eşimle kavga ettik

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Nastasya flipovna

Guru
Kayıtlı Üye
20 Ağustos 2014
3.435
9.511
358
Eşimin 20 yaşında bir oğlu var, bir de 12 yaşında kızı, geçen hafta her ay olduğu gibi nafakalarını verdik, bu sabah eşim bayram için ailesinin yanına gidecekti( ben ailesiyle küs olduğum için gitmiyorum) telefon çaldı, oğlu gene para istiyor, eşim de tamam hallederiz dedi.telefonu kapattıktan sonra neden öyle söylediğini sordum çünkü zaten geçen hafta nafakayı vermiştik fazlasıyla, üstelik eşimin kendi maaşından beş kuruş bile kalmamıştı, benim maaşım zaten ev kirası faturalar ve ay ortasına kadar kıt kanaat mutfak masrafına gidiyor, ay ortasında mutfak masrafını eşim devralıyor, eğer benim maaştan verirse ya kirayı ödeyemeyeceğiz ya da mutfak masrafı gidecek, iki tane de bebeğim var bu arada.Neyse kusura bakma, ben bir şekilde halledeceğim deyip triplendi. Açıkçası hem kırgın hem öfkeliyim, benim de bebeklerim var sonuçta. Şimdi her zamank gibi intihar edeceğim ben arada kalıyorum diye mesajlar atıyor, ölüme karşı bir fobim var böyle olunca da ben daha çok üzülüyorum. Sabahtan beri bayram filan görmedim inanın, hayatımda geçirdiğim en kötü bayramlardan biriydi.Sürekli aynı sorunla uğraşmaktan bıktım, her sorun çıkışında daha çok yoruluyorum ve ümitsizliğe kapılıyorum artık.Yarın gelecek nasıl davranmalıyım bilmiyorum.

Nastasya sen neden bu adamla evlisin hala? Eski konularını biliyorum Allahaşkına eşin normal mi sence?
İlerleme gördüğüm için hala birlikteyiz aslında. Eskiden olsa tepkisi çok farklı olurdu, şimdi yalnış yaptığının farkında sadece arada kaldım diyerek sızlanıyor, ama ben gerçekten çok yorgun hissediyorum.

Eşimin 20 yaşında bir oğlu var, bir de 12 yaşında kızı, geçen hafta her ay olduğu gibi nafakalarını verdik, bu sabah eşim bayram için ailesinin yanına gidecekti( ben ailesiyle küs olduğum için gitmiyorum) telefon çaldı, oğlu gene para istiyor, eşim de tamam hallederiz dedi.telefonu kapattıktan sonra neden öyle söylediğini sordum çünkü zaten geçen hafta nafakayı vermiştik fazlasıyla, üstelik eşimin kendi maaşından beş kuruş bile kalmamıştı, benim maaşım zaten ev kirası faturalar ve ay ortasına kadar kıt kanaat mutfak masrafına gidiyor, ay ortasında mutfak masrafını eşim devralıyor, eğer benim maaştan verirse ya kirayı ödeyemeyeceğiz ya da mutfak masrafı gidecek, iki tane de bebeğim var bu arada.Neyse kusura bakma, ben bir şekilde halledeceğim deyip triplendi. Açıkçası hem kırgın hem öfkeliyim, benim de bebeklerim var sonuçta. Şimdi her zamank gibi intihar edeceğim ben arada kalıyorum diye mesajlar atıyor, ölüme karşı bir fobim var böyle olunca da ben daha çok üzülüyorum. Sabahtan beri bayram filan görmedim inanın, hayatımda geçirdiğim en kötü bayramlardan biriydi.Sürekli aynı sorunla uğraşmaktan bıktım, her sorun çıkışında daha çok yoruluyorum ve ümitsizliğe kapılıyorum artık.Yarın gelecek nasıl davranmalıyım bilmiyorum.
En ufak bişeyde kendini öldürmekle tehdit eden adamlara aşırı bi gıcığım nedense, konuma gelince haklı buldum seni bir de 20 yasında kendi harçlığını çıkaracak yasta başka diyecek bişey bulamadım.

Parasi yoksa hayir demeyi ogrenmeli esiniz
Cocuklarina hayir demekte zorlaniyor belli ki ama 20 yasindaki birinin halden anlamasi gerekiyor
Isiniz zor gwrcekten , neden hayir diyemedigini sordunuz mu ona hic ? Ne sebep soyluyor buna?
Sordum, eğer hayır derse oğlu artık onu sevmezmiş, bağları tamamen koparmış o yüzden suyuna gidiyormuş.

Eee siz paranızdan vermeyin eşiniz yoktan var etmeyi düşünüyor herhalde. Oğluna da yok demeyi bilmesi lazım, hani deseniz ki tatile istediğim yere gidemiyorum eşimin oğlu çok harcıyo o zaman belki farklı düşünebilirim ama mutfaktan kısılır Mı? Bence eşinizle adam akıllı konuşun çocuklara nafakadan fazlasını vermesin. Bizim de durumumuz yok oğlum 2 küçük kardeşin var evde sana versem mutfak ihtiyaçlarını alamayız desin. Onlar da istemesin. Eşinizle adamakıllı konuşun

En ufak bişeyde kendini öldürmekle tehdit eden adamlara aşırı bi gıcığım nedense, konuma gelince haklı buldum seni bir de 20 yasında kendi harçlığını çıkaracak yasta başka diyecek bişey bulamadım.
oğluna hala nafaka veriyoruz aslında bakmayın yirmi olduğuna, ama buna rağmen hala para istiyor olması eşimin de hallederiz demesi gerçekten çok sinir bozucu bir durum.Tamam anlıyorum hayata başlayana kadar destek olmak gerekli ama benim durumum da ortada.

Eski konularını bilmiyorum ama oğludur para ister babası olarak da nafaka dışında harçlık verir.

Sizin cocuklariniZ da isteyecek zamanında onlara da çıkarıp verecek.

Eğer çok fazla maddi sıkıntı çekiyorsanız bu sebepten bi limit belirleyin derim.

Eski konularını bilmiyorum ama oğludur para ister babası olarak da nafaka dışında harçlık verir.

Sizin cocuklariniZ da isteyecek zamanında onlara da çıkarıp verecek.

Eğer çok fazla maddi sıkıntı çekiyorsanız bu sebepten bi limit belirleyin derim.
iyi de o zaman başka bir çare bulsun, ev kirası faturalar ve yarım ay boyunca mutfak masrafını benim maaşımla karşılıyoruz zaten. altı üstü ayın yarısında mutfak masrafı karşılıyor, ben kendi olmayan maaşımdan vermek zorunda olduğumu sanmıyorum.parası varsa versin benim zaruri sabitimden vermesi harçlık olmuyor bana göre beni aptal yerine koymak oluyor.

Oğlunun bu ekstra parayı ne için istediği, bunu ne sıklıkla yaptığı, çocuğun annesinin maddi durumu, öğrenci bile olsa yaz mevsimi part da olsa para kazanabilecek bir işte çalışıp çalışmayacağı...

Bu değişkenlerin hepsine göre verilecek tepki de değişir.

Ayrıca eşinin intihardan bahsetmesi çok itici bir durum. Oğluna desin madem, para isteme benden intihar edicem desin.

oğluna hala nafaka veriyoruz aslında bakmayın yirmi olduğuna, ama buna rağmen hala para istiyor olması eşimin de hallederiz demesi gerçekten çok sinir bozucu bir durum.Tamam anlıyorum hayata başlayana kadar destek olmak gerekli ama benim durumum da ortada.
Ben olsam katlanamazdım herhalde, sizinde çocuklarınız var sonuçta, kocanızla ayrıntılı konusmanız lazım, Okuyor mu ? O yastakiler hem okuyup hem çalışıyor bir de erkek çocuğu harçlığını çıkarsa yeter eşinize söyleyin bunları , mesafe koyun sizde maasınızı vermeyin eşinize diğer çocukalara nasıl nafaka ödüyorsa sizin çocuklarınıza çalışıp bakacak.

Intihar edicem dediginde edersen et de suna yaa.. senin zayif noktani biliyo da yapiyi demek ki..
Ben de esimle bu sabah kavga ettim. Bizimki de ev isleri yuzunden oldu.Tek basima bebek bakiyorum ve dis cikarma doneminde sanirim. Asiri huysuz 5dk ayni yerde durmuyor agliyor bana yapisik bi halde.. dolayisiyla bayram temizligini birak gunluk.isleri yapamadim.. bugun olmus ev temizleneye calisiyordm. Esimin izni tatili vs de olmaz cunku baska hic bi zaman..
Esime surayi da sen yap bunu da hallet hadi vs vs is verince cok snrlendi. Ben de sinirlendm.gerildm. Birbirimize girdik valla. Su an konusmuyoruz hala..
Sana gelicek.olursak,bu cocuk kac yasinda da hala.para istiyo .. 20 civariysa erkek yani bi sekil kendi kazanmaya baksin part time is mis bulsun bu ne canim... annesi yasiyor mu,o korukluyordur git de babandan iste oglum rahat edemesinler diye..

Paranız yoksa ve adamın 2 çocuğu varsa siz de bu adamla evlenip 2 çocuk yapmayacaktınız hanımefendi.Çocuğun parası bittiyse para gönderecek bunun nesine sinirlenme haklı buluyorsunuz kendinizde?

Oğlunun bu ekstra parayı ne için istediği, bunu ne sıklıkla yaptığı, çocuğun annesinin maddi durumu, öğrenci bile olsa yaz mevsimi part da olsa para kazanabilecek bir işte çalışıp çalışmayacağı...

Bu değişkenlerin hepsine göre verilecek tepki de değişir.

Ayrıca eşinin intihardan bahsetmesi çok itici bir durum. Oğluna desin madem, para isteme benden intihar edicem desin.
şöyle söyleyeyim, ne için istiyor açıkçası bilmiyorum ama her aradığında para için arıyor, annesi çalışıyor, hatta her yıl tatillerine gidiyorlar, altı yıldır evliyim ben henüz tatil falan görmedim çünkü eve zor yetiyorum zaten. öğrenci değil çocuk, çalışmıyor da , birkaç işe girip çıktı yorucu olduğunu henüz çalışmak için hazır olmadığını biraz hayatın tadını çıkarmak istediğini söylüyor, açıkçası yaşıda öyle çok büyük değil haklı olabilir belki bu düşüncesinde o yüzden nafakayı hiç kesmedik, eşime kesmesini de tavsiye etmedim öylece ödüyoruz.Oğluna diyemiyor, hatta hiçbir şey diyemiyor gördüğüm kadarıyla, oğlunun kendisini artık sevmemesinden korkuyor.

Paranız yoksa ve adamın 2 çocuğu varsa siz de bu adamla evlenip 2 çocuk yapmayacaktınız hanımefendi.Çocuğun parası bittiyse para gönderecek bunun nesine sinirlenme haklı buluyorsunuz kendinizde?
şuna buluyorum hanfendi para benim param, hayat müşterekse eğer mümkünse kendisi de eve katkı sağlasın, oğlunun araba taksidini ödeyip ardından da hala nafakasını ödeyip bir de benim geçindirdiğim evin parasından bana ait olan maaştan istemesin.benim de çocuklarım var mecbur değilim maaşımdan vermeye.cebinde varsa versin, çocuklarına bakmaya o mecbur ben mecbur hissetmiyorum kendimi. kendi çocuklarıma bakıyorum zaten.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X