• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimle ilgili derdim var başlığı açmadım demem artık😅

Sezonluk işler her daim tehlikelidir kişi zengin değilse. Belki de önceki ilişkilerinizdeki hayal kırıklıklarınız, mutsuzluklarınız sebebiyle inanmak istediniz ya da düzenli bir geliri olmasa da kabul ettiniz. Aileler( hepsi değil) genelde uzaktan göz olarak baktıkları için bazı şeyleri öngörebiliyorlar. Önemli olan şu an dan sonra ne yapacağınız. Çalışmayan erkek çok göze batar, durduğu yerde insanın asabını bozar. Aranızdaki saygı da yakında biter böyle devam ederse.
Haklısınız azıcık ailende kal ayrı kalalım diyorum artık, hani burada kadınlar dert yanıyor ya kocalarından, o kocalardan biri oldum gibime geliyor, aşşşırı gözüme batıyor, her hareketi konuşması. Bir şey daha deneyecekmiş o da olmazsa haklısın ayrılalımı kendisi söyleyecekmiş artık🤦🏽‍♀️yazdıkça olayların saçmalığı iyice yüzüme vuruyor

Yıllaaar yıllaaar önce buraya arada girip yalnızlık, sevgili vs dertleri anlatırdım çok arada, toksik ilişki dedektörü gibi nerede sıkıntılı insan varsa bulur, bende mi hata var nerede yanlış yapıyorum sorularım bitmezdi😅sonra kendime döndüm dışarıyla savaşmaktan yorulunca, baktım irdeledim bakış açım temiz değil, sevdiğim bir psikoloğun lafıdır evet "dünyaya baktığım lensim kirliydi".
Neyse efendim çok uzatmıyım, ben bir beyefendiyi sevdim bu süreçte, kibar nazik anlayışlı, hayata aynı yerden baktığımız... Ben 36 yaşındaydım evlendiğimizde, 2 sene geçti neredeyse, süreç de hızlı oldu, hani "kuzum bir anda oluyor hiç anlamıyorsun"😅dediklerinden. Başlarda herşey mükemmel geliyordu evet doğru insanla evlilik oyun arkadaşlığı gibiymiş, ev işleri hayat koşturmacası herşey ortak. Ev işi bilmiyordu en başta ama çabuk öğrenirim dedi, benim kadar yapar şimdi sağolsun. Hiç bir erkek muhabbeti ortamında kadın hakları hakkında ileri geri konuşulmasına izin vermez, şov için değil gerçekten tabiatı böyle, e o da tamam. Bunları övmek için değil objektif ve diyalektik bakış açısına ihtiyacım olduğu için yazıyorum.

Benim sorunum şu, ilk başlarken de tarla işiyle uğraşıyordu evet, saygı duymuştum buna, sonuçta toprak emektir yani. O sezonluk bir iş olduğu için bir de kalıcı iş bulurum dedi benim olduğum şehre taşındı yani tarla olan yere yakın. İki senedir ne tarladan düzgün para geliyor, ne kurduğu işten kazanabiliyor. Benim maaşıma kalıyor herşey krediler, faturalar vs... Kaç defa konuştum ben olsam asgari ücretli işe girerdim akşamları ama şu durumu yaşatmazdım dedim, uğraşıyor kendince çabalıyor ama olmuyor. Ben artık para kazanmasına olan inancımı kaybettim, kaybettikçe de mutsuzlaştım, artık daha ağır ve kırıcı konuşuyorum tartışmalarımızda farkındayım ama cidden kendimi tutamıyorum. Ayrılmaya getirdim konuşmayı çünkü cidden böyle hayal etmedim, aynı düzeyde kazansak tamamdı benim için, Çocuk çok isteyen biri olmadım hiçbir zaman ama isteseydim bu seneler son şansım sanırım, kendi istiyordu, bizim durumumuzda ne çocuğu diye aydınlatıcı bir konuşma yaptım. Artık o da istemiyor🤣Ailesi bizim aileye göre daha geleneksel onlar da çocuk vs. muhabbeti yapınca kötü gelinliğim tutuyor😅😅"durumumuzdan haberiniz yok galiba,hadi çocuk oldu ben ücretsiz izne ayrılınca bize siz mi bakacaksınız" falan diyorum da sustuyorum😅

Neyse olay çocuk vs değil, olay eşimin para kazanamaması. Gelirini başta sorduğumda yıllıkta benden çok kazanıyor gibiydi ama tarla işleri vs artık gider çok gelir azaldı diyor. Bilmiyorum birinin bakış açısına ihtiyacım var ben mi abartıyorum nedir dışarıdan bakamıyorum.
Maddiyat sizi rahatsız edebilir tek sebep bile olabilir açıkçası kendimi sizin yerinize koyarak yorum yapamam ama genel anlamda mutsuzsanız boşanın

Maddiyat sizi rahatsız edebilir tek sebep bile olabilir açıkçası kendimi sizin yerinize koyarak yorum yapamam ama genel anlamda mutsuzsanız boşanın
Çok teşekkürler sizin aracalığınızla yazan herkese teşekkür ediyorum aslında.

Ben linç yiyeceğim sanmıştım ne yalan söyliyim😊hani derdin bu mu paramı, kadınlar dayak yiyor, aldatılıyor, hergün işkenceye maruz kalıyor vs vs diyenler olur sanmıştım ama anlaşılmak rahatlattı açıkçası.

Her ay aynısını diyorum inanır mısınız? Annemin sürekli evde söylenmesine ayar olurdum, ben annem oldum. Bu ay son ödeyişim bir daha ödemiycem diyorum azıcık daha sabret diyor. Hazirandan beri aynı kavgalar
Sabretme artık para yok diyeceksin hata sende buradan sonra kusura bakma.

Kumar mi oynayacak bir şey daha deneyecegi neymiş?

Tarla işi dönem dönem değişiklik gösterebilir. Müstahsil olarak mı yapıyor yoksa kendi çapında mı gelir elde ediyor eşiniz?
Müstahsili bilmiyorum açıkçası kelime anlamına baktım kendi üreten satan çiftçiymiş, evet o kısma giriyor sanırım atadan kalan orta büyüklükte tarlayı ekip biçiyor. Kendisi de aynısını diyor bu son 2 yıldaki gibi hiç kötü olmamıştı diye, haklıdır belki de öncesini ben bilmediğim için artık beni bağlamıyor. Öncesinde daha toleranslıydım olur düzelir vs diyordum.

Çok teşekkürler sizin aracalığınızla yazan herkese teşekkür ediyorum aslında.

Ben linç yiyeceğim sanmıştım ne yalan söyliyim😊hani derdin bu mu paramı, kadınlar dayak yiyor, aldatılıyor, hergün işkenceye maruz kalıyor vs vs diyenler olur sanmıştım ama anlaşılmak rahatlattı açıkçası.
Ben gayette anlıyorum hanımefendi sizi çünkü toz pembe hayal dünyasında değiliz kira fatura ev masrafları şu devirde parasız mutlu olurum ya da para benim için sorun değil diyene de inanmam. Ben hep eşimden yüksek maaş aldım ve temel geçim kaynağı benim maaşım oldu şuanda da ciddi bir fark var açıkçadı aramızda ha bu maddi konular benim için sorun olmadı da ne oldu ? Eşim kaldıramadı bu durumu belki de maddi açıdan denk olsaydık başka türlü olabilirdik. Herkes fakir edebiyatı seviyor ama kimse dürüst olamıyor evet sevdin evlendin ama ev geçindirmek sana şuan zor geliyor ya da her ay bu yükü yüklenmek zor geliyor eşinin çabası yok bu seni daha da üzüyor bence oldukça haklısın canım

Haklısınız azıcık ailende kal ayrı kalalım diyorum artık, hani burada kadınlar dert yanıyor ya kocalarından, o kocalardan biri oldum gibime geliyor, aşşşırı gözüme batıyor, her hareketi konuşması. Bir şey daha deneyecekmiş o da olmazsa haklısın ayrılalımı kendisi söyleyecekmiş artık🤦🏽‍♀️yazdıkça olayların saçmalığı iyice yüzüme vuruyor
Israrla çalışmaya niyeti yok. Tek sorununuz söylediğinize göre para getirmemesi, bunu çözmesi kolay ama adım atmıyor. Böyle biri için ben olsam üzülmez yoluma bakardım.

Müstahsili bilmiyorum açıkçası kelime anlamına baktım kendi üreten satan çiftçiymiş, evet o kısma giriyor sanırım atadan kalan orta büyüklükte tarlayı ekip biçiyor. Kendisi de aynısını diyor bu son 2 yıldaki gibi hiç kötü olmamıştı diye, haklıdır belki de öncesini ben bilmediğim için artık beni bağlamıyor. Öncesinde daha toleranslıydım olur düzelir vs diyordum.
Yani benim eşimin sektörü de sizin eşinizin işi ile bağlantılı olduğu için biliyorum..Riski çok yüksek olan bi iş zaten, yağmuru, hava şartları vs.. Güzelce konuşup farklı bir sektöre teşvik etmeye bakın. Olmuyorsa da olmaz zaten.

Artık devir ‘para karın doyurmuyo’ devri değil ne yazık ki.. Gayette para doyuruyor. Herşey para..
Dışarda 10₺ su alıyoruz, 20₺ tuvalete verip işiyoruz 😆

Ben gayette anlıyorum hanımefendi sizi çünkü toz pembe hayal dünyasında değiliz kira fatura ev masrafları şu devirde parasız mutlu olurum ya da para benim için sorun değil diyene de inanmam. Ben hep eşimden yüksek maaş aldım ve temel geçim kaynağı benim maaşım oldu şuanda da ciddi bir fark var açıkçadı aramızda ha bu maddi konular benim için sorun olmadı da ne oldu ? Eşim kaldıramadı bu durumu belki de maddi açıdan denk olsaydık başka türlü olabilirdik. Herkes fakir edebiyatı seviyor ama kimse dürüst olamıyor evet sevdin evlendin ama ev geçindirmek sana şuan zor geliyor ya da her ay bu yükü yüklenmek zor geliyor eşinin çabası yok bu seni daha da üzüyor bence oldukça haklısın canım
Ben başından beri realist baktığımı düşünüyordum açıkçası, evlenmeden kazancını, bekledikleri mahsulu almayınca sigortalarını herşeyi sorguladım vs., kendi ailem de varlıklıydı asla o standartı tekrar yakalıyım beklentim olmadı çünkü kendim de maaşlı çalışanım, hayal aleminde gezmedim ama bu durumu da haketmedim, bazen kandırıldığımı düşünüyorum açık açık devlette çalıştığım içim mi güvendin bana da evlendin diyorum, çok kırılıyor ama napıyım, sonuca bakmaya karar verdim artık, ne kadar uğraşsa da eve para getiremeyince çalışmıyor hükmünde gözümde

Yani benim eşimin sektörü de sizin eşinizin işi ile bağlantılı olduğu için biliyorum..Riski çok yüksek olan bi iş zaten, yağmuru, hava şartları vs.. Güzelce konuşup farklı bir sektöre teşvik etmeye bakın. Olmuyorsa da olmaz zaten.

Artık devir ‘para karın doyurmuyo’ devri değil ne yazık ki.. Gayette para doyuruyor. Herşey para..
Dışarda 10₺ su alıyoruz, 20₺ tuvalete verip işiyoruz 😆
Yeliz yeşilmenin "kötü arabada üzülceğime lüks arabada üzülmeyi tercih ederim" videosu var ya kadına hak vermeye başladım😅🤧

Yok bu sefer tavuk çiftliği fikri varmış🙈ben de bugun ogrendim
Yani hala ben hemen maaşlı bir işe gireyim şu kadının yüzüne bakacak halim olsun demiyor da böyle işlerle uğraşıyor öyle mi pes !
Gene aklında iş fikri varsa dursun bi köşede şu an en basiti kuryelik yapabilir gayet talep gören bir meslek bi motora ehliyete bakar yahu.
Ben part time çalışıyorum kulüp öğretmeni olarak inanın ben bile düşündüm kalan zamanımda kuryelik mi yapsam diye .

Yani hala ben hemen maaşlı bir işe gireyim şu kadının yüzüne bakacak halim olsun demiyor da böyle işlerle uğraşıyor öyle mi pes !
Gene aklında iş fikri varsa dursun bi köşede şu an en basiti kuryelik yapabilir gayet talep gören bir meslek bi motora ehliyete bakar yahu.
Ben part time çalışıyorum kulüp öğretmeni olarak inanın ben bile düşündüm kalan zamanımda kuryelik mi yapsam diye .
Cidden aynı şeyi defalarca sordum neden maaşlı iş değil de saçma sapan işlerle uğrasıyosun diye? Maaşlı işler için kariyerden dönüş olmamış, asgari ücretli işi de kendine yediremedi sanırım onu söylemiyor, kafayı yiycem ya cevap yok susuyor bakıyor öyle, keşke sizin gibi çabası olduğunu görsem inanın bu tartışmalar hiç olmazdı bile.

Cidden aynı şeyi defalarca sordum neden maaşlı iş değil de saçma sapan işlerle uğrasıyosun diye? Maaşlı işler için kariyerden dönüş olmamış, asgari ücretli işi de kendine yediremedi sanırım onu söylemiyor, kafayı yiycem ya cevap yok susuyor bakıyor öyle, keşke sizin gibi çabası olduğunu görsem inanın bu tartışmalar hiç olmazdı bile.
Bunun tarlası nerede gitsin bir kaç ay kalsın sen de biraz kafanı dinlersin

Back
X