• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimle ikinci çocuk düşüncesi yüzünden tartışıyoruz

bu ikinci fikri senin hazir olmana bağlı bakacaksa yap.
ilk çocuğuna gece kalkti mi ilgilendi mi ..

Kendisi mi bakicakmis haspa? Allahim yarabbim bu erkeklerin nazi tuzu kaprisi bitmez. Eger sen ikinci cocuga hazirsan yap. Hazir degilsen kocanin agzini bi sekilde tıka.

Eşiniz ilk bebekte nasıldı.
Fosur fosur uyuyan, ihtiyaç halinde yakında olmayan, olduğu zaman da bin türlü naz niyazla bakan biriyse bence yapmayın..
Ama yardımcı bir adamsa bırakın maddi kaygıları o düşünsün biraz..

Siz önce hiç mi istemiyorsunuz yoksa bir kaç sene sonra mı ona karar verin. Her iki türlü de eşinizle konuşun. Zira birbirinizin ne düşündüğünüzden haberiniz yok..

Ölüm ve ayrılık herkes için. Bunlar hesaba kitaba bakmaz..
Eşinizin sözleri sanki teşvik için değil de vazgeçirmek için gibi.. :KK48:

bir tane kızımız var 6 yaşında.eşim ikinci çocuğu çook istiyor.kendisi 35 yaşında ben 31 yaşındayım.yaşım geçiyor ölmeden önce ikinci çoçuğum olsun istiyorum diyor,o kadar çok istiyor ki bu yakınlarda kolum uyuşuyor kalbim sıkışıyor stres yapıyorum kafama takıyorun diyor.
Kızım kardeşi olsun çok istiyor kendi yaşıtlarının hep kardeşi var ve çok özeniyor.aslında bende istiyorum fakat yeni ev aldık kredi ödüyoruz başka borçlarımız da var maddi ve manevi yetemeyiz gibi geliyor.
Bir de bende bir düşünce var ayrılırsak 2 çocukla ne yaparım diye sürekli düşünüyorum.ben de ayrılık korkusu var.hem istiyorum hem korkuyorum.ne yapmalıyım?
Canim borç var diye bebegi ertelemeyin isteyincede rabbim belki ondan sinar...
Dugun borcumuz vardi hamileyken toplu para geldi odendi esimiz dunya borcu vardi nerdeyse cogu odendi dogum yaptim isten cikarildi bidaha ayni ise giremez dediler haber geldi ise girdi (asgsri ucretli bir iste calisiyor meslegi yok) sonra yetişemiyorum dedi bolum degisikligi yapip mesailere kaldi cok sukur ucu ucuna geciniyoruz borc bile ödüyor ama hiç parasiz kalmiyoruz şükürler olsun... belki o bebegin sayesinde isiniz duzene girecek kimseden duymadim ben cocuk oldu işler bozuldu zorlandim diyen istiyorsaniz yapin hemen

Kiziniz ve esiniz istiyor ama, bebegin aglayip kriz gecirdigi zamanlarda ikisi de ortadan kaybolacak tiplerse hic onlara guvenip cocuk dusunmeyin. Siz kendinize bakin, yaparim yeterim diyorsaniz iki cocuklu hayat guzel bence.

Boşanmak istiyorum demedim ki
Bazen ayrılacam da iki çocukla kalıcam gibi geliyor.Allaha şükür sorun yok şu an ama insanın başına herşey gelebilir,yarın öbür gün benim de başıma gelirse iki çocukla ne yaparım diye düşünüyorum
Allah iyiliğinizi versin.
Böyle olumsuz şeyler düşünüp de kötüyü çağırmayın.
İnsan durduk yere böyle şeyler düşünmez.
Ya altta yatan kendinize bile itiraf etmediğiniz bazı sebepler var ya da yapı olarak kuruntulusunuz.
Olur da boşanırsam diye diye evlilikte nasıl mutlu olunur? Anlayamadım doğrusu.

bir tane kızımız var 6 yaşında.eşim ikinci çocuğu çook istiyor.kendisi 35 yaşında ben 31 yaşındayım.yaşım geçiyor ölmeden önce ikinci çoçuğum olsun istiyorum diyor,o kadar çok istiyor ki bu yakınlarda kolum uyuşuyor kalbim sıkışıyor stres yapıyorum kafama takıyorun diyor.
Kızım kardeşi olsun çok istiyor kendi yaşıtlarının hep kardeşi var ve çok özeniyor.aslında bende istiyorum fakat yeni ev aldık kredi ödüyoruz başka borçlarımız da var maddi ve manevi yetemeyiz gibi geliyor.
Bir de bende bir düşünce var ayrılırsak 2 çocukla ne yaparım diye sürekli düşünüyorum.ben de ayrılık korkusu var.hem istiyorum hem korkuyorum.ne yapmalıyım?
ayrılık korkusu sebepliyse yapmayın... ama sebebi yokken kendi evhamınızsa bir doktora görünün. çocuk olayını sonra tekrar düşünürsünüz

Tek diyeceğim şu evlilik kurtarmak için çocuk yapmayın. Aklınızın ucundan kenarından bile boşanma fikri varsa yapmayın. Sonra olan ortada olan çocuklara oluyor

Benim eşim de bana 3. için dil döküyor bu aralar :) Şaka olduğunu söylüyor ben olmaz deyince ama aynı şaka bu kadar sık yapılmaz sanırım :) Oğlum 25 aylık, kızım 3 aylık.. Çalışan bir anneyim hem de.

Canim borç var diye bebegi ertelemeyin isteyincede rabbim belki ondan sinar...
Dugun borcumuz vardi hamileyken toplu para geldi odendi esimiz dunya borcu vardi nerdeyse cogu odendi dogum yaptim isten cikarildi bidaha ayni ise giremez dediler haber geldi ise girdi (asgsri ucretli bir iste calisiyor meslegi yok) sonra yetişemiyorum dedi bolum degisikligi yapip mesailere kaldi cok sukur ucu ucuna geciniyoruz borc bile ödüyor ama hiç parasiz kalmiyoruz şükürler olsun... belki o bebegin sayesinde isiniz duzene girecek kimseden duymadim ben cocuk oldu işler bozuldu zorlandim diyen istiyorsaniz yapin hemen

O zaman çocuğu olan her insana bir şekilde kolaylık gelmez mi? İnsanlar boşuna korkuyor o zaman? Mesele aç kalması değil zaten Allah tabi ki rızkını verir. Sofraya bir tabak daha koymak kimseyi öldürmez. Hatta size çok yakınımdan bahsedeyim, Allah rızkını verir düşüncesiyle eve giren gelir belli olduğu halde 4 çocuk yaptılar o maaş hiç 6 kişilik aileye yetecek düzeyde olmadı sonuç çocuklar her şeyden eksik büyüdü. Bu eksiklik öz güven problemi, asosyallik yarattı. Çocuklar küçükken sorun yok, asıl masraf büyüdüklerinde..

O zaman çocuğu olan her insana bir şekilde kolaylık gelmez mi? İnsanlar boşuna korkuyor o zaman? Mesele aç kalması değil zaten Allah tabi ki rızkını verir. Sofraya bir tabak daha koymak kimseyi öldürmez. Hatta size çok yakınımdan bahsedeyim, Allah rızkını verir düşüncesiyle eve giren gelir belli olduğu halde 4 çocuk yaptılar o maaş hiç 6 kişilik aileye yetecek düzeyde olmadı sonuç çocuklar her şeyden eksik büyüdü. Bu eksiklik öz güven problemi, asosyallik yarattı. Çocuklar küçükken sorun yok, asıl masraf büyüdüklerinde..
Cocuk zaten ac kalmaz...
konu sahibine de on tane dogur demiyorum... ki zaten ev borclari varmis eside istiyor kendi de istemiyor degil sadece borc oldugu icin aksatiyor bende bebek bereketiyle gelir diyorum kendimden örnek verdim.. benimde iki bebegim olsa bende yetisemezdim nasil olsa borc odeniyomus deyipte hadi cocuk.doguralim kafasinda degilim..

Konu sahibinin yasi gececek o borclari bitecek sonra da keşke borc var diye ertelemeseydim demesin diye yorum yaptim..
Yakininizada gelecek olursak keşke korunsaymis bakabilecekleri kadar yapsalarmis.. bu dunyada herkesin parasi olsa herkes saglikli olsa herkes mutlu dertsiz olsa bu dünyaya gelme amacimiz ne olurdu herkesin bi sorunu olacak ki onunla sinanicaz degil mi ?

Doguracak, lohusaligi dibine kadar yasayacak, aylarca uykusuz kalacak, buyuk cocugu idare etmeye calisacak olan sizsiniz. Erkekler ister. Onlarin amaci cocuk olmasi sadece. Kendinizi hazir hissediyorsaniz yapin

Neden ayrılık korkusu var ?
Anlaşamadığınız Şeyler mi var ?
2. Çocuk ancak her iki ebeveyn de istiyorsa olur.

2. Çocuk olursa sana hiç ilgi gosteremem falan diye laflar et. 2. Cocugu edinen ailelerle ilgili korkutucu hikayeler anlat fnfjfjf Seninle artık aşkımı tazelemek istiyorum ömür boyu çocuk derdiyle uğraşmak istemiyorum gibi laflar etsen? Başka da bı yol bilemedim

birinizde ölüm diğerinizde ayrılık fobisi var.. tavsiyem bir uzmana gidin önce şu korkuları atın, sonra ikinciyi düşünürsünüz..

Önemli olan sizin istemeniz. İstemedğnz sürece yapmayın. Ama maddi sebebplerden dolayı yapmamak benm için çok da geçerli değil. Çok çok sıkıntıda değilsenz tabi. Ayrılık korkusuda, ölüm denen bi gerçk var sürekli bunla yaşanmaz ki. Bende çocuklarm ben ölürsem napar diye çok düşünürm ama buda engel değil

Back
X