Eşimle dünkü tartışmamız

Erkek veya kadın, bazı insanlar ince düşünemiyor maalesef, hatta bazıları hiç düşünemiyor :) Tavsiyem beklentinizi öncelikle güzel ve ciddi bir şekilde paylaşmanız. Kriz anlarında da her şeye yetişmeye çalışmak yerine, sorumluluğu biraz ona bırakın. Bir de çocukları dahil etmeyin ne olur.

Erkek yardımcı olsun yeter. Ama kadın her şeyi organize etsin uygulasın. Söylenince "nankörsün yardım ediyorum"

Benim eşim aktif rol alır çünkü onu bir nevi mecbur ediyorum. Oyuna sokuyorum yedekte bekletmiyorum.. Bir tek akşam yemeği gibi şeylerde çok bir şey beklemem :)

Mesela dün akşam eşim telefondan maç izledi. Yemek sofrasında başladı. Hakkıdır sesimi çıkarmadım. O çocuğa yemek yedirirken ben mutfağı toplamaya başlamıştım bile. Çocuğu uyuttum. Evi silmeye giriştim. Nihayet eşimin maçı bitti evi silerken geldi. "Ver ben yapayım" dedi hiç yok mok demedim direk eline tutuşturup başka işe koyuldum. Velhasıl o yerleri silip yattı ben yarım saat sonra yattım..

Eğer kendi gelmeseydi ve maçının bittiğini farketseydim "sen evi sil de ben şunu yapayım" derdim. Ben de çalışıyorum kendimi paralayamam. Arz talep işleri bunlar..

Hiç yüzleme yeri gelince "beraber yiyip içiriyoruz beraber yapacağız" de..

Tamemen yetiştirilmeyle alakalı sen erkeksin erkek evde iş yapmaz dışarda çalışır ev işi kadının görevidir diye büyütülen erkekler ev içinde ki işlerde sorumluluk almıyorlar haliyle..
Ben oğlumu öyle büyütmedim her işimde yardımcı hatta annem evde senden daha çok çalışıyor baba diye beni koruyor gelecek nesilden ümitliyim

İşte 7 senenin alışkanlığı.hic söyleyen bı insan değilim ve artık herşey benim.uzerime kaldi

Kendisi bir de ataerkil bir aileden geliyor.

cocuk olan evde TV olmasi zaten büyük bir hata. esinizi siz alistirmissiniz. siz hizmetci gibi vizir vizir gezdiginiz sürece adam niye rahatini bozsun?

Kötü iletişim tekniklerinden birine örnek verdiniz sanırım...

Erkeklerle böyle iletişim kurulmaz!

Aslında bende sizin gibi düşünürdüm ama eşimde tam tersi hatta herkes şaşırdı. B evde suyunu bile kendi almazdı burda çay servisi yapıyor diye. Misafir varsa gelir ben hazırlarım o götürür sofrayı kurar toplar kv nin de içi gider Biraz şans biraz karakter meselesi sanırım.

Kayınvalidenin içi gidiyo demek ehehehe gitsin boşver

Kötü iletişim tekniklerinden birine örnek verdiniz sanırım...

Erkeklerle böyle iletişim kurulmaz!

Erkekle değil, insanla böyle iletişim kurulmaz. Niye erkek diye ayırıyorsunuz?

Bu konu sahibinin konuşma girişimi:

Böyle kendi durumunu anlatıp gayet soruna nokta atışı yapan eşin sorusuna "Nankörsün" diyen adama oldu olacak methiyeler düzsün.

Asl
Ozaman kendinizi degistirin.
Aslında evlendiğinimizden beri baya ilerleme kaydettim:)düşünün bu ilerlemiş halim .
İlk başlarda hiç konusamazdim.hep ağlar kalırdım..onun hiç bı hatasını söylemedim hep o bana konuşurdu.baya psikolojik baskı vardı yani.
Sonra sonra ben de konuşmaya başladım.ama yine de hep bı çekinme var.
İnşallah onu da asicam:)

İşte 7 senenin alışkanlığı.hic söyleyen bı insan değilim ve artık herşey benim.uzerime kaldi

Erkek algısı komut ver yapsın şeklinde işler.
Ben ev silmeye girişmesem eşim kalkıp ev siler miydi? Tabi ki hayır..
Onun ilk cümlesi "ne gerek var" olur her zaman. Ama yıllar içinde gerek olduğunu da anladı :)
Mutfak toplar bulaşık makinesi doldurup boşaltır ama çamasır makinesini görmez :)

Bence bu kavgayı kullan ve 'bundan sonra' şeklinde yeni kararlar uygula..

Ama haksız olduğunu düşünmüyor ki zaten yardım ediyormuş zaten TV izlemiyormus.pazarlik yapacak bı durum yok ortada.
Muhtemelen birkaç gün kus kalırız sonra kendiligimizden konuşmaya başlarız ve böylece yine bı özür bı kusura bakma denmeden konu kapanır.....

Çocuklarınızın da bilinçaltına işleniyor şu an gördükleri: Anne evde kahvaltı, yemek vb. işlerle ilgilenirken baba oturur, kendine vakit ayırır.

Yani çocuklarınız da evlenince sizin gibi olacak. Buna dur demek sizin elinizde. Eşinize bunu böyle anlatın. Yanlış örnek olduğunuzu, evdeki durumun yardım değil iş bölümü şeklinde olması gerektiğini belirtin. Üstelik çalışan birisiniz. O dışarıda çalışırken siz de evde çalışmıyorsunuz sadece. Siz hem dışarıda hem evde çalışıyorsunuz. Kaldı ki çalışmasanız bile evde iş bölümü olması gerek. Her şey kadının üzerinde olamaz, adil değil.

Çocuk yapana kadar adama bunu öğretememişsiniz (bu yaşta öğretilmesi gereken bir şey olmamalı ) bundan sonra da zor. İki tane tabak kaldırmayı iş sanıyorlar.
Büyük konuşmayayım ama ataerkil kafada biriyle kendimi asla hayal edemiyorum. O masada birlikte yemek yeniyorsa birlikte kurulacak, birlikte toplanılacak. Kimsenin küçük ev aleti değilim.
Siz de çocuklarınıza daha iyi bir aile örneği sergilemelisiniz.

Çocuklar küçük

Sonuçta kahvaltı masası hazırlarken eşinize çocukları oyalamasını söyleyin

Ya da kahvaltı onun görevi olsun siz çocuklara bakın

Sizin bir günde yaptığınız işi yapamaz ama denemiş bu bile bir gelişme

Örneğin akşam sofrasını o toplayıp bulaşıkları yıkasın ama karışmayın ister yemekten hemen sonra ister yatmadan hemen önce yani o yapmayınca yapıvermeyin

Mesela büyük çocuk tam baba çağında top oynasın çıkıp dışarda koşsun o da yeter bana gelmiyorlar diye bir şey yok

Nerede oturuyorsunuz bilmiyorum ama oğlunuzu sinemaya götürsün mesela baca oğul özel anı olsun diğeri büyüyünce onunla da gider

Madem izlemiyor evdeyken açtırma tv yi bakalım. İzlemediği bir şeyin eksikliğini hissetmez dimi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…