- Konu Sahibi Nuynuydila
-
ben esimden 3 aydir ayriyim dondugum icin ailem bagirlarina basti sagolsunlar ama sunu söyliyim ki ben kocam olacak herife azicik inansaydim dakika düsunmem ailem karsimda da olsa donerdim ama şoyle bir durum vardı ki ben onceden velveleye vermeden 2 kez affetmistim, artık kararimin kesin oldugunu düsundugum anda ailemin yanina gittim cünkü gittigimde artik dönüsü yoktu...yani evlilikte sorun yasadiginizda kararinizdan emin olmadan kimse ailesine yansitmamali sonuclari sizinki gibi olabiyor bi yandan düzeltirken diger taraf dağılabiliyor. hakli olarak annenizde size kizacak cunku canı yanmıs yavrusunun yine caninin yanmasindan korkuyor..umarım esiniz gercekten duzelmistir anneniz hakli çıkmasin...
Anneniz son derece haklı ama durun bakalım, son şans demişsiniz, en ufak hatasında bırakın gitsin bu ruh hastasını, gitsin sinirini nereden çıkarırsa çıkarsın. Anneniz o zaman yeniden kabul eder sizi, tabii kararlı ve güçlü olursanız, adam her türlü çirkefliği yaptığı halde bir ikinci, üçüncü şans daha verirseniz aileniz o zaman tam olarak sırt çevirebilir haklı olarak. Bu kez dirayetli olun ama lütfen.
Herkese merhaba ...
Daha öncede konu açmıştım boşanıyorum diye..bir aylık bir süreçten sonra eşime son bîr şans daga verdim bugün...o kadar çok yıprattı ki o kadar canımı yaktıki bunu nasıl yaptım bende bilmiyorum ama son kez denemek istedim.annem eşimle barıştığım için bana küstü bi daha bizi arayıp bize ağlama seni üzen küfreden yıpratan aylardır değişmeyen bi adamla mı barıştın dedi( çok kötüyüm şuan anneme hakveriyorum çok haklı güvenemiyorum belki yine acı çekicem ama yalnız olarak artık!bana destek olucak bir ailem de kalmadı..kızamıyorum anneme eşim onların güvenini de çok sarstı yaptıklarıyla...şimdi ben napıcam bilmiyorum bi tarafta ite kaka giden evliliğim bi tarafta aîlem..eşim akıllanmışmıdır artık...düzelir mi herşey bilmiyorum...
Birşeyi merak ettim. Böyle birinin değişeceğine nereden inandın? Yani nasıl bir mucize ailene rağmen böyle birine inanmanı sağladı?
eşine şart koş sende. ben senin için anne babamı kırdım canımı çok yaktın önce ailemin gönlünü al sonra ßnim diyerek
canım benım inşallah mutlu olursunuz eşin inşallah eskisi gibi davranmaz bırdaha sana inşallah mutlu olursunuz inşallah annen lede en yakın zaman da barışırsınız ki barışırsınız annenız sizin iyiliğini düşünüyor bu yuzden de hatır koymuş siz iyi olun da gönlünü bi şekilde alırsınız inşallah
Eşimle barıştım ama içîm kan ağlıyor neşeli mutlu değilim o da farkında ..annemin gönlünü kazanana kadar da olamam zaten..en başta hata yaptım zaten sonra zincirleme gitti herşey..ailemi üzdüm bunları da hakettim ..annemin yerinde ben olsam napardım bilmiyorum..kendime çok kızıyorum ama bi taraftan da yuvamın yıkılmasını istemiyorum son bir umut..bu kadar ağır şeyler yaşattı bi daha yaparsa zaten kabullenmem imkansız...
O kadar kötüyüm ki şuan ..yanlış mı yaptım doğru mu bilemiyorum..herşey düzelsin istiyorum ama bi tarafı düzeltirken diğeri yıkılıyor...bu sefer de yanılırsam tutunacak dalım yok!
her mesajınızda, aileniz gibi düşündüğünüzün sinyalleri var aslında.
belli bir şeyin güvencesini, sözünü almadan hemen geri dönmemeliydiniz bence.
eski konuyu bilmiyorum ama sonrası için yoruma devam edeyim.
kendi hatalı olduğunu düşündüğün noktalar varsa, onları düzelt.
eşinin hatalarını da alttan alma artık. yani sadece sen iyisin, diye sürecek bir evlilik, devam etmese de olur bana göre.
ailen senin dönmenden çok, ona kendini ezdireceğinden korkuyor belki de.
bundan sonra kendin için de birşeyler yapmaya çalış. eşinin karşısında daha dik durmaya çalış...
en kötü durumda, ailen kızgın olsa bile sana kucağını açar yine ama, sen hataları düzeltmek için uğraş. eşini düzeltmek için uğraş. kuru bir davete cevap vermiş olma, birşeyler için umut görüp o umudu yeşertmeye çalış bence.
seni şu anda çok ii anlıyorum canım...Bende aynı durumun içindeyim..Ben çalıştığım için 16 aylık kızıma annem bakıyor.Eşimle daha öncede büyük kavgalarımız oldu sadece sebeplerimiz sizinkinden farklı..2 defa boşanma kararı aldım ikisinde de ikna oldum onun kardeşini kaybetmesinden dolayı psikolojisi bozuktu evlilik danışmanına gittik nerde yanlış yapıyoruz diye sonra barıştık..Ama zamanla daha da dertlenmeye başladı kavgalardan birbirimize olan saygıyı da yitirdik..3 haftadır ben ailemle yaşıyorum..Ama o baştan boşanmayı kabul etti nasılsa seviyor yine döner dedi ama busefer nasıl kararlı olduğumu anladı çocuğumdan ve senden ayrılmak istemiyorum ben seni seviyorum huzurlu bir ailem olsun istiyorum ama inanki hissettiklerimi anlaman imkansız dedi...Bende belkide bu sefer gerçekten iice dank etmiştir bizsiz kalacağını idrak edebilmiştir diye dönsemmi diye düşünüyorum.Annem de dönersen bizi ezmiş olacaksın bu adam değişmez çocuğunu al git çık işten çocuğuna bak ben bakmayacağım diyor...Bende eşime söyledim eğer dönersem annem çocuğa bakmayacak çok üzüldüler bizim gelgitlerimizle dedim.O da kabul etti tmm çıkarsın çocuğa bkarsın dedi...Bu akşam ayrıntılı bir şekilde konuşucaz...Annem torunundan ayrı kalamaz bunu kendisi de biliyor ama çocuğu bana karşı kullanıyor sırf boşanayım diye...Onlarda benim iyiliğimi istiyor biliyorum ama kavga sırasında nekadar nefret ediyormuşum gibi hissetsemde zaman geçince eşimi sevdiğimi anlıyorum...Ya diyorum ki tek bir son şans ya hiç birşey değişmez kızımla çeker giderim buralardan ya da gerçekten bizi kaybetmek istemezse sahip çıkar yuvamıza...Ona da dedim hatta eğer yine aynı şeyleri yaşayacak olursak aileme de gitmeyeceğim seninlede kalmayacağım beni bulamazsın diye...Biliyorum belki okuyunca aptal olduğumu düşünen çok olacak ben bile kendime kızıyorum aileme niye yansıttım diye ama inanın o an öyle olması gerekiyordu...ailemden başka kimsem yok gidebileceğim...hiçbir kadın yuvası yıkılsın istemez tırnaklarımla yaptığım yuvayı dağıtma kararım oluyor ama istikrarlı olamıyorum..ya sevgimden ya aptallığımdan...
İnanamak değîl belki inanmak istemek..bundan sonra beni kesinlikle kısıtlamayacağına söz verdi .bugün kız erkek arkadaşlarımla yemek ve çay saatlerini geçirdim.bundan sonra da öyle yapacağımı söyledim .eskiden hemen telimi kurcalamak isterdi şimdi böyle bişey iatemedi zaten kendisi söyledi direkt bundan sonra asla hiçbirşeyini kurcalamıycam diye..bu onun için bir deneme süresi en ufak bişey yaşarsam biticek zaten tedavi olmasını da kesinlikle istiycem..bilmiyorum Allah yardımcım olsun ...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?