Eşimle bayramda kavga ettik .. çok kötüyüm

LEMIN

Üye
Kayıtlı Üye
22 Temmuz 2013
97
1
6
İzmir
slm arkadaşlar. eşimle 1yıllık evliğiz .bayramda kavga ettik. aslında bayramın 1.günü ne güzel geçti sabah erkenden kalktık birbirmizle bayramlaştık. sonra geçen bayram olduğu gbi halasına alt kata kahvaltıya indik. kayınvalide kayınpeder halası eniştesi kızları hep beraber kahvaltı yaptık 1, günün onlarla geçti. sonra 2, günü benm annemlere kahvaltıya gittik ardından akrabalar gezildi eşimin teyzesi dayısı bayramlaştık .kvle altlı üstlü oturuyoruz akşam saat 11 de ave geldiğimizde kvmde kardeşinin gelinleri vardı zaten görüşmüş bayramlaşmıştık onlarlada. benim uykum gelmişti onlara merhaba demek ve müsade istemek için kvme geçtim. Ama kv beş karış suratla nereye gdiyorsun cay iç öyle gdersin dedi bende gezmekten yorulmuştum ve başım ağrıyordu müsade istedim ama kv kızdı. yukarıya çıktım eşim arkamdan geldi ve geldiği gbi arkamdan hızlıca boynuma asıldı bende korkudan ne yapacağımı şaşırdım. sen neden böyle yapıyorsun dedi eşim. bende evime geçip dinlenemezmiyim zaten bayramlaştık onlarla bütün günde bayramşalmadan yoruldum başım ağrıdı uzanmak istiyorum dedim. bu altlı üstlü oturma neden kabul ettimki sanki olmuyor. rahatca geçip evimde uzanmıyorum ble.. ben sadece rahat olmak istiyorum yani başka evde olduğun zaman direk evine geçiyorsun. dışarı çıkacağın zaman direk evden çıkıyorsun sadece bu yönde kendimi onlara bağlı hissediyorum. alışmadım bir türlü bu duruma yani aslında başta hata ettim. buda benm akılsızlığımdan insanlar hata yapabiliyor işte böyle.. çok denedim kendimi zorladım ama olmuyor olmayınca olmuyor .. bazı yaşnanlar var beni bu duruma kadar getirdi .. çok kötü şeyler değil kv ve kp me kötü demiyorum ama olmuyor ..arkadaşlar yorumlarınzı bekliyorum tavsiyelerinize ihtiyacım var. kv beni yönlendirmeye çalışıyor söyle bir yere gelinecekse gelinecek ,gidilecekse gidilecek böyle istediği gbi olsun istiyor . eşimin boğazıma sarılmasını affedemem böyle davranarak kendi ailsine olna düşkünlüğünü göstermiş oldu bana... tabiki anne baba ya herkes gbi düşkünü ama ilk önce eş gelmez mi bir aile olduysak.. ne yapacağımı şaşırdım arkadaşlar çok kötüyüm yardımınıza ihtiyacım var lütfen. bu durumda ne yapmalıyım?

Son düzenleme:
Eşiniz boğazınıza mı sarıldı:53::53::53:
Siz ailesine bir terbiyesizlik yapmamışsınız ki, yanlarına gidip yorgun olduğunuzu söyleyip müsade istemişsiniz, vakitte öyle erken bir vakit değil gecenin 11'ymiş, dinlenmek istemeniz gayet normal, ailesine düşkün olması sizin boğazına sarılmasını haklı göstermez, şiddetin hiçbir haklı gerekçesi olamaz, eşinizin sizden özür dilemesi gerekir, aranız düzelince oturun güzelce konuşun, belli ki eşinizin ailesiyle aynı çatı altında olmanız sorunlara neden oluyor, başka bir eve çıkmayı teklif edin.

Eşiniz boğazınıza mı sarıldı:53::53::53:
Siz ailesine bir terbiyesizlik yapmamışsınız ki, yanlarına gidip yorgun olduğunuzu söyleyip müsade istemişsiniz, vakitte öyle erken bir vakit değil gecenin 11'ymiş, dinlenmek istemeniz gayet normal, ailesine düşkün olması sizin boğazına sarılmasını haklı göstermez, şiddetin hiçbir haklı gerekçesi olamaz, eşinizin sizden özür dilemesi gerekir, aranız düzelince oturun güzelce konuşun, belli ki eşinizin ailesiyle aynı çatı altında olmanız sorunlara neden oluyor, başka bir eve çıkmayı teklif edin.

''belli ki eşinizin ailesiyle aynı çatı altında olmanız sorunlara neden oluyor'' evetttt
eşimi ikna edmiyorum bu duruma belkide bu gidişle eşimle ayrılabilirz bu durumdan çok kavga oluyor aramızda bayramda bile kavga ettik . işte bu yüzden caresizim..

:53: şok resmen boğaza sarılmak kötü olmuxş ya bu kadar bişey için yapılırmı ya acaba annesi ne dedi arkandan da adam o kadar kızdı kesin bişiler demiştir yoksa o kadarda yapılırmı ya insan kendin koyunca senin yerin edaha iyi anlıyor aslyında peki eşin na yaptı daha sonra kendini afeetirmedimi bişey demedi mi bayramını zenir etmiş sana resmen annesinin faydası gelir bu adamalar neden böyle ya valalbirini bile anlamış değilim...

:53: şok resmen boğaza sarılmak kötü olmuxş ya bu kadar bişey için yapılırmı ya acaba annesi ne dedi arkandan da adam o kadar kızdı kesin bişiler demiştir yoksa o kadarda yapılırmı ya insan kendin koyunca senin yerin edaha iyi anlıyor aslyında peki eşin na yaptı daha sonra kendini afeetirmedimi bişey demedi mi bayramını zenir etmiş sana resmen annesinin faydası gelir bu adamalar neden böyle ya valalbirini bile anlamış değilim...

arkadaşım biz kavga ettikten sonra eşim kv yukarı kata çıktı sonra kvme gelen dayısının kızları ve eşleriyle dışarıya yemeğe bensiz gtti.. beni öyle bırakıp düşünebilyormusun saat 3 e kadar dışarıdaydı ..3ten sonra eve geldi ben yatıyordum tabi bana sarıldı affettirmey çalışıyor kendini .. ya çok kötüyüm nasıl davranıcağımı şaşırdım bu yüzden sizden başka yok dertleşeceğim kişi

esinde bir tuhaf.hicbirsey yokken bogazina sariliyor,evine gecip dinlenmek istemen en dogal hakkin.onlara bagli degilsin ya sonucta ve seni almadan gecenin 3une kadar onlarla disarlarda yemege gidiyor.sonuc gecenin bir yarisi akli basina geliyor ve ozur diliyor.valla bu kv ve annelerine bu kadar bagli olan ogullarinin dertleri ne anlamiyorum.

slm arkadaşlar. eşimle 1yıllık evliğiz .bayramda kavga ettik. aslında bayramın 1.günü ne güzel geçti sabah erkenden kalktık birbirmizle bayramlaştık. sonra geçen bayram olduğu gbi halasına alt kata kahvaltıya indik. kayınvalide kayınpeder halası eniştesi kızları hep beraber kahvaltı yaptık 1, günün onlarla geçti. sonra 2, günü benm annemlere kahvaltıya gittik ardından akrabalar gezildi eşimin teyzesi dayısı bayramlaştık .kvle altlı üstlü oturuyoruz akşam saat 11 de ave geldiğimizde kvmde kardeşinin gelinleri vardı zaten görüşmüş bayramlaşmıştık onlarlada. benim uykum gelmişti onlara merhaba demek ve müsade istemek için kvme geçtim. Ama kv beş karış suratla nereye gdiyorsun cay iç öyle gdersin dedi bende gezmekten yorulmuştum ve başım ağrıyordu müsade istedim ama kv kızdı. yukarıya çıktım eşim arkamdan geldi ve geldiği gbi arkamdan hızlıca boynuma asıldı bende korkudan ne yapacağımı şaşırdım. sen neden böyle yapıyorsun dedi eşim. bende evime geçip dinlenemezmiyim zaten bayramlaştık onlarla bütün günde bayramşalmadan yoruldum başım ağrıdı uzanmak istiyorum dedim. bu altlı üstlü oturma neden kabul ettimki sanki olmuyor. rahatca geçip evimde uzanmıyorum ble.. ben sadece rahat olmak istiyorum yani başka evde olduğun zaman direk evine geçiyorsun. dışarı çıkacağın zaman direk evden çıkıyorsun sadece bu yönde kendimi onlara bağlı hissediyorum. alışmadım bir türlü bu duruma yani aslında başta hata ettim. buda benm akılsızlığımdan insanlar hata yapabiliyor işte böyle.. çok denedim kendimi zorladım ama olmuyor olmayınca olmuyor .. bazı yaşnanlar var beni bu duruma kadar getirdi .. çok kötü şeyler değil kv ve kp me kötü demiyorum ama olmuyor ..arkadaşlar yorumlarınzı bekliyorum tavsiyelerinize ihtiyacım var. kv beni yönlendirmeye çalışıyor söyle bir yere gelinecekse gelinecek ,gidilecekse gidilecek böyle istediği gbi olsun istiyor . eşimin boğazıma sarılmasını affedemem böyle davranarak kendi ailsine olna düşkünlüğünü göstermiş oldu bana... tabiki anne baba ya herkes gbi düşkünü ama ilk önce eş gelmez mi bir aile olduysak.. ne yapacağımı şaşırdım arkadaşlar çok kötüyüm yardımınıza ihtiyacım var lütfen. bu durumda ne yapmalıyım?

Eşin terbiyesizlik yapmış ve son derece HAKSIZ! Senden özür dilemesi gerekiyor..Sana tavsiyem bir kaç gün surat yapmandır..Böylece senin kıymetini anlasın bi bayram ziyareti yüzünden(!) senin boğazına sarılmasın. Ayrıca okuduğum bir psikoloji makalesinde boğaza sarılmayı huy edinen insanların çok tehlikeli olabileceği..ve boğaza sarılma refleksi güden insanların çocukluklarında bir problem olduğunu söylüyordu..Sakın yelkenleri suya indirme derim ben.

okuyunca sasırdım asırı tepki vermiş benimkide ailesine duskundur biz bide aynı evde oturuyoruz yani sen yine altlı ustlu tabiki buyuk yannda olmak her zaman sıkıntılı oluyor onlar ne kadar iyi olursa olsun hep mesafe oluyor ne olacagı hic belli olmuyor inan ben bazen daralıyorum sıkıntılar surekli dip dibeyiz sen esine soguk davranırsan o dahada ailesine baglanır konus yaptıgı seyin seni cok kırdıgını anlat ki anlayıslı biriyse pişman olacaktır zaten aranıza sogukluk sokarsan kv bundan dahada guc alır en iyisi kocanının aklına gir baska muhite tasın ne kadar uzak o kadar iyi tecrubelerimden biliyorum keske bende kendi evimde yasayabilsem hayırlısı herseyin

canım yeni evlisin yavaş yavaş oturur önce bir kaç gün eşini süründür, sonra oturup sana haksızlık yaptığını
zaten bayramlaşıp müsade istediğini saygısızlık yapmadığın halde boğazına sarıldığını, ona güveninin sarsıldığını
anlat, sen böyle yaparsan bir ömür nasıl geçer de, kaybedebileceğinin sinyalini ver, aileme söylesem ne kadar üzülürler de
yalnızca onun ailesi yok sonuçta

daha sonra bu gelip gitme müsade istemeyi falan yavaş yavaş azalt
söylemeden çık evden, bişey diyen olursa acele çıktım anne darılma falan de, sonra zamanla alışır onlarda
hemen niye surat oluyo falan deme görme, mutlaka surat yapçaklar, konuyu değiştir, herzaman güleryüzlü ol
her misafirede çıkmak zorunda değilsin, işim var de, hastayım de, alışsınlar senin ayrı bir evin olduğuna
mesela benim eşimin teyzeleri geldi yukarı çıkmadım biraz rahatsızdım canım istemedi
kaynanam geldi sonra lafın arasında biraz rahatsızdım anne çıkamadım inşallah darılmamıştır teyzemler dedim,
oda boşver kızım dedi, yine konu değişti, espriler falan unutulur gider , böyle böyle de alışırlar senin robot olmadığına
ayrı bir evin düzenin olduğuna ..

Senin en doğal hakkın evine geçip dinlenmek ve bu durumda eşin sana bu şekilde kabaca davranıyorsa

gerçekten de suçlu olsaydın eğer nasıl davranırdı bilemiyorum...

okuyunca sasırdım asırı tepki vermiş benimkide ailesine duskundur biz bide aynı evde oturuyoruz yani sen yine altlı ustlu tabiki buyuk yannda olmak her zaman sıkıntılı oluyor onlar ne kadar iyi olursa olsun hep mesafe oluyor ne olacagı hic belli olmuyor inan ben bazen daralıyorum sıkıntılar surekli dip dibeyiz sen esine soguk davranırsan o dahada ailesine baglanır konus yaptıgı seyin seni cok kırdıgını anlat ki anlayıslı biriyse pişman olacaktır zaten aranıza sogukluk sokarsan kv bundan dahada guc alır en iyisi kocanının aklına gir baska muhite tasın ne kadar uzak o kadar iyi tecrubelerimden biliyorum keske bende kendi evimde yasayabilsem hayırlısı herseyin

aynı evde olmayı hayatta kabul etmezdim atlı üstlü oturmayı bunu bile nasıl kabul ettim şaşıyorum. cnm aynı evde ve altlı üstlü oturanlara saygım var küçümsemek değil ben sadece yapamıyorum. umarım sende bu durumdan kurtarırsın kendini başka eve geçersin aynı evde daha zor aynı apartmanda bile zor .

aynı evde olmayı hayatta kabul etmezdim atlı üstlü oturmayı bunu bile nasıl kabul ettim şaşıyorum. cnm aynı evde ve altlı üstlü oturanlara saygım var küçümsemek değil ben sadece yapamıyorum. umarım sende bu durumdan kurtarırsın kendini başka eve geçersin aynı evde daha zor aynı apartmanda bile zor .
aynen oyle canım zor tabiki ama bizim mecburiyetimiz var işlerimizi yoluna koyalım tabiki allahın izniyle evimize geceriz senin durumun cok farklı ayrı oldugun halde seni yonetmesi kotu insallah sende en kısa zamanda baska yere tasınıp rahat edersin ama emin ol basa gelince hersey cekiliyo ben esimi sevdigim icin katlanıyorum herseye allahtan hayırlısı seyley icin

kaynana ikinizi birbirinize düşürmüş arkandan seni çekiştirmiş eşinde annesinden yana olmuş herzaman evlendikten sonra olan üzücü durumlar eşinle oturup konuşacaksın

''belli ki eşinizin ailesiyle aynı çatı altında olmanız sorunlara neden oluyor'' evetttt
eşimi ikna edmiyorum bu duruma belkide bu gidişle eşimle ayrılabilirz bu durumdan çok kavga oluyor aramızda bayramda bile kavga ettik . işte bu yüzden caresizim..

Başka eve çıkmama sebebi olarak ne diyor size? Görmüyor mu aynı evde olduğunuz sürece kavgalarınız olacak, ailene sırt çevir demiyorsunuz ki, yine gidip gelir, yine görür ailesini ama şunu bilir şunu söylerim, anne babalar dünyanın en iyi insanları bile olsa, evli çiftler ne kız tarafıyla ne erkek tarafıyla aynı apartmanda hatta aynı mahalle de bile oturmamalı.

Aileleriyle dip dibe yaşayan çiftler evlilik sorumluluğunu öğrenemiyor, evlilik bilinci oluşmuyor, "biz" olmayı başaramıyorlar.

Ayy bu bayram ben de bıktım artık eşimin ailesiyle zaman geçirmekten. İpin ucu o kadar kaçıyor ki :26: Ya kötü insanlar değiller, ama rahatlık ayrı. İnsan kendi evinde olduğu gibi nerde rahat eder ki başka. Ben annemin evinde bile rahat edemiyorum bazen :31:
Eşinizin şiddete başvurmasında hiç bir mantık göremiyorum.
Evi değiştirmeniz şart bana göre:31:

evet evine geçip dinlenmek senin en doğal hakkın (ama kayınvalideysen o hakkın yenir):ssz:

kendi başına gezmek senin hakkındır (ama kayınvalideysen o hakkın yenir):ssz:

kendi ailene gitmen yada onların sana gelmesi sonuna kadar senin hakkındır (ama kayınvalideysen o hakkın yenir):ssz:

eşinle bir hafta sonunu baş başa geçirmek senin hakkındır (ama kayınvalideysen o hakkın yenir):ssz:

evet sen o evin hanımısın ve o evin bir bireyisin her konuda söz hakkın vardır (ama kayınvalideysen o hakkın yenir):ssz:

yeri gelir seni ailenle bile görüşmeni istemez

en yakının senin canın olan annen ablan kardeşini bile sana düşman göstermeye çalışır konuşturmaz bile :ssz:

ama yinede sen haksızsındır :ssz:

Başka eve çıkmama sebebi olarak ne diyor size? Görmüyor mu aynı evde olduğunuz sürece kavgalarınız olacak, ailene sırt çevir demiyorsunuz ki, yine gidip gelir, yine görür ailesini ama şunu bilir şunu söylerim, anne babalar dünyanın en iyi insanları bile olsa, evli çiftler ne kız tarafıyla ne erkek tarafıyla aynı apartmanda hatta aynı mahalle de bile oturmamalı.

Aileleriyle dip dibe yaşayan çiftler evlilik sorumluluğunu öğrenemiyor, evlilik bilinci oluşmuyor, "biz" olmayı başaramıyorlar.

okadar doğruki söyledikleriniz gerçekten çok zor yaşamış biri olarak söylüyorum ama çok şükür eşim biz olmayı başardı:16:

8 yıl aynı binada oturduk yaşayan bilir :ssz: neyseki 5 yıldır herşey yolunda ve herkesin evi yolu ayrı:6::6::6::6:

ayrı eve çıkmaz erkek ..çünkü hanımdan çok cüzdanları dolu kalması ,önemli anasının evinde para vermeden oturuyordu göçmek demek parasal kayıp demek ,asla yanaşmazlar ne zaman kaynana hastalanır canının derdine düşer o vakit rahatlar gelin

Bayram gunu gece 11 olmus,
sen dinlenmek icin kibarca musade isteyip cikiyorsun,
esin arkandan gelip bogazina sarilip seni hirpaliyor,
sonra da hic bir sey olmamis gibi seni oylece birakip dayisinin kizlariyla
gece 3 'lere kadar yemek yemege ve eglenmeye gidiyor .

Sana dayisinin kizlari kadar bile deger vermiyor farkinda misin?
Bir de ne yapayim diye soruyorsun...
O evde hala durman bile hata .
O senin bayramini zehir ediyorsa, sen de onunkini edecektin ki felegi sasacakti
ve sana bir daha el kaldiramayacakti .

Sen sonrasinda ne yaptin bilemiyorum
fakat o el daha 1 yillik evlilikte kalktiysa daha da inmez ...

Ayrica annesinin seni surekli yonetmeye calismasi da
esinin seni adam yerine koymayisindan ...

Yazdıklarını okurken aklımdan ilk geçen "kocam benim boğazıma sarılsa ben de avukatı aramak için telefonuma sarılırdım herhalde" oldu. Yine de sana "koşa koşa git boşan" demiyorum tabii ki... Sadece buna tepkinin çok net olması gerektiğini düşünüyorum. Affedeceksen de bir daha böyle bir şeye kalkışmadan önce 2 kere değil 52 kere düşünmeli. Ne demek müsade isteyip evine geçtin diye boğazına sarılmak? Öte yandan eşinin bu hatasını başka bir eve geçmek için avantaja çevirmen de mümkün olabilir.

Back
X