- 28 Mart 2018
- 79
- 96
- 88
- 37
- Konu Sahibi basim dertte
-
İşte 7 senenin alışkanlığı.hic söyleyen bı insan değilim ve artık herşey benim.uzerime kaldiErkek yardımcı olsun yeter. Ama kadın her şeyi organize etsin uygulasın. Söylenince "nankörsün yardım ediyorum"
Benim eşim aktif rol alır çünkü onu bir nevi mecbur ediyorum. Oyuna sokuyorum yedekte bekletmiyorum.. Bir tek akşam yemeği gibi şeylerde çok bir şey beklemem :)
Mesela dün akşam eşim telefondan maç izledi. Yemek sofrasında başladı. Hakkıdır sesimi çıkarmadım. O çocuğa yemek yedirirken ben mutfağı toplamaya başlamıştım bile. Çocuğu uyuttum. Evi silmeye giriştim. Nihayet eşimin maçı bitti evi silerken geldi. "Ver ben yapayım" dedi hiç yok mok demedim direk eline tutuşturup başka işe koyuldum. Velhasıl o yerleri silip yattı ben yarım saat sonra yattım..
Eğer kendi gelmeseydi ve maçının bittiğini farketseydim "sen evi sil de ben şunu yapayım" derdim. Ben de çalışıyorum kendimi paralayamam. Arz talep işleri bunlar..
Hiç yüzleme yeri gelince "beraber yiyip içiriyoruz beraber yapacağız" de..
Kendisi bir de ataerkil bir aileden geliyor.Tamemen yetiştirilmeyle alakalı sen erkeksin erkek evde iş yapmaz dışarda çalışır ev işi kadının görevidir diye büyütülen erkekler ev içindenki işlerde sorumluluk almıyorlar haliyle..
Ben oğlumu öyle büyütmedim her işimde yardımcı hatta annem evde senden daha çok çalışıyor baba diye beni koruyor gelecek nesilden ümitliyim
Kendisi bir de ataerkil bir aileden geliyor.
"Çocukları baba evinden mi getirdim, senin de kçını toplamaya evlendim sanki öyle mi? Senin bana yaptığın şeyin adı yardım olmuyor, babalığını yapmak, yaşadığı yeri insan gibi temiz tutmak, iki kişilik işi tek kişiye yığmamak, yani asıl olması gereken şey oluyor. Böyle oturman ise tembellik ve bencillik!!"
Aslında bende sizin gibi düşünürdüm ama eşimde tam tersi hatta herkes şaşırdı. B evde suyunu bile kendi almazdı burda çay servisi yapıyor diye. Misafir varsa gelir ben hazırlarım o götürür sofrayı kurar toplar kv nin de içi giderTamemen yetiştirilmeyle alakalı sen erkeksin erkek evde iş yapmaz dışarda çalışır ev işi kadının görevidir diye büyütülen erkekler ev içinde ki işlerde sorumluluk almıyorlar haliyle..
Ben oğlumu öyle büyütmedim her işimde yardımcı hatta annem evde senden daha çok çalışıyor baba diye beni koruyor gelecek nesilden ümitliyim
Evet,maalesef çok sözünü geçiren bı insan değilimcocuk olan evde TV olmasi zaten büyük bir hata. esinizi siz alistirmissiniz. siz hizmetci gibi vizir vizir gezdiginiz sürece adam niye rahatini bozsun?
Evet,maalesef çok sözünü geçiren bı insan değilim
Aslında bende sizin gibi düşünürdüm ama eşimde tam tersi hatta herkes şaşırdı. B evde suyunu bile kendi almazdı burda çay servisi yapıyor diye. Misafir varsa gelir ben hazırlarım o götürür sofrayı kurar toplar kv nin de içi giderBiraz şans biraz karakter meselesi sanırım.
Kötü iletişim tekniklerinden birine örnek verdiniz sanırım...
Erkeklerle böyle iletişim kurulmaz!
Akşam da sordum hayatımızın adil olduğunu düşünüyor musun,ben kahvaltı hazırla .kahvaltıyı kaldır.yika,öğle yemeği hazırla ser,kaldır yika..... Bütün gunm böyle geçiyor dedim sense sürekli TV basindasin dedim.
Nankorsun ded
Aslında evlendiğinimizden beri baya ilerleme kaydettim:)düşünün bu ilerlemiş halim .Ozaman kendinizi degistirin.
İşte 7 senenin alışkanlığı.hic söyleyen bı insan değilim ve artık herşey benim.uzerime kaldi
Ama haksız olduğunu düşünmüyor ki zaten yardım ediyormuş zaten TV izlemiyormus.pazarlik yapacak bı durum yok ortada.Erkek algısı komut ver yapsın şeklinde işler.
Ben ev silmeye girişmesem eşim kalkıp ev siler miydi? Tabi ki hayır..
Onun ilk cümlesi "ne gerek var" olur her zaman. Ama yıllar içinde gerek olduğunu da anladı :)
Mutfak toplar bulaşık makinesi doldurup boşaltır ama çamasır makinesini görmez :)
Bence bu kavgayı kullan ve 'bundan sonra' şeklinde yeni kararlar uygula..
Ama haksız olduğunu düşünmüyor ki zaten yardım ediyormuş zaten TV izlemiyormus.pazarlik yapacak bı durum yok ortada.
Muhtemelen birkaç gün kus kalırız sonra kendiligimizden konuşmaya başlarız ve böylece yine bı özür bı kusura bakma denmeden konu kapanır.....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?