İyi de sen babanın evinde keyfinde aleminde otururken "dur biraz da sorumluluk alayım, kocamın kıyafetlerini utuleyeyim her gün yemek düşüneyim" diye çile çekmeye mi evlendin? Kocanla gezip tozamayacaksan ne anladım bu evlilikten?
Ot gibi evde TV izle dur. Bu mu evlilik?
Bazı akşamlar 'termosa çay koydum,bugün çayı parkta icecez' desen evine yakın bir yer varsa yuruseniz nasıl olur? Ya da tasinir sandalyelerden alın, manzaralı bir yer buldu mu koyarsınız, orası sizin parkınız olur. Yürüyüşten adamın da zevk almasını sağlayacak , konuşmayı sevdiği konular açarsınız,böyle bir rutin olusur..ne bileyim , gerçi ben olsam böyle yapmaya da uyuz olurdum, sanki benle çıkmak kötü bir şey de onu Lafa tutup oyaliyorum gibi hissederdim,kalbim kırılirdı. İnsan karısıyla sohbet edip yürümeyi neden istemesin ki? Yorucu da madem sevgiliyken nasıl eşek gibi çalışsa da iki saat görmeye koşa koşa geliyordu, görünce yorgunluğunu atiyordu . Evlenince nasıl bir yorgunluk çöküyor bazı erkeklere

Benim babam da on numara bir adamdir. Eve yardım eder, çocuk bakar, tatlı dilini hiç ihmal etmez, kredi kartı esinde durur. Çiçek gibi bir koca. Ama tam bir ev kuşu. Yazın denize gitmez, pikniğe mangala gitmez, "hadi doluşun arabaya sahile gidiyoruz" demez. Düğüne, bayrama, cenazeye,hasata köye gidilmesi gerekiyorsa annemi yollar.
Annem ondan ümidi çoktan kesti Heralde ben kendimi bildim bileli bir yere gidecekse eşi dostuyla gidiyor. Pasaport çıkartıp yurtdışına bile tek gitti. Hala bazen şuraya buraya gidelim diyor (hem de şehir içinde, basit istekler) ama eşi tarafından duyulmuyor.
Ben de zamanında çok ısrar ederdim, hatta 'yarin bir gün evlenirim giderim,fırsatımız olmaz. Gel feribotla Marmara adasına gidelim,oteli de ben ayarlarim,arabaya da ihtiyacımiz yok, cumadan gidelim pazar dönelim , bir anımız olsun başbaşa' teklifinde bulunmuştum beş yıl önce (hala evlenmedim bu arada : p ) ona da yarım agiz tamam diyip beni oyaladı ve gelmedi (ben de kendim tatil yaptım) . Artık umudu kestim. Kendi taşınabilir mangalım, kendi hamak sandalyem ve kendi cadirim var. Sorup canımı sıkmıyorum bile.
Sizin için de ya konuşup ikna edeceksiniz, ya da kendinizi eylemenin yollarını bulacaksınız. Mesela yok mu yakın arkadaşınız, eşiniz 'cok yorgunum' diyorsa arkadaşlarla sosyalllesin. Birinin terasında okey oynayın, film falan izleyin, buyuksehirdeyseniz tiyatrolara gidin... En azından kendinizi eglendirin