• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Esimle birbirimize girdik

Bir konu vardi bir uyenin eltisi mi gorumcesi mi ne Kendi kizi esmer konu sahibinin ki sarisin diye nefret ediyordu uyeden hatta uyenin krem surup cocugunu sarisin yaptigini dusunuyordu o geldi aklima🤷‍♀️
Allahım 21.yüzyılda nasıl bir ırkçılık bu ten rengi üzerinden. Kendi çocuklarımıza bile ya!!!

Ortaokul Fen Bilgisi: Esmer genler, yani koyu renk göz mavi, yeşil gibi renklere göre, esmer ten beyaz tene göre, siyah saç sarı saça göre, baskındır. Esmer biriyle sarışın birinin çocuğunun esmer olması daha büyük bir ihtimaldir. Bu çok doğal hatta bilimsel.
Kavga edecek yer bulamamış gibi bunun üzerinden büyük bir tartışma yaşamak hayret verici. Belki de siz bu konuda alıngansınız. Eşinizin beyaz ten takıntısı olsa zaten sizinle evlenmezdi öyle değil mi ? İnsan kendi çocuğunu sevmez mi o da öyle sevmiş kendi çapında espri yapıp şirin olmaya çalışmış ancak aldığı tepki üzerine olaylar büyümüş gibi geldi bana.
Biraz sakin olun sağlıklı bir çocuğunuz varsa şükredip geçin böyle şeylere takılmayın.

Eminimki söylerken kimsenin kötü niyeti yok ama birde karşı taraftan bakmalı karşı taraf ne hissediyor.
benim eşimde esmer, bende söylüyorum kara bi çocuğumuz olacak diye gülüp geçiyoruz..
belki yeni doğum yaptığınız için bu kadar hassassınız. zira eşiniz esmer sevmese sizle evlenmezdi

benim annem torun torba sahibi olmus, babaanem anneme hala kara gelinim der, annem buna hic takilmadi, yapi meselesi sanirim.
Eger siz rahatsiz oluyorsaniz esinize veya akrabalara „benimle cocukken karakiz diye cok dalga gectiler, ben cok üzülürdüm, icimde hala bunun yarasi var, o sebeple kizima lütfen böyle hitap etmeyin hoslanmiyorum“ deseniz...
Millet nerden bilebilirki sizin bundan rahatsiz oldugunuzu, kötü bir niyetle söylediklerini sanmiyorum

alınganlık mı yaptınız? Kara olmak kötü bir şeymiş gibi bilinçaltınıza işlemiş sanki. Kara kızım iyice karardı çok normal şeyler. Günden güne de esmerleşebilir her gün değişir. Beyaz ten takıntısı sizde varmış gibi duruyor. Ben de kızım esmer olursa kara kızım diye severim.
Bence öyle sevmeyin. Esmer olmak Baska ama kara ifadesi cok sempatik değil.
Benim eşim esmer ve de üc kızım da esmer oldu. Bir gün abim kızıma kara kız dedi. Kızım da o zamanlar 3 4 yasındaydı ben kara değilim diye kesti dayısının sesini. Kızım bile o yasta o ifadeden hazzetöedi. Kara kelimesi hissettirdiği duygu bakımından cok hos bir ifade değil.

Konu sahibi sizi anlıyorum.
Kızınızı üzebilecek tüm sesleri kesin.
Güzel kız cici kız tatlı kız hanım kız desinler. Kara kız demesin kimse.

Kızlar konuya söyle giriş yapayım.ben biraz esmerce bir bayanım.cocuklugum boyunca kara kiz diye dalga gecildim.neyse şimdi tabiki o esmerligim kalmadı.esimin ailesi de biraz beyaz ten takintililar.yeni doğum yaptım.allahima şükürler olsun sağlıklı çok tatlı bi kızım oldu.kizim da benim gibi esmer doğdu.bir kaç kez esimin tarafı kara kiz falan diye bebeğimi sevdiler.esimde bugün otururken şöyle dedi kızın iyice kararmış bugün dedi.benim tepem attı.basladik kavgaya.her zamanki gibi beni suçlu buldu.diyoki ne var o lafta.simdi konuşmuyoruz.sizce kim haklı.bir sürüde hakaret etti.psikolojim bozukmus nankormusum cinsmisim neler neler.aglamaktan helak oldum.onun umrunda bile değil.
Canım benim geçmiş olsun diyeyim gözünde aydın olsun 💐 bak ablacım benimde 2yasinda kızım var bazen ben eşime bak kızın şöyle bak böyle hatta sana çekmiş deriz o bana ben ona ... Tabiki şakayla tebessümle ... Kara kız lafinda hiç bişey yok alınacak benim kızımda karadır bence o sizde bir takıntı kalmış alınganlık bunu geçin... ve herkes benim kızıma kara der japon kız der çekik gözünden ... Ablacım sen şuan lohusa kadınsın lohusalık depresyonu diye bişey var bende yaşadım.. çok duygusal alıngan ve ilgi istiyor kadın herşeye alınıyor bunu eşinize belirtin tatlı bir dille ..zaten oda kızına kalkıp da istemez gibi bişey diyecek değil bunu aklınızdan silin lütfen.. şakayla takılmayla bi söz söylemiş diyom ya bizdede oluyor. Şu mutlu günlerinde boşuna kendinizide esinizide üzmeyin uzatmayın ..lohusasın canım sütünü kesersin çok yazık olur sakın. Eşine sana dahada destek moral olmasını şöyle. 🙋Mutlu kal canım bende gebelik düşünüyorum inşAllah yakın bir zamanda olur🥰

Bu psikolojik bir şiddet. Heleki çocuğunun babası sana böyle bel altı cümleler kurabiliyorsa onun erkekliginide sorgulamak lazım. Şiddet gördüğün yerde duramayacaksın ayrilicaksin. Şimdi o lafları yapan ilerde seni aldatabilir bunu unutma. Kimse senden ve çocuğundan önemli değil.

Hatlar mi karisti acaba 😬

Bu psikolojik bir şiddet. Heleki çocuğunun babası sana böyle bel altı cümleler kurabiliyorsa onun erkekliginide sorgulamak lazım. Şiddet gördüğün yerde duramayacaksın ayrilicaksin. Şimdi o lafları yapan ilerde seni aldatabilir bunu unutma. Kimse senden ve çocuğundan önemli değil.
Konuyu aldatmaya nasıl bağladınız 🤔

Lohusayken ben de çok alıngandım herkesin her lafından tartışma çıkarır ağlardım ama kızın demesi hoş değil tabii

Bence öyle sevmeyin. Esmer olmak Baska ama kara ifadesi cok sempatik değil.
Benim eşim esmer ve de üc kızım da esmer oldu. Bir gün abim kızıma kara kız dedi. Kızım da o zamanlar 3 4 yasındaydı ben kara değilim diye kesti dayısının sesini. Kızım bile o yasta o ifadeden hazzetöedi. Kara kelimesi hissettirdiği duygu bakımından cok hos bir ifade değil.

Konu sahibi sizi anlıyorum.
Kızınızı üzebilecek tüm sesleri kesin.
Güzel kız cici kız tatlı kız hanım kız desinler. Kara kız demesin kimse.

kelimelere o anlamları yükleyen bizleriz ama. Benim babam da çok esmer kardeşim de. Kara kelimesini çok kullanırız hitaplarda. Sanırım kadınlar bu konularda biraz daha hassas. Annem de sarışın küçükken bayağı beyaza dönük sarıymış. Sarı lakabı aile içinde hala. Ben esmere yakınım baba baskın tabi. Ama hiç bunun kötü bir şey olduğu algısıyla büyümedik sanırım bana garip geliyor.
Bir de göçmeniz biz. Herkes aaa nasıl göçmensiniz esmersiniz diyor. Ehh kim bilir daha nerelerden göçmüşsek :)

6 ay önce bende doğum yaptım
İkizlerim oldu . Oğlum beyaz tenli kızım esmer tenli dünyaya geldi. Bayağı kara kızdı balım benim. Doğum sonrası iki aile bir arada olunca klasik tartışmalar yaşandı. Çocuk bakımı vs. Kızımıza ben dahil herkes esmer derken hatta sizdeki gibi kara kız denildi. Bir defasında ben dedim eşim ayağıma öyle bir tekme ile vurdu ki dürtme niyetiyle benim kızım kara değil diye. Sinirleniyordu kızıma öyle demeyin kızım kara kız değil derdi. Doğduğu andan beri araların da özel bir bağ kızım babasını haksız çıkarmadı rengi bayağı açıldı. Eşim bir mutlu bazen söyleniyor herkes sana kara kız dedi de baban arkandaydı diye. Fıstık gibi oldu kızım der. Eşinin kızın demesi garip hani bazen bizde takılırız anası kılıklı der oğluma. Ya da ben ona babası tipli de acaba o da öyle mi dedi gerçi sen daha iyi anlarsın öyle bir takılma gibi deseydi bu kadar zoruna gelmezdi.

Yookkk artik. Eşiniz ve siz cok mu beyaz tenlisiniz? Cocuk esmer oldu diye bu kadar sinirlenecek, teni acilinca guzel oldu diye mutlu olacak bir adam esmer bir kadinla evlenmezdi herhalde.
Eşler esmer olmasa bile cocugun esmer olma durumu var o ayri ama o kadar takan evlenmez herhalde.

Cocugunuz ten rengi acilmaya da bilirdi. Ne kotu birsey.

Konu sahibinin eşi boyle tavirlar icinde degil yazdigi kadariyla, ikisi çoook farkli durumlar.

Back
X