Eşimle ilgili derdim var başlığı açmadım demem artık😅

Haklısınız ne diyim, ben dışarı belli etmiyim diye uğraşırken bile yoruldum, kendisi yorulmadı tartışmalarımızdan
Ben sizi haklı buluyorum devir hayal devri değil maşallah inşallah devri hiç değil çaba lazım cabalasa aza az denmez bir yerden başladı hayırlısı denir böyle arpacı kumrusu gibi mükemmel iş gelmez

Paragöz bir kadın değilsin,sonuçta iyi bir işe gir dememiş,asgari ücrette olsa düzenli bir gelirin olsun demişsin.Boyunu aşan iş gelir beklemiyorsun adamdan.Bekar olsa sorumlu olduğu ailesi olmasa hadi dene 1-2 yılda denir ama 2 yıldır elde var sıfır.Üstelik elinde 5 krş olmadan tavuk işine girecekmiş muhtemelen ne tecrübe ne de bilgisi vardır.Şimdi sıfırken eksiye düşecek.

Asgari ücret istemezdim evlenmeden önce ne yalan söyliyim ama şuan ona tamam diyecek durumdayım, evet cidden paragöz olmadım, evlilik yıldönümümüz gecti, dogum günüm gecti tek bir hediye alamadım, yıldönümü değil de doğumgünümde beklerdim açıkçası, hala lafını ederim, ben de çok saygısızlaştım ağzıma geleni söylüyorum, belki silkelenir kendine gelir diye ama yok, babam eş olarak iyi bir adam değildi belki ama harika babadır ve hala girişimci kafasındadır, sayesinde varlık nedir onu da gördüm, eşimi öyle olmasın diye seçtim ama pişman oldum, 1 haftadır yüzüne de keşke evlenmeseydik diyorum, iyice üzülüyor içine kapanıyor, ne yapacağımı bilmiyorum inanın

Düzenli bir işe gireyim demiyor da, başka iş deneyeyim ayrilalim diye düşünüyor.
Bu kafadaysa değişen bir sey olmayacak gibi, kendince sizi oyaliyor.

Çalışmamak için, daha doğrusu kendi istediği şekilde çalışmanın dışında maaşlı bir işte çalışmamak için boşanacak demek. Gerçekten üzülerek kendini enayi yerine koyduruyorsun. Rahata alıştı artık o, zor geliyordur başkasının yanında çalışmak.

evlilik yıldönümümüz gecti, dogum günüm gecti tek bir hediye alamadım
Olay para değil anlaşıldı. Adam odunun teki. Düşüncesiz herif ya bırak şunu gitsin kalsın tarlasında çok ciddiyim. Tavuk çiftliği açsın batsın bir de onun borcuyla ugrastiracak seni.

Bununla evlenmesen belki şimdiye araba almıştın. Safi zarar.

Ne is yaptiginizi bilmiyorum ama akrabalardsn dolayi biliyorum istanbulda 3 daire sattilar gectigimiz 5-6 sene icinde duzluge cikmak icin. Kimseye borclari yok ama tarimda kazanmak da artik cok zor olmus.
Baska bir sektore gecme gibi bir durumu olabilirmi? Tarlalarini/arazisini kiraya verse falan?
Bastan maddi durumu kotu olmadigi icin soruyorum aranizdaki sevgi veya ask da bitti ozaman? Cunku para/karsi tarafin duzenli geliri disinda bir sikayetiniz yok gibi..

Zarar hakikaten, hediye olayında da şöyle yeni bir telefon istiyorum uzun zamandır amacı onu almakmış ondan bekliyormuş, dün gece tavuk çiftliği konusunda kavga koptu, tamam dedi vazgeçtim başka iş bakacağım.
Arabayı babamın biraz desteğiyle biraz da düğünde takılanlarla aldık iyi kötü , küçük bir ev alabildik onun ailesinin desteği, benim ailemin desteği ve üzerine benim de kredi çekmemle. Ev eşyası kredi kartına taksit, ben ödedim, annem babam ödedi, yemin ederim 20lerinde evlenen çocuklar daha onurlu yuva kurmuşlardır.

Bu ev küçük sığmıyoruz hayallerimiz var daha büyük eve geçelim diye para biriktirmemiz lazım diyorum, haklısın yüzüm yok çabalıyorum diyor. Dışarıdan bakınca eh işte mal varlığı var gibi ama kendinin katkısı 0

Ayrılırsak tek kuruş bırakmayı düşünmüyorum, gitsin köyünde başlasın 0 dan,

Hakkında kısmınız cuk oturdu konuya
İnanın "bana mı güvendin, bilerek mi devlette çalışanla evlendin, sırtını rahata dayamak mıydı amacın" diyorum, gözü doluyor düzelteceğim çok ağır konusuyorsun diyor ama icraat 0

İcar oluyor sanırım o
Onda da şöyle bir sıkıntı var, tarlalar iki üst jenerasyonun ve icara verince parayı bölmek zorunda kuzenlere, kardeşe vs, zaten kiraya verme olayı da komik rakam onların orada
Benim sevgim bitti sanırım cidden tahammulum yok, buraya da yazma nedenim, bunu yaşıyan var mı, daha mı toleranslı olmalıyım gibisindendi, aklımda uçuşan beni depresyona sokan mevzuyu sanırım reel bir zemine oturtmaktı, evet para ve bu konuda alamadığı aksiyon, dik duramaması ve duygusala bağlaması dışında sorunum yok açıkçası

Aaa siz de benim gibiymişsiniz diğer konuda okudum, sizde manevi destek de yokmuş, ben de o var bitek ama maddiyat kısmı yok, beni arada bırakan hep bu oluyor, nasıl desem inanılmaz uyuyor kafamız ama maddiyat kısmındaki duruşu soğuttu beni

Şimdi eşiniz ne iş yapıyor okumadım
Tarla evet annemlerden biliyorum gerçekten inek koyun filan bakılıp onlar beslenmiyorsa hiç kazandırmıyor
ben evlendiğimde de eşimin küçük bir iş yeri vardı çok çok az kazanıyordu
Başka işlerden yüksek teklifler geldiği halde kabul etmiyordu
Bizim de tartıştığımız zamanlar oldu ama o hep alttan aldı

Şimdi çok çok iyi kazanıyor ben çok pişmanım zamanında destek olmadığım için
Arıza çıkardığım için
Eğer potansiyeli varsa inanıyorsanız destek olun

Yeni işini yazmadım zatenpara kazanmadıgı için yok hükmünde, evet korktuğum şeylerden biri bu, bu adam düzgün para getirse ayaklarının üzerinde dursa benim sorunum kalmaz gibi, şey hariç ben tek çocugum onlar kalabalık bir aile, arada bu konuya uyum saglayamamdan ufak tefek tartısma cıkıyor ama o konuda sen nasıl istersen diyen biri hep
İleride olur da durumu düzelirse boşuna mı olur bu bitmeyen kavgalar?
Eşinizin alttan aldıgını söylediniz, sonrasında maddi durumu düzelince tavırlarında değişiklik oldu mu size karşı?

Olmadı bazen der sabret demiştim haklı çıktım
Haklısın derim ama aklıma geldikçe çok üzülüyorum

Durumu düzelirse evet boşuna bu bitmeyen kavgalar
Ama şu var siz onda o potansiyeli görüyor musunuz
Benim eşim taşı sıksa suyu çıkarır derler ya aynen öyle
Annem bile der bir tornavida ile adam araba tamir ediyor kızım kıymetini bil diye

Elinden her iş gelir çabalar

Ama o zamanlar çok kazanmadığı için bu özellikleri gözüme gelmezdi

Bu adam bu saatten sonra doğru dürüst para kazanamaz.hem yaşı müsait değil hem de isteği yok.düşük bir ücretle bile olsa maaşlı işe gireceğini de düşünmüyorum.o tarz bir mesaj verdi bana.eee zaten çocuktan da hemen vazgeçmiş.gerçekten içten gelen bir sevgin varsa, cinsellik iyiyse, sevgisi, ilgisi varsa sana, değerlendirmeni yap ama bunlar da eksikse bence ayrıl.ya da çocuk istiyorsan.onu ev erkeği gibi düşün.farzet ki karisi çalişmayan bir erkeksin.bu şekilde kabul edebilecek misin? ya da biraz daha orta yolu bulmaya çalışabilirsiniz.sen arada kendine para harcarsın, o olmadan tatile falan gidersin.o da anlayış gösterir tarzı.

Son düzenleme:
eşiniz ne mezunu? siz devlettesiniz evet ama evlenirken zaten buymuş işini biliyosunuz ticarette tarımda bugün kazanırsın yarın kaybedersin öbür gün batar sonra köşeyi de dönebilirsin bizim gibi garanti değil işleri. bence önemli olan yapmak istediği işler mantıklı mı yani kazanmıyor ama evde yan gelip de yatmıyor değil mi? bi çabası var ve bu çabalama şekli size mantıklı gelmiyor anladığım kadarıyla.maddiyat önemli değil diyemem bence çok önemli sadece para mutluluk getirmeyebilir ama parasızlık geçim sıkıntısı mutluluk götürür. şu an iyi kötü idare ediyosunuz bence eşinize çok yüklenmeyin eğer bi ışık görüyosanız yani saçma mı gerçekten yapmak istedikleri, bu işlerde iyi olan başka birinden danışmanlık mı alsa alternatiflere mi baksa. bence eşiniz bu işi yapıp başarılı olmak istediği için başka şeylere bakmıyor mesele kendini kanıtlamak yoksa 2yıldır çabalayan adam boşa kürek çekmeyi sürekli laf işitmeyi istemez. sizin sabrınızın kalmamasını anlıyorum ama bence az daha sabredilebilinir yani işinin sonu iyi olursa siz destek olmadığınızla kalırsınız bu sefer de siz üzülürsünüz.

size bi arkadaşımı anlatayım, karı koca öğretmenler adam sürekli ticaret yapmak istiyo adamın babası manav toptancı hep onunla çalışmak istemiş bi gün gelip arkadaşıma diyor ki 'ben memurluğu bırakıp kendi işimi yapmak istiyorum ama bu işte batadabilirim çıkadabilirim senin maaşına da kalabiliriz' arkadaşım tmm diyor ben senin arkandayım. adam batıyor bu arada, tekrar deniyor bu sefer ufak ufak başladığı işi bi yürüyor artık yurtdışına ihraç eder duruma geliyor fabrikalar kuruyor ve şu an ultra zenginler. depremde hataydaki bütün akrabalarına ev verdi düşünün. evet bu güzel bi hikaye ama en başta adam tuttuğunu koparan biriymiş sizin eşiniz de öyle mi bu çok önemli bence eşinizin kalbini kırarken bir kere daha düşünün dil yarası kolay kolay geçmez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…