Eşimle eş olduk ama arkadaş olamadık . . .

Feza_

Ol emrine muhtacım RABBİM !
Kayıtlı Üye
26 Mart 2010
341
47
118

Herkese hayırlı geceler arkadaşlar,

Hani bazen içini dökmek istersin sadece.. Belki tanımadığın birine... Sanırım ben şu an bu duygular içerisindeyim. Yaşadıklarıma başka başka açılardan bakmak istiyorum galiba...

Konu eşim ve evliliğim...

3 yıllık evliyim, çocuğum yok. Aslında belki de evliliğimde sorun diyebileceğim de birşey yok. Eşim çok anlayışlı bir eştir, yapısı itibariyle sakin, yumuşak huylu, kendini evine adamış, ev işlerinde çalışan biri olmadığım halde işleri beraber yapmaya çalıştığımız bir evliliğimiz var.

İlk başta bu özellikleri çok güzel geliyor insana. Fakat gel gör ki hayatı fazlasıyla kabul etmiş bir insandır. Yani evinde mutlu mesut bir ömür yaşayabilir. Oysa ki ben evliliğimde hep gezmeyi, farklı şehirleri tanımayı, hayatın güzelliklerini yaşamayı hayal etmiştim.
Maddi sıkıntılarımız da var şu an için fakat sıkıntı olmadığı zamanlarda bu konuda hep aynıydı. Fazlasıyla evinden, hayatının rutininden memnun olan kendi halinde biri... Aslında kendi dünyasında gayet mutlu...

Birbirimize karşı saygı ve sevgimizi kaybetmedik hiç... Fakat ben eksiklik hissediyorum. Çok iyi bir şekilde ev hayatını paylaşıyoruz... Lakin arkadaş olamıyoruz...

Düşüncelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim, benim için çok önemli görüşleriniz...

Herkese hayırlı geceler arkadaşlar,

Hani bazen içini dökmek istersin sadece.. Belki tanımadığın birine... Sanırım ben şu an bu duygular içerisindeyim. Yaşadıklarıma başka başka açılardan bakmak istiyorum galiba...

Konu eşim ve evliliğim...

3 yıllık evliyim, çocuğum yok. Aslında belki de evliliğimde sorun diyebileceğim de birşey yok. Eşim çok anlayışlı bir eştir, yapısı itibariyle sakin, yumuşak huylu, kendini evine adamış, ev işlerinde çalışan biri olmadığım halde işleri beraber yapmaya çalıştığımız bir evliliğimiz var.

İlk başta bu özellikleri çok güzel geliyor insana. Fakat gel gör ki hayatı fazlasıyla kabul etmiş bir insandır. Yani evinde mutlu mesut bir ömür yaşayabilir. Oysa ki ben evliliğimde hep gezmeyi, farklı şehirleri tanımayı, hayatın güzelliklerini yaşamayı hayal etmiştim.
Maddi sıkıntılarımız da var şu an için fakat sıkıntı olmadığı zamanlarda bu konuda hep aynıydı. Fazlasıyla evinden, hayatının rutininden memnun olan kendi halinde biri... Aslında kendi dünyasında gayet mutlu...

Birbirimize karşı saygı ve sevgimizi kaybetmedik hiç... Fakat ben eksiklik hissediyorum. Çok iyi bir şekilde ev hayatını paylaşıyoruz... Lakin arkadaş olamıyoruz...

Düşüncelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim, benim için çok önemli görüşleriniz...

Peki bu eksikliği eşinle paylaştın mı?

Bende başlığı görünce, esinizden darbe yediniz, hiç sır tutmayan, belkide çok anneci biri geldi aklıma. .başlık cok alakasız geldi konuyla.

Konunuzda dert edecek birsey göremedim.

Tek sıkıntınız, esinizle gezemediginiz iller,-sehirler olsun.

Ne güzel, evinde bi ömür mutlu-mesut yaşayacak bi esiniz varmis..bence bunu dertt edinmeyip, allah a hamd olsun deyin.

Eve köye ugramayan, aylik faturalari ödemeyen, kahveden eve gelmeyip, sizi boll bol ihmal eden ve en önemlisi;

Gözü dışarıda olan bi esiniz olsaydi, simdi böyle bi konuya dert değil, şükürler ederdiniz..

Çünkü bu dertlerle boğuşan onca kadin var ki..melek gibi bi esiniz varken, gezmeniz aksasa birsey olmaz..

Son düzenleme:
bazı insanlar vardır hem eş, hem arkadaş, hem anne, hem baba olurlar.
bazıları vardır, eş ise eş, arkadaş ise arkadaş olurlar.
senin eşin sana sadece eş olmayı tercih etmiş, dua et kötü bir eş olmayı tercih etmemiş.

bence ülke ülke dolaşmanın, sürekli dışarıda gezmenin ne eş ile, nede arkadaş ile alakası var
eşin gezmeyi sevmeyen biri.

sen dışa, eşin içe dönük olay bu.

sonuç: eşinle kötü olma da, arkadaş olmayıver :)

Son düzenleme:
ben seni çok iyi anlıyorum.çünkü benim durumumda seninkiyle aynı :) eşim mükemmel bir eş,harika bir baba.ama gel görki ben siyahsam,o beyaz..okadar zıtız yani :) ben gezmeye eğlenmeye bayılırım,o evde oturabılır aylarca markete bile gitmeden.ben çok konuşan hareketli bıcır bıcırımdır,o on sor bir cevap versin :) aynı şeylerden zevk almayız,aynı şeylerden hoşlanmayız,aynı yemekleri bile sevmeyiz.okadar yani :)) bazen bu durum çok sıkıcı geliyor bana,yalan yok.hatta arıza çıkarıyorum durup durup :) düşününce okadarda kötü değiliz diye düşünüyorum ve şükrediyorum halime.defalarca konuştuk bu durumu onunla.ama yok,adam böyle biri,böyle kabul etmekten başka çarem yok.hem ben seviyorum onu,varsın tek sorunumuz bu olsun dimi ya.hem ben bunada çözüm buldum,varsın gezmeyi sevmesin,alıyorum arabayı,satıyorum oğlumu ona.onlar otursun evde,ben takılıyorum arkadaşlarımla :)) bence sende dene.madem o sevmiyor,sende tek başına çık gez.ama bunu sorun etme kendine

yat kalk sukret bacim, neleri var neleri...herkesin var kafaya taktigi birsey iste…

tam istedigin gibi olsaydida emin ol baska seyler batardi gozune…demem o ki biz insanoglu hep daha fazlasini isteriz…

siddet goren bir kadin bu yazdiklarinizi okusa eminim yerinizde olmayi cok ister.

Arkadaslarinla takil esin izin veriyorsa diyecegim, kardesin filan varsa onunla gezebilirsin kisa bir sure olmasi sartiyla tabii.

bunun arkadaş olamamakla bir ilgisi yok eşin gezmeyi sevmeyen ev hayatını seven bir erkek o kadar.sen kendin planlar yap bu haftasonu şuraya gidelim şöyle yapalım gibisinden biraz da olsa sana ayak uydurursa yeter bence:31:sonuçta birçok artısı olan bir eşin varmış olumsuz düşünüp boşuna huzurunu kaçırma:31:

yat kalk sukret bacim, neleri var neleri...herkesin var kafaya taktigi birsey iste…

tam istedigin gibi olsaydida emin ol baska seyler batardi gozune…demem o ki biz insanoglu hep daha fazlasini isteriz…

siddet goren bir kadin bu yazdiklarinizi okusa eminim yerinizde olmayi cok ister.

Arkadaslarinla takil esin izin veriyorsa diyecegim, kardesin filan varsa onunla gezebilirsin kisa bir sure olmasi sartiyla tabii.

Çok doğru demiş arkadaş.Evlendikten sonra arkadaş olan kişilere bende hayranım ama olmuyorsa kabulleneceksin.Bence sen kendine meşgale bul.Madem çalışmıyorsun zevk aldığın şeyleri yap yada kurslara katıl vb. Tek meşgalen eşin olup onun yaptıklarına yada yapmadıklarına takılıp kalma. Kökten başka çözüm daha öneriyorum bir an önce çocuk yap. bunları düşünecek zamanın kalmaz.(Çocuğunuz olmuyorsa da evlatlık edinmeyi düşün) Birde insanoğlu her zaman doyumsuzdur.Bugün Amerikada ol, yarın Çine git, eğer elindekiyle mutlu olmayı başaracak gücü kendinde bulamıyorsa keşke uzayada gidebilsem der. Depresyonda olup olmadığına da kesin emin ol. Allahım başka dertler vermesin. Çektiğim sıkıntılardan sonra ( yine halime binlerce şükürler olsun daha da beter olanları var) ama bilmeni istediğim şey yerinde olmayı ben isterdim :) Elindekileri değiştiremiyorsan sen onlarda değişik şeyler bulmak yönünde değiş.. Sevgilerimle

ortak bi alan bulmaya calisin hic bulamazsaniz onun en sevdigi seyi sevmeye calisin ama yinede halinize sukredin neler neler yasayan insanlar var esim benim en yakin arkadasim ama biz ilk gunden oyleydik hic degismedik ama her cift oyle olacak diye bisey yok esim biraz babama benzer mac hastasi evine duskun ani sinirlenip saman alevi gibi sonen bi adam aliskinim yani babamdan ondan sanirim birazda bu halimiz

Konuya cevap yazan arkadaşlara tek tek teşekkür ederim öncelikle...

Tek tek cevaplamak istiyorum yazdıklarınızı inşallah.

MONNA; Eşime bi yerlere gitmek istediğimi söyledim hatta indirimli, kampanyalı yerler bile buldum ama hep bir bahane buluyor. İşte arabamız olsa giderdik diye hep bahaneler buluyor. Şu an eşimle gurbetteyiz ailelerimizden çok uzaktayız fazla da gezilecek bir yer yok aslında... Ona da hak veriyorum da işte...

NurTopum; Aslında dert etmek demeyelim de sadece daha çok beklenti içinde olmak belki de benimkisi... Yoksa eşim konusunda hep şükrederim ve bunu da kendisine hep söylerim sen bana Allah'ın bir hediyesisin diye.. Ama gönül nişanlandığımız zamanlardaki gezdiğim anları arıyor belki de...

Surrender; Çok güzel tespit etmişsiniz gerçekten. Ben daha dışa dönük konuşkan eşimse kendi içine dönük evi seven az konuşan biri... Daha içine dönük yani :) Belki zamanla arkadaş da olabilirim yie de umudumu kesmiyorum aslında :34:

hkk35; Yaşadıklarımız o kadar ortak nokta hatta birebir yönler var ki belki de o yüzden beni en iyi sen anlamışsın :) Aynı benim eşimde 10 kere sor zorla ağzından laf alırım neymiş gereksiz konuşmayı sevmiyormuş :) Çok takılırım ona bu özelliğinden.. Tv maç devamlı onları takip eder bazen keşke futbolcu olsaydımda beni izleseydin diye ona takılırım... :9:

tontriko; Karedeşim yok ve yaşadığım yer gurbet.. Anlayacağın eşimden başka kimsem yok :) Ama halimden şikayetçi değilim bu konuda yanlış anlaşıldım galiba.. Mutluyum çok şükür ama ne yapabilirim bu konuda sizinde düşüncelerinizi öğrenmek istemiştim. :34:

Mihriban; Evet, Eşim gezmeyi sevmeyen birisi... Bu yüzden benimle de çok gezmekten hoşlanmıyor çabucak geri dönüyoruz :9: Yinede çabalıycam işte biraz da maddiyat giriyor bu konuda... Bulunduğum şehirde çok fazla imkan yok gezmek için...

madamx; Çocuk sahibi olmayı çok istedim ama Rabbim nasip etmedi. Fakat bu sene kpss ye hazırlanıp atanmak istiyorum inşallah. Evimizdeki en büyük eksikliğin çocuk olduğunu da düşünüyorum aslında. Eşimle ikimiz tam bir çocuk hastasıyız :) eğer bir çocuğumuz olsa başka birşeye vaktimiz kalmaz herhalde...

yawuzzz; Aslında benim eşimde babama çok benzer. Ben hep babam gibi sessiz biri... Alışkınım ama yine de eşten beklentiler daha farklı oluyor. Onunla herşeyi yapabilmek istiyorum. Biz çok büyük bir aşkla evlendik o aşkın devam etmesini birbiriyle vakit geçirmekten keyif almaya da bağlıyorum... Ama başarıcam inşallah vazgeçmiycem. :34:

Back
X