Esimle birbirimize girdik

Esmerim ve genel olarak esmer çocuklara kara kız, kara oğlan diyor insanlar, çocukken herkes karabiber diye severdi beni, dalga geçmek için mi diyorlardı bilmem ama ben hiç dalga geçiyorlar diye düşünmedim, aksine sevdikleri diğer çocuklardan ayırıcı bir özelliğimmiş gibi algılayıp bundan mutlu oldum, benim kafam değişik çalışıyor sanırım, boyumda kısadır bızdık diyorlardı çocukken, ben bızdık bir karabiberdim 😊

Eşim beyaz tenli, küçükken bayağı sarı kafalı bir çocukmuş, sonradan saç rengi kumrala dönmüş, doğum yaptım kızım beyaz tenli doğdu, kendi annem bile kara kızın ak kuzusu oldu dedi😆

Esmerliği hakaret olarak görmüyorum, aksine esmer oluşumu seviyorum, kaşıma gözüme bayılıyorum, bence siz de esmer oluşunuzdan utanmayın, esmerlik bir eksiklik değildir.

benim yegenimi de biz karabiber diyerek seviyoruz.
olumsuz herhangi bir duygu ile degil aksine cok tatli ve sevimli buluyoruz.

Kızlar konuya söyle giriş yapayım.ben biraz esmerce bir bayanım.cocuklugum boyunca kara kiz diye dalga gecildim.neyse şimdi tabiki o esmerligim kalmadı.esimin ailesi de biraz beyaz ten takintililar.yeni doğum yaptım.allahima şükürler olsun sağlıklı çok tatlı bi kızım oldu.kizim da benim gibi esmer doğdu.bir kaç kez esimin tarafı kara kiz falan diye bebeğimi sevdiler.esimde bugün otururken şöyle dedi kızın iyice kararmış bugün dedi.benim tepem attı.basladik kavgaya.her zamanki gibi beni suçlu buldu.diyoki ne var o lafta.simdi konuşmuyoruz.sizce kim haklı.bir sürüde hakaret etti.psikolojim bozukmus nankormusum cinsmisim neler neler.aglamaktan helak oldum.onun umrunda bile değil.

Şu ten ayrımı yapan insanları sevmiyorum.

Benim bir arkadaşım vardı o da esmer olduğu için üzülürdü
Ben çok kızardım hic mi bakmıyorsun haberlere magazine dünya birincileri hep esmerlerden çıkıyor diye.

Ben beyaz tenliyim ama esmerleri de çok beğeniyorum.

Siz önce kendinizle bir barışın hele.
Gerisi gelir.
Kızınıza da laf söyletmeyin.

Kirpi bile yavrusunu pamuğum diye severmiş.

Kara cocugu anlarimda iyice karardi bende kizarim
Iyice kararmasi Disi kara olsun ici olmasindan iyidir diyip susardim. dogum hormonsal olunuyor galiba
Bende esmerim cocuklugum beyaz tenliydim sonradan esmer oldum
Cocukken halam beni kara kizim bi cuval para kizim diye severdi hosumada giderdi aslinda

benim yegenimi de biz karabiber diyerek seviyoruz.
olumsuz herhangi bir duygu ile degil aksine cok tatli ve sevimli buluyoruz.
angelina 34'le çocukluğunda gerçekten dalga mı geçtiler yoksa ten rengini vurgulayan lakaplar takıldığından dalga geçiyorlar hissi mi uyandırdı bilemiyorum tabii ama şahsen ben de karabiber diye sevildiğimde olumsuz algılamazdım.
Yaşıyorsa Allah sağlıklı ömürler versin, ilkokul öğretmenim de karabiberim diye severdi, sınıftaki esmer çocuk bendim, bir de sarışın bir arkadaşım vardı, ikimizi yanına çağırır, beni karabiberim onu sarı oğlum diye severdi, şirin mi buluyorlardı bilmiyorum fakat bugün bile milyonlarca çocuk okutup mezun etmiş tüm öğretmenlerim beni hatırlar☺️

Kızlar konuya söyle giriş yapayım.ben biraz esmerce bir bayanım.cocuklugum boyunca kara kiz diye dalga gecildim.neyse şimdi tabiki o esmerligim kalmadı.esimin ailesi de biraz beyaz ten takintililar.yeni doğum yaptım.allahima şükürler olsun sağlıklı çok tatlı bi kızım oldu.kizim da benim gibi esmer doğdu.bir kaç kez esimin tarafı kara kiz falan diye bebeğimi sevdiler.esimde bugün otururken şöyle dedi kızın iyice kararmış bugün dedi.benim tepem attı.basladik kavgaya.her zamanki gibi beni suçlu buldu.diyoki ne var o lafta.simdi konuşmuyoruz.sizce kim haklı.bir sürüde hakaret etti.psikolojim bozukmus nankormusum cinsmisim neler neler.aglamaktan helak oldum.onun umrunda bile değil.
Eskilerde oyle bir algı var beyaz tenli güzel olur dıye. Bende esmeeım ,eltım beyaz tenli kv tutturmuş o çok güzel dıye bana ovuyo bana neyse kocası sevınsın madem . bende dedim beyaz tenli olunca mı gızel olunuyo anlamıyr anlatamazsın . ama tavrına koy bence ılerde surekli çocuga takılırlar oyle en sevmedığim sey hala yasıyrm düşünün artık 😒

Bu erkekler gerçekten nasıl konuşması gerektiğini bilmiyo. Hassas bir dönem hassas bir konu ki Sizin üzülceginizü bile bilr yapılıyo. Hatta bırakın eş olmayı bazen düşmanmış gibi davranıyolar. En yakınından destek görmen gerekirken adamlar köstek oluyo.

Çocukları sevmek amaçlı kullanılan bazı kelimeleri doğru bulmuyorum. Çocuklar bir kere kendileri hoşlanmıyor “bana öyle deme” diyorlar. Şahit oldum bende bu tür durumlara. Esmer olmak tabiki kötü bir şey değil ama kara kız biraz kaba bir tabir oluyor... daha kulağa hoş gelen tatlı, çocuğun gönlünü yapacak kelimeler var. Konu sahibi eşinize böyle söyleyebilirsiniz. Eşinizin size karşı konuşmasıda kaba ve abartılı olmuş...

Örnekler de vereyim. Annem sarışın, teyzem esmer. Dedem yıllarca annemi sarı kızım diye, teyzemide kara kızım diye sevmiş. Teyzem bu duruma çok alınır üzülürmüş şimdi kaç yaşında kadın hala lafı geçtiğinde alınır.
Babamın arkadaş grubunda bir adam varmış bir arkadaşın çocuğunu kara kız diye seviyormuş. Çocukta bana öyle deme diyormuş küsüyormuş yanına gitmiyormuş adamın. Babam dedi ki ben o çocuğa güzel kız şeker kız nasılsın diyorum mutlu oluyor benim yanıma geliyor, ona gitmiyor. Çocukları güzel kelimelerle sevmek gerek derdi babam...

Son düzenleme:
Ben de kızımı kara kızim diye severim.
Ne var bunda, oturdugum yerden gıcık oldum iyi mi? 🙄

Lohusasiniz sanirim. Yeni dogum yaptiniz galiba. Hormonlarin etkisi ile alinganlik etmis olabilir misiniz? Esiniz esmerlerden hoslanmasaydi sizinle evlenmezdi.
Sonunda mantıklı yorum buldum 🤭

Benide annemin babaannesi kara kızım diye severdi
Benim hoşuma giderdi ama kara değilim buğday tenliyim Ten ayrımı diye birşey yok bizim dinimizde herkes eşit bunda da alınacak kırılacak bir durum yok.

Kara kız diye sevilir onda kötü niyet yok ama eşin densiz laf etmiş

😂😂😂😂haha benim kızım bana benzedi bembeyaz doğdu.ara ara esmer görünüyor gözüme gri giydiğinde falan.Eşime diyorum bazen esmerleşiyor sana benzeyebilir teni diye.esmer güzeli olur diyo o da alınmıyo yani.Adriana da kara kız ama bomba yaniii.Ayrıca bu yaptığın şey yansıtma.Yani kendinle ilgili bir sorun bu.İçinde bir yerlerde bunla ilgili bir yaran var ve aslında bu tepkiyi geçmişte sana bunu diyenlere vermediğin için eşine yansıtıyorsun.O yüzden haksızsın.Ayrıca sakın bu tarz düşüncelerini kızına yansıtma.O ne olursa olsun esmer sarışın kumral hiç fark etmez o bir melek sizin meleğiniz.Onu her kim olursa olsun görünüşü saçı ne olursa olsun asla kendi istediğiniz gibi olmadı diye sinirlenmeyin.Onu tam da olduğu gibi sevip gurur duyun.Ona kara kız da deseler sarı kız da evet benim kızım öyle diyecek kıvama gelin ki kızınız da bu tarz saçma şeylere ilerde kafa yormasın.

Ayrıca keşke biraz esmer olsaydım buğday en azından, yoğurt giib beyazım. Çatlaklarım hep ortada. Esmerlerde çatlak olsa da belli olmuyor ne güzel :(

Sen kendin kompleks yapmışsın. Beni de hep kara kız diye severlerdi. Buğday tenliyim. Hiç zoruma gitmedi. Babam halâ da bazen kara kız der ki eşimin ailesi, kara kız diye seviyor diyorsun. Dikkatini çekerim SEVİYO!? Bi düşün istersen. Kötülüğüne yapmıyorlar emin ol.

Sarıya sarman derler karaya kara kuru derler beyaza soluk benizli derler derler de derler yani. Eşinize fazla alınganlık göstermişsiniz ben de derim eşime oğlun poposunu tutamadı bugün 3 kere kaka yaptı oğlun bugün yemedi içmedi gibi nolcak ki karı kocasınız siz bu kadar ağlancak bi şey göremedim

Konu sahibinin çocukluğunda boş yere alınganlık yaptığını sanmıyorum. Bende esmerim ve küçükken bunun sıkıntısını eziyetini çok çektim.Bana da kara kızım diyenler olurdu severek bilirdim güzel bir şey dendiğini ve sevildiğimi. Ama çoğunluk bunu alay etmek ve çirkin hissettirmek için söylerdi. Eğitim olarak alt sınıf olan çevrelerde esmerlik bir kusur ve çirkinlik olarak algılanıyor ve bu da acımasız bir şekilde çocuğa yansıtılıyor.Ben ergenliğe girene kadar esmer olduğum için kendimi çok çirkin sanarak büyüdüm.Ergenliğe girdikten sonra ve karşı cinsten yoğun bir şekilde beğeni aldığımı fark ettiğimde bu beni şaşkınlığa sürükledi hatta. İlk o zamanlar aslında benime eğitimsiz kısıtlı çevremin aslında bana bu kötülüğü yaptığını fark ettim.Hatta büyüyüp evlendiğimde bile "sen nasıl koca buldun karasın" gibi cümlelere maruz kaldım ama artık onları umursamıyor bu ırkçı tutumu fikir olarakta küçümsüyordum ve bana etki edemiyorlardı.İyi bir şey söylerlerken bile "nastasya aslında güzel ama kara işte" gibi saçma cümlelere maruz kalıyordum.Neyse ben bu takıntıyı uzun yıllar önce yenmeyi başardım.Şimdi üç çocuğum var birisi sarışın diğer ikisi esmer ve kumral.Esmer olanı kara oğlum benim diye seviyorum ama biliyor benim ona iltifat ettiğimi.Konu sahibi ben sizin alınganlığınızı anlıyorum.Eğer olumsuz manada bir şey hissediyorsanız uyarın düzgün konuşsunlar.

Aslında çok da alınacak bir durum yok. Ama sizin hassas noktanız olduğu içim alınmışsınız. Bende esmerim küçükken hep benimle de dalga geçildi benimde hassas noktam :( Sizde büyük ihtimalle bu yüzden tepki gösterdiniz.

Aglama bence lohusasın.Sütün kesılır .Ne takıosun ya o kendıne bakaın once .

Back
X