Eşimle hiç bir konuda anlaşamıyoruz

Vazelin005

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2017
1.578
2.211
133
40
Evet eşimle doğru düzgün bir konuyu konuşamıyoruz, çünkü sonu hep kavga ile bitiyor. Kendine ters olan bir fikrimi asla kabul etmiyor , farklı yerlere çekiyor, sevdiği insanlar ile ilgili en ufak bir yorumuma parlıyor, onu da farklı yerlere çekiyor. Çok sıkıldım artık, bu yüzden onunla konuşmamayı tercih ediyorum. Mesela en son ki tartışmamız şöyle, benim 2 eltim ve bir kayinvalidem aynı apartmanda oturuyor ,eşim laf arasında biz de mi o binaya tasinsak acaba dedi. Ben de büyük konuşmayım ama oraya ancak benim ölümü götürürsün dedim. Eltilerim sürekli fitne , fesat peşindeler çünkü. Vay efendim ben nasıl öyle dermişim. Saydı da saydı. Kendine uymayan hiç bir fikrimi söylememi istemiyor, çok sıkıldım artık. 1 saat içinde farklı farklı 4,5 konuya tartıştık, beni de sevgimi de tüketiyor artık , farkında değil , sonra da hiç bir şey olmamış gibi devam .Boşanmak dışında önerilerinizi bekliyorum lütfen. ..

"Ben ne diyorsam doğrusu odur"
"Ben neye inanıyorsam gerçek odur"
"Senin aklın, fikrin ve vicdanin hür değildir"

Bu kolay düzelecek bir şey değil. Nitekim eğitim bunun için var. Üzüldüm senin için.

Böyle bir adamla yaşamak çok zor olmali.

Fikir beyan etme. Ama onu da dinleme. Kendi inandığın sekilde yaşa.

Kv ye taşınmam deme. Ama birgün iş ciddiye binerse o zaman kesinlikle reddet.

Bence eşinizle konusma üslubunuzu değiştirin.Anlatmak istediklerinizi direkt söylemek yerine yumuşatarak söylüyebilirsiniz.Bence iletişim sorununuzun başında bu yatıyor.Mesela ölümü götürürsün yerine,"belki güzel bir fikir olabilir ama iyiyken kötü olmakta var bu konuda tereddütlerim var bizim uzak kalmamız daha doğru olur" diyebilirdiniz.Çünkü o cevabı hangi erkeğe verseniz inatlaşacaktır.

"Ben ne diyorsam doğrusu odur"
"Ben neye inanıyorsam gerçek odur"
"Senin aklın, fikrin ve vicdanin hür değildir"

Bu kolay düzelecek bir şey değil. Nitekim eğitim bunun için var. Üzüldüm senin için.

Böyle bir adamla yaşamak çok zor olmali.

Fikir beyan etme. Ama onu da dinleme. Kendi inandığın sekilde yaşa.

Kv ye taşınmam deme. Ama birgün iş ciddiye binerse o zaman kesinlikle reddet.
Kesinlikle çok zor bir insan, artık çok yoruldum inanın , hiç konuşmamak en iyisi biliyorum ama bu sefer de iletişim kopuklugu oluyor.

Eger ki kimse siniri gecmiyorsa ben her konuda tartisabilirim ve severim de. Ondan sorun goremedim.

Benim kayin aile de ayni sehirde yakin yasiyorlar, esim benzer yorum yapmisti da, evliligin yapisi, kisisel tercihler vs vs bir tam gun konusmustum :)))

Sizin cevabiniz bana da birz fazla sert geldi. Yine de esiniz bunu ciddi ortaya atti ise sert cevap vermek dogru olabilir tabi

Bence eşinizle konusma üslubunuzu değiştirin.Anlatmak istediklerinizi direkt söylemek yerine yumuşatarak söylüyebilirsiniz.Bence iletişim sorununuzun başında bu yatıyor.Mesela ölümü götürürsün yerine,"belki güzel bir fikir olabilir ama iyiyken kötü olmakta var bu konuda tereddütlerim var bizim uzak kalmamız daha doğru olur" diyebilirdiniz.Çünkü o cevabı hangi erkeğe verseniz inatlaşacaktır.
Kesinlikle haklısınız, bir an çok sinirlendim .

Eger ki kimse siniri gecmiyorsa ben her konuda tartisabilirim ve severim de. Ondan sorun goremedim.

Benim kayin aile de ayni sehirde yakin yasiyorlar, esim benzer yorum yapmisti da, evliligin yapisi, kisisel tercihler vs vs bir tam gun konusmustum :)))

Sizin cevabiniz bana da birz fazla sert geldi. Yine de esiniz bunu ciddi ortaya atti ise sert cevap vermek dogru olabilir tabi
Evet ciddiydi ama ben daha çok onlarla yaşadıklarımı bildiği halde teklif etmesine kızdım, üzüldüm, kendimi çok değersiz hissettirdi.

Biraz daha yumuşak konuşursanız bence daha iyi. Eşinizde de illa ki hata vardır. Ama önce siz daha yumuşak ve ılımlı anlatmayı deneyin isterseniz.

Şu konuya bakarak, konusulmayan kişi sizsiniz. Fikirlerinizi dogru durust soyleseniz tartisma olmaz. Adam oraya gidecehiz dememiş. "Acaba" diye sormuş. Coşmussunuz hemen ölüm gider laflari filan...
Hangi insan bu söze sakin kalir?

Şu konuya bakarak, konusulmayan kişi sizsiniz. Fikirlerinizi dogru durust soyleseniz tartisma olmaz. Adam oraya gidecehiz dememiş. "Acaba" diye sormuş. Coşmussunuz hemen ölüm gider laflari filan...
Hangi insan bu söze sakin kalir?
Aslında başka konularda var ama en çok buna üzüldüğüm için bunu örnek verdim, mesela daha 10 yaşında ki oğluma kız beğenmiş ve kızın babasına da büyüyünce kızını alacağım demiş, çok sinirlendim 1 saat de bunun üzerine tartıştık ne desem anlamıyor çok farklı bir zihniyet e sahip

Bu taşınma önerisini size söylediğinde aslında ciddi olup olmadığını anlamışsınızdır.Ben olsam dalgaya vurup.Ya evet hep bu hayali kurmuşumdur evvelden beri,koloni hayatı yaşamak istemişimdir.Diyerek gülümser,sonrasında almayım canım sağol derdim.İnanın düşünce ve duygularınızı anlatırken seçtiğiniz yol sonucu etkiliyor.İş tartışmaya dönmeden de niyetinizi anlatabilirsiniz.

Back
X