• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimle artık yapamıyorum

diyelim ki kredi var
o devam ederken başka bankadan kredi kartı, nakit avans vs. kullanıp borçlanmış olamaz mı?

önceki krediyi de taşır yapılandırır x ay taksit o ödenir, üstüne kredi kartı ve avans ödenir o zaman maaşın tamamı gitmiş olabilir

ben bu ürünlerin hiçbirini kullanmıyorum, tahmin yürüttüm.
Şöyle, bankalar sistemi senin maddi durumunu ortak görüyor yani sana tanınan hak 100.000 lira diyelim sen bir bankadan 50.000 kullandın, senin bankalar sisteminde hakkın 50’ye düşüyor bağımsız çalışmıyorlar yani. Buna bankadan çekilecek kredi miktarı, kredi kartı limiti, eksi hesap vs dahil.
Yapılandırma işini ap ayrı bir bankadan yapabilirler, ama bu ortak sistemden hangi yere giderse gitsin toplam durumuna göre bir çalışma yapılır.
Ama şu da var bankalar o kadar tuhaf sistemler işletiyorlar ki bana geçen gün kalkmış şey diyor kredi kartı limitimi 2 milyon TL yapacakmış mdmdmd siz benle dalga mı geçiyorsunuz deyip suratlarına kapattım. İnsanların ödeyebileceklerinden çok hacim tanımlıyorlar.
Muhtemelen koca bey çekti krediyi, abandı kredi kartına o da her ay daha yüksek faiz işletiyor ödeyemeyince. Raydan çıktı yani. Adamakıllı gidecekler bir bankaya eğer durum buysa da, bir banka bütün borclarini toparlayıp sıfırdan bir plan çıkartacak.
Elden de konu sahibinin bilmediği borçlar varsa artık geçmiş olsun zaten.

Üzüldüm arkadaşlar cok acık konusuyor kırıcı olabilir yani sabredin borc var deyıp gitmek olmaz doğru degıl ıdarw edin bir müddet takıp edin telefonu bakın valla bebek nasıbıyle gelir siz hanımlar cok da kırıcı olmayın
Bebek çok büyük bir masrafla geliyor maması, bezi, aşıları, ek gıda dönemi, giyeceği bunlar hep masraf. Arkadaşım geçen gün bebeğinin aşılarına 16 bin lira ödedi nasıl karşılayacaklar bu şekilde. Hadi diyelim odasını yapmadı lükse kaçmadı ama en temel ihtiyaçları bile dünya kadar tutuyor

Bebek çok büyük bir masrafla geliyor maması, bezi, aşıları, ek gıda dönemi, giyeceği bunlar hep masraf. Arkadaşım geçen gün bebeğinin aşılarına 16 bin lira ödedi nasıl karşılayacaklar bu şekilde. Hadi diyelim odasını yapmadı lükse kaçmadı ama en temel ihtiyaçları bile dünya kadar tutuyor
Psikolojisini etkileyecek sekilde sert acık kırıcı konuşmayın üzülür etkilenir gebe sonuçta

Siz konusun ben kırıcı olmak istemiyorum umarım bir gün bu sözünüz de size bir seyler hatırlatmaz
Üfff bu fakir edebiyatından da nefret ediyorum ne hatırlatabilir kadın haklı aç karnını doyurmak için altın bozan da çocuk yapmasın bi zahmet her şey tam bi çocuk eksik bu tabloda sevgi sevgi yok diye zırlanıyo konu sahibi e sevgisiz herifle sevişmedeydin o zaman derler adama valla yorumlayanlar az bile diyor yani böyle hayat kader kısmet rızk diye de kör gözle yaşanmaz

Market garsonluk vs kısa vadeli işler kurumsal bir şirkete girmeyecek ki işe

Hatta bildiğim kadarıyla hizmet-yemek sektöründe küçük yerler bir yıl doldurmadan işten çıkarıyor elemanları tazminat vermemek için

O yüzden alırlar neden almasınlar ki
Doğru diyorsunuz da hamile birini kimse tercih etmez diye düşündüm o kadar iş arayan varken

Üfff bu fakir edebiyatından da nefret ediyorum ne hatırlatabilir kadın haklı aç karnını doyurmak için altın bozan da çocuk yapmasın bi zahmet her şey tam bi çocuk eksik bu tabloda sevgi sevgi yok diye zırlanıyo konu sahibi e sevgisiz herifle sevişmedeydin o zaman derler adama valla yorumlayanlar az bile diyor yani böyle hayat kader kısmet rızk diye de kör gözle yaşanmaz
Evet haklısınız yapmıs bir hata bu hatayı nasıl çözerim diyoe

Düzenli bir gelirleri olduğu ve o gelir kriterlerin üzerinde olduğu için yardım da alamaz ki 🤷‍♀️
Belki tüm maaşın borca gittiğini ispatlarsa hamile diye, malum aile yılındayız- bir destek vs çıkar mı diye düşündüm?

Son düzenleyen: Moderatör:
2 yıl sevgiliydık o öyle kumar oynamaz ailesi ona destek çıkmadı oda herşeyi tek yaptı borçlandı
İyi de şartlar buysa evlenmeyip beklemek para biriktirmek daha mantıklı değil mi?
Yani bu şekilde olacaksa hiç altın takmamak daha mantıklı değil mi ?
Ne anladım ben bu evlilikten sefalet resmen.
Tabi ki evlenen insanların borcu harcı olur ama hesap kitap yapılır önceden ona göre halledilir her şey.
Kendi ailenize söyleyin bilsinler nereye kadar saklayacaksınız?

Evet haklısınız yapmıs bir hata bu hatayı nasıl çözerim diyoe
Çalışacak kocaya ek iş yap diye akıl vereceğine o aklını kendine kullanıp çalışacak madem iyi ki yapmış çalışıp bakacak çözüm bu

Çalışacak kocaya ek iş yap diye akıl vereceğine o aklını kendine kullanıp çalışacak madem iyi ki yapmış çalışıp bakacak çözüm bu
Mecbur kalsa zaten yapacak burda herkes cok sert konusuyor konu benım degil ben üzüldüm

Ne yapılır artık bunu öğrenmek istedim hemcinslerim bu kadar yargılayacağını boş konuşacağını nerden bilebilirim ki

Hic bisey yapilmaz. Koşa koşa cocuk yapmasaydiniz calisip bir ucundan tutardiniz anca. Simdi iyi ki olmuş madem anne babaniza soyleyin onlar bakar artik cocuga da.

Şöyle, bankalar sistemi senin maddi durumunu ortak görüyor yani sana tanınan hak 100.000 lira diyelim sen bir bankadan 50.000 kullandın, senin bankalar sisteminde hakkın 50’ye düşüyor bağımsız çalışmıyorlar yani. Buna bankadan çekilecek kredi miktarı, kredi kartı limiti, eksi hesap vs dahil.
Yapılandırma işini ap ayrı bir bankadan yapabilirler, ama bu ortak sistemden hangi yere giderse gitsin toplam durumuna göre bir çalışma yapılır.
Ama şu da var bankalar o kadar tuhaf sistemler işletiyorlar ki bana geçen gün kalkmış şey diyor kredi kartı limitimi 2 milyon TL yapacakmış mdmdmd siz benle dalga mı geçiyorsunuz deyip suratlarına kapattım. İnsanların ödeyebileceklerinden çok hacim tanımlıyorlar.
Muhtemelen koca bey çekti krediyi, abandı kredi kartına o da her ay daha yüksek faiz işletiyor ödeyemeyince. Raydan çıktı yani. Adamakıllı gidecekler bir bankaya eğer durum buysa da, bir banka bütün borclarini toparlayıp sıfırdan bir plan çıkartacak.
Elden de konu sahibinin bilmediği borçlar varsa artık geçmiş olsun zaten.
işte o ortak sistem %100 işlese ve herkese gelire göre olsa zaten sorun yok
ama adı banka olmayan finans kuruluşlarında çoğu olayda başka sistem varmış
dediğiniz gibi bazen uçuk kredi kartı limitleri çıkıyor, benim kardeşim ilk arabasını alırken baya kredi kartına taksitle almıştı, 0 arabaydı, öyle bir limiti vardı.

o yüzden olmaz olamaz diyemiyorum
bu ülkede olabilir.

Market garsonluk vs kısa vadeli işler kurumsal bir şirkete girmeyecek ki işe

Hatta bildiğim kadarıyla hizmet-yemek sektöründe küçük yerler bir yıl doldurmadan işten çıkarıyor elemanları tazminat vermemek için

O yüzden alırlar neden almasınlar ki
tecrübesi yoksa, o sebeple almazlar muhtemelen

marketlerde filan kasa bilmeyeni almıyorlar mesela, çünkü bilen ve oradan çıkıp oraya giden çok. eskiden böyle değildi, başvuranı alıyorlardı o da çok değişti.

Üyelik iptali de geldi neyse en azından bu konu belki genç kızlarımıza ders olur. Hayallerinizle evlilik yapmayın, gerçeklerle evlilik yapın. Kocanızın çapı belli borca girdiğinden haberiniz olsun düğün borcu bitmeden çoluk çocuğa karışmayın. Çocuklarınızı planlı yapın ki böyle ne yiyeceğiz diye hamileyken kafayı yemeyin.

6 aylık evliyim ve hamileyim eşim başta bu kadar borç olduğunu söylemedi evlendim öğrendim aldığı maaş hep borca gidiyor ek iş bul diyorum hep bahanesi var geçinemiyoruz kendim çalışamıyorum bebeğimden dolayı bütün altınlarımı sattım geçinmek için yetmedi yine ilgi yok sevgi yok para yok geçim yok napacam ben dayanmıyorum artık söylediğim zaman hep kötü ben oluyorum aileme de anlatamıyorum ama artık gerçekten dayanamıyorum
Ne yapamıyorsunuz seks mi

aileme de anlatamıyorum ama artık gerçekten dayanamıyorum

İşin içinden çıkamıyorsanız ailenize olan biteni anlatın bilsinler. Aileniz bir yardımda bulunacaksada sadece size ve bebeğinize yapısınlar. 6 aylık evlilikte ilgisizleşen ne yaptığı belli olmayan, gırtlağına kadar borca batan birine hiç bulaşmayip kendi haline bıraksınlar.
Ayrıca borcunuza rağmen çocuk yapılmasıni yine bir yere kadar anlarım, ama 6 aylık bir evlilikte ilgisiz bir adamdan çocuk yapılmasını asla anlayamam. Son olarak eşinizin ilgisizliği bir senden fazla sürerse de daha fazla vakit kaybetmeden boşanın.

Back
X