eşimle kavga ettik

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İlerleme gördüğüm için hala birlikteyiz aslında. Eskiden olsa tepkisi çok farklı olurdu, şimdi yalnış yaptığının farkında sadece arada kaldım diyerek sızlanıyor, ama ben gerçekten çok yorgun hissediyorum.
Yorgun hissetmekte haklısınız. O zaman destek olmayı deneyin eşinize.

Fobinizi biliyorsa kullanıyor belli ki.bu çok acımasızca.
Böyle bişey için can tatlı gelir
Nafaka için belli bir yaş sınırı yok mu
yaş sınırı var, vermek zorunda değiliz ama çocuğun bir işi yok henüz o yüzden devam ediyoruz vermeye.hayatını kurana kadar iş bulana kadar vereceğiz ama benim sınırlarımın da zorlanması artık biraz sömürüye giriyor.

defalarca söyledim bu sağlıklı bir düşünce değil diye, ama ısrarla oğlunun kendinden kopacağını söylüyor böyle yaparsa.
Benim esim de ilk tanistigimizda boyleydi , oglu ne derse yapamayack durumda bile olsa yaparim deyip sacma.sapan sekilde yapmaya calisiyordu
Bana cok tuhaf gelmisti
Sonra altini eseleyince , kendisini ogluna karsi suclu hissettigini fark ettim , onu terk edip gittim , bosanmis bir ailenin cocugu yaptim diye dusunuyormus bilinc altinda
Biz uzun uzun konistuk bu konuyu , aslinda cocugun boyle hissetmedigini , kendisinin hislerini cocuguna yansittigini falan , gercekleri konusursa cocugun onu anlayacagini boyle iliskilerinin cok yapmacik oldugunu gosterdim ona
Cok sukur kisa surede cozduk biz sorunu
Darisi basiniza , insallah esiniz de bir sekilde kabul eder yaptigi hatayi
Cunku burda sorun para degil aslinda esinizin cocuguna hayir diyememsi , parasinin olmadigini onunla paylasamamasi vb
Yoksa ben her zaman elimizden geleni yapalim derim cocuk ayirt etmeden zaten sizin de cocuklari ayirr ettiginizi dusunmuyorum
Allah yardimciniz olsun insallah cozulur konu

şöyle söyleyeyim, ne için istiyor açıkçası bilmiyorum ama her aradığında para için arıyor, annesi çalışıyor, hatta her yıl tatillerine gidiyorlar, altı yıldır evliyim ben henüz tatil falan görmedim çünkü eve zor yetiyorum zaten. öğrenci değil çocuk, çalışmıyor da , birkaç işe girip çıktı yorucu olduğunu henüz çalışmak için hazır olmadığını biraz hayatın tadını çıkarmak istediğini söylüyor, açıkçası yaşıda öyle çok büyük değil haklı olabilir belki bu düşüncesinde o yüzden nafakayı hiç kesmedik, eşime kesmesini de tavsiye etmedim öylece ödüyoruz.Oğluna diyemiyor, hatta hiçbir şey diyemiyor gördüğüm kadarıyla, oğlunun kendisini artık sevmemesinden korkuyor.

Oh ne güzel hayatmiş cocugunki. Okumuyor, keyfinden de çalışmıyor. Ee ne yapıyor arkadaşlarıyla geziyor, o kafe senin bu kafe benim belki kızlarla takılıyor falan ee erkek ya hesap da ödüyordur.

Vallahi bedava para kaynağı olduktan sonra herkes böyle yaşamak ister ama senin evindeki dolabın ne alemde olduğunu görmez o çocuk onun için dert de olmaz. 20 yaşında bir erkek çocuğu okumuyorsa ve babası da çok zengin değilse kusura bakmasın eşek gibi çalışmalı. Kaç yıl daha sizden gecinecek. Eşin kuserse kussun, ben olsam mutfagimdan kesip kendi maaşımdan o çocuğa para gondertmezdim. Artık çalışsın bı zahmet.

Intihar edicem dediginde edersen et de suna yaa.. senin zayif noktani biliyo da yapiyi demek ki..
Ben de esimle bu sabah kavga ettim. Bizimki de ev isleri yuzunden oldu.Tek basima bebek bakiyorum ve dis cikarma doneminde sanirim. Asiri huysuz 5dk ayni yerde durmuyor agliyor bana yapisik bi halde.. dolayisiyla bayram temizligini birak gunluk.isleri yapamadim.. bugun olmus ev temizleneye calisiyordm. Esimin izni tatili vs de olmaz cunku baska hic bi zaman..
Esime surayi da sen yap bunu da hallet hadi vs vs is verince cok snrlendi. Ben de sinirlendm.gerildm. Birbirimize girdik valla. Su an konusmuyoruz hala..
Sana gelicek.olursak,bu cocuk kac yasinda da hala.para istiyo .. 20 civariysa erkek yani bi sekil kendi kazanmaya baksin part time is mis bulsun bu ne canim... annesi yasiyor mu,o korukluyordur git de babandan iste oglum rahat edemesinler diye..
annesi yaşıyor ve çalışıyor çocuk yirmi yaşında, birkaç işe girdi yorucu olduğunu söylemiş çıkmış.Annesinden kaynaklı mı inanın bilmiyorum.Babasının parasından istemesini anlarım ama benim maaşım çocuklarıma ancak yetiyor, daha fazlasını da veremeyeceğim.Siz de sıkmayın canınızı biz de aynı sebepten eşimle epey tartışıyoruz. iki bebekle çok yoruluyorum bazen yardım istiyorum, ilk başlarda çok sıkıntı çıkarırdı şimdi alıştı.bakarsınız sizin eşiniz de alışır zamanla.

şuna buluyorum hanfendi para benim param, hayat müşterekse eğer mümkünse kendisi de eve katkı sağlasın, oğlunun araba taksidini ödeyip ardından da hala nafakasını ödeyip bir de benim geçindirdiğim evin parasından bana ait olan maaştan istemesin.benim de çocuklarım var mecbur değilim maaşımdan vermeye.cebinde varsa versin, çocuklarına bakmaya o mecbur ben mecbur hissetmiyorum kendimi. kendi çocuklarıma bakıyorum zaten.
İyi de bunun böyle olacağını biliyodunuz.O zaman hayatı müşterek yasayabileceginiz bi eş bulacaktınız.Adamın maaşı mevcut çocuklarına zor yeterken 2 çocuk yapıp sinirlenmeniz çok mantıksız.Babası netice de nafaka da verecek ekstra taksidini de ödeyecek bu kadar basit.

Oh ne güzel hayatmiş cocugunki. Okumuyor, keyfinden de çalışmıyor. Ee ne yapıyor arkadaşlarıyla geziyor, o kafe senin bu kafe benim belki kızlarla takılıyor falan ee erkek ya hesap da ödüyordur.

Vallahi bedava para kaynağı olduktan sonra herkes böyle yaşamak ister ama senin evindeki dolabın ne alemde olduğunu görmez o çocuk onun için dert de olmaz. 20 yaşında bir erkek çocuğu okumuyorsa ve babası da çok zengin değilse kusura bakmasın eşek gibi çalışmalı. Kaç yıl daha sizden gecinecek. Eşin kuserse kussun, ben olsam mutfagimdan kesip kendi maaşımdan o çocuğa para gondertmezdim. Artık çalışsın bı zahmet.
Aynen söylediğiniz gibi kız arkadaşı var, kız özel okulda okuyor diye, devlet okulunu bırakıp özel okula geçmişti. Okulun parasını da gene eşim ödedi o dönemde.Bilmiyorum benim de çocuklarım var, genç haklıdır bir oranda diyorum ama benim zaruri ihtiyaçlarım var, sonuçta eşim de bu evde yaşıyor, ev arkadaşı bile olsak daha fazla para girerdi eve.

annesi yaşıyor ve çalışıyor çocuk yirmi yaşında, birkaç işe girdi yorucu olduğunu söylemiş çıkmış.Annesinden kaynaklı mı inanın bilmiyorum.Babasının parasından istemesini anlarım ama benim maaşım çocuklarıma ancak yetiyor, daha fazlasını da veremeyeceğim.Siz de sıkmayın canınızı biz de aynı sebepten eşimle epey tartışıyoruz. iki bebekle çok yoruluyorum bazen yardım istiyorum, ilk başlarda çok sıkıntı çıkarırdı şimdi alıştı.bakarsınız sizin eşiniz de alışır zamanla.

Uuu 2bebek bir de,yoksa ikizler mi.. :) Allah kolaylik versin.. dedim zaten esime,sunu kafandan at bi ev isini kadin yapar diye bisey yok,senle ben yasiyoruz bu evde senle ben yapicaz neye sinir oluyosun diye... Ama su var,ben calismiyorum su an,yine de yetisemiyorum. Beyfendi calisiyor ya onun icin triplerde..
Her neyse..
E kocaman cocukmus yani kendi harcligini cikarmali. Tabi skıci olcak.. kim gule oynaya calisiyor ki..
Bence esin maasindan versin,sen sakin elletme parani. Valla bi iki alistirirsn,senin.bebeklerinin rizkini diger "bebek"ler yer.. Bence bu konuda bi mesafe olmali yani,hatta maas miktarini da 500 lira eksik bilsin esin gerekirse.. cocuklarin.icin biriktir ..
Aah ah ben de calissam da kendi parami kazansam keske.. zor bliyorum ama artik esime sinir oluyorum. Bi kendi calisiyo yoruluyo havalarinda ve beni kucumseme modunda.. ki yuksek lisans ogrencisiyim bi yandan da.. sen kimsin ki falanlara giricek yakinda iyyy nasil hirslaniyorum bi is bulmak icin :(

İyi de bunun böyle olacağını biliyodunuz.O zaman hayatı müşterek yasayabileceginiz bi eş bulacaktınız.Adamın maaşı mevcut çocuklarına zor yeterken 2 çocuk yapıp sinirlenmeniz çok mantıksız.Babası netice de nafaka da verecek ekstra taksidini de ödeyecek bu kadar basit.
hayır bilmiyordum, bunları özellikle evlenirken konuştum, ne kadar nafaka vereceğini, tekrar çocuk sahibi olmak istediğimi, aklınıza gelebilecek her detayı konuştum.Eşim hepsine evet demişti. şimdi şöyle mi diyorsunuz, siz adamın iki çocuğu olduğunu bilerek evlendiniz , o zaman çalışıp onun çocuklarına bakmayada söz vermiş oldunuz mu diyorsunuz. anlatamadım galiba, istenen para benim çalıştığım maaştan isteniyor, hiçbir hukukun beni buna mecbur kıldığını sanmıyorum.

Çocuk bildiğin şımarık.

Babasının parası olsa tabi ki versin ne diyebilirsin ama yok ve eşin bütün çocuklarına adil davranabilmeli ve sana da haksızlık yapmamalı. Oğluna iş bulmasını söylesin. Üniversite bile okumayan çocuk ne diye özel okula gitti anlamadım valla, o iki gün sonra o kızdan ayrılır baskasiyla takılır ama olan size oluyor.

Kendi maasinizdan para vermeyin 20 yaşında kazık kadar hem okumayan hem çalışmayan adama. Bu eşinizin çocuğu olduğundan da değil yeğen kuzen her neyse böyle düşünürdüm. Eşinizin kendi sorunu. Arkadaşından ailesinden abisinden kimden borç istiyorsa isteyip göndersin ve bu gibi konuları size açıp sizin huzurunuzu bozmasın.

Kimse böyle bir şeyi yaşayacağını bilerek evlenemez muhtemelen. Asıl o adam daha kendi çocuklarına yetemezken neden başka birisiyle evlendi? Hanımefendiyi zerre ilgilendirmeyen bir konu. Kendi maaşından tabii ki de vermek istemez.

hayır bilmiyordum, bunları özellikle evlenirken konuştum, ne kadar nafaka vereceğini, tekrar çocuk sahibi olmak istediğimi, aklınıza gelebilecek her detayı konuştum.Eşim hepsine evet demişti. şimdi şöyle mi diyorsunuz, siz adamın iki çocuğu olduğunu bilerek evlendiniz , o zaman çalışıp onun çocuklarına bakmayada söz vermiş oldunuz mu diyorsunuz. anlatamadım galiba, istenen para benim çalıştığım maaştan isteniyor, hiçbir hukukun beni buna mecbur kıldığını sanmıyorum.
O halde boşanın.

Bence boşa o adamı... çocuklarının rızkını neden bir başkasına yediriyorsun? Üstelik eşinin sana ve senin çocuklarına değer vermediğini bilerek çekilecek çile mi bu?

Kimse böyle bir şeyi yaşayacağını bilerek evlenemez muhtemelen. Asıl o adam daha kendi çocuklarına yetemezken neden başka birisiyle evlendi? Hanımefendiyi zerre ilgilendirmeyen bir konu. Kendi maaşından tabii ki de vermek istemez.
2 çocuklu bi adamla evlenirken bu çocukların sadece nafaka kadar masrafları olmayacağını hepimiz tahmin edebiliriz sanıyorum ağaç kovugunda buyumedik.Hanımefendiyi zerre ilgilendirmese buraya konu açmazdı ki esinin çocukları,cocuklarının abisi ablası.Nereye ilgilendirmiyor anlamadım

2 çocuklu bi adamla evlenirken bu çocukların sadece nafaka kadar masrafları olmayacağını hepimiz tahmin edebiliriz sanıyorum ağaç kovugunda buyumedik.Hanımefendiyi zerre ilgilendirmese buraya konu açmazdı ki esinin çocukları,cocuklarının abisi ablası.Nereye ilgilendirmiyor anlamadım
şimdi hanfendiciğim, sağlıklı düşünebilmeniz açısından beni denklemden bir çıkaralım öncelikle, sanırım çocuklu erkeklerle evlilik yapan kadınlara karşı bir alerjiniz var. Bakın farz edelim ki ben yokum ve anne baba hala evliler, bu çocuk çalışmıyor, okumuyor ve bir hafta önce 750 tl gibi bir mebla aldı babasından sonra bir hafta sonra tekrar istedi para, babası asgari ücretle çalışan bir işçi, muhtemelen çocuğa vereceği yanıt parayı ne yaptın, ben nereden bulayım olacaktır.Farz edelim ki çok çılgın bir aile bu aile ve çocuk kız arkadaşıyla takılsın diyerek zorla borç harç tekrar bir 750 tl daha bulup çocuğa verdiler, sizce asgari ücretli bir babanın çocuğuna böyle bir şey yapmak zaten çocuğa yapılmış bir kötülük değil midir? çünkü sınırsız istekleri karşılanmış, ayağını yorganına göre uzatması öğretilmemiş, hayatta kendi başına ayakta durması salık verilmemiş bir bireyin kişisel gelişimi olumlu mu olacaktır? kaldı ki buraya konu açma sebebim, kendi çalıştığım paradan, kendi çocuklarımın mutfak masrafından kısıp para veryim mi gibi delice bir düşünce değildi. bunu zaten aklı başında hiçbir insan yapmaz. eşimle olan bu sıkıntıdan yorulmuş olmamla ilgiliydi.kimse kimsenin çocuğuna bakmak zorunda değil, madem bakamayacaklardı o takdirde iki çocuk yapmasalardı. Bakın dikkatinizi çekerim benim iki bebeğim var onlardan para isteyen ben değilim, bu cümle bana kurulamaz, parayı isteyen onlar. Ne vicdani ne hukuki bir sorumluluğum var zaten eşim de hatalı olduğunu bildiği için yalvarıp intihar edeceğim diyor.

Ayrıca şöyle de bir durum var nafakadan fazla masrafları olacaksa, gitsin ödesin o zaman bana mı güvendi? yani benimle evlenilme nedeni karımda çalışsın benim çocuklara üç elden bakarız mantığı mı? ha bu böyleyse normal bir mantık mı oluyor? eşimle her detayı konuştum evlenmeden önce diyorum ve siz sözü verende değil, söze inananda suç buluyorsunuz.yani ben çocuk yapmayıp çalışıp annesi babası sağ, üstelik annesi babası çalışan çocuklara mı baksaydım? onların çocuklarına zaten para yetişmez deyip kendim çocuk yapmasa mıydım? eğer ben eşim fazla para veriyor o tarafa diye yakınsaydım söylediğiniz cümleleri kurabilirdiniz, bir tutarlılığı olabilirdi belki, ama kendi çalışıp kazandığım paradan kendi doğurduğum çocukların mutfak masrafından kısıp, yirmi yaşında erkek çocuğa kız arkadaşıyla gezmesi için para vermiyorum diye hiçbir sağlıklı mantığın beni suçlayabileceğini düşünmüyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X