Eşimle iletişim sorunu yaşıyorum..Lütfen yorumlarınıza ihtiyacım var :((

ıletısım kopuklugu olmus gercekdende ..
ama ne olursa olsun duzeltınkı dahada uzaklasmadan..
konusmamak paylasmamak cok zor aynı evde olmaması gereken seydır..
sız konusun esınızle nelere yaptıgını sorun işyerınızdekı ıslerde herseyde konusmaya sebep cıkartın anlatın sız anlattıkca oda sıze karsı acılır ve paylasımınız devam eder
eger ozamada bısı olmaz ıse evlılık terapıstıne muhakkak gıtmelısınız ..
ve asla cok mukemmel bı kadın olmayın esınızın yanında ..

Evet İzmirde yaşama dönemlerini de atlattık. Evlenmeden önce tüm bunları konuştuk düşündük. kendisi burada yaşamak ve çalışmak istedigini söyledi. Çünkü iş açısından buradaki çevresi oldukça fazla.
Evliliğe hazır olması konusnda da bence haklısın canım. Bizim aile oldugumuz kavramını kafasına yerleştirdigini sanmıyorum. Hala kendi annesi ve babası ile bir aile oldugunu düşünüyor sanırım. Çocugumuz oldugunda da böylemi düşünür acaba? hamile kalmaktançok korkuyorum. Böyle stres altında hamile kalmak ve çocuk bakmak eminimki çok kötü olur.
Umarım kısa zamanda çözüm buluruz

canım insan bazen yazarak daha güzel anlatabiliyor kendini. belkide eşine tüm düşüncelerini anlatan
bir mektup yazmalısın. hiç bir duygunu düşünceni atlamadan, tüm kırgınlıklarını anlatan. onunla konuşmaya
dertleşmeye olan ihtiyacınıda yaz. seni ne kadar kırdığının farkında değildir belkide.

bazen insan öyle oluyor ki karşısındaki insanı müneccim yerine koyuyor. "hep ben mi söyleyeceğim, illa uyarmam mı gerekiyor, ben söyledim diye yapınca bir anlamı olmuyor kendi anlasın" vs vs diye düşünüyor. bence bu davranış çoook yanlış. siz karşınızdaki kişinin her dediğini her düşündüğünü o hiç
birşey söylemeden anlıyor musunuz. tabiki Hayır.

mektubu yazmanı istememin nedeni konuşma için daha rahat bir ortam hazırlayabilmek. mektubu
okuduğunda hiç değilse olabilecek konuşmaya hazır olur. belki onunda biriktirdiği kelimeler vardır.
yalnız mektupta suçlayıcı bir tavırdan çok yapıcı olmaya çalış. sen böyle yaptın şöyle yaptın yerine. böyle yapılınca insan nasıl kırılır yada şöyle yapılınca ne güzel olur gibi genel cümleler kurabilirsin.

bir an önce sıkıntından kurtulman dileğiyle canım sağlıcakla kal.

Evlenmeden önce de burada yaşıyordu. 6 senedir burada yalnız yaşıyor. Evet kesinlikle 15 günde bir gitmiyordu. Hatta 2ayda bir felan gidiyordu.

Direkt terapiste gitmeyi öyle çok istiyorumki ama eminimki bu onu kabul etmez. Birinin hem bana hem ona yol göstermesini istiyorum.

yazarken çok aglıyorum. Evlenmeden önce ne sorunum olsa yazardım. Sonra da yırtıp atardım. Kendimi acayip rahatlamış hissederdim. Ama yazdıkçada çok aglardım. Siteye yazarken bile agladım.
Aglamamam gerek hatta onunla konuşmaya karar verdiğimde bile aglamamam gerek. Kendimi zayıf sürekli aglayan biri oalrak göstermek hiç istemem

canım kendimden örnek vereyim, biz yeni evlendiğimizde bazı sorunlarımız oldu herkes gibi ama iletişim problememiz yoktu, zaten aynı işyerindeydik, evde de işte de birbirimize yardımcıydık ama sanki garip giden bişeyler vardı, yani sanki apart bi yerde beraber yaşayıp gidiyor gibiydik, bana hala sevgilisi gibi davranıyordu, yani bi yerleşmiş oturmuş bi evli çift gibi değildik. ama çocuktan sonra tam bi aile olduk, yani evliliğimiz oturdu, çocuk onu olgunlaştırdı, birbirimizle uğraşmayı bırakıp bebeğe odaklanmıştık, ama bu dumum benim evliliğim için geçerliydi tabii başka örneklerde tam terside olabilir
ama asla evlilik kurtarmak için çocuk yapılmamalı, eşini tabii ki sen daha iyi tanırsın yani eşine güveniyorsan eminsen çocuk yapmalısın
yani şimdi kedinin aklına ciğer düşürmek gibi olmasın ama ben kayınvalidenden de şüphelendim, daha önce ailesine özleminden ölmeyen insan nasıl olurda evlendikten sonra aile aşkından kıvranır

yani bu erkeklerde çok gözlemlediğim bişey evliliğe adapte olamamak, kendini hala annesinin evinin prensi sanmak, zamana bırakmak lazım biraz

ama yukardada dediğim gibi iyi anlaşan evli çiftlerle gidip gelmelisiniz
özelliklede ailesi uzak olanlarla, onların her ay gitme ihtiyacı duymadığını görüp garipliği sende değil kendinde arayabilir

evin bütün yükünü sırtlanmaktan vazgeç, sen onun annesi değilsin seni öyle görmek istemesine izin verme

onu motivede edebilirsin bi şekilde, bi hafta sonu, uyanınca tatlı dille bugun bana kahvaltına ne hazırlıcaksın canım diyebilirsin mesela

yani örnekleri sen uzat işe

olurmu hayatım ağlamak zayıflık değildir. rahatlama aracıdır. Allah sana böyle bir özellik vermiş
böyle bir rahatlama yolu yollamış neden kullanmayasın. gülmek nasıl bir şeyse ağlamakta öyle.
ama konuşurken mümkün olduğunca ağlamamaya çalış. demesi kolay biliyorum ama kendini ifade
etmen zorlaşıyor ağlarken. kendini kasma lütfen böyle. rahat bırak.

işte biz de tam tersi sanki sevgililik dönemini çoktan geçmişizde 20senelik evli çiftmiş gibiyiz.
Eskiden öyle güzeldiki. Mesela haftada bir yemek günümüz vardı. Muhakkak o yapardı ya makarna ya menemen. Cumartesi kesinlikle temizlik yapma derdi bana pazar beraber yaparız derdi. Ben biraz yapar biraz bırakırdım kalanını beraber yapalım diye. Sonra markete giderdik. Hatta çeke çeke götürürdü beni. Zorla aldırırdı herşeyi eksik kalmasın sen al sonra marketle ugraşma bir daha diye. Bizde herşey tersine işliyor sanki
Hatayı kendimde arıyorum. Ben bişey yaptım sanırım diyorum. Çok iyi geçinen bi arkadasımız var ama gitmek istemiyorum.Çünkü eşinin kendisine iyi davrandıgını gördükçe . Allah affetsin kıskanıyorum. Allah bozmasın arkadasımın mutlulugunu tabi ama kendimi öyle degersiz hissediyorumki

canım,büyük bir ihtimalle bir geçiş süreci yaşıyorsun eşinle...
benimde buna benzer durumlarım olmadı değil konuşarak yeri geldiğinde grev yaparak çözdüm bazı şeyleri...
malesef erkekler yüzeysel yaşıyorlar örneğin;senin terlik giy demenle onun çorapla çıkması arasında bir fark yok aradaki detay onlara külfet olarak geliyor...mesela;sen ilgi beklerken o senden daha fazla ilgiyi hak ettiğini iddia edebiliyor...daha bir sürü şey sayabilirim sana.yapacağın şey onu karşına alıp,sinirlenmeden seni tahrik etse bile buna kapılmadan bizimle yazıştığın gibi onunla konuşup sorunlarınız olduğunu,senin sıkıntıların olduğunu,ona belli etmen anlamasını sağlaman şart...
baktınki,tatlı sözden anladığı yok fazla üstüne düşme sende onun kadar ilgisiz ve kayıtsız kal durumlara karşı...erkekler hep önünde pervane olan kadınlara alışıyorlar,ben ne yaparsam yapayım nasılsa ilgi bir şekilde geliyor mantığını bildikleri için tam tersini görünce bu kez onlar harekete geçiyor...

seabeelin yazdığını okuyunca aklıma geldi. cümlelerini makyajlayarak söylesen nasıl olur acaba.
mesela

çoraplarınal çıkma yeni temizledim yerine---hayatım ayaklarını üşütürsün terlikle çık.. vs gibi cümleler

tatı dil yılan delik :1closedeyes:

çok mu üçkağıtçı oldum ne:jeyyar:

mesela;sen ilgi beklerken o senden daha fazla ilgiyi hak ettiğini iddia edebiliyor...
evet eveet yaa çok dogru söylüyorsun vallahii
o çalışıyormuş yoruluyormuş. Bazen bunu iddaa ediyor bana. Ben ne yapıyorum acabaa?

haklısın kesinlikle yaa nush ile uslanmayanın hakkı tekrir, tekrir ile uslanmayanın hakkı kötektir.

yok genişilk yapar bişey olmaz soguk deil der

bu arada çok çok büyük bir detayı atladım. Çoraplar; mutfak lavabomuz tıkalı oldugu için çözüm üretmek için uğraştıgı ve lavaboya elini tıkayarak bi lavabo dolusu su doldurup elini çekmesi ile birliktee mutfak dolabının ve mutfagın orta yerine foşuurrttt die fışkıran suyla ıslanan çoraplarla hepsi kremrengi olan halılar üzerinden sırayla hall ve salondan geçip balkona çıkıp ve ben görmesem aynı yolu izleyerek geri dönülecek olan ıslak çoraplar

ay eşimin gözünü sevim bende çalışan bir kadınım kaçaydır pazar günü bile
evimizde kahvaltı etmiyoruz yatakdan kalkıyoruz aşkım sen kahvaltı hazırlama diyor
anneme gidiyoruz annesine gidiyoruz birde üstüne hamileyim hiç sesi çıkmıyor garibimin
anlamadım daha ne istiyorki ilgimi sıkıyor acaba birazda ilgisiz kalsın.

ya bu arada krep isdedi canım:kedi::roflol:

Ohh ne güzeel Allah bozmasın canım benimm. Allahım daha iyi günler yaşatsın size inşallah. Gel bana sana krep yapim yaa. Bi de hamişsin ayy kıyamam yaa

Her hafta ızmire gidilirmi canım maaşı yol parasına yatacaksınız.Ailesi çok düşüncesiz.Yurt dışında yaşasanız ne yapacaklardı acaba.Ne ailesi oğullarının bir aile kurduğunun bilincinde nede eşin.Ve erkekler kadınların çalışırken yorulduğunu eve gelince o yorgunluğun üstüne birde ev işleriyle uğraşarak erkeklerden 2 kat fazla yorulacağını kabul etmezler.Yada düşünmezler.Yada inanmazlar.Her zaman en fazla yorulan onlardır.Her şeyede susma be canım.Varsın dırdırcı ol herşeyi içine ata ata elbet bir tarafından çıkar acısı.

15 günde bir İzmir e gitmesi şart mı biz bayramdan bayrama gidiyoruz ailelere...artık siz bir ailesiniz..içinize atmayın bence paylaşın eşinizle..acıkca konuşun...ona sorsan her sey yolundadır eminim...ama biz kadınlar cok farklıyız..

ayniii bende ki sorunlar
yazini okuyunca kendimi okuyorum sandim cunku ayni seyler su son 2 aydir benim basimda... biz de 2 senelik evliyiz ama aramiz git gide kötulesiyor, cok iyi davraniyorum cok ilgi gene ayni ben de git gide sogudum kocamdan.. böyle devam ederse yakinda ben de konu acacagim

sana tek cümle ;
sen erkek olmuşsun ve eve hanım almışsın...
bu ne böyle anamda babam böyle adamıda ilk defa görüyorum...ay daha fazla konuşursam zengin küfür repertuarımı kullanabilirimmm...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…