Esimle birbirimize girdik

Olabilir sonuçta kendimi haklı bulmak rahatlamak istiyorum.zaten sizce kim haklı diye sormuşum yazımda.
Bu şekilde kızınıza en çok zararı siz verirsiniz cunku esmerliğin utanılacak yada aşağılanabilecek bir şey olduğu takıntısıyla yola çıkıyorsunuz.
eşinize sakin zamanınızda bu konuda hassas olduğunuzu ifade edin, ama siz de normalleşmeye çalışın. Burada tek taraf haklı haksız mevzusu yok.
Eşinizin konuyla alakası yok cunku 🤷🏻‍♀️

Arkadaşlar şöyle bir durum var ben küçükken bu konuda dalga geçildim ama büyüyünce unuttum.etrafimda dalga geçen kimse kalmadı.evlendim yine aynı konu gündeme gelince noluyoruz oldum.kaynanam sen evlenmeden önce daha beyazdın demesi.surekli karalığı çirkinlik gibi lanse etmesi.birinden bahsediyor mesela diyorki: kara çirkin bir kadındı.esimin abuk sabuk lafları.yani bir tek cümle için vermedim o tepkiyi.10 yılın birikimi.ki daha öncede kaynanamın bu lafları yüzünden tartismistik

Onlara fırsat verme diye o tepkiyi verdi. Siz rahatsız olmayabilirsiniz bir haftalık bebeğe ay bu çok kıllı, çok kara, bilmem neye benziyor. Kafası yamuk sana benziyor gözleri böyle ona benziyor vs vs daha doğum şişliği geçmemiş çocuğa binbir şekle şemale benzetme derdine giren toplum normalde bundan rahatsız olan anne baba anormal oluyorsa ben kendimi yanlış anlattım demektir. Ben özür dilerim
Hislerime tercüman olmuşsunuz.bende bunu anlatmaya çalışıyorum.malesefki boyle insanlar var.Benim görümcemin cocuguna yillarca cirkin muamelesi yapmislar.oglan 18 yasinda hala derlerki bebekken cok guzeldi sonradan boyle oldu.ayni muameleyi benim kizima yapmasınlar diye tepki verdim.

Arkadaşlar şöyle bir durum var ben küçükken bu konuda dalga geçildim ama büyüyünce unuttum.etrafimda dalga geçen kimse kalmadı.evlendim yine aynı konu gündeme gelince noluyoruz oldum.kaynanam sen evlenmeden önce daha beyazdın demesi.surekli karalığı çirkinlik gibi lanse etmesi.birinden bahsediyor mesela diyorki: kara çirkin bir kadındı.esimin abuk sabuk lafları.yani bir tek cümle için vermedim o tepkiyi.10 yılın birikimi.ki daha öncede kaynanamın bu lafları yüzünden tartismistik

sorunun sizin yaşadıklarınızla ilgisi olduğunun farkındasınız. Önce bu kompleksi aşmaya çalışın, silkelenin bir. kendinizi güzel hissedin. ve kızınız esmer de olsa sarışın da olsa her zaman ne kadar güzel olduğunu söyleyin ona.

Sizin olayınızda abartılacak hiç birşey yok.Bosuna üzülmeyin.Bende arada oğlun şöyle yaptı falan derim.
Aklıma geldi benim oğlum ilk doğduğunda esmer tenliydi.Ben esmerim baba beyaz tenli.Acikcasi ten rengini hiç görmüyodum bile çocuğun analık heyecanından.
Sonra bir gün akrabalardan biri "ne çirkin bir bebek"dedi.Daha 2 aylık bile değil neresi çirkin olacaksa.. Anam ben bir ağla ağla,evladıma nasıl çirkin derler diye😁akrabanın eşi de,aynı bilmem nelerin çocuklarına benziyor dedi(bir ırkı kastederek)Sebebi sadece bebeğin esmer olması.Bakin böyleleri de var işte..Tabi haddini bildirdim hepsine o ayrı..Yav insanın yavrusuna öyle denir mi?
Benim oğlan 4.aydan sonra bir başladı açılmaya pamuk gibi bişey oldu.Sonrada bu nasıl güzel bebek demeye başladılar..Şimdi kocaman çocuk oldu.
Yani böyle densizlerde çıkacaktır karşınıza,hiç üzülüp ağlamadan hadlerini bildirin.Kara kızım,kara oğlum da sıkıntı yok ama çocuğa esmer yada sarışın diye aşağılayıcı sözler söylerlerse o zaman bakın icabına..
Kızım acilen sezaryen ile alındı ve doğduğu zaman hala midesinde mekonyum kalmış, doğduğu gece hepsini kusunca anlamıştık.
Neyse ben doğumdan yeni çıkmışım. eltimle daha önce bir evlilik yaşadığım için benden hoşlanmayan kaynım bebeği görmeye gelmişler, ben hala yarı baygın haldeyim ama sesleri ayirt ediyorum.
Aaa dedi kadın" ne kadar da kara ve çirkin bir bebek!"
Oradakilerin hiçbiri kadına tek kelime etmemişti!
Kızım o gece kusunca rengi pembeye döndü, yavrum meğer havasızlıktan mosmor kapkara imis!
Iki yıl sonra kıskançlığından ki daha önce başka çocuk istemiyordu, ilk hamileliğinden yedi yıl sonra elti kişisi hamile kaldı ve kapkara bir kiz doğurdu. Çünkü kızım çok güzel lepiska saçlı köfte dudaklı şirin sevimli bir cimcime olmuştu ☺️. Kadının benim kıza ailenin ilgisini görünce birden fikri değişiverdi.
Haa bana sorarsan oda çok güzel ama kızım gibi beyaz değil,kizim bana çekmiş.
Demem o ki herkesin yorumlarını takarsak kendimizi boşa üzeriz.
Ben azıcık üzülmüştüm ama çokta takmadım.
Kınadığı başına geldi.
Konu sahibine gelince, hassas noktasından vurmak bence çok yanlış.
Eşi dangoz net.
Ama bunu dile getirirse ilk kavgada hemen yine konusu açılır.
Içinde çözmeye çalışırsa İyi olur.
Ben de eşimden dolayı kızım hep esmer olacak diye bekledim.
Simsiyah kıvır saçlı görümce kızı gibi.
Kısmetim o ki kaş şekli hariç kızım aynı ben.
Sherry kendini dogurdun diyorlar hatta bazı dostladim.
Sağlıklı olsun yeter ya, hepsi dünya güzeli bence..

Son düzenleme:
Kızlar konuya söyle giriş yapayım.ben biraz esmerce bir bayanım.cocuklugum boyunca kara kiz diye dalga gecildim.neyse şimdi tabiki o esmerligim kalmadı.esimin ailesi de biraz beyaz ten takintililar.yeni doğum yaptım.allahima şükürler olsun sağlıklı çok tatlı bi kızım oldu.kizim da benim gibi esmer doğdu.bir kaç kez esimin tarafı kara kiz falan diye bebeğimi sevdiler.esimde bugün otururken şöyle dedi kızın iyice kararmış bugün dedi.benim tepem attı.basladik kavgaya.her zamanki gibi beni suçlu buldu.diyoki ne var o lafta.simdi konuşmuyoruz.sizce kim haklı.bir sürüde hakaret etti.psikolojim bozukmus nankormusum cinsmisim neler neler.aglamaktan helak oldum.onun umrunda bile değil.
Benim kızıma çingene derlerdi severken :D kapkara saçlar kapkara yüz ben de inadına beyaz tenliyim şimdi fıstık gibi oldu hiç ye onemsemem :KK45: benim çocuğum

esmer ten iyidir. Beyaz tenlilere göre kolay hastalanmaz derler. Bir çok konuda beyaz tenliye göre avantajlı bence. Bronzlaşayım derdi yok. Tavuk gibi kızarmaz.::)) Ben de karayım gayet de memnunum.oğlum da benim gibi.

Söylediği şeyde büyütülecek bişey yok aslında. Önemli olan söylerkenki tavrı. Ben de bazen eşime 'kızın da aynı senin gibi huysuz' falan derim gülerek. Siz bu konuda hassas olduğunuz için fazla alınmışsınız.

Sinir oluyorum su renk olaylarına takılan insanlara ... Malesef benim etrafımda var böylesi. Sarışın meraklıları annem, abimin eşi 😑 ay vallahi yıldırır insanları böylesi. Soylemesinler evladiniza böyle bir lakabı. Ben direk yüzlerine söyledim annemde olsa farketmez. Gına geldi artık 😤

Esmerim ve genel olarak esmer çocuklara kara kız, kara oğlan diyor insanlar, çocukken herkes karabiber diye severdi beni, dalga geçmek için mi diyorlardı bilmem ama ben hiç dalga geçiyorlar diye düşünmedim, aksine sevdikleri diğer çocuklardan ayırıcı bir özelliğimmiş gibi algılayıp bundan mutlu oldum, benim kafam değişik çalışıyor sanırım, boyumda kısadır bızdık diyorlardı çocukken, ben bızdık bir karabiberdim 😊

Eşim beyaz tenli, küçükken bayağı sarı kafalı bir çocukmuş, sonradan saç rengi kumrala dönmüş, doğum yaptım kızım beyaz tenli doğdu, kendi annem bile kara kızın ak kuzusu oldu dedi😆

Esmerliği hakaret olarak görmüyorum, aksine esmer oluşumu seviyorum, kaşıma gözüme bayılıyorum, bence siz de esmer oluşunuzdan utanmayın, esmerlik bir eksiklik değildir.

Boş boş konuşuyor aldırmayın... ewt kız benim kızım hadi bi tahmin et sence babası kimm – diyede sorun .. ağlamayın boşuna kendinize eziyet ...

esmer ten iyidir. Beyaz tenlilere göre kolay hastalanmaz derler. Bir çok konuda beyaz tenliye göre avantajlı bence. Bronzlaşayım derdi yok. Tavuk gibi kızarmaz.::)) Ben de karayım gayet de memnunum.oğlum da benim gibi.

Beyaz tenliyim ama cidden çok saglamim hasta olmam pek, bununla da cok ovunuyorum hasta olmam ins. 😂😂😂
Albino degilse beyaz ten hiç dertli bir olay değil. 🐱

Kızlar konuya söyle giriş yapayım.ben biraz esmerce bir bayanım.cocuklugum boyunca kara kiz diye dalga gecildim.neyse şimdi tabiki o esmerligim kalmadı.esimin ailesi de biraz beyaz ten takintililar.yeni doğum yaptım.allahima şükürler olsun sağlıklı çok tatlı bi kızım oldu.kizim da benim gibi esmer doğdu.bir kaç kez esimin tarafı kara kiz falan diye bebeğimi sevdiler.esimde bugün otururken şöyle dedi kızın iyice kararmış bugün dedi.benim tepem attı.basladik kavgaya.her zamanki gibi beni suçlu buldu.diyoki ne var o lafta.simdi konuşmuyoruz.sizce kim haklı.bir sürüde hakaret etti.psikolojim bozukmus nankormusum cinsmisim neler neler.aglamaktan helak oldum.onun umrunda bile değil.
"Kızımı her gün kömür banyosuna sokuyorum." deseydiniz. Beyinsiz herif.
Sanırsın ki saf Alman ırkına mensuplar.

Kızım acilen sezaryen ile alındı ve doğduğu zaman hala midesinde mekonyum kalmış, doğduğu gece hepsini kusunca anlamıştık.
Neyse ben doğumdan yeni çıkmışım. eltimle daha önce bir evlilik yaşadığım için benden hoşlanmayan kaynım bebeği görmeye gelmişler, ben hala yarı baygın haldeyim ama sesleri ayirt ediyorum.
Aaa dedi kadın" ne kadar da kara ve çirkin bir bebek!"
Oradakilerin hiçbiri kadına tek kelime etmemişti!
Kızım o gece kusunca rengi pembeye döndü, yavrum meğer havasızlıktan mosmor kapkara imis!
Iki yıl sonra kıskançlığından ki daha önce başka çocuk istemiyordu, ilk hamileliğinden yedi yıl sonra elti kişisi hamile kaldı ve kapkara bir kiz doğurdu. Çünkü kızım çok güzel lepiska saçlı köfte dudaklı şirin sevimli bir cimcime olmuştu ☺️. Kadının benim kıza ailenin ilgisini görünce birden fikri değişiverdi.
Haa bana sorarsan oda çok güzel ama kızım gibi beyaz değil,kizim bana çekmiş.
Demem o ki herkesin yorumlarını takarsak kendimizi boşa üzeriz.
Ben azıcık üzülmüştüm ama çokta takmadım.
Kınadığı başına geldi.
Konu sahibine gelince, hassas noktasından vurmak bence çok yanlış.
Eşi dangoz net.
Ama bunu dile getirirse ilk kavgada hemen yine konusu açılır.
Içinde çözmeye çalışırsa İyi olur.
Ben de eşimden dolayı kızım hep esmer olacak diye bekledim.
Simsiyah kıvır saçlı görümce kızı gibi.
Kısmetim o ki kaş şekli hariç kızım aynı ben.
Sherry kendini dogurdun diyorlar hatta bazı dostladim.
Sağlıklı olsun yeter ya, hepsi dünya güzeli bence..
Yanlış anlaşılir diye yazmadım ama benim bebeğime esmer olduğu için ne kadar çirkin diyen akrabanın da torunu oldu çocuk esmerinde esmeri çok güzel bir çocuk.Cokta severim.Ama şu var sen bir bebeği sırf esmer diye çirkin diye yaftaladin bak senin torununda esmer.Benim takıldığım ten rengi asla değil,sırf ten rengi üzerinden çocuğa çirkin damgası vurmak.Malesef bu var ve yapılıyor.O çocuklar bunu kompleks yapabiliyor.Allah hepimizin yavrularına uzun ömürler versin.🤗

Kızı bir tek siz yaptınız galiba. Sizin başınıza gelen şeylerin kızınızın da başına gelmesini istemiyorsunuz hak li olarak. Bunu anlatın bence sizin yasadiklarinizi bilsin. Daha da böyle konuşmasın

Boş konuşmuş eşiniz üzülmeyin erkekler çocuktan sonra lohusa triplerine giriyolar ve bizden ilgi bekliyorlar ve anlayış . Tam tersi olması gerekirken . Üstelemeyin çünkü alttan almıyolar. Derin izler bırakan bir çok kavgalar ettik bizde o dönem

Zamanında sizinle dalga geçildiği için ya da esmerliği sevmediğiniz için hakaret gibi algılayıp böyle tepki vermişsiniz bence. Yoksa art niyetli bir şey dememiştir kendi kızına

Kızın demesinde de bir şey. Çok abartıldı

Son düzenleme:
Back
X