- 4 Eylül 2010
- 872
- 1.830
- 638
- Konu Sahibi strawberryland
-
Haklısınız ne diyim, ben dışarı belli etmiyim diye uğraşırken bile yoruldum, kendisi yorulmadı tartışmalarımızdanBüyük sorun bu ekonomi herşey en azından yeteri kadar olmalı bence olmaz sizin iş
Ben sizi haklı buluyorum devir hayal devri değil maşallah inşallah devri hiç değil çaba lazım cabalasa aza az denmez bir yerden başladı hayırlısı denir böyle arpacı kumrusu gibi mükemmel iş gelmezHaklısınız ne diyim, ben dışarı belli etmiyim diye uğraşırken bile yoruldum, kendisi yorulmadı tartışmalarımızdan
Asgari ücret istemezdim evlenmeden önce ne yalan söyliyim ama şuan ona tamam diyecek durumdayım, evet cidden paragöz olmadım, evlilik yıldönümümüz gecti, dogum günüm gecti tek bir hediye alamadım, yıldönümü değil de doğumgünümde beklerdim açıkçası, hala lafını ederim, ben de çok saygısızlaştım ağzıma geleni söylüyorum, belki silkelenir kendine gelir diye ama yok, babam eş olarak iyi bir adam değildi belki ama harika babadır ve hala girişimci kafasındadır, sayesinde varlık nedir onu da gördüm, eşimi öyle olmasın diye seçtim ama pişman oldum, 1 haftadır yüzüne de keşke evlenmeseydik diyorum, iyice üzülüyor içine kapanıyor, ne yapacağımı bilmiyorum inanınParagöz bir kadın değilsin,sonuçta iyi bir işe gir dememiş,asgari ücrette olsa düzenli bir gelirin olsun demişsin.Boyunu aşan iş gelir beklemiyorsun adamdan.Bekar olsa sorumlu olduğu ailesi olmasa hadi dene 1-2 yılda denir ama 2 yıldır elde var sıfır.Üstelik elinde 5 krş olmadan tavuk işine girecekmiş muhtemelen ne tecrübe ne de bilgisi vardır.Şimdi sıfırken eksiye düşecek.
Düzenli bir işe gireyim demiyor da, başka iş deneyeyim ayrilalim diye düşünüyor.Haklısınız azıcık ailende kal ayrı kalalım diyorum artık, hani burada kadınlar dert yanıyor ya kocalarından, o kocalardan biri oldum gibime geliyor, aşşşırı gözüme batıyor, her hareketi konuşması. Bir şey daha deneyecekmiş o da olmazsa haklısın ayrılalımı kendisi söyleyecekmiş artıkyazdıkça olayların saçmalığı iyice yüzüme vuruyor
Çalışmamak için, daha doğrusu kendi istediği şekilde çalışmanın dışında maaşlı bir işte çalışmamak için boşanacak demek. Gerçekten üzülerek kendini enayi yerine koyduruyorsun. Rahata alıştı artık o, zor geliyordur başkasının yanında çalışmak.Haklısınız azıcık ailende kal ayrı kalalım diyorum artık, hani burada kadınlar dert yanıyor ya kocalarından, o kocalardan biri oldum gibime geliyor, aşşşırı gözüme batıyor, her hareketi konuşması. Bir şey daha deneyecekmiş o da olmazsa haklısın ayrılalımı kendisi söyleyecekmiş artıkyazdıkça olayların saçmalığı iyice yüzüme vuruyor
Olay para değil anlaşıldı. Adam odunun teki. Düşüncesiz herif ya bırak şunu gitsin kalsın tarlasında çok ciddiyim. Tavuk çiftliği açsın batsın bir de onun borcuyla ugrastiracak seni.evlilik yıldönümümüz gecti, dogum günüm gecti tek bir hediye alamadım
Ne is yaptiginizi bilmiyorum ama akrabalardsn dolayi biliyorum istanbulda 3 daire sattilar gectigimiz 5-6 sene icinde duzluge cikmak icin. Kimseye borclari yok ama tarimda kazanmak da artik cok zor olmus.Müstahsili bilmiyorum açıkçası kelime anlamına baktım kendi üreten satan çiftçiymiş, evet o kısma giriyor sanırım atadan kalan orta büyüklükte tarlayı ekip biçiyor. Kendisi de aynısını diyor bu son 2 yıldaki gibi hiç kötü olmamıştı diye, haklıdır belki de öncesini ben bilmediğim için artık beni bağlamıyor. Öncesinde daha toleranslıydım olur düzelir vs diyordum.
Zarar hakikaten, hediye olayında da şöyle yeni bir telefon istiyorum uzun zamandır amacı onu almakmış ondan bekliyormuş, dün gece tavuk çiftliği konusunda kavga koptu, tamam dedi vazgeçtim başka iş bakacağım.Olay para değil anlaşıldı. Adam odunun teki. Düşüncesiz herif ya bırak şunu gitsin kalsın tarlasında çok ciddiyim. Tavuk çiftliği açsın batsın bir de onun borcuyla ugrastiracak seni.
Bununla evlenmesen belki şimdiye araba almıştın. Safi zarar.
Hakkında kısmınız cuk oturdu konuyaÇalışmamak için, daha doğrusu kendi istediği şekilde çalışmanın dışında maaşlı bir işte çalışmamak için boşanacak demek. Gerçekten üzülerek kendini enayi yerine koyduruyorsun. Rahata alıştı artık o, zor geliyordur başkasının yanında çalışmak.
İcar oluyor sanırım oNe is yaptiginizi bilmiyorum ama akrabalardsn dolayi biliyorum istanbulda 3 daire sattilar gectigimiz 5-6 sene icinde duzluge cikmak icin. Kimseye borclari yok ama tarimda kazanmak da artik cok zor olmus.
Baska bir sektore gecme gibi bir durumu olabilirmi? Tarlalarini/arazisini kiraya verse falan?
Bastan maddi durumu kotu olmadigi icin soruyorum aranizdaki sevgi veya ask da bitti ozaman? Cunku para/karsi tarafin duzenli geliri disinda bir sikayetiniz yok gibi..
Aaa siz de benim gibiymişsiniz diğer konuda okudum, sizde manevi destek de yokmuş, ben de o var bitek ama maddiyat kısmı yok, beni arada bırakan hep bu oluyor, nasıl desem inanılmaz uyuyor kafamız ama maddiyat kısmındaki duruşu soğuttu beniÇalışmamak için, daha doğrusu kendi istediği şekilde çalışmanın dışında maaşlı bir işte çalışmamak için boşanacak demek. Gerçekten üzülerek kendini enayi yerine koyduruyorsun. Rahata alıştı artık o, zor geliyordur başkasının yanında çalışmak.
Yeni işini yazmadım zatenŞimdi eşiniz ne iş yapıyor okumadım
Tarla evet annemlerden biliyorum gerçekten inek koyun filan bakılıp onlar beslenmiyorsa hiç kazandırmıyor
ben evlendiğimde de eşimin küçük bir iş yeri vardı çok çok az kazanıyordu
Başka işlerden yüksek teklifler geldiği halde kabul etmiyordu
Bizim de tartıştığımız zamanlar oldu ama o hep alttan aldı
Şimdi çok çok iyi kazanıyor ben çok pişmanım zamanında destek olmadığım için
Arıza çıkardığım için
Eğer potansiyeli varsa inanıyorsanız destek olun
Olmadı bazen der sabret demiştim haklı çıktımYeni işini yazmadım zatenpara kazanmadıgı için yok hükmünde, evet korktuğum şeylerden biri bu, bu adam düzgün para getirse ayaklarının üzerinde dursa benim sorunum kalmaz gibi, şey hariç ben tek çocugum onlar kalabalık bir aile, arada bu konuya uyum saglayamamdan ufak tefek tartısma cıkıyor ama o konuda sen nasıl istersen diyen biri hep
İleride olur da durumu düzelirse boşuna mı olur bu bitmeyen kavgalar?
Eşinizin alttan aldıgını söylediniz, sonrasında maddi durumu düzelince tavırlarında değişiklik oldu mu size karşı?
Bu adam bu saatten sonra doğru dürüst para kazanamaz.hem yaşı müsait değil hem de isteği yok.düşük bir ücretle bile olsa maaşlı işe gireceğini de düşünmüyorum.o tarz bir mesaj verdi bana.eee zaten çocuktan da hemen vazgeçmiş.gerçekten içten gelen bir sevgin varsa, cinsellik iyiyse, sevgisi, ilgisi varsa sana, değerlendirmeni yap ama bunlar da eksikse bence ayrıl.ya da çocuk istiyorsan.onu ev erkeği gibi düşün.farzet ki karisi çalişmayan bir erkeksin.bu şekilde kabul edebilecek misin? ya da biraz daha orta yolu bulmaya çalışabilirsiniz.sen arada kendine para harcarsın, o olmadan tatile falan gidersin.o da anlayış gösterir tarzı.Yıllaaar yıllaaar önce buraya arada girip yalnızlık, sevgili vs dertleri anlatırdım çok arada, toksik ilişki dedektörü gibi nerede sıkıntılı insan varsa bulur, bende mi hata var nerede yanlış yapıyorum sorularım bitmezdisonra kendime döndüm dışarıyla savaşmaktan yorulunca, baktım irdeledim bakış açım temiz değil, sevdiğim bir psikoloğun lafıdır evet "dünyaya baktığım lensim kirliydi".
Neyse efendim çok uzatmıyım, ben bir beyefendiyi sevdim bu süreçte, kibar nazik anlayışlı, hayata aynı yerden baktığımız... Ben 36 yaşındaydım evlendiğimizde, 2 sene geçti neredeyse, süreç de hızlı oldu, hani "kuzum bir anda oluyor hiç anlamıyorsun"dediklerinden. Başlarda herşey mükemmel geliyordu evet doğru insanla evlilik oyun arkadaşlığı gibiymiş, ev işleri hayat koşturmacası herşey ortak. Ev işi bilmiyordu en başta ama çabuk öğrenirim dedi, benim kadar yapar şimdi sağolsun. Hiç bir erkek muhabbeti ortamında kadın hakları hakkında ileri geri konuşulmasına izin vermez, şov için değil gerçekten tabiatı böyle, e o da tamam. Bunları övmek için değil objektif ve diyalektik bakış açısına ihtiyacım olduğu için yazıyorum.
Benim sorunum şu, ilk başlarken de tarla işiyle uğraşıyordu evet, saygı duymuştum buna, sonuçta toprak emektir yani. O sezonluk bir iş olduğu için bir de kalıcı iş bulurum dedi benim olduğum şehre taşındı yani tarla olan yere yakın. İki senedir ne tarladan düzgün para geliyor, ne kurduğu işten kazanabiliyor. Benim maaşıma kalıyor herşey krediler, faturalar vs... Kaç defa konuştum ben olsam asgari ücretli işe girerdim akşamları ama şu durumu yaşatmazdım dedim, uğraşıyor kendince çabalıyor ama olmuyor. Ben artık para kazanmasına olan inancımı kaybettim, kaybettikçe de mutsuzlaştım, artık daha ağır ve kırıcı konuşuyorum tartışmalarımızda farkındayım ama cidden kendimi tutamıyorum. Ayrılmaya getirdim konuşmayı çünkü cidden böyle hayal etmedim, aynı düzeyde kazansak tamamdı benim için, Çocuk çok isteyen biri olmadım hiçbir zaman ama isteseydim bu seneler son şansım sanırım, kendi istiyordu, bizim durumumuzda ne çocuğu diye aydınlatıcı bir konuşma yaptım. Artık o da istemiyorAilesi bizim aileye göre daha geleneksel onlar da çocuk vs. muhabbeti yapınca kötü gelinliğim tutuyor "durumumuzdan haberiniz yok galiba,hadi çocuk oldu ben ücretsiz izne ayrılınca bize siz mi bakacaksınız" falan diyorum da sustuyorum
Neyse olay çocuk vs değil, olay eşimin para kazanamaması. Gelirini başta sorduğumda yıllıkta benden çok kazanıyor gibiydi ama tarla işleri vs artık gider çok gelir azaldı diyor. Bilmiyorum birinin bakış açısına ihtiyacım var ben mi abartıyorum nedir dışarıdan bakamıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?