• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimle Kavga Ettik Lütfen yardım edin :(

Karakız, anneanne bunları aldı v.s diye foto.yollamanızın mantığını anlamadım.

Birilerine birşey ıspatlama, gösterme çabası içine girdiğiniz sürece mutsuz olursunuz.

Bence hoş bir davranış değil..Karşınızdakinin alacağıda varsa sırf bu nedenden dolayı almaz.

Hassas döneminizden kaynaklanıyordur..
Eşinizin bu şekilde konuşmasında bu kadar kırılacak bir durum görmedim.

Evet birlikte karar verdiniz, bundan haklısınız.

Fakat ben bunu hemen hemen tüm erkeklerden duyuyorum, ''hanım istiyor, hanım karar verdi, hatta bazı ailelerde hanımıda içine katarak sadece ''çocuklar'' istedi söyleniyor beraber karar verilsede.

Bu durumda anneler günüyle, k.validenizin yüzüne bakamama cümlenizi anlamadım, ne ilgisi var ?

Birisi gezer tozar, başkasına hediye alır ama size almaz..Bu kıyaslama içerisine girmek doğru değildir.

ya ben bunu anlatamıyormuyum kadın benim kendi duvarımda paylaştığıma gocunuyor ben hiçmi birşey söylemeyeyim
kadın biz aldı ksanırıyor bizden para istiyor o benim taksitlerime kadar sayıyor bitsinde araba ev almamıza yardım edin diye.

valla hanimlar ben onu bunu bilmem bu asirda herkes kendi göbegini kendi kesmeli , anam babamda olsa
icinden geleni alir ,almiyorsa sagolsun ne evlenirken nede cocuk yaparken kimseye güvenmem ,bir sey almiyorlar
diyede kizmam soran olursa ,icinden geleni al ignede olsa yanimda kiymetlidir derim konuyu kapatirim abidik gubidik
sebeblerden dolayida ne esimle tartisir nede evimde huzursuzluk rüzgari estirrim ,
bütcemin yettigi yere kadar ihtiyacimi alir gerisine Allah kerim derim ...

Bende hamileyim benim kayin validemler sormadi bile bebekmi bekliyorsun türkiyeden bir ihtiyacin varmi diye
sormasinlar canlari sagolsun Allah cc saglikli uzun ömür versin kendilerine baska bisey istemiyorum biz kimseye güvenip
evlenmedik kimseyede güvenip cocuk yapmadik ,kayin validemlerinde maddi durumu cok iyidir fabrikalari var iki tane
öteki evlatlarina her konuda yardim ederler ki bana tin yani isterse malini komple onlara versin benim kafam rahat kalsin
evim huzurla dolsun esim evlatlarim yanimda olsun kimin ne hali varsa görsün ...

Takma kafana bacim hamileliginin kiymetini bil esin ve bebeginle kaliteli zaman gecir ....

ya ben bunu anlatamıyormuyum kadın benim kendi duvarımda paylaştığıma gocunuyor ben hiçmi birşey söylemeyeyim
kadın biz aldı ksanırıyor bizden para istiyor o benim taksitlerime kadar sayıyor bitsinde araba ev almamıza yardım edin diye.

Tamam işte bende bundan söz ediyorum karakız..Kendi duvarınızda paylaşmanızın anlamı nedir ? Foto. yollayınca ne oluyor ?

Bu ıspatlama, birilerine birşeyler gösterme çabasıdır.. Yanlıştır. Ötesi yok.

Böyle bir durum karşısında olsam, bu yaptığınıza gücenirdim, ne yapmaya çalışıyor ki diye düşünürdüm.

...

Bu ev, araba konusunda ise eşinizle istişare yaparak karar verirsiniz, bir anne olarak destek beklemesi yanlış değil.

tüm yorumları okuyunca anladım ben aslında olayı.sen onlara düğün zamanından beri içerlemişsin ve kendi kendine bir yarış içerisine girmişsini.ailenin her aldığını nette paylaşmak da bunun için yapılan bir şey zaten.görsünler,baksınlar ve kıskansınlar..işte biz buna dertsiz başa dert açmak diyoruz.ilk yorumumda bunu hamileliğine bağlamıştım ama ilgisi yok bence.

kendi duvarınızda paylaştığınız nedir ve kayınvalide neye gocunuyor anlamadım.

madem kadın sizi kıskanıyor,sevmediğiniz birinin alacağı hediye niye sizin eşinizle kavga sebebi oluyor.

alırsa teşekkür edersiniz ,almazsa aman uzak olsun dersiniz.

Tamam işte bende bundan söz ediyorum karakız..Kendi duvarınızda paylaşmanızın anlamı nedir ? Foto. yollayınca ne oluyor ?

Bu ıspatlama, birilerine birşeyler gösterme çabasıdır.. Yanlıştır. Ötesi yok.

Böyle bir durum karşısında olsam, bu yaptığınıza gücenirdim, ne yapmaya çalışıyor ki diye düşünürdüm.

...

Bu ev, araba konusunda ise eşinizle istişare yaparak karar verirsiniz, bir anne olarak destek beklemesi yanlış değil.

10 milyar bocu olandan beklemesi yanlış değil doğru. özel şeylermi burda paylaşmak tan hoşlanmıyorum ama sinirden dökcem hepsini.neyse ben susayım.

annemler kayseride ben istanbuldayım ve annem dedi beşiği kurduysanız resim at bakayım evime gelemicek göremeyeceği için.
ayrıca gösteririm ilk çocuğum hevesimiz var bizimde

hiçbir şey istemeyin bence içinden gelen alır,boşuna tartışmışsınız.Şuan hamilelikten dolayı baya duygusalsınız zaten,üzmeyin kendinizi..

ALLAH dağına göre kar verir...Size gerçekten büyük bir dert vermesin dilerim Rabb'im..Ne gereksiz şeyler için yiyorsunuz kendinizi.

10 milyar bocu olandan beklemesi yanlış değil doğru. özel şeylermi burda paylaşmak tan hoşlanmıyorum ama sinirden dökcem hepsini.neyse ben susayım.

annemler kayseride ben istanbuldayım ve annem dedi beşiği kurduysanız resim at bakayım evime gelemicek göremeyeceği için.

Siz anneanne şunu aldı bunu aldı diye paylaşıyorum ben diyorsunuz bende ona yorum yapıyorum..
Şimdi beşiği görmek istedi o yüzden paylaştım diyorsunuz.

Birde hevesim var paylaşırım diyorsunuz. İnanın kafam karıştı.

Amaç belli, başkasına göstermek; buna siz heves dersiniz bende gereksiz ispatlama çabası derim.

Herneyse hamilesiniz, sizi üzmek istemiyorum.

Bu arada o bebeği elinize alınca bunların ne kadar gereksiz olduğunu sizde düşüneceksiniz.

dün netten kaynanamgile bebek arabası anakucağı resmi yolladım hiç bişey almadılar bunu alın diye
4 5 saat sonrada aradım konuştuk sonra eşime verdim teli oda konuşuyormu maç muhabbeti felan
bunlar dedim birazdan kapatır bende sesim duyulmasın benim söyediğim diye eşime telefonuma mesajla yazarak
karakiz3834 mesaj atmış f.... den onları alın gelin onları istiyormuş :14:
beynimden vurulmuşa döndüm hi birşey istemiyorum dedim bağırdım telefon açıktı
oda oğlum sne yanlış birşey söylemedin ki demiş kapatmışlar :14:
ben kendimi banyoya kitledim ağladım geldi kapıya noldu diyor
bende dedim beni neden ortada bırakıyorsun neden biz bunda karar verdik demiyorsun dedim :14:
oda ben kimseden birşey istemem diyor zaten düğünümde nişanımda inanırmısınız hiç bir tel toka bile almadılar :14:
bebeğimi görmeye gelcekler yol parasını bile bizden istiyorlar :14:
2 gün sonra anneler günü kaynanamın yüzüne bakamam ben :50:
siz olsanız ararmıydınız ??? birde ben haksızmıyım yaa :30::14:

Şu hamile halinizle niye kendinizi bu duruma sokuyorsunuz?

Almasınlar yaa, muhtac mısınız onların alacağı şeylere. Zamanla herşeyinizi tamamlarsınız.

paylaşmak güzel,ilk çocuk heyecanı da güzel ama alınanları öyle resimlerle nette paylaşmak kimisine göre de görgüsüzlük,görmemişlik olarak adlandırılabilir..

Bi dakka şimdi anlamadım.

Sen kaynanana istediğin bebek eşyalarının fotografını yolladın.

Sonra aksam kocan geldi telefonda annesıyle konuşurken sen kocana mesaj çektin; dedinki Ahmet deki annene " karakız facebooka istediği eşyaların fotosunu koydu artık sizde eşşek değilsiniz alıverin"

Sen de bunun üzerine bağırdın hayır bişey istemiyorum diye

:44::44::44:

ay kendim yaşamış gibi oldum bende çok hassaslaştım size benzer bir tepki verirdim...
ömür törpüsü oldum ben eşime:) dün gece saat kaçta sarımsaklı yoğurt bulmaya gitti:)
ama anlıyordur eşiniz de merak etmeyin .. kaynana tarafı da durumunuzun bilincinde hassasız işte:)
üzmeyin kendinizi çok tepki verdim falan diye.. :49:

Bi dakka şimdi anlamadım.

Sen kaynanana istediğin bebek eşyalarının fotografını yolladın.

Sonra aksam kocan geldi telefonda annesıyle konuşurken sen kocana mesaj çektin; dedinki Ahmet deki annene " karakız facebooka istediği eşyaların fotosunu koydu artık sizde eşşek değilsiniz alıverin"

Sen de bunun üzerine bağırdın hayır bişey istemiyorum diye

:44::44::44:

Kocası kendi isteğiymiş gibi söylediği icin bağırmış, oysa ben istiyorum alın diyecekmiş, ya da biz karar verdik gibi :D

ay kendim yaşamış gibi oldum bende çok hassaslaştım size benzer bir tepki verirdim...
ömür törpüsü oldum ben eşime:) dün gece saat kaçta sarımsaklı yoğurt bulmaya gitti:)
ama anlıyordur eşiniz de merak etmeyin .. kaynana tarafı da durumunuzun bilincinde hassasız işte:)
üzmeyin kendinizi çok tepki verdim falan diye.. :49: sadece biraz daha özenli davranmaya çalışın bence

dün netten kaynanamgile bebek arabası anakucağı resmi yolladım hiç bişey almadılar bunu alın diye
4 5 saat sonrada aradım konuştuk sonra eşime verdim teli oda konuşuyormu maç muhabbeti felan
bunlar dedim birazdan kapatır bende sesim duyulmasın benim söyediğim diye eşime telefonuma mesajla yazarak
karakiz3834 mesaj atmış f.... den onları alın gelin onları istiyormuş :14:
beynimden vurulmuşa döndüm hi birşey istemiyorum dedim bağırdım telefon açıktı
oda oğlum sne yanlış birşey söylemedin ki demiş kapatmışlar :14:
ben kendimi banyoya kitledim ağladım geldi kapıya noldu diyor
bende dedim beni neden ortada bırakıyorsun neden biz bunda karar verdik demiyorsun dedim :14:
oda ben kimseden birşey istemem diyor zaten düğünümde nişanımda inanırmısınız hiç bir tel toka bile almadılar :14:
bebeğimi görmeye gelcekler yol parasını bile bizden istiyorlar :14:
2 gün sonra anneler günü kaynanamın yüzüne bakamam ben :50:
siz olsanız ararmıydınız ??? birde ben haksızmıyım yaa :30::14:

bunu alın ne demek canım ya ? ne kadar saçma. Alır mısınız bile demek tuhaf bu gönül meselesi isterse zaten alırlar. Çocuğun bi ihtiyacı var mı bişey almayı düşünüyoruz ne lazım ne alalım dediklerinde sen de o zaman bebek arabası, ana kucağı alabilirsiniz anne diyebilirdin canım. alın tabiri çok yanlış olmuş bence. Ayrıca yol parasını neden sizden istiyolar? şakayla karışık takılmışlardır muhtemelen. Yol parası olmasa hediye de alamazlar. Ayrıca bişey almayı düşünen insan yol parasını istemez heralde.. Mutlaka mantıklı bi sebebi vardır bunun yada espri amaçlı denmiştir siz alınmışsınızdır. Bence biraz sert davranmışsın canım sanki yapmak zorundalarmış gibi. Böyle şeyler insanın içinde olmalı. Şunu hiç bi zaman unutma ne kadar çok beklentin olursa hayatındaki insanlardan o kadar çok kırılırsın. Beklentilerini alçak tutmaya bak. Ayrıca neden aramayasın ki onlar bişey yapmamış sana. Sen biraz sert çıkışmışsın bence pek haklı sayılmazsın bu yüzden aramayabilirdim :18: ama hamilelikte insan duygusal ve kırılgan oluyo çok o yüzden kendini suçlama canım. Çocuk gibi oluyo insan hamileyken. En güzeli unut gitsin hiçbişey yokmuş gibi davranmalısın.

Son düzenleme:
ah hain kaynana,nasıl oğluna bilgisayar,onu bunu alır,nasıl il il gezmeye gider siz doğum yapacakken:50:

Egem Allah iyiligini versin:)
Ben büyük oranda hamilelik psikolojisinden kaynaklandigini düsünüyorum bunlarin.
Aksi gercekten hayati dertsiz, tasasiz olan insanin kendine dert aramasi olurdu.
Bebeginizi kucaginiza alinca aslinda kim ne demis, kim ne yapmis, kim bana deger vermis, vermemis düsüncelerinin ne kadar bos, anlamsiz oldugunu anlayacaksiniz.
Artik düsünüceginiz seyler coookk farkli olacak.
Cevreci olacaksiniz, yere atilan cöpleri kafaya takacaksiniz hic takmadiginiz kadar, dünyanin gelecegi 50 yil sonrasi sizi endiselendirecek ve bunun gibi bircok sey, artik hayata bakis aciniz degisecek.

Son düzenleme:

Ben büyük oranda hamilelik psikolojisinden kaynaklandigini düsünüyorum bunlarin.
Aksi gercekten hayati dertsiz, tasasiz olan insanin kendine dert aramasi olurdu.
Bebeginizi kucaginiza alinca aslinda kim ne demis, kim ne yapmis, kim bana deger vermis, vermemis düsüncelerinin ne kadar bos, anlamsiz oldugunu anlayacaksiniz.
Cevreci olacaksiniz, yere atilan cöpleri kafaya takacaksiniz hic takmadiginiz kadar, dünyanin gelecegi 50 yil sonrasi sizi endiselendirecek ve bunun gibi bircok sey, artik hayata bakis aciniz degisecek.

artık ben konu sahiplerinin istediği gibi yorum yapacağım.bak konu sahibi yorumumu beğenmiş:ssz:

çok hoşsunuz,gerçekten:42: ayrıca kendini dünyadaki her bebeğin annesi gibi hissedecek:1:ben doğum yaptıktan sonra yeni doğan kedi,köpek,kuş vb..şeylerin bile annesi sanıyordum kendimi,yavruları bakımsız biçare görünce oturup ağlıyordum..arkadaş şu açtığı konunun ne kadar boş olduğunu o zaman daha iyi anlayacak.İnşallah.

Son düzenleme:
çok hoşsunuz,gerçekten:42: ayrıca kendini dünyadaki her yavrunun annesi gibi hissedecek:1:..ben doğum yaptıktan sonra yeni doğan kedi,köpek,kuş vb..şeylerin bile annesi sanıyordum kendimi,yavruları bakımsız biçare görünce oturup ağlıyordum..arkadaş şu açtığı konunun ne kadar boş olduğunu o zaman daha iyi anlayacak.İnşallah.

ay canım haklısın.ben biraz katı biriydim.kolay klay ağlayamazdım.oğullarım doğduğundan beri nerde asker görsem içim yanar,gözlerim dolar o ana kuzularına,hiç kıyamam:5:

Back
X