- 7 Temmuz 2019
- 1.246
- 4.938
- 133
- Konu Sahibi Tavuksal firtlangic
-
keşke bendede olmasaydıYa şu küsme huyu bir bende yok !
Saka saka düşündüm de geçen ay 2 gün küs yatmistim. Asdgh
eşimle aramızda sorunlar çıkmaya başladı ve çözüm bulamıyoruz.
5 yıldır evliyiz bir kızımız var ve 2.ye hamileyim doğuma 10 gibi kısa bir zamanım kaldı
evliliğimizin ilk senesi hariç gayet iyiydi aramız.fakat şu son 1 ayda 4 defa tartışmamız oldu. çoğuda basit şeylerden.eşimin sorun yaptığı, çözümsüz kaldığımız nokta ise benim küsme huyum.
ben haklıysam tartışmalarda barışmak için asla eşim adım atmadan konuşmuyorum. kendimi haksız bulduğum noktalarda elbette özür diliyorum ama çoğunlukla eşimi haksız gördüğümden ondan bekliyorum ilk adımı. eşim haklı haksız aramaksızın benle konuş küs kalma diyor milletin karısı küs kalmıyor demek benim sende değerim yokki ben konuşana kadar konuşmuyosun,halbuki sende bir adım atsan ben seni geri çevirmem hep benden bekliyorsun diyor.şimdi buna o kadar takmiş durumda ki konu kaynanama ,kendi iş arkadaşlarına kadar gitmiş ve kendimi değiştirmezsem ayrılığı bile düşünüyor.
ya ben napayım hanımlar eşimi seviyorum ama kalbimi kırmışsa ve haksızsa konuşup alttan alıp yılışamıyorum .benim yapım bu. özürdede değilim hatalıysa kabul etsin hemen barışırım.onun istediği hiç küs kalmıyıp direk sırnaşmam ona.
bir kaç ayrı kalmayı teklif etti yakın zamandada doğumum var nasıl olur bilmiyorum
hiç konuşmuyorum malesef elimde değil kaynanam aradı benim hatrıma konuş dedi zar zor mesaj çektim ama eşim annesinin zoruyla olduğunu bildiğinden bir işe yaramadıYani şimdi küslük var küslük var. Çok kırılacağım bir şey yapmışsa yine konuşurum ama belli olur küslüğüm o da sanki her zamanki halimiz böyleymiş gibi davranır gayet resmi bi hava eser evde. Sonra ben unuturum konuşurum biter gider. Ama hiç konuşmamak aynı sofraya oturmamak vs şeyler evlilik içinde çok sağlıklı değil bence
Küsseniz bile çok uzatmayın adam bıkmış bellikieşimle aramızda sorunlar çıkmaya başladı ve çözüm bulamıyoruz.
5 yıldır evliyiz bir kızımız var ve 2.ye hamileyim doğuma 10 gibi kısa bir zamanım kaldı
evliliğimizin ilk senesi hariç gayet iyiydi aramız.fakat şu son 1 ayda 4 defa tartışmamız oldu. çoğuda basit şeylerden.eşimin sorun yaptığı, çözümsüz kaldığımız nokta ise benim küsme huyum.
ben haklıysam tartışmalarda barışmak için asla eşim adım atmadan konuşmuyorum. kendimi haksız bulduğum noktalarda elbette özür diliyorum ama çoğunlukla eşimi haksız gördüğümden ondan bekliyorum ilk adımı. eşim haklı haksız aramaksızın benle konuş küs kalma diyor milletin karısı küs kalmıyor demek benim sende değerim yokki ben konuşana kadar konuşmuyosun,halbuki sende bir adım atsan ben seni geri çevirmem hep benden bekliyorsun diyor.şimdi buna o kadar takmiş durumda ki konu kaynanama ,kendi iş arkadaşlarına kadar gitmiş ve kendimi değiştirmezsem ayrılığı bile düşünüyor.
ya ben napayım hanımlar eşimi seviyorum ama kalbimi kırmışsa ve haksızsa konuşup alttan alıp yılışamıyorum .benim yapım bu. özürdede değilim hatalıysa kabul etsin hemen barışırım.onun istediği hiç küs kalmıyıp direk sırnaşmam ona.
bir kaç ayrı kalmayı teklif etti yakın zamandada doğumum var nasıl olur bilmiyorum
İyi de bu hareket zamanla evliliği yıpratmaz mı? Bir de neye göre kime göre siz haklısınız. Karşı taraf da kendini haklı görüyorsa ne olacak. Sizin de yapınız böyle bir anda değişmez. Ama törpülemeniz lazım en azından. Benim şöyle bir yöntemim var. Mesela eşim beni üzecek bir şey yaptı ya da kavga ettik ve haklı olduğumu düşünüyorum. O an çok aşırı trip atıp küsmüyorum dediğim gibi resmi davranıyorum aradan zaman geçiyor sakin bi anda muhabbet ederken açıyorum konuyu ve çok pozitif yaklaşıyorum "aslında seni çok seviyorum ama o hareket beni çok üzdü" tarzında şeyler o da açıklamasını yapıyor ya da gönlümü alıyor.hiç konuşmuyorum malesef elimde değil kaynanam aradı benim hatrıma konuş dedi zar zor mesaj çektim ama eşim annesinin zoruyla olduğunu bildiğinden bir işe yaramadı
evet haklısınız bu konuda biraz törpülemem lazım kendimi ama yapabilir miyim bilmiyorum.birde bu kadar büyüyeceğini bilmiyordum küs kalmayı sevmediğinden hep konuşurdu böyle bir tepki beklemiyordumKüsmeyi küs kalmayı beceremeyenlerdenim. Hani en küstüm dedipim anda bile maximum 1 saat sonra unutuyorum öfkem geçiyor aman buna da küsülürmüymüş diyorum içimden. Ya zaten aynı evin içinde küs kalmak zor olmuyor mu? Hani sevgilin olsa neyse ev ayrı bark ayrı da aynı evin içinde çok kasvetli bi ruh hali değil mi?
Haklı veya haksız aramak yerine o an kızdınız mı kendinizi bi işe verin sakinleşin önce ya da al kızını da saat münasipse bi parka çıkar bi dondurma yiyin sakinleşin bırakın eşiniz de sakinleşsin. Birkaç saat sonra oturun konuşun. Ben bunlara çok alınıyorum kızıyorum kırılıyorum lütfen yapm bak bebeğimiz yolda bu durum onu da beni de olumsuz etkiliyor. Hem kızımızın önünde bu durumları yaşamayalım onunda psikolojisi olumsuz yönde etkilenecek vs vs daha yapıcı bir tavırla konuşun inanın hatasını sizin yüzünüze karşı kabullenmese bile içten içe fark edecektir. İnanın bende bi evde bana sürekli küsen trip atan surat yapan biri ile bir arada durmak istemem. Siz istermiydiniz? Siz Sürekli hatalıyım özür dilerim diyene kadar küs kalan surat asan konuşmayan birini? Bence çok gereksiz aranıza soğukluk sokmaya değmez. İnsanlar konuşarak anlaşır.
Haklısınız. Ben de küserim kırılırım ama konuşurum da hatta eşime "küsüm ama konuşmayınca canım sıkılıyor" diyorum. Bi sevgilim vardı çok sevmeme rağmen çok küsüyor trip atıyor diye ayrılmıştım. İnsanın hayat enerjisini emen şeyler bunlar.Valla sizin için söylemiyorum, sizi tanımıyorum etmiyorum ama ben küs kalan insanla bırakın evli olmayı, arkadaş bile kalmıyorum. Yipraniyorum. Sizin de yapınız bu, yapacak bir şey yok. Eşinizi çok iyi anlıyorum, sırf küsme huyundan bir insandan boşanılır mı, ben olsam boşanırım. O derece yıpratıcı. Hayat zaten zor, bir de üstüne küsen eş çekilmez geliyor bana.
O bende de var canım ya hattta sabahtan dolayı küsüm hala çalışıyor bikac saate gelecek bayram olduğundan küs davranmamam lazım ama inan nasıl yapacam bilmiyorum.Ben normal zamanlarda küs olmam sorun çıkarıyor diye mesafeli konuşurum bir şey dediğinde de ne yapayım işte soruna cevap verdim diyorum bi yerim ağrıyor derim yorgunum derim konuyu kapatmaya ondan uzaklaşmaya çalışırımeşimle aramızda sorunlar çıkmaya başladı ve çözüm bulamıyoruz.
evet haklısınız bu konuda biraz törpülemem lazım kendimi ama yapabilir miyim bilmiyorum.birde bu kadar büyüyeceğini bilmiyordum küs kalmayı sevmediğinden hep konuşurdu böyle bir tepki beklemiyordum
ne bileyim kalbimi kırmışsa içimdeki öfkeden sevgime yer kalmıyor gibi ama o konuşunca hemen eski seven halime dönüyorumKüslük ve trip tak ettiriyor insana.. Nefret ederim o gerginlikten.. Küs kalacak seviyeye gelmemeye, geldiysem de uzatmamaya calisirim fakat şöyle bi durum var; eski esimle ilk baslardaki kavgalarda yuzde yuz hakli da olsam bi sekilde adim attığım olurdu, o daha cok atardi inkar edemem.. Sonra sonra kavgalar siddetlendikce ve o ve ailesi arsizligi ele aldikca icimden gelmemeye başladı adim atmak.. Nedeni de, ben küslük olmasin diye uğraştıkça karsi tarafin hatasini gormemesi, beni suclu sanmasi, yükünü bana yığması ve derdimi asla anlamamasi, kisacasi tepeme cikmasi idi..
Yani, neden adim atamadigin cok onemli bu noktada.. Gercekten "eş" olunmus, hakaretlerin ve rencidelerin olmadigi bi iliskide cok da onemli degil bence kimin adim attığı, sarilip bitmesi lazim hatta meselenin..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?