eşimle kavga ettik

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sizden para beklememeleri konusunda haklısınız ama adamin paşa paşa nafaka ödeyeceğini az para aldığını biliyormussunuz

Iyide kadın ısrarla ben onun parasına birşey demiyorum ben olmasam ev arkadaşı gerek daha fazla harcar derken hala baştan biliyordun diyenler yazılanları okumuyormusunuz kadının derdi kendi çalıştığından istenmesi

İzninizle sormak istiyorum, bu adamla neden evlendiniz? Mesajlarınızdan anladığım kadarıyla öyle büyük bir aşk sevgi yok ortada. Ölüp bitmiyorsunuz yani. Maddi olarak zaten bir faydası yok, asgari ücret alıp çocuklarına nafaka veren bir adam. Hani erkek olan da siz değilsiniz ki hizmetimi görsün yemeğimi yapsın diyesiniz. Sorun yaşayacağınız çok belliymiş neden yaptınız ki böyle bir evlilik. Yanlış okumadıysam ilk eşinizi kaybetmişsiniz. Sizin daha fazla derde sıkıntıya değil huzurlu bir yuvaya ihtiyacınız varmış.

Sordum, eğer hayır derse oğlu artık onu sevmezmiş, bağları tamamen koparmış o yüzden suyuna gidiyormuş.

parayla mı sevecekmiş, varsa verir yoksa vermez adam, yani tüm parasını bu şekilde harcıyorsa sana da yazık değil mi yani bilemedim
senin onu sevip sevmeyeceğin konusunu pek düşünmüyor herhalde, iki de çocuğunuz varmış onların gelecekleri ne olacak
bence eşin ya hiç olgun değil, ya da eski evliliğinden ailesinden kopamamış
senin ölüm konusundaki korkunu bildiği için de seni bu şekilde korkutup sindiriyor, bu gayet açık bence
eğer gerçekten depresyondaysa bir doktora yönlendirmelisin
uyku yemek problemi varsa, hayattan zevk almıyorsa bi doktora gitmeli, yani sadece seni korkutmak için söylemiyorda olabilir ama doktora gitmeden bundan emin olamazsın

Paranız yoksa ve adamın 2 çocuğu varsa siz de bu adamla evlenip 2 çocuk yapmayacaktınız hanımefendi.Çocuğun parası bittiyse para gönderecek bunun nesine sinirlenme haklı buluyorsunuz kendinizde?
Bu nasıl düşüncedir ya oh ne ala adam çocuklarına para gönderiyor diye kendisinşm çocuk doğurmaya hakkı yok mu? ,kadının parası olmasada kocası diğer iki çocuğuna da bakmak zorunda!! Ayrıldığı eşinin parası yok nasıl doğurdu adamda nasıl bakıyor bak!

Ben olsam paramdan beş kurus vermem, başkasının doğurduğu çocuklara birükümğmden verdikten sonra napayım ben o evliliğinde adamı da.

iyi de o zaman başka bir çare bulsun, ev kirası faturalar ve yarım ay boyunca mutfak masrafını benim maaşımla karşılıyoruz zaten. altı üstü ayın yarısında mutfak masrafı karşılıyor, ben kendi olmayan maaşımdan vermek zorunda olduğumu sanmıyorum.parası varsa versin benim zaruri sabitimden vermesi harçlık olmuyor bana göre beni aptal yerine koymak oluyor.
Aynen öyle, çok para lazımsa anaları çalışsın baksın.

Bu nasıl düşüncedir ya oh ne ala adam çocuklarına para gönderiyor diye kendisinşm çocuk doğurmaya hakkı yok mu? ,kadının parası olmasada kocası diğer iki çocuğuna da bakmak zorunda!! Ayrıldığı eşinin parası yok nasıl doğurdu adamda nasıl bakıyor bak!
Yoo tabiki var ama mantıklı düşünürsek 2 çocuğuna daha tam bakamayan asgari ücretle çalışan bi adamla evlenip 2 çocuk yapılıyorsa bunların başa gelinecegi de düşünülebilir.

Ayrıca herkesin önemli olan benim cocugum fikrinden midem bulanıyor.Bütün çocuklar önemli aslında yalnızca kendi dogurduklarımız değil.

Ha konu sahibi bakmak zorunda mı kendi maasıyla hayır.Bu sekildeki ilk konusu da değil eşiyle ayrilsin madem olsun bitsin.Her seferinde sinir olacak bi şey göremiyorum ortada ben bizim fikirlerimiz neyi değiştirebilir ki

Bu adamın maddi manevi hiçbir katkısı yok sana
Üstüne hem kendisinin hem annesinin yaptığı onca şeye katlanıyorsun
Çokmu aşıksın ?
Onsuz eksikmi hissedeceksin kendini ?
Çocuklarına yetememektenmi korkuyorsun?
Neden ayrılmayı düşünmüyorsun ?

Bana göre anormal değil. Adamın çocukları olduğunu bilerek evlendiniz bi sıkıntıları olduģunda illa ki koşacak bu adam.

Aynı benim üvey annem gibisiniz. Oda babamdan her aldığım para için tartışma yaratırdı.

Niyetim sizi yargılamak değil kesinlikle maddi yönden sıkıntı icerisinde olabilirsiniz haklısınız. Ama bizlerinde bir suçu yok ve hayat devam ediyor ihtiyaćlarımız oluyor. Büyüdükçe ihtiyaćlar artıyr ekstra harcamalar olabiliyor.

Sizde eşinizle konuşun gerekirse nafakaya 100 lira fazla koyun oda oğluna anlatsın durumu. Iki çocuğu daha olduğunu koca adam sonuçta anlar elbette.

Lütfen eşinizin üstüne gitmeyin. Ben babamdan biliyorum çooook yıprandı arada kalmaktan. Bi orta yol bulun eşinizle tatlıya bağlamaya çalışın.

eski konularınıza baktım da sizi ki koca değil ki ev arkadaşı bile değil asalak resmen 3 çocukla hem çalışıp evin bütün ihtiyacını karşılıyorsunuz evde elini hiç bir işe sürmüyor birde suyunu bile ayağına bekliyor ayrılın bir ev arkadaşı bulun kendinize daha çok yararı olur en azından masrafı karşılar ev işine yardım eder

adam hiç mi düşünmedi ben asgari ücretle çalısırken 2 çocugum varken nasıl evlenicem diye neyine güvenmişte evlenmiş tek basına olsa 600 tl ile yaşayabilicek mi ki birde evlenmiş
bende 21 yaşındayım ayrılar bizimkilerde ayda min 1000 tl para alıyorum babamdan bana bakmak zorunda evlenmiş çocukları olsa beni ilgilendiren bir durum değil bana o parayı vermek zorunda yapmasaymıs cocuk madem yetemiyor

Konu kilit, çünkü herkes kendi açısından haklı. Siz haklisiniz, kendi kazandiginizi kendi cocuklarinizla harcamak istiyorsunuz. Eşiniz haklı, sizinkiler olduğu kadar oğlu da onun çocuğu. Çocuk da hakli, babasindan harçlık istemeyecek kimden isteyecek? Intihar konusuna girmiyorum bile, ben olsam o sinirle, sen zahmet etme ben seni öldüreceğim yakinda derim herhalde. Bu ne ergenlik ya!
Bi mahsuru yoksa, nafakanin miktarini sorabilir miyim

Konu kilit, çünkü herkes kendi açısından haklı. Siz haklisiniz, kendi kazandiginizi kendi cocuklarinizla harcamak istiyorsunuz. Eşiniz haklı, sizinkiler olduğu kadar oğlu da onun çocuğu. Çocuk da hakli, babasindan harçlık istemeyecek kimden isteyecek? Intihar konusuna girmiyorum bile, ben olsam o sinirle, sen zahmet etme ben seni öldüreceğim yakinda derim herhalde. Bu ne ergenlik ya!
Bi mahsuru yoksa, nafakanin miktarini sorabilir miyim

asgari ücret alıyormuş eşi araba taksidiyle beraber 800 tl veriyormuş ama cocuk daha fazlasını istiyrmuş arada

Yoo tabiki var ama mantıklı düşünürsek 2 çocuğuna daha tam bakamayan asgari ücretle çalışan bi adamla evlenip 2 çocuk yapılıyorsa bunların başa gelinecegi de düşünülebilir.

Ayrıca herkesin önemli olan benim cocugum fikrinden midem bulanıyor.Bütün çocuklar önemli aslında yalnızca kendi dogurduklarımız değil.

Ha konu sahibi bakmak zorunda mı kendi maasıyla hayır.Bu sekildeki ilk konusu da değil eşiyle ayrilsin madem olsun bitsin.Her seferinde sinir olacak bi şey göremiyorum ortada ben bizim fikirlerimiz neyi değiştirebilir ki
Çocuklar dediğiniz koca yetişkin bir zahmet eli ekmek tutsun 3 yaşında ki ile 20 yaşındaki aynı kefede tartılamaz. 750 tl nafaka vermiş zaten daha ne yapacak. Az yerinde bir uşak tutsun

işin daha bir kötü tarafı babasının parasının kalmadığını biliyor, benim yeni maaş aldığımı da biliyor, aslında benden istiyor parayı, daha onbeş onaltı yaşlarındayken," eşin ek iş yapsın, bize baksın" gibi bir cümle kurmuş bir çocuk kendisi. Hayır anne babalar bu denli gurursuz yetiştirmemeli bence de çocuklarını, babayı geçtim babanın evlendiği kadın üzerinde hak talep etmek hayret verici geliyor bana. Benim de babası ölmüş bir oğlum var, böyle bir cümle kurmasına asla müsade etmezdim doğrusu.

Oğlana uyuz oldum haaa.
Az yesin de uşak tutsun.
Koca delikanlı olmuş girsin part time falan çalışsın.
Bu ne yüzsüzlük.
Ulan ne evlattım be aileme yük olmayayım diye yapmadığım iş kalmadı.
Ölümüne çalıştım.
Böyle çocuklara uyuz oluyorum.
Dünyaya getirdi mecbur bakacak nedir?
18 i geçtikten sonra insan biraz da ayakta durmak için kendi çabalamalı.
Hele de anne baba ayrı durum belliyken..
Asalak gibi yaşamayı ne çok seviyor millet.

Allah evladın da hayırlısını versin.
En çok ettiğim duadır.

İki çocuğun nafakasına bu kadar çok mu gidiyor ya. Bir de bunlatın olacağı belli idi. Evlenmeden önce evdeki hesap çarşıya uymamış. Bu çocukların düğünleri dernekleri olacak daha:işsiz: sizin işiniz zor malesef buradan bir çıkış yolu yok eşiniz yakında sağa sola borç yapmaya başlar ne yazık ki bunların ödemesi de size kalacak gibime geliyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X