düşmezdi.

yani işin açıkçası -önceden birikim filan da yoksa ki nasıl olacak, yaşlar çok küçük- 300 bin evlilik sırasında yapılmayacak bir borç değil ki
dahası bu kız sizce dış çekim olsun, albüm olsun, ne biliyim bir nikah elbisesi olsun, istememiş midir?

Baba evinde babasına bir kere bile sormadığı için dogrusu o sanıyordur. Veya işine öyle geliyordur .

6 aylık evliyim ve hamileyim eşim başta bu kadar borç olduğunu söylemedi evlendim öğrendim aldığı maaş hep borca gidiyor ek iş bul diyorum hep bahanesi var geçinemiyoruz kendim çalışamıyorum bebeğimden dolayı bütün altınlarımı sattım geçinmek için yetmedi yine ilgi yok sevgi yok para yok geçim yok napacam ben dayanmıyorum artık söylediğim zaman hep kötü ben oluyorum aileme de anlatamıyorum ama artık gerçekten dayanamıyorum
Para yok pul yok ama çocuk var. Dua ette sütün olsun yoksa sadece mamanın aylık masrafı 4,5 bin.
Bezi var doktoru var kıyafeti var var oğlu var. Evlenince öğrenmişsin zaten, korunmak daha kolaydı.

Bir de maaşın hepsinin el konulduğu bir noktada kimse işe gitmez ki. Çıkar sigortasız bir işe girer öyle idare eder hani en kötü. Bir kuruş kalmıyor ne demek.

neyse en azından bu konu belki genç kızlarımıza ders olur. Hayallerinizle evlilik yapmayın, gerçeklerle evlilik yapın. Kocanızın çapı belli borca girdiğinden haberiniz olsun düğün borcu bitmeden çoluk çocuğa karışmayın
Keşke ders olsa ama maalesef olmuyor, genellemeyeyim ama kadınların çoğu önünü ardını düşünmeden mantığı evde bırakarak evleniyor, kusura bakmasınlar ama evlendi denilsin diye mi evleniyorlar nedir, büyük kısmı eşinin borcu harcı var mı, aile yapısı nasıl, adamın huyu suyu nedir bilmiyor.
6 aylık evlilikte sevgisizlik ilgisizlik mi olur? Ölçüp tartmadan evlenince oluyor ne yazık ki.

Ne düğün yapıldı ne de evlatlarına aile oldular babası 3 maaş alıyor hiçbiri de destek çıkmadı ailesi sonuçta borçları da yok
Bu hadsizliğe katlanamıyorum!!! Babası 3 maaş alıyormuş. Sanane arkadaşım!! Bunu söyleyen kişi de “işsiz güçsüzün” teki sen de çalış sen de kazan.. adamla işe birlikte mi gittin de utanmadan aldığı maaşları hesaplıyorsun. Adam isterse multimilyoner olsun sanane kime ne oğlu bile hak iddia edemez sen kimsin de “ailesi sonuçta borçları da yok” deme haddini kendinde buluyorsun. Senin ailen yardım etsin o zaman onlar da ailen değil mi sonuçta??

Back
X