Eşimle çözemediğimiz sorunlarımız var

hulyaeg

Hülya
Kayıtlı Üye
17 Ağustos 2011
13
0
36
İzmir
İMDATTTTTTTTT

26 yaşında 16 aylık oğluşu olan bir anneyim
2009 yılında evlendim.
deli bir aşık olarak evlendim ve halada kocama aşığım fakat çözemediğim,çözemediğimiz sorunlarımız var.
Elbet her evlilikte sorunlar olur kabülüm Ama bizim sorunlarımızı çözme şeklimiz benim çok canımı yakıyor artık
Evliliğimin 1. ayında daha dayak nedir öğrendim. Ama olur dedim çok sinirliydi.
Eşim benim sorunlarım olduğu zaman beni dinblemeyen birisi.Ona göre benim aklımda var olan sorunlarımız yada sıkıntılarım onun için gereksiz
Herşeyden bir kavga çıkartabiliyoruz.ve sonunda ben ya dayak yiyorum yada sokak kadınlarının bile yüzüne söylenemeyecek hakaretler işitiyorum
Bu yeni değil evliliğimiz boyunca var olan bir durum ama artık benim bunalara bu sorun çözme olayına tahammülüm kalmadı. Devamlı karşımda SUS diyen bir kocam var.Ben konuşmak paylaşmak istiyorum ama o beni hiç ama hiç dikkate almıyor.
Kavgalar ardından vakit geçtikten sonra Özür Diliyor Sevdiğiniş söylüyor ama bu sürekli, oluyor.Benim Bu ÖZÜRLEREDE artık inancım kalmadı
Size sadece bu sabah yaşadığımız olayı anlatmak istiyorum...
Sabah ikimizde aynı saatte kalkıp aynı saat otobüsüne bineceğiz.8,15 de uyandık ben eşime seslendim hadi kalk die.Hemen kalktı lavaboya girdi 08:35 otobüsün geçeceği saat .saat 8:30 eşim hala lavaboda.saat 45 eşim lavabodan çıktı. Bende haliyle Bu lavaboyu ikimiz kullanıyoruz biraz acele etseydin ya bak otobüsüde kaçırdık dedim .Ne yapıcaksın ki lavaboda gir işte şimdi 50 gece var ya ona bineriz.evet 50 gece var doğru ben bir bayanım yüzümü yıkayım saçımı düzelteyim akan makyaj varsa onu sileyim en azından 10 dk ihtiyacım var ..Ya bu dakikadn sonra çok vakitmi kaldı neyse hadi dedim 50 geçeye yetişelim.Off sus kızım konuşma bıdı bıdı..
Çıktık otobüse koşarak yetiştik.
Otobüste ne derdin var diye sordu bi derdim yok hayatım sadece lavabo muhabbetine gerildim
Bak kızım yeminle seni gebertirim öldürüm ....... başladı isyankar tehdit konuşmaları ...
ve önüme baktım sustum oda tatktı kulaklığını iş yeri aynı mühitte. Otobüsten indik önden hızlı hızlı gitti.ben okadar hızlı yürüyemezdim çünkü koskoca anyoldan geçiyoruz .Herneyse öylece yürüdü gitti anlayacağınız.
Ve son tartışmamızda ayrılmak istediğini syledi..
ve bende şimdi çok ciddi anlamda ayrılmayı düşünüyorum. Çocukla ilgili endişem vardı ben daha söylemeden sevgilki eşim cevap verdi Çocuğu düşünme ben ayırmam onu senden o hiç problrm değil sende kalsın
Arkadaşlar ben bu aşkın içiner edeyim hala içim yanıyor ayrılık denince
Ama dayanamıyorumda ..
Ben ne yapıcam
????????????????????????
aYRILMALIYIM yada daha fazla tahammül mü ?

Aslında direk ayrıl demek doğru olmuyor çoğu zaman. Ama bu durumda bence kesin ayrıl.Senden hemen ayrılmayı düşünebilyorsa sana ve çocuğunuza olan sevgisinden şüphe ederim.Kocanın eli bi kere kalktı mı hep kalkar derler çoğu zaman doğru oluyor.Sizin evliliğinizde ne saygı kalmış ne sevgi .Sence bu kadar işkenceye devam etmen için seni tutan ne ? Bence o içinin acıması sevgi bağlılığın varya iki sene daha anca kalır sonra yavaş yavaş biter.Senin sevdiğin adamın böyle biri olmadığını gördüğün halde onunla birlikte yaşamak zor olmayacak mı ? benim kızımda 2 yaşına geliyor.Seni anlıyorum ama böyle şiddetli ve saygısız bir yuvada psikolojisi bozuk şekilde büyüyeceğine hem ana hem baba olup kendi ayaklarınızın üstünde durmanız daha mantıklı.Eşinle birlikteliğinin iyi yanları neler karşılaştır ve kötüler daha fazlaysa uzatmanın anlamı yok bence.Bir evlilikte sevgi saygı bittiyse herşey biter.Onun sadakatından da şüphe duyarım ben.O ayrılık acısı çok sürmez ama sırf oyüzden ayrılamam diyorsan .
Hayatınızın nasıl olduğunu bilemem tabi.Ben sadece kendi şartlarımda kendimi senin yerine koyarak ne yapacağımı düşünüp yazdım.Bir çok arkadaşın daha başka fikirleri olacak tabi.

Son düzenleme:
Zap zup....
Evet arkadaşım cesaretimin mantıksızlığı apaçık ortada
Onu özlemekten korkuyorum evliliğime doyamadım ki ben şöyle kocam diye sarılamadım çoğu zaman hep bi kızıcak hep bi aşağılayacak sebepler çıktı.
Baş edebilirmiyim durabilirmiyim ayaklarımın üzerinde güçlülüğümü ölçemiyorum bi türlü
Bu adam benim öz güvenimi yıktı kendime olan saygınlığımı yitirtti....
Evet bencede ayrılmalıyım .. Yoksa içimde bu sevgi var aman durayım dersem daha fazla yıpranacağım
hazır hala yaşım gençken başardım başardım dimi?
çok geç olmamalı eğer ki bu olacaksa dimi?

Arkadaşım insan bazen sinirine hakim olamıyor. Ben asabi bir insanım ve sinirli halimle sakin halim arasında inanılmaz fark vardır. Geçen günlerde sadece sinirlendim diye yüzüğümü çıkarıp eşimin önüne koydum ve taksiye atlayım eve geldim. Tabi eve girince hatamı anladım. Neyse eşim geldi işyerini biraz erken kapatıp hiç bişey olmamış gibi gülerek ne haber hayatım falan dedi...hatta yüzüğümü çıkarıp benimle evlenirmisin diye diz çöktü tabi espiri yapıp güldürmek için çok komikti ama beni utandırdı yaptığım hatanın daha çok farkına vardım. Şimdi oda hiddetlenseydi ve tamam deseydi bu evlilik gurur yüzünden bitecekti. Ve ben şimdi daha sakin olmaya çalışıyorum. Sende alttan al belkide sinirdendir. Ki ben eşime aşığım ama öfkelendiğim zaman gözüm görmüyor. Her gün düzenli olarak ya vedud çekiyorum çok işe yaradı 400 adet çek mutlaka zamanla herşey rayına oturur merak etme.

canım burçlarınız nedir merak ettim, bende eşimi çok seviyorum ama kavgalarımızda olur ben çok sinirliyim eşimde birisi bağırırsa çok sinirlenir ben bağırınca oda bağırır, bir de erkeklerin mekanizmasınıdır o dinlemek istemiyorlarsa kafa yormak istemiyorlarsa saçmalıyorsun, uzatma gibi laflar ederler biraz cesur olmakta fayda var herkes aynı değil tabiki ama sustukca daha cok içimize kapanıp daha cok uzaklaşıyoruz insanlardan bazen saçmada olsa ben bunu düşünüyorum demek gerek sen saçma bulabilirsin ama benim fikrim bu yada senle her konuda aynı şeyi düşünmeyebiliriz biz iki ayrı insanız senin gibi olmamı bekleme diyebilirsiniz, çocuk da var arada sevgide var gibi bence iletişimi deneyin bigün sevdiği bi yemeği yapın oturun muhabbet edin bu konuları konusun özür dilemekle ve ya ayrılmaklada sorunun bitmeyeceğini anlatın, gece uyumadan önce kitap okuyun ona iletişimle ilgili olabilir mutluluk aileyle ilgili çocuk yetiştirmekle ilgili kitaplar ortak birşeyler yapmaya çalışın hani kavga edeceğiniz vakitleri bulmaca çözerek eğlenceli hale getirinki kavga edecek zaman ve enerji kalmasın ben eşim kızmaya başlayınca öpüyorum onu sussun diye siniri geçmiyo belki ama alevlenmiyoda bağırarak konusmaktansa öpüşerek konusmak daha iyidir dimi :) herşeyin hayırlısını olsun hakkınızda

daha 3 yıl olmuş ve çocuk var. sorunlar ciddi ama ben hemen ayrılın diyemiyorum. daha profesyonel yardım almayı deneseniz? en azından bir şeyler denemiş olursunuz yine çözülmezse sorunlar o zaman düşünürsünüz.

dayak varsa bi evlilikte, hayır yoktur.
ancak sen dayağı zaten kabullenmişsin ki, 1. ayında yediğin halde çocuk yapmışsın hala da evlisin.
o halde yapacağın şey çenene hakim olmak. adam kabız olmuştur belki tuvalette niye oyalandın diye o kadar laf edilmez. bir de yetiştiğiniz halde hala surat. madem seviyorsun, dayağını da sövmesini de çekerim diyorsun o zaman uyumlu olacaksın.

canım burçlarınız nedir merak ettim,

ben yengeç o ise ikizler tatlım

yorumun içi,n teşekkür ederim .
evet şuan çok sinirliyim çünkü kocam otobüsün içinde bağıra çağıra bana hakaretler etti.
ve sustum alttan alayım alayımda nereye kadar aşağılanmak ve devamlı hakaret .sonunda sadece özür .. bak şimdi bana hala tavırlı ve konuşmuyo. ve gece dediğin gibi öpücük bilmemne gececek belkide ama ertesi gün o bardak neden burada diye yine ağzıma edecek. Katlanabilirim evet ama çokta yıpranıyorum bu yüzden kararsızım
ya düzelirse hayalim ama ya düzelmezse ben ne kadar yıpranabilirim ki sonunda
kendimi bi akıl hastenesinde olurmuşum gibi gelio

Son düzenleme:
Evet işte bu mantıkla ilerledim seviyorum dedim sinir halidir dedim
erkektir evin direğidir. arkanı dönüp gittinmi sığınacak bi babanmı var kızım dedim dedim dedim şimdi ise 26 yaşındayım ve gözlerimin altında mor halkalar yorgun bi surat ki ben hala gülümseyip hayırlısı diyorum elbette. sadece dertleşmek istedim bi iki anlayan olur belki bi yol daha bulurum bi çıkış . yoruldum be arkadaş gözpınarlarım kuruyor artık

CANım inan bunu çok istiyorum iki aydırda başının etini yiyorum ben delimiyim sen git diyor bana...
ikna etmem imkansız görünüyr ama acaba en azından kendim için mmi gitsem ???????**

CANım inan bunu çok istiyorum iki aydırda başının etini yiyorum ben delimiyim sen git diyor bana...
ikna etmem imkansız görünüyr ama acaba en azından kendim için mmi gitsem ???????**
bir evlilik danışmanı da olabilir bence en azından psikologdan daha sevimli geliyor adı.
illa gitmem diyorsa siz de gidebilirsiniz önce belki ikna etmenin yollarını söyler veya sizdeki ruhsal değişimi gördükçe heves edebilir.

Tahammül edin desek nereye kadar edeceksiniz?Şiddet görüyorsunuz , szi dikkate almıyor kocanız ve ayrılmak istediğini çocuğu da size vereceğini söylüyor.Ben olsam canın cehenneme der bu ızdıraptan kurtulurum.Böyle aşkın ızdırabına da başlarım.Şiddet tehdit vs. bunlarla ızdırap çekmiyor musunuz zaten?

Hakkınızda hayırlısı olsun

Sen ne kadar ayrılmak istemesen çabalasanda
erkek kafasında bitirdimi ve bitti dedi mi,senin çabaların sadece uzatmaları oynamak olur.
Kaçınılmaz son bellidir yani...
Bazen burda ki bayanlar yuva yıkma çek çabala v.s diyorlar ama
o yıpratıcı sürecin içinde hep ödün vermek,erkeğin kürkçü dükkanı olmana sebep oluyor.
Ama erkekler böyle değil onlara zor olan hep cazip geliyor keza bayanlar içinde öyle
Diyeceğim şu ki bazen bitti demek,ayrılığı hemen kabullenmek karşı tarafı kendine getirebiliyor.

Yani diretmeyin tamam deyin beni istemiyorsan bende seni istemiyorum diyin bir süre ayrı kalın.
Eğer oda sizin gibi büyük aşkla evlenmişse sizle,emin olun yaptığının farkına varacaktır.

Diğer sorunlarınız içinde bu geçerli siz kendinden,emin güçlü oldunuzmu erkek sizi basite almaz diye düşünüyorum.

çalışıyorsun neden bir erkeğe ihtiyaç duyuyorsun?

çalışıyorsun neden bir erkeğe ihtiyaç duyuyorsun?
Sevdim canım çok güvendim hani belki bi hata ama hayatımı onun üzerine kurdum ben . şimdi hayal kırıklıkları var işte hala bi kurtarma çabası. sende haklısın elbet ne katlanıosun bak hayatına.
silik büyümüşüz bizler. özgüvenimizi kırmışlar cesaretimizi çalımışlar . Şimdi ne mi değişti konuşabiliyorum artık bir başkasına ben bunu yaşadım ve canım bundan dolayı yanıyor diyebiliyorum. arkadaşım yok benim dostumda kocam tarafından seneler önce sildirildiler. bunlar benim hatalarım elbette canım acıdıkça yandıkça kalbim anca farkediyorum.şimdi çırpınıyorum bu hayatı ya eşimle yaşanır hale getireceğim yada kendime oğlumla küçük bi dünya kuracağım.
Biliyormusunuz arkadaşlar şu form iyiki var ben yeni keşfettim ama bugün burda sizler sahesinde başım biraz daha dikleşti. ne yapabileceğimi gördüm Bir kadın arzu ederse aslında herşeyi değğiştirebilirmiş. ben korkmadan burda yaşadıklarımı anlattım ya bu benim için bir devrim niteliğinde Çok teşekkür ederim tavsiyeleriniz için burda yapılan tüm yorumlardan kendime çıkardığım bir yol var ...
İlk önce İzmirde bi danışmana gideceğim h0ly arkadaşımın dediği gibi kocama yaramasa bana yarar İlk önce şöyle bi kendimi toparlarım ((biraz önce bi kız geçti yanımdan 27-28 yaşlarında başı dimdik özgüvenle yürüdü ge.ti yanımdan Sonra kendime baktım omuzlarım düşmüş elimde sigara gözlerimde fer yok bu kadarda olma be kızım dedim)) kendime olan özgüvenimi canlandırmaya çalışırım..bu süreçte ne dendiğini umursamadan bildiğimi yaşarım en azından kendi sevdiğim yemeği yaparım kendim için HYT dediği ----
siz kendinden,emin güçlü oldunuzmu erkek sizi basite almaz diye düşünüyorum.
Güçlü olurum
baktım olmuyormu tamam arkadaşım ben artık yokum ... Yolumu çizer giderim.....
Olur ya belki o insafa gelir:) ki halada niyetim bundan yana...
Ya Çok teşekkür eederimmm Çok iisiniz ya
-

Son düzenleme:
Canım inan herşey bizim elimizde kendimizi mutlu etmekte mutsuz etmekte.
Bizim çizdiğimiz sınırlar ile insanlar bizi üzebilir.
Kimse inkar etmesin bayanlar aşık oldumu o erkek yaşama sebebimiz gibi oluyor...
Sevgimiz,fedakarlığımız ezikliğimiz oluyor...
Mantıkla-duyguyu bir arada yürütemiyoruz:)
Bu yüzden 3. bakış açıları bu tarz forumlar çok yararlı,insanlar objektif olabiliyor.

Evlilikte ticaret gibi doğru hamleler yapıldımı sonuçları o gün olmasa başka zaman iyiye sonuçlanıyor.
Mesela sen
evliliğiniz henuz yeni sen ona mecbur olmadığını gösterir otoriteni kurarsan emin ol kocan bile olsa sınırlarını bilir.
İşte bizde ona saygı diyoruz.
Adam saygı duyduğu kadına her agzına gelen lafı sayamaz hemen bitti v.s diyemez
O bir görsün bu tarafını emin ol kuzu olur:)
O bitti lafınada pişman olur.
Sen olabildiğine mantığınla hareket et.
Ayrıca onsuzda olabilirsin tonla boşanmış çocuklu kadın var
Mutluluk sadece bir eşte değildir.
Hiççç umursama takma keyfine bak.
Madem yuvasını yıkmak istiyor yıksın bakalım o kadar kolay değil tabi:)

ikizlermi o zaman bin kere düsün canim hemen ayrilayim deme
ikizler en zor burctur
benim esimde ikizler ama ben cözdüm cok mutluyuz
yoksa ilk iki yil hatta 2 bucuk yil cok zordu esim
eger gercekten seviyorsan ugras derim bunlar sevmiyor gibi görünüyorlar
ilgisiz önemsiz gibi ama öyle degil yapailari bu

Eşinin sana saygısı yok.Sevgisi de yok ki,ayrılmayı sindirip çoktan planlamış.

Bence daha fazla zaman kaybetmeden boşan.Neden dersen,her geçen gün özgüvenini kaybediyorsun.

Henüz çok gençsin,önünde uzun bir hayat var inşallah.Mesleğin varmış,bebeğin de seninle olacak,hiç düşünme derim.

Yalnız,olur da bir daha birisiyle birlikte olursan,baştan sıkı tut ve kendini ezdirme,değil tokat,kötü söz bile söyletme.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…