eşimle baş edemiyorum:"(

senbensema

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
3 Ağustos 2012
628
-13
48
Ankara
kızlar, ücretsiz iznim biteli 2 ay oldu çalışmaya başladım. sabah 7 de çıkıp, akşam 6 da geliyorum eve. eşimle aynı saatlerimiz. kızım var 21 aylık, annem bakıyor, annemle evimiz altlı üstlü.
eşim, 1 yıl öncesine kadar pek çok konuda bana yardım ederken 1 yıldır neredeyse hiçbir şeye yardım etmediği gibi evi darmadağın edior. çorapları bi yerde, çamaşırları bi yerde, dolabı alt üst, üzerinden çıkanı yere atar gider,temizliğe yardım etmez, yemek yediği tabağı ortalıkta bırakır, burnunu sildiği mendiller koltuklarda masaların altında gezer, çocukla haftada toplam 2 saat faln ilgilenir, yardım istesem kaşı gözü seyirir, hafta sonu kahvaltı hazırlayamasam ayrı trip, pazara ebni yollar çocukla, ekmek bile almayı bıraktı, herşeyi benden bekliyor. liste uzadıkça uzaaaaaaaaar sayfalar sürer.
ve ben bu işlerin hepsini kızım paçamda anne anne aneeeeeeeeeee diye bağırıp ağlarken yapıyorum, çocukla ilgilen diyoeum ilgilenmiyor, bana yardım et diyorum etmiyor. ben de haliyle çok yoruluyorum, kızım akşam 9-10 gibi uyuturken ben de onunla sızıp kalıyorum, sonra gece uyanıp saatlerce iş yapıyorum; çocuğun yemeği, evin toplanması, bulaşık yerleştirme kaldırma, akşam yemeğinin bulaşıkları, çamaşır.... sabah uaynıyorum belimden aşağısı tutmuyor.
ve benim vicdansız eşim bunu görmesine rağmen gece yarısına kadar mal gibi tv. karşısında önünde bilg. oturup duruyor ve bazen çıldırtıcı akhkalar atıyor. ondan nefret ediyorum o anlarda.
ücretsiz izindeyken de kızım çok yoruyordu beni, çok mızmız ve hstalanan bi çocuktu ama evdeyim diye, çok yorulmuyorum diye eşimden nadiren yardım istedim, istediğim zamanlarda da pişman etti beni zaten. o zaman da çok yoruluyordum, kızım başlıbaşına çooooook yorucu zaten.
anlamıyorum neden böyle olduunu. konuşuyorum ara ara, tamam diyor, özür diliyor yardım ederim diyor. ama ben canım hadi bana yardım et demeden aslaa etmiyor, ben de 1 kere hadi desem 2. ye demiyorum, desem adam hemen iğrenç bi yaratık ifadesiyle bana bakıyor. sonra da ben suratsız, cilvesiz, soğuk kadın oluyorum. soğudum ondan iyice. 1 senedir iliğimi kemiğimi kuruttu, bedenimin yorgunluğu neyse de ruhumun yorgunluğuyla başedemiyorum.
siz eşinizi nasıl yardım etmeye ikna ediyosunuz. içinden gelmeyince olmaz mı? kendimi çok kötü hisseiyorum, ne olur akıl verin. ortada hiçbişey yookken birbirimize patlayıp duruyoruz eşinle, bıktım bunları yaşamaktan. ooooooooof of

sen çalışan bebekli bir kadınsın,ev temizlemeyebilirsin,yemek yapamayabilirsin,hatta hatta eşinin çamaşırlarını yıkayıp ütüleyemeyebilirsin:34:
biraz dene istersen,işlere yetişemeyebilirsin.biraz pis ve dağınık kalsın eviniz.biraz hastalan istersen:24:

kızlar, ücretsiz iznim biteli 2 ay oldu çalışmaya başladım. sabah 7 de çıkıp, akşam 6 da geliyorum eve. eşimle aynı saatlerimiz. kızım var 21 aylık, annem bakıyor, annemle evimiz altlı üstlü.
eşim, 1 yıl öncesine kadar pek çok konuda bana yardım ederken 1 yıldır neredeyse hiçbir şeye yardım etmediği gibi evi darmadağın edior. çorapları bi yerde, çamaşırları bi yerde, dolabı alt üst, üzerinden çıkanı yere atar gider,temizliğe yardım etmez, yemek yediği tabağı ortalıkta bırakır, burnunu sildiği mendiller koltuklarda masaların altında gezer, çocukla haftada toplam 2 saat faln ilgilenir, yardım istesem kaşı gözü seyirir, hafta sonu kahvaltı hazırlayamasam ayrı trip, pazara ebni yollar çocukla, ekmek bile almayı bıraktı, herşeyi benden bekliyor. liste uzadıkça uzaaaaaaaaar sayfalar sürer.
ve ben bu işlerin hepsini kızım paçamda anne anne aneeeeeeeeeee diye bağırıp ağlarken yapıyorum, çocukla ilgilen diyoeum ilgilenmiyor, bana yardım et diyorum etmiyor. ben de haliyle çok yoruluyorum, kızım akşam 9-10 gibi uyuturken ben de onunla sızıp kalıyorum, sonra gece uyanıp saatlerce iş yapıyorum; çocuğun yemeği, evin toplanması, bulaşık yerleştirme kaldırma, akşam yemeğinin bulaşıkları, çamaşır.... sabah uaynıyorum belimden aşağısı tutmuyor.
ve benim vicdansız eşim bunu görmesine rağmen gece yarısına kadar mal gibi tv. karşısında önünde bilg. oturup duruyor ve bazen çıldırtıcı akhkalar atıyor. ondan nefret ediyorum o anlarda.
ücretsiz izindeyken de kızım çok yoruyordu beni, çok mızmız ve hstalanan bi çocuktu ama evdeyim diye, çok yorulmuyorum diye eşimden nadiren yardım istedim, istediğim zamanlarda da pişman etti beni zaten. o zaman da çok yoruluyordum, kızım başlıbaşına çooooook yorucu zaten.
anlamıyorum neden böyle olduunu. konuşuyorum ara ara, tamam diyor, özür diliyor yardım ederim diyor. ama ben canım hadi bana yardım et demeden aslaa etmiyor, ben de 1 kere hadi desem 2. ye demiyorum, desem adam hemen iğrenç bi yaratık ifadesiyle bana bakıyor. sonra da ben suratsız, cilvesiz, soğuk kadın oluyorum. soğudum ondan iyice. 1 senedir iliğimi kemiğimi kuruttu, bedenimin yorgunluğu neyse de ruhumun yorgunluğuyla başedemiyorum.
siz eşinizi nasıl yardım etmeye ikna ediyosunuz. içinden gelmeyince olmaz mı? kendimi çok kötü hisseiyorum, ne olur akıl verin. ortada hiçbişey yookken birbirimize patlayıp duruyoruz eşinle, bıktım bunları yaşamaktan. ooooooooof of

aynen dediğin gibi 21 aylık çocuk başlı başına çok yorucu, hiç bişey yapmasan bile, ama gelde millete anlat
hatta çocuğu olan bile seni anlamaz, birazdan sana benim de çocuklarım var, hem çalışıyorum hem çocuklarıma çok güzel bakıyorum hem bakımlı hem kocama karşı cilveliyim dicekler, amiyane bi laf vardır ya o aklıma geldi şimdi, mutfakta aşçı yatakta .....
:27::27:
bence içinden yardım etmek gelmiyosa etmez
o zaman oturup temizlikçi parası verecek kusura bakmasın
sakın aile bütçemiz falan filan diye düşünme
kendilerien gelince aile bütçesi umurlarında olmaz, ama kadınlara gelince aile bütçesi...
varsın bütçeniz biraz sarsılsın, senin beden ve ruh sağlığından önemli değil bence

Son düzenleme:
valla adımın içinden gelmesi lazım...
eşim beni ikna edecek neredeyse ona yardım etmem için...

allah yardımcın olsun canm çok zor..burda bence 2seçenek var..eşin ya en başından beri sevmiyordu yda artık senin yapmna alıştı ve takmıyor.bence sende yemek dışında 2 gün hiçbişeye el sürme.yapma.baklım nolcak.ben olsm öyle yapardm.konuşmak o

eşine; bu insanları vicdan azabına maruz bırakarak o adama para verme mecburiyetinde bırakan kelimeler gibi kelimeler veya yöntemler ya da en iyisi davranışlar bulmalısın vicdan azabı çektirmek birine iş yaptırmak için uygulanabilecek en muhteşem yöntemdir:9::9::9::9::9:

[video=youtube;sETDuXWrT7M]http://www.youtube.com/watch?v=sETDuXWrT7M[/video]

:42::42:

Ne yazık kki eşinize bunu öğretmeniz çok zor.
Haftada bir yardımcı alın. Eşinize de açıklama yapmak zorunda değilsiniz.
Çalışıyorum, çocuk bakıyorum, yoruluyorum demek yeterli.
Deli oluyorum böyle erkeklere. Eşitlik var ama herşeyi yapmak kadının görevi.
Bir türlü öğrenemediler yapılacak işin cinsiyetinin olmadığını, kadını erkeği olmadığını, hayatın müşterek olduğunu

Güneş ve Rüzgar,hangisinin daha güçlü olduğu konusunda tartışırlar.
Ve Rüzgar"Sana benim daha güçlü olduğumu kanıtlayacağım "der.
"Şuradaki yaşlı adamı görüyor musun hani şu üstünde palto olan.Bahse girerim o paltoyu üstünden senden çok daha çabuk söküp alabilirim."
Bu denemeye razı olan güneş bir bulutun arkasına gizlenir ve rüzgar bir fırtına gücüyle esmeye başlar. Ancak rüzgar şiddetini ne kadar artırırsa yaşlı adam da paltosuna o kadar sarınır.Sonunda rüzgar pes edip durulur ve güneş bulutun arkasından çıkarak yaşlı adama sıcacık gülümser.Gülümser.. Sıcaktan iyice bunalan yaşlı adam yüzünde bir hoşnutluk ifadesi ile paltosunu çıkarır.

ısrara ısrar bazen ters teper herkesi harekete mecbur bırakacak bişeyler mutlaka vardır.. önce sakin ol. yardım istemeyi bırak. sonra biraz çalış eşinin bamtelini bul sonra vicdan azabına başla. :9::9::9::9::9:

hamiş: bu yöntem her zaman herkes için geçerlidir.:9::9::9::9:

valla süper video,

mağdurlar kazanır, dürüst olan kaybeder, reklam yapmayı bileceksin, oynamayı bilmeyen için hayat zor malesef

"Şuradaki yaşlı adamı görüyor musun hani şu üstünde palto olan.Bahse girerim o paltoyu üstünden senden çok daha çabuk söküp alabilirim."
Bu denemeye razı olan güneş bir bulutun arkasına gizlenir ve rüzgar bir fırtına gücüyle esmeye başlar. Ancak rüzgar şiddetini ne kadar artırırsa yaşlı adam da paltosuna o kadar sarınır.Sonunda rüzgar pes edip durulur ve güneş bulutun arkasından çıkarak yaşlı adama sıcacık gülümser.Gülümser.. Sıcaktan iyice bunalan yaşlı adam yüzünde bir hoşnutluk ifadesi ile paltosunu çıkarır.

ısrara ısrar bazen ters teper herkesi harekete mecbur bırakacak bişeyler mutlaka vardır.. önce sakin ol. yardım istemeyi bırak. sonra biraz çalış eşinin bamtelini bul sonra vicdan azabına başla. :9::9::9::9::9:

canım güzel diyosunda, tabii bu kocalarda bundan anlayacak anlayış olması lazım
başlık sahibi için söylemiyorum ama bir derdim varda bundan anlayacak koca sayısıda az
:1:

çok güzel bir hikaye olmuş cnm sağol. ama inan hiç ısrar etmiyorum, en son dayanamadığımda ya da hala yaptıklarımı beğenmediğinde konuşma yoluna gidiyorum ve ısrar ederek değil. güzelce,kısaca, uzatmadan anlatıyorum. yok yok yok...

kızlaar çok özür dilerim, şu an işteyim yazdıklaınızı okuyorum ama hepsine tek tek cevp vermiyorum, işim oluyor. affedin beni.

işin zor güzelim benim eşim zaten yardım etmeye meraklı haa günü oluyo kıpırdamıyo ama günü gelioo valla benden daha cok sey yapıo
bu işler birada adamın içinden gelicek die düşünüyorum ama sunu söyleyebilrim...bi arkadaşımda kendini acındırma işlemiyle bi müddet kocasına çeki düzen vermişti lakin o dönemde bitii ve suanda adam acıtasyonuda yemiyor desem kaba tabiriyle doğru olur...

işin zor güzelim benim eşim zaten yardım etmeye meraklı haa günü oluyo kıpırdamıyo ama günü gelioo valla benden daha cok sey yapıo
bu işler birada adamın içinden gelicek die düşünüyorum ama sunu söyleyebilrim...bi arkadaşımda kendini acındırma işlemiyle bi müddet kocasına çeki düzen vermişti lakin o dönemde bitii ve suanda adam acıtasyonuda yemiyor desem kaba tabiriyle doğru olur...

aynen canım, benim eşim de yemiyor artık:( bir de ben evde iş yaparken, bana sürekli boş boş dolanıp kendi kendime iş çıkarıyormuşum, sorunluymuşum gibi bakıp duruyor. anlamıyorum. yapabilsem, bi arkadaşın da dediği gibi 2-3 elimi değmicem hiçbişeye evi b...k götürcek... anlar mı acaba o zaman!!

aynen canım, benim eşim de yemiyor artık:( bir de ben evde iş yaparken, bana sürekli boş boş dolanıp kendi kendime iş çıkarıyormuşum, sorunluymuşum gibi bakıp duruyor. anlamıyorum. yapabilsem, bi arkadaşın da dediği gibi 2-3 elimi değmicem hiçbişeye evi b...k götürcek... anlar mı acaba o zaman!!

dene bence, o an saç baş birbirine karışmış, çocuğunla ilgileniyor ol, dolmuş gözlerle yetişemiyorum gücüm yetmiyo de, belki işe yarar mağduriyet
bunları ben kendim asla yapamam ha,:1: sen yapabilirsen işe yarayacağını düşünüyorum

Al bendende okadar ...
Geçen gün tozuttum artik isyan bayrağını açtım...
Geçen gün bütün günüm hastanede geçti akşam eve zor attım kendimi...
Masanın üstüne biseyler konmuş bardaklar tabaklar vs bulaşık makinası doluydu giderken açtım gelince bosalamadim..
Gece ben yatiyorum dedim çok fenayım bunları topla sabahta çöpü at dedim..
Sabah bi kalktım biraktimdan daha beter bir ev ...
Aksam eve geldi tabi sinirden çatlamis bir durumda verdim veristirdim iki gün önce sonuc kocaman bir sıfır yine heryer dağıtılmış çöpler dokulmemis vs vs...
Yapamıyorum be adam el insaffff .
Adam evde bişey yapmasın diye eve geç geliyor neymiş sınavı varmis arkadaşına gidiyomus çalışmaya...
Bende yapmiyoum şimdi yakında çöp ev var diye belediyeden gelirlet artık...

Ben 10yillik evliyim ilk zamanlar yapardi ama o zamanlari unuttum bile2cocugum hem onlarla ugrasiyorum hem herseyle onun yapmasi gerekenleri bile ben yapiyorum evde ampul patlar bir ay bekler en sonunda ben degistiririm duvarimizin bi kismini boyanmasi gerekiyodu 3. 4 ay ole kaldiben boyadim fatuuralari ben yatirirm evle ilgili akliniza ne geliyorsa cocuklarda dahil oglum 1.siniftayken kizim 1yasindaydi oglana ders yaptirirken kizi ya emzirirdim yada yanimda aglamaktan catlardi gelip almazdi bile televizyonun karsindan kalkip bagirirp cagirincada ben kotu olurdum. Ne yapsam degismiyo herseyi yapabilecegimi biliyor bana guveniyor bende alistim sanirim .bu duruma

Al bendende okadar ...
Geçen gün tozuttum artik isyan bayrağını açtım...
Geçen gün bütün günüm hastanede geçti akşam eve zor attım kendimi...
Masanın üstüne biseyler konmuş bardaklar tabaklar vs bulaşık makinası doluydu giderken açtım gelince bosalamadim..
Gece ben yatiyorum dedim çok fenayım bunları topla sabahta çöpü at dedim..
Sabah bi kalktım biraktimdan daha beter bir ev ...
Aksam eve geldi tabi sinirden çatlamis bir durumda verdim veristirdim iki gün önce sonuc kocaman bir sıfır yine heryer dağıtılmış çöpler dokulmemis vs vs...
Yapamıyorum be adam el insaffff .
Adam evde bişey yapmasın diye eve geç geliyor neymiş sınavı varmis arkadaşına gidiyomus çalışmaya...
Bende yapmiyoum şimdi yakında çöp ev var diye belediyeden gelirlet artık...

kv ler bunların yemeklerini bile ağızlarına yedirip, donlarını bile ütüledikleri için, görmemiş, alışık değil zaten alışmakta istemiyorlar

evet bide böyle bişey var, ilk zamanlar yapıyolar, sonra cozuyolar neden
halbuki sonra, çoluk çocuktan sonra daha yardımcı olmaları lazım, tam tersi oluyor

ne desek işe yarar acaba.Zaten söylicek bi lafım olsa ilk önce kendim uygulardım çünkü benimde iki yaşnda bi kızım var ve evde her işi kendim yapıyorum eşime şu işi yap bana yardımın dokunsun diyene kadar kendim on defa yaparım.....
Ama bazen naz yapıp onu piyazlayınca bana yardımı dokunur.çünkü bu yöntemi uygulayan bir arkadaş kocasına bütün işini yaptırıyordu.....
bence birde böyle dene....

Back
X