• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimle Baş Edemiyorum :)

Merhaba hanımlar;

Daha önce yine bir konu açmıştım. O konuyla alakalı problemi aştık, şuan hiçbir sorunumuz yok.

Şimdiki konum ise eşimle başa çıkamamam :) Eşim hoşlanmadığı herhangi bir şey yaptığımda aynısını yaparak bana karşılık veriyor. Ya da ben öyle düşünüyorum.

1.Örnek: Bir kaç kere kayın validemin isteklerini reddettim. Çünkü yapmayı istemediğim şeylerdi, ben sevmem diyerek teklifini geri çevirdim. Kayın validemin isteklerini mümkün olduğunca kibar bir dille, gerekçelerini anlatarak geri çeviriyorum. Kırıcı olduğumu sanmıyorum onu da belirteyim.

2.Örnek: Eşim benden onay almadan, evimize çay içmeye gelmek isteyen kardeşlerinin isteğine olur demiş. Olaylar ani gelişmiş, eşimin kardeşi arayarak müsaitseniz size çay içmeye geleceğiz demiş, o da buyurun gelin demiş. Telefonu kapattıktan sonra eşim beni aradı, kardeşlerim çaya gelecek dedi, bende o gün çok yorgun olduğumu, bir sonraki gün gelselerdi daha iyi olurdu keşke bana sorsaydın dedim.
Bunları söylerken ritmim biraz düştü tabi ki, eşim moralimin bozulduğunu anladı, istersen tekrar arayım iptal edeyim dedi. Bende gerek yok artık söz vermişsin dedim.

O gün gerçekten aşırı yorgundum. Evde biraz dağınıktı alel acele evi topladım o yorgunlukla. Eşimin yaptığı emrivaki ve yorgunluğunda vermiş olduğu durumla yüzüm biraz düşük bir şekilde misafirleri ağırladım. 4 kişi geldiler yaklaşık 2 saat oturdular.

Eşim tabi ki moralimin bozuk olduğunu anladı. Misafirler gittikten sonra biraz tartıştık. Ben emrivakilerden hoşlanmadığımı, önce bana sorması gerektiği söyledim. O da senin veya benim kardeşlerimizden herhangi birinin evimize gelirken birbirimizden izin alınmasına gerek yok bence, hep beraber aileyiz, böyle durumlarda karşılıklı izine gerek yok dedi.

Senin kardeşlerin bize çok geliyor, hiçbirinde bana sorulmuyor, bana sadece geleceklerini söylüyorsun ki normal olanda bu dedi. Ben de benim kardeşlerimin bekar olduğunu, evin dağınıklığını sorun etmeyeceklerini ve onlara hizmet etmediğini ama senin kardeşlerin gelince ben o yorgunlukla hizmet ettiğimi söyledim. Eşimde benim ailem evin dağınık veya pis olmasını sorun etmez, arkandan konuşacak kadar karaktersiz değiller, gerekirse çay servisini ben yaparım vs... gibi şeyler söyledi.
Eşimin yaptığı emrivakiden çok rahatsız olduğum için eşimle birkaç gün konuşmadım. Gerçekten çok kırıldım yaptığı düşüncesizliğe. Birkaç gün sonra normale dönebildik.

Örnekleri anlatıp, ön bilgi verdikten sonra eşimle başa çıkamadığım kısıma geleyim :)

Eşim normalde annemin,babamın, kardeşlerimin isteklerini geri çevirmez. Elinden geldiğince yardımcı olmaya çalışır. 1.Örnekteki olaylardan sonra eşim, ailemden gelen ricaları geri çevirmeye başladı.
Ben annenin bazı isteklerini geri çevirdiğim için sen de aynısını yaparak bana misilleme yapıyorsun deyince kesinlikle kabul etmiyor.

Savunması şu: Ben arada sen olduğun, senin hatırın olduğu için yapmayı hiç sevmediğim şeyleri yapıyorum. Madem benim hatırım için sen yapmayı istemediğin şeyleri yapmıyorsun, madem evliliğimizde ailemizin isteklerine birbirimiz için katlanmayacağız, ben de bundan sonra yapmayı istemediğim şeyleri kesinlikle yapmayacağım.

İkinci olay ise şu: kardeşim bize 2 hafta kalmak için geldi. Eşime kardeşim bize gelecek 2 hafta bizde dedim. Telefonda morali bozuldu, keşke bana bir haber verseydin dedi, neyse vs... diyerek telefonu kapattı.
Eve gelince morali bozuktu. Hem bana haber vermedin diye kızıyorsun hem de kendin haber vermeden misafir kabul ediyorsun dedi. Ben de misafirlere sen hizmet etmiyorsun, seni rahatsız edecek bir durum yok dedim. O da evde rahat hareket edemiyorum en azından istediğim gibi şort vs... giyemiyorum, yanlarında oturmak durumunda kalıyorum beni gayette etkiliyor dedi.

Eşim sürekli bana misilleme yapıyor, bunları da çok güzel kılıfına uydurarak misilleme yaptığını kesinlikle kabul etmiyor :)

Ben mi yanlış düşünüyorum bu konuda bilmiyorum, sizce yaptığı doğru mu? ben mi abartıyorum?

Sizin eşleriniz de böyle davranıyor mu?
Dedigi gibi ailesi senden surekli hizmet beklemiyorsa ogullarinin kendilerine hizmet etmesini tuhaf karsilamiyorsa ve tani ev daginik diye arkandan konusmuyorlarsa hakli
 
Eşinizi kutlarim. Eşiniz size empati yapmanızı sağlamış fakat sizin o yaptığını misilleme olarak algılamasının sizin dusuncelerinizde bı skinti var sanırım kendi ailenize nasıl davranıyorsun iz eşinin ailesinede aynı şekilde davranmalısiniz ben olsam bende kırıldım kendinizi eşinizin yerine koyun. Eşinizin dediği gibi onlarda aileniz izin almasına gerek olucagini sanmıyorum en azından benim fikrim bu eviniz daginksa 2 dk toplarsiniz hepi topu oturacakları 2 3 saat :))
 
Size cevap vererek genel konuşuyum.

Problem ailesinin misafirliğe gelmesi değil. Benim çok yorgun olduğum bir gün (yorgunluktan dizlerim titriyordu) bana sorulmadan eve misafir çağırılması. Yorgun olmasam emin olun hiçbir problem yok. Başımın üstünde yerleri var ama ben yorgun olunca suratım asılıyor ister istemez yüzüm düşüyor. Misafiri layıkıyla ağırlayamadığımı düşününce o da moralimi bozuyor.

Demek istediğim başka bir gün misafirin çağırılması, benimde güzel bir şekilde misafirimi ağırlamam.

Ben seni anladım çünkü bu sorunları bizde yaşadık, ve bende senin gibi iyi ağırlayayım aman temiz olayım vs diye düşünürdüm ama kazın ayağı öyle olmuyor...Hep misafirlikler buluşmalar son anda çıkıyor. Ben de senin gibi yorgun olunca durgun oluyorum ama 6 senelik evlilikte şöyle çözdüm; iş dışında minimum yorgunluk yaratıyorum kendime. Kolay yemekler yapmak, yardımcı almak, evin düzenini oturtmak vs vs gibi. Evliliğin ilk zamanları zaten zor oluyor, bir de herkesin beklentisi.

Evin temiz olursa zaten gelene çay yapar, bir de hazır bir şeyler alır ikram edersin oldu bitti:) Ben en son kv ye kendi yaptığım kek yanında hazır börek yedirdim farketmedi bile çok güzel olmuş diyordu :D Eşlerimiz de çok benzermiş ama kv ye şükret, bir önceki konuya da baktım attığı mesaj bile zarif...Benimki bırak kibarlığı, ararım açmaz mesaja dönmez en son kapıyı açmadı düşün. Bayram kutlamasına aradığımda ağzına geleni sayan bir insan...
 
Ocak ayındaki konunda (ki cok benzer sorunlar) o kadar guzel yollar gosterilmis, akillar verilmis ki sana, anlamis ve uygulamis olsaydin su konuyu kesinlikle acmazdin..
Ne istiyorsun? Derdin ne tam olarak? Ne kv ler kocalar okuyoruz şurada, insan bi sukreder, sorun üretip durmaz..
Bu kafayi değiştirmezsen evliligindeki güven, sevgi ve saygının sonu iyi degil, Allah korusun, bizden söylemesi..
Biraz empati, biraz iyi niyet lutfen..
 
Adam haklı yanı senın kı kardeste onun kı leylek yavrusu mu? Sız acıkca ben hatalıyım yazısı yazmıssınız sadece hızmet mı mesele altı ustu bı cay. Hadı gelenler sızın kardesınız onun amcasının torunu degıl ya onunda kardesı can sıkıntısından dert mi edındınız kendınıze naptınız ben anlamadım. Bunları takmayın
 
Maalesef kadınlarımızda kocam ailesini silsin, ama benim ailem bize yapisik yaşasin sendromu var. Kulaga hos geliyor olabir , ama uzun vadede evlilik biter bu mantıkla. Onunki de anne, onunki de kardeş. Sizden once uzuuunn senelerini, sevincini, kederini paylastigi insanlar.
Biraz elini vicdanına koyarak davranmak lazım.
 
Eşiniz sonuna kadar haklı bence isteklerini kilifina uydurmak olarak görüyorsunuz sizde aynı onun gibi kilifina uydurunca sorun olmuyor da eşiniz yapınca neden sorun oluyor.

Eşinizin size misilleme yapması zorunuza gitmiş o kadar. Bence böylelikle onunda konularla ilgili ne kadar rahatsız olduğunu anlamalisiniz.

Biraz empati yapmalisiniz.
 
Eşinizin size sergilediği davranışı son derece haklı buldum ben. Şu açıdan değerlendiriyorum eşim bana kırıcı ve anlayışsız davrandıgında aynı konu onun lehine oldugu zaman ben de onun davranışını ona uyguluyorum bunun sebebi de benim hissettiğim şeyi onun da hissetmesini sağlamak aksi takdirde benim kırıldıgımı ya da zoruma gittiğini net bir şekilde anlatmanın başka bir yolu oldugunu zannetmiyorum. Başka türlü bana hak vermeyecek bırakın hak vermeyi anlamaya bile çalışmayıp kendini haklı bulacak. Eşiniz de kendi hissettiğini size yaşatmak istemiş bence onu anlamanız için. Evlilik ya da arkadaşlıklarda empati yapmak çok önemli.
 
Ocak ayındaki konunda (ki cok benzer sorunlar) o kadar guzel yollar gosterilmis, akillar verilmis ki sana, anlamis ve uygulamis olsaydin su konuyu kesinlikle acmazdin..
Ne istiyorsun? Derdin ne tam olarak? Ne kv ler kocalar okuyoruz şurada, insan bi sukreder, sorun üretip durmaz..
Bu kafayi değiştirmezsen evliligindeki güven, sevgi ve saygının sonu iyi degil, Allah korusun, bizden söylemesi..
Biraz empati, biraz iyi niyet lutfen..

Herkesten tek tek alıntı yapamayacağım maalesef.

Eski konumda söylenenleri dikkate aldım ve arayı düzelttim onu belirteyim öncelikle.

Buraya her yaşadığım olayı konu olarak açmıyorum, sadece bakış açımın farklı veya yanlış olabileceğini düşündüğüm konularda fikir almak için konu açıyorum. Yaklaşık 1,5 yıllık evliliğimde sadece buraya yazdığım olayları yaşamadım yani. Yeri geliyor haksız olduğumda özür diliyorum, yeri geliyor haklı olduğum konularda eşim gönlümü alıyor. Evliliğimde de sürekli sorunlar var diye düşünmeyin. Söylediğim gibi işin içinden çıkamadığım durumlarda fikir alıyorum .

Herkese iyi veya kötü yorumları için tekrar teşekkür ederim. Konudan alacağımı aldım, konu kilitlenirse sevinirim.
 
İyi ki işler sarpa sarmadan buraya yazmışsın yoksa adamı suçlu görüp daha olayları büyütecekmişsin. Eşin çok haklı tarafsız bakamadığın için kendi isteklerin doğrultusunda hareket ettiğinden göremiyorsun. Kısaca “sana yapılmasını istemediğin şeyleri başkasına yapma”
 
Merhaba hanımlar;

Daha önce yine bir konu açmıştım. O konuyla alakalı problemi aştık, şuan hiçbir sorunumuz yok.

Şimdiki konum ise eşimle başa çıkamamam :) Eşim hoşlanmadığı herhangi bir şey yaptığımda aynısını yaparak bana karşılık veriyor. Ya da ben öyle düşünüyorum.

1.Örnek: Bir kaç kere kayın validemin isteklerini reddettim. Çünkü yapmayı istemediğim şeylerdi, ben sevmem diyerek teklifini geri çevirdim. Kayın validemin isteklerini mümkün olduğunca kibar bir dille, gerekçelerini anlatarak geri çeviriyorum. Kırıcı olduğumu sanmıyorum onu da belirteyim.

2.Örnek: Eşim benden onay almadan, evimize çay içmeye gelmek isteyen kardeşlerinin isteğine olur demiş. Olaylar ani gelişmiş, eşimin kardeşi arayarak müsaitseniz size çay içmeye geleceğiz demiş, o da buyurun gelin demiş. Telefonu kapattıktan sonra eşim beni aradı, kardeşlerim çaya gelecek dedi, bende o gün çok yorgun olduğumu, bir sonraki gün gelselerdi daha iyi olurdu keşke bana sorsaydın dedim.
Bunları söylerken ritmim biraz düştü tabi ki, eşim moralimin bozulduğunu anladı, istersen tekrar arayım iptal edeyim dedi. Bende gerek yok artık söz vermişsin dedim.

O gün gerçekten aşırı yorgundum. Evde biraz dağınıktı alel acele evi topladım o yorgunlukla. Eşimin yaptığı emrivaki ve yorgunluğunda vermiş olduğu durumla yüzüm biraz düşük bir şekilde misafirleri ağırladım. 4 kişi geldiler yaklaşık 2 saat oturdular.

Eşim tabi ki moralimin bozuk olduğunu anladı. Misafirler gittikten sonra biraz tartıştık. Ben emrivakilerden hoşlanmadığımı, önce bana sorması gerektiği söyledim. O da senin veya benim kardeşlerimizden herhangi birinin evimize gelirken birbirimizden izin alınmasına gerek yok bence, hep beraber aileyiz, böyle durumlarda karşılıklı izine gerek yok dedi.

Senin kardeşlerin bize çok geliyor, hiçbirinde bana sorulmuyor, bana sadece geleceklerini söylüyorsun ki normal olanda bu dedi. Ben de benim kardeşlerimin bekar olduğunu, evin dağınıklığını sorun etmeyeceklerini ve onlara hizmet etmediğini ama senin kardeşlerin gelince ben o yorgunlukla hizmet ettiğimi söyledim. Eşimde benim ailem evin dağınık veya pis olmasını sorun etmez, arkandan konuşacak kadar karaktersiz değiller, gerekirse çay servisini ben yaparım vs... gibi şeyler söyledi.
Eşimin yaptığı emrivakiden çok rahatsız olduğum için eşimle birkaç gün konuşmadım. Gerçekten çok kırıldım yaptığı düşüncesizliğe. Birkaç gün sonra normale dönebildik.

Örnekleri anlatıp, ön bilgi verdikten sonra eşimle başa çıkamadığım kısıma geleyim :)

Eşim normalde annemin,babamın, kardeşlerimin isteklerini geri çevirmez. Elinden geldiğince yardımcı olmaya çalışır. 1.Örnekteki olaylardan sonra eşim, ailemden gelen ricaları geri çevirmeye başladı.
Ben annenin bazı isteklerini geri çevirdiğim için sen de aynısını yaparak bana misilleme yapıyorsun deyince kesinlikle kabul etmiyor.

Savunması şu: Ben arada sen olduğun, senin hatırın olduğu için yapmayı hiç sevmediğim şeyleri yapıyorum. Madem benim hatırım için sen yapmayı istemediğin şeyleri yapmıyorsun, madem evliliğimizde ailemizin isteklerine birbirimiz için katlanmayacağız, ben de bundan sonra yapmayı istemediğim şeyleri kesinlikle yapmayacağım.

İkinci olay ise şu: kardeşim bize 2 hafta kalmak için geldi. Eşime kardeşim bize gelecek 2 hafta bizde dedim. Telefonda morali bozuldu, keşke bana bir haber verseydin dedi, neyse vs... diyerek telefonu kapattı.
Eve gelince morali bozuktu. Hem bana haber vermedin diye kızıyorsun hem de kendin haber vermeden misafir kabul ediyorsun dedi. Ben de misafirlere sen hizmet etmiyorsun, seni rahatsız edecek bir durum yok dedim. O da evde rahat hareket edemiyorum en azından istediğim gibi şort vs... giyemiyorum, yanlarında oturmak durumunda kalıyorum beni gayette etkiliyor dedi.

Eşim sürekli bana misilleme yapıyor, bunları da çok güzel kılıfına uydurarak misilleme yaptığını kesinlikle kabul etmiyor :)

Ben mi yanlış düşünüyorum bu konuda bilmiyorum, sizce yaptığı doğru mu? ben mi abartıyorum?

Sizin eşleriniz de böyle davranıyor mu?
Huuuu Prenses esin çooook haklı
Sayenizde düzeniniz bozulmuş.
Evlilikte fedakarlıklar yapılmalı aile olmak budur.
Eşini seven kadın ailesini de sever.

Ailesini sevmeyen,hor gören, onlara bir türlü eli kalkmayan kadın Eşini de sevmiyordur bana göre ..
 
Haklı adam.. Ne münasebet... Senin kardeşin gelmesin aramadan.. Ama benimki gelebilir.. Ben bunun için sana sormam.? Belki adam evde rahat olamıyor sizin kardeşiniz olduğunda . Nasıl ki siz rahat olamıyorsunuz.. Aynı şey.. Empati ..
 
Ocak ayındaki konunda (ki cok benzer sorunlar) o kadar guzel yollar gosterilmis, akillar verilmis ki sana, anlamis ve uygulamis olsaydin su konuyu kesinlikle acmazdin..
Ne istiyorsun? Derdin ne tam olarak? Ne kv ler kocalar okuyoruz şurada, insan bi sukreder, sorun üretip durmaz..
Bu kafayi değiştirmezsen evliligindeki güven, sevgi ve saygının sonu iyi degil, Allah korusun, bizden söylemesi..
Biraz empati, biraz iyi niyet lutfen..
Ne güzel yazmışsınız.Tabi anlayabilene..
 
Merhaba hanımlar;

Daha önce yine bir konu açmıştım. O konuyla alakalı problemi aştık, şuan hiçbir sorunumuz yok.

Şimdiki konum ise eşimle başa çıkamamam :) Eşim hoşlanmadığı herhangi bir şey yaptığımda aynısını yaparak bana karşılık veriyor. Ya da ben öyle düşünüyorum.

1.Örnek: Bir kaç kere kayın validemin isteklerini reddettim. Çünkü yapmayı istemediğim şeylerdi, ben sevmem diyerek teklifini geri çevirdim. Kayın validemin isteklerini mümkün olduğunca kibar bir dille, gerekçelerini anlatarak geri çeviriyorum. Kırıcı olduğumu sanmıyorum onu da belirteyim.

2.Örnek: Eşim benden onay almadan, evimize çay içmeye gelmek isteyen kardeşlerinin isteğine olur demiş. Olaylar ani gelişmiş, eşimin kardeşi arayarak müsaitseniz size çay içmeye geleceğiz demiş, o da buyurun gelin demiş. Telefonu kapattıktan sonra eşim beni aradı, kardeşlerim çaya gelecek dedi, bende o gün çok yorgun olduğumu, bir sonraki gün gelselerdi daha iyi olurdu keşke bana sorsaydın dedim.
Bunları söylerken ritmim biraz düştü tabi ki, eşim moralimin bozulduğunu anladı, istersen tekrar arayım iptal edeyim dedi. Bende gerek yok artık söz vermişsin dedim.

O gün gerçekten aşırı yorgundum. Evde biraz dağınıktı alel acele evi topladım o yorgunlukla. Eşimin yaptığı emrivaki ve yorgunluğunda vermiş olduğu durumla yüzüm biraz düşük bir şekilde misafirleri ağırladım. 4 kişi geldiler yaklaşık 2 saat oturdular.

Eşim tabi ki moralimin bozuk olduğunu anladı. Misafirler gittikten sonra biraz tartıştık. Ben emrivakilerden hoşlanmadığımı, önce bana sorması gerektiği söyledim. O da senin veya benim kardeşlerimizden herhangi birinin evimize gelirken birbirimizden izin alınmasına gerek yok bence, hep beraber aileyiz, böyle durumlarda karşılıklı izine gerek yok dedi.

Senin kardeşlerin bize çok geliyor, hiçbirinde bana sorulmuyor, bana sadece geleceklerini söylüyorsun ki normal olanda bu dedi. Ben de benim kardeşlerimin bekar olduğunu, evin dağınıklığını sorun etmeyeceklerini ve onlara hizmet etmediğini ama senin kardeşlerin gelince ben o yorgunlukla hizmet ettiğimi söyledim. Eşimde benim ailem evin dağınık veya pis olmasını sorun etmez, arkandan konuşacak kadar karaktersiz değiller, gerekirse çay servisini ben yaparım vs... gibi şeyler söyledi.
Eşimin yaptığı emrivakiden çok rahatsız olduğum için eşimle birkaç gün konuşmadım. Gerçekten çok kırıldım yaptığı düşüncesizliğe. Birkaç gün sonra normale dönebildik.

Örnekleri anlatıp, ön bilgi verdikten sonra eşimle başa çıkamadığım kısıma geleyim :)

Eşim normalde annemin,babamın, kardeşlerimin isteklerini geri çevirmez. Elinden geldiğince yardımcı olmaya çalışır. 1.Örnekteki olaylardan sonra eşim, ailemden gelen ricaları geri çevirmeye başladı.
Ben annenin bazı isteklerini geri çevirdiğim için sen de aynısını yaparak bana misilleme yapıyorsun deyince kesinlikle kabul etmiyor.

Savunması şu: Ben arada sen olduğun, senin hatırın olduğu için yapmayı hiç sevmediğim şeyleri yapıyorum. Madem benim hatırım için sen yapmayı istemediğin şeyleri yapmıyorsun, madem evliliğimizde ailemizin isteklerine birbirimiz için katlanmayacağız, ben de bundan sonra yapmayı istemediğim şeyleri kesinlikle yapmayacağım.

İkinci olay ise şu: kardeşim bize 2 hafta kalmak için geldi. Eşime kardeşim bize gelecek 2 hafta bizde dedim. Telefonda morali bozuldu, keşke bana bir haber verseydin dedi, neyse vs... diyerek telefonu kapattı.
Eve gelince morali bozuktu. Hem bana haber vermedin diye kızıyorsun hem de kendin haber vermeden misafir kabul ediyorsun dedi. Ben de misafirlere sen hizmet etmiyorsun, seni rahatsız edecek bir durum yok dedim. O da evde rahat hareket edemiyorum en azından istediğim gibi şort vs... giyemiyorum, yanlarında oturmak durumunda kalıyorum beni gayette etkiliyor dedi.

Eşim sürekli bana misilleme yapıyor, bunları da çok güzel kılıfına uydurarak misilleme yaptığını kesinlikle kabul etmiyor :)

Ben mi yanlış düşünüyorum bu konuda bilmiyorum, sizce yaptığı doğru mu? ben mi abartıyorum?

Sizin eşleriniz de böyle davranıyor mu?



Ikinizde birbirinize sormadan bi şeyler yapmamanızı tavsiye ederim ki kalbi kırılan birisi olmasın. Eşine yapma dediğini sende yapmazsan bir sorun kalacağını sanmıyorum
 
Esin hakli esine sabir versin Allah senin kardesinse onunda kardesi cok bencilce hareket
 
Esiniz sonuna kadar hakli
Ne kadar akilli uslu cevaplar vermis ve gerekceler sunmus size ama bunu misilleme olarak algilamaniz hic iyi degil. Yanlis yapmissiniz.
Gönlünü alin,boyle yaparsaniz ailenizden tabiki sogur.
 
Back
X