- 8 Şubat 2017
- 222
- 109
- 103
- 44
- Konu Sahibi basim dertte
-
Haber izliyormuş sadece yalan.bi oturuyor tekli koltuğa.madem tv izlemiyor kaldırın tv yi o zaman
tepkisi ne olacak bakalım
Herşeyi yüklenmeyin. İlk paylaşımı yapın. Hamile kalmam ve hamilelik sürecim zorluydu. Çalışmadığım halde en basitinden bulaşık makinesini boşaltmak eşimin görevidir. Eğer yetişemiyorsam söylerim çamaşırları toplar mısın diye toplar. Çay servisini yapsan mı derim yapar. Hani rica ettiğimde yapar. Ama normalde her zaman aklına gelmez (makineyi boşaltmak hariç çünkü o belirlenmiş bir görev). Alışverişi kimi zaman birlikte yaparız kimi zaman yazarım gelirken alır. Erkeklerden birşey yapmasını beklemek hata. Kendinize bu kadar yüklenmeyin rica edin. Yapmazsa o zaman tartışın bence. Tartışmalar her evde olur. Annemlere git kafanı dinle cümlesinin altında bir ima varsa o imayı ona yediririm o da ayrı. Kıssadan hisse söyleyin yapsın. Söylemeden yapmasını beklemeyin erkekler düz mantık söylemeden anlamazMerhaba herkese,
Dün eşimle bir tartışma yaşadık.5.5 ve 2 yaşında 2 çocuğumuz var.genel olarak iyi anlaşırız.genelde sorunlarımız ailesinden kaynaklı olmustur.normalde de tartışmamız olur ama çok değildir.
Dün sabah hem kahvaltı hazırlıyorum hem kızımla ilgileniyorum bı taraftan.ve bu genelde böyledir.esimde çoğunlukla TV başındadır.
Kızı masaya oturttm ben de mutfağa gittim.kiz da sütü olduğu gibi yere dökmüş.ben de esime nerde olduğuna bakarken yatak odasında telefon ile ilgilendiğini gördüm.tabi sinirlerim tepeme çıktı.
Salondan bağırdım gelip kahvaltıyı hazırlar misin lütfen canım diye.oncesinde ama salona kadar söylendim.ama ne söyledim nasıl söyledim hatırlamıyorum.
Bana bağırdın diye trip attı kızgınım bana bagiramazson dedi.sen de bana yardımcı ol o zaman biraz ,madem bagiramiyirim o zaman bugün hiç bişey yapmıyorum sen yap bakalım dedim
Ve arada yardım etsem de çoğu şeyi ona yaptırdım
Akşam da sordum hayatımızın adil olduğunu düşünüyor musun,ben kahvaltı hazırla .kahvaltıyı kaldır.yika,öğle yemeği hazırla ser,kaldır yika..... Bütün gunm böyle geçiyor dedim sense sürekli TV basindasin dedim.
Nankorsun dedi.yardim ediyorum dedi.
Hiç etmez değil nankör değilim gerçekten ama yetmiyor bana.asli hiç bir görevde yok.coculklat benim üzerimde ev benim üzerimde hatta çoğunlukla alışveriş bile .
Yapamıyoruz senle dedi.su sıralar ailesinden dolayı baya tartismistik.annene git biraz kafa dinle dedi.emin misin dedim giderim dedim ki yapacağımı bilir umrumda da olmaz .tamam gitme dedi.
Bı kere özür dilersen olursun demi dedim.karicim tamam biraz daha yardım ederim desen dedim.ama adam kendini o kadar haklı görüyor ki hiç TV izlemezmis bana yardimcitmis.ogluma sordum oğlum baban TV izliyor mu dedim evet izliyor dedi.ben izliyor muyum dedim.hayir hiç izlemiyorsun dedi.bu yeterli sanırım dedim .hakikaten haftasonu oturmuyorim bile.
Keşke öyle bir erkek olsa. Ha vardır da 100 1 i öyle geri kalan böyle. Rica edin hayat müşterek. Sonra böyle tartışmalar hem sizi hem ailenizi gereksiz yere yıpratmış oluyor. Çocuktan yetişemiyorum diye temizliğe bile yardım eder sağolsun tabiki ben derim birlikte yaparız. gece kalkar mamasını verir. Allah razı olsun eşimden ama erkeklerden büyük beklentiye girmeyin. Kendinizi de heba etmeyinMaalesef benim de işte huyum kötü .çok iş rica eden birisi değilim.yapabiliyorsam yaparım.kendisinin düşünmesini istiyorum.ama dediğiniz gibi boşuna sanirim
Maalesef yapamıyorum .hiç kavgacı bı insan değilim .gerçi birkaç kere cinnet gecirmisligim var"Çocukları baba evinden mi getirdim, senin de kçını toplamaya evlendim sanki öyle mi? Senin bana yaptığın şeyin adı yardım olmuyor, babalığını yapmak, yaşadığı yeri insan gibi temiz tutmak oluyor." diyerekten 10 kaplan gücünde bir dırdırla adamın beynini yemeden bırakmasaydınız?
Söylemek mi lazım illa?
Tv başından çağırmak mı lazım; kadın hem kahvaltı hazırlasın hem paçasındaki çocuğa baksın, hem onu giydirsin öbürünü yedirsin... Oldu. Yine bağırmışsın bari. Ben olsam 5 metreden terliği yapıştırırdım direkt "Kalk da bi işe yara!" diyerek.
Maalesef yapamıyorum .hiç kavgacı bı insan değilim .gerçi birkaç kere cinnet gecirmisligim var
Bu kavgacı olmak değil, hakkını istemek ve bu konuda pasif durmayacağını ilan etmek oluyor.
Diğer türlü yüklendikçe yüklenirsiniz susar oturursunuz.
Valla acimadim. Gerçi çocuklar benim üzerindeydi.ogle yemeğini ben yaptım .sofra ser bulaşık yikaya karismadim.cocuklara akşam 9 da yemek yedirdi:)yine de vicdanliymisim:)günlük olarak eşin heraldeki senin yaptığın işleri yapamaz. çalışıyor gün içinde dimi. kızınca yardım da etmiş. demekki söyleyince oluyor. bir kere söyledim herzaman yapsın olmuyorsa ozaman her zaman söyle.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?