- 22 Kasım 2011
- 4.967
- 159
- 363
- Konu Sahibi senbensema
[/COLOR]
çok güzel söylüyosun da bebişim yurdum insanında o kaaaa odun adam varken
bu EL FORMÜL hitabet gücü hepsine işlemez![]()
eeeeeee her oduna bi rende lazım

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
[/COLOR]
çok güzel söylüyosun da bebişim yurdum insanında o kaaaa odun adam varken
bu EL FORMÜL hitabet gücü hepsine işlemez![]()
yok canım benim eşim zaten burdaki arkdaşlar kadar değildir yardım eder yani, ama neden daha fazlası olmasın, madem ikimizde çalışıyoruz![]()
kimine sökmüyor bunlar canım ya. arkadaşım 21 yıllık evliliğini böyle düzelmeyen bir adam yüzünden bitirdi. adam adam olmayınca olmuyor, kadın bana demişti, senin eşin iyi, eninde sonunda düzelirsiniz siz(eşimi çok severdi kendisi) ben 21 sene bile bile düzelir mi dedim düzelmedi, katır inadı vardı eski eşimde dedi.
benim eşimde umut varmış yani:) umarım doğrudur...
Allah erkese benim eşim gibi ev işlerinde yardımsever eş nasip etsin.![]()
mrb canım. bende buna benzer sornlar yaşadım eşimle. bence sözle değil davranışlarınla yardım etmesi gerektiğni anlat.eşim eve benden 1 saat erken geliyordu ama gelince parmağını bile kıpırdatmazdı. ben çalışırken eve akşam 8 yada 8.30 da geliyordum önce bakkaldan ekmek al alışveriş yap yemek yap sonra temizlik derken saat 12 den önce uyumazdım. çocuğum yok ama yinede yoruluyordum. baktım iş yerindede öyle yorucu vücudumda çeşitli agrı ve sancılar oluştu. özellikle bel ve bacak ağrısı yüzünden sabaha kadar uyayamadığım da oldu.eşime anlatsamda anlamıyordu. herkesin eşi çalışıyor diyordu yemeği temizliği de yapıyor. biz birkaç hafta hep kavga ettik sözle derdimi anlatamayacağımı anladım. eve gelince artık kavga etmiyordum yardımda istemedim işlerimi en yavaş ağır olarak yapmaya başladım. yemeği çok ağır hazırladım bazende yetiştirememeye başladım.saat 10dan aşağı yemek yemiyorduk.bana sinirleniyor bagırıyordu. bende o kızdıkça bardak tabak kırıyor sakarlıklar yapıyordum.birkaç gün yemek yemedi bende işten çıkacağım kendini ayarla dedim hastayım doktora gidecegim dedim.benim işten çıkmamı istemediçünkü aldığı maaşla ne ev geçimi ne borçlar ödenebilirdi bunu bildiginden hatasını anlamaya başladı.
2gün sonra eve geldiğimde yemeği onun yaptığını görünce mutlu oldum.yine birgün evde ütü yüzünden kavga ettim ben ütüden hiç anlamam ama eşim çok iyi anlar o yüzden ütüleri evde o yapar. birgün yaptığım ütüyü begenmeyip kendi tekrardan ütüleyince ogündür bugündür kendisi yapar.birkaç defa ütü yapmaktan bıktığını söyledi sinirlendi bende ütüyü saatlerce biteremeyince ve birde ütüyü bozunca yine ona ütü yapmak düştü. böylece ütü yapmaktan kurtuldum.eğer çalışıyorsanız ev işlerinde falan 4*dörtlük olmanızı eşinizin beklemesi gerkir.mükemmel oldukça bizden eşler daha mükemmelini bekliyor.mesela ben hayatımda hiç halı yıkamadım eşim bunu bilir ve halıları yıkamacıya verir ya da kendi yıkar.
evde dağınık eşten nefret ederim evde çoğu zaman aradığını bulamaz bana kızar nereye bıraktıysan ordadır ben karışmam derim o kızdığımı anlar.etrafa asla kirli çamaşır bırakamaz yoksa asla yıkamam.yani biraz birşeyleri yapmayın o da bunu anlasın.eve temizlikçide tutmak iyi bir fikir.bir süre ev işlerinde ağır ve umursamaz olun .kadının görevi sadece ev işi ve yemek olmamalı.herşey ortak yapılmalı
.benim eşim banyodan çıkınca banyoyu temiz bırakacağını bilir. çünkü evimizin kuralı bu.bir süre yorgun olduğunuzu hisettirin...umarım zamanla eşiniz düzelir.
![]()
ben olaya başka açıdan bakıcam,bence erkeklerin bu tür sorumluluklar almak istemememe nedeni,kendilerini önemsiz hissetmeleri.benim de 22 aylık oğlum var ve 3 aylıkkenden beri çalışıyorum..tahmin edeceğiniz üzere koşturmaca yorulmaca ve oğlumla uyuyakalmaca...
sonuç kavga tartışma vs.. her zaman da aynı sebepten değil yani ufacık şeylerden çıkan tartışma büyür,asıl nedeni ise bellidir,ilgisizlik ve bunun sonucunda erkekler yalnız..
kendi açılarından haklılar ama biz de haklıyız...
önerim şu,kocana biraz ilgi göster,yani ne bilim mesela o gün ev işini, bırak kocanla başbaşa ol.sadece cinsellik olmasa da(olsa daha i,yi olur tabii de:) beraber vakit geçir..inan o zaman kendini önemli hissedip sana yardımcı olacaktır.istediklerini yapacaktır.erkekler çocuk olduktan kendilerini dışlanmış ve önemsiz hissediyolar..bu yüzden çarkın içine girmek istemiyorlar..
denemeye değmez mi? senin için de değişiklik olur,düzenini değiştirmiş olursun..
ben olaya başka açıdan bakıcam,bence erkeklerin bu tür sorumluluklar almak istemememe nedeni,kendilerini önemsiz hissetmeleri.benim de 22 aylık oğlum var ve 3 aylıkkenden beri çalışıyorum..tahmin edeceğiniz üzere koşturmaca yorulmaca ve oğlumla uyuyakalmaca...
sonuç kavga tartışma vs.. her zaman da aynı sebepten değil yani ufacık şeylerden çıkan tartışma büyür,asıl nedeni ise bellidir,ilgisizlik ve bunun sonucunda erkekler yalnız..
kendi açılarından haklılar ama biz de haklıyız...
önerim şu,kocana biraz ilgi göster,yani ne bilim mesela o gün ev işini, bırak kocanla başbaşa ol.sadece cinsellik olmasa da(olsa daha i,yi olur tabii de:) beraber vakit geçir..inan o zaman kendini önemli hissedip sana yardımcı olacaktır.istediklerini yapacaktır.erkekler çocuk olduktan kendilerini dışlanmış ve önemsiz hissediyolar..bu yüzden çarkın içine girmek istemiyorlar..
denemeye değmez mi? senin için de değişiklik olur,düzenini değiştirmiş olursun..
sanırım tam da üzerine bastın canım. ben için için ondan yardım ebklerken, o da sanırım hep yanında olmamı istiyor.. önce fiziksel uzaklıklar ardındfan da duygusal uzaklıklar başlıyor sanırımçok üzgünüm, elimden geleni yaptığımı düşünüyorum. ama bıktım sanırım, hep alttan almaktan, hep yanına gidip bişeyleri birlikte yapmaya çalışmaktan. yani diyorum ki, eğer onunla zaman geçirmemi istiyorsa işime yardım etsin, erkenden bitirelim işleri sonra birbirimize zamn ayıralım. ama yok işte, açıkça da söyledim bunu. hayatım, senle de zaman geçiremiyoruz gel beraber yapalım erken bitsin... diye cazip tekliflerle gittim eşime... ama işin ucunda ne olursa olsun yardım etmek zor geliyor adama.
Bana doğru gelen bakış açısı da bu. Hepimiz insanız kimse dört dörtlük olmak zorunda değil, ev işi 1 gün de bekleyebilir 1 hafta da. O evin içinde mutlu olamadıktan sonra ne evin ne ailenin ne de evliliğin önemi kalır ki diyebilirsiniz bekara karı boşamak kolay veya uzaktan davul sesi hoş gelir diye ama bu şekilde uygulayanlar da varsa çok ta yanlış düşünmüyorumdur herhalde.