eşimle kayınvalidem arasında kaldım

elektraya

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Haziran 2008
3.177
40
118
Ankara
merhaba arkadaşlar ben büyük bir hata yaptım.
şimdi ben 3.5 yıllık evliyim 6 ay önce bir çocuğum oldu.o zamana kadar kayınvalidemle çok iyi anlaşır kendisini çok severdim.ama doğumdasn sonra kadın bana sürekli laf sokmaya başladı.işte sütün yetmiyor,çocuk çok zayıf,yok göbeğin kaldı (sezeryandan 2 gün sonra dedi bunu) şimdi zayıfladım 10 kilo verdim yüzünden vermişin diyo he ben 10 kiloyu yüzden verdim.yani sürekli moral bozmak istiyor.bayramda yanına giiyoruz bir şeker bile ikram etmeden hemen postalamaya bakıyor.

ama yine de hata bendeki bu olayları annesine kırıldığımı eşime anlattım.anlatmaz olaydım.şimdi annesi hususunda ağzımı açamıyorum ne iyi ne kötü tek bir laf ettirmiyor.iyi bir şey desem kötüye çekiyor yine.bugün çok başım ağrıyordu,anneme gidelim dedi "ben de hastayım biliyorsun,o kadar yolu yürüyemem"dedim.ne zaman anneme gidecek olsak hastasın diyor ki hiç öyle bir şey olmadı daha önce.

şimdi zamanı geri almak ve eşime bunu hiç yansıtmamış olmayı dilerdim.biraz sineye çekseydim keşke.ne bileyim eşim beni anlar sandım bir "takma" dese yeterdi ama hep "sen arıyorsun,anneme kafayı taktın.annem çok iyi kadın falan" diyor.

şimdi bu saatten sonra ben ne yapabilirim?
hem kayınvalidemle tekrar iyi olmak hem de eşime bu durumları unutturmak istiyorum ama nasıl?

canım madem dertleşmek işe yaramadı eşin her erkek çocuğu (!) gibi annesinin hatasını görse de sana yansıtmadı ve direk korumaya geçti. o halde şimdi susma zamanı diye düşünüyorum. eğer benim konumu okudu isen orada göreceksin ki sabırın sonu gerçekten selamet. umarım sen benim yaşadığım boyutta huzursuzluklar yaşamazsın ama inan bana annesini ona kötülemek yerine susarak, saygından ve kendinden taviz vermeden güçlü bir kadın olarak yoluna devam edersen, eşin eninde sonunda doğru yolu bulacaktır hayatım.
Allah yar ve yardımcın olsun.. Sen bebişinle ilgilen diğer herşey yoluna girer.

niye sineye çekeceksin ki,eşin haksız bu durumda,bence ezdirme kendini onun seni idare etmesi gerekirdi.sonuçta bebeğin var,zaten yoruluyorsun kaldı ki rahatsızmışsın,hiçbir yere gitmek zorunda değilsin.
bence sürekli susarsan ,bir gün tepki vermek istediğinde çok yanlış anlaşılırsın ve abarttığın düşünülür,azar azar tepkini göster ki senin de bir şeylere bozulduğunu anlasın eşin.

ben kimseyle kötü olmak istemiyorum.zaten evliliğimde bir sürü sorun atlattım şimdi de kayınvalide olayı yaşamak istemiyorum. ki çevremde imrenilirdik o kadar iyi anlaşırdık.tamam bu lafları da duymamazlıktan geleyim ok.kayınvalidemle arayı iyi tutarım yine o sorun değil.ama eşimi ne yapacağım şimdi dertleşeyim dedim,kötü gelin oldum resmen.suçsuzluluğumu anlatmak isteyince de "masum gelini oynuyorsun" diyor eşim bana.

kayınvalidemle aram iyi sadece çocuk yüzünden bozuğuz demişsin. bence sadece, kayınvalidenin torununu çok sevmesinden dolayı duymuşsun o hoş olmayan lafları..
madem aramız iyiydi diyosun bi hediye alıp, eşine de hadi yarın anneme gidelim sürpriz olsun diyerek iyi niyetini ve arayı bozmak istemediğini hissettirmen yeterli olacak gibi geldi bana.. eşin annesinden yana şikayetçi olmadığı için senin şikayetçi olman onu korkutmuşa benziyor. ve sana pirim verirse şikayetlerinin ardı arkası kesilmez diye çekindiğinden öyle yapıyor da olabilir.
bunların hepsi tahmin ve öneri sadece, elbette aileni sen daha iyi tanırsın inşAllah hakkında hayırlısı olur :)

Ya canım kötü ol boşver. Eşinin tutumu yanlış, benim eşim de öyle malesef.
Ben de ailesi hakkında birşey dersem kötü ben oluyorum onlar mükemmeller çünkü.
Öncelikle kayınvaliden seni sözleriyle kırıyor mu sen de karşılık ver, anne sen bu sene çöktün iyi misin bir hastalığın falan mı var de,
doğum kilolarımın hepsini verdim çok şükür de, sütüm yeterliymiş doktor bebeğin güzel kilo aldığını söyledi de,
yani onun laflarına karşılık olarak değil ama o sana birşey demeden sen anlat bunları.
Eş konusuna gelince ben de çözüm bulamadım ama fırsat buldukça onun ailesini iğneliyorum.

bu tip laflarından öyle doldum ki ben de bir laf söylerim daha kötü oluruz diye korkmuyor değilim açıkçası.eşimde sinirli bir insan şimdi o ben en ufak bir ima yapar mıyım diye bekler de bir şeyi yanlış anlayıp annesinin yanında üstüme gelirse işler iyice sarpa sarar gitmeye de çekiniyorum yani ama bugünkü gitmeyişim kesinlikle ondan değildi.hatta yarın gideriz dedim.bakalım yarın gidersek neler olacak?

sizce yarın nasıl davranayım kızlar?

bence kendini kasma hiç. çünkü sınavda falan değilsin. kocaman insansın yaşından büyük biri karşındaki sonuçta ve ona nasıl davranacağını elbette biliyorsundur. yapman gereken de sadece bu zaten. saygılı olmak..
kayınvalidenin yüzüne biraz gülmen yeterlidir diye düşünüyorum, öyle olmasa bile yüzüne güldün diye kaybedeceğin birşey olmaz aksine ben yüzüne güldüm o kötü davrandı diyerek vicdanını rahatlatabilirsin :)
hem eşin de sana belli etmese bile yaptığın hanımlığı görüp gururlanacaktır kanımca :)

bence şu an bu dediklerini yapması işleri daha zor duruma sokmaktan başka bir işe yaramaz. çünkü eşimin gözü üzerimde olacak diyor; her ne kadar laf sokmadım dese bile söylesin dediklerin yanlış anlaşılmaya ve kayınvalidesinin alınmasına müsait şeyler..

evet canım k.validem sürekli laf soktuğu için cevap gelir mi diye bekleyecek,eşim anneme laf söyleyecek mi diye bekleyecek.o yüzden gidesim gelmiyor.eskiden anneme ne kadar gidiyorsam k.valideme de o kadar giderdim,hatta ben eşime ısrar ederdim.göze mi geldik ne.lafları sineye çektikçe de insan sinir küpüne dönüyor.

yazik,uzuldum senin adina.
sahsen kocisimle aramiza kesinlikle diger aile fertlerini sokmayacagimiza soz verdik....kimse kimseyi bu konuda uzemez.
gecmis olsun ...
karsilikli konusmakta fayda var.

Eşinin yanında söylemesi gerekmiyor ki, hem kayınvalidesi istediğini söylüyor akıllıbıdık kırılınca o suçlu oluyor, biraz da o söylesin bakalım alınmakta haklımıymış değilmiymiş.
Eğer kayınvalide çok iyi niyetle söylemişse ve farkında değilse zaten onun söylediklerine kırılmaz, kırılıyorsa zaten iyi niyetle söylememiş kendisi de.
Konu sahibesi çocuğum sağlıklı, sütüm fazlaymış dediğinde niye kayınvalide alıncak onu anlamadım, ayrıca zaten kendisi bebek zayıf, sütün az diyerek moral bozuyor, biraz da onun morali bozulsun.
Valla susarak hiçbir yere gelinmiyor, hiç te iyi olmuyorsun.
Kim olursa olsun karışılığını vermek gerek diye düşünüyorum yoksa benim gibi psikolojin bozuluyor.

canım erkekler için anneleri herşeye bedel.
hataları mı var iyi de kötü de olsa onlar anneleri ve asla laf söyletmezler.
kaynanamla aramı nasıl düzelteceğim demişsin.
bişey yaşamamışsınız ki!
bizim kaynana kilo alırsın göbek çıktı der,kilo verirsin ağzın burnun birbirine yapışmış der.
eşine asla ve asla ailesini kötüleme,kötü de olsa.
eşinin görmesini sağla sana laf sokuşturulmaları felan.

erkeklerde bu anne hassasiyeti hep var.aradıklarını kocalarında bulamayan kadınlar oğlan çocuklarını boyunduruk altında baskıyla büyütüyorlar.sonuç ta böyle oluyor maalesef.

kaynananla aranda kötü birşey olmamışki:44:neden bu kadar dert ediyorsun ki canım
bence eşin fazla hassasiyet göstermiş.direkt annesini savunmuşsen en iyisi eskisi gibi git gel yüzünü güldür bazı söylenenleri duyma bazısınada gülerek tatllı dille yada şaka yollu cevap ver
ben arada sorun göremedim sen de kafanda büyütme canım

Önce eşin ile konuş neden böyle davrandığı sakin iken konuşun..Durum böyle devam eder ise bende sende üzülüyoruz çözüm bulalım de huzurlu olmak istiyorum sorun yaşamak istiyorum de belki işe yarar..Neden anneleri konusunda böyle olurlar bende bilmiyorum haksız da olsa anneleri bunu bilselerde toz kondurmazlar..Rabbim kolaylık versin inş.

Evet bu konuda haklısın canım.Yani ben de kilo alırım veririm kayınvalidem alma der verme der.
öyle kötüydü falan der.ben alınmam niye alınayım zaten biliyorum bunları ben de.
iyi niyetli biriyse zaten bunları seni üzmek için söylememiştir.Çocuk konusunda da bi arkadaşın dediği gibi yap doktoru bebeğin bu şekilde sağlıklı olduğunu kilosunun normal olduğunu söyle.
sonuçta o da babaanne olduğu için sağlığıyla ilgili endişelenmesi normal.
Eşin senin aileni kötülese sen laf söyletirmisin?O da sana karşı ailesini savunmaya geçmiş belli ki.
Sen de bişey olmamış gibi davran eşin şaşırsın.Aranızda problem olmadığını görünce olanları unutacaktır merak etme :13:

hiçbirşekilde susma sakın sineye çekme.bende başlarda öyle yansıtmamaya çalışırdım eşim yanımda olmadığı anlarda sürekli ailecek laf sokarlardı beni yönetmeye çalışırlardı hep. sonra ben eşime sen olmadan gitmek istemiyorum felan demeye başladım eşimde öyle tepki verirdi kadınların yanında benim ne işim var felan derdi yine giderdim. en sonunda benim üzgün ve bir kenarda ağlıyor olarak buldu ve herşeyi hıçkırıklarla anlattım. şimdi bile kaynanamın yaptıkalrını ara ara anlatıyorum hepsi anlatılmıyor zaten. şimdi eşim beni o kadar iyi anlıyor ki annesine kızıyor bundan sonra sen susacaksın yeter artık demeye başladı. zamanla senin eşinde anlar annesinin yaptıklarını aa bir şekilde görmesini sağlaman gerekiyor. bunu annesini kötüleyerek değil de seni nasıl kırdığını tatlılıkla anlatarak sen olsaydın veya benim annem sana böyle deseydi e düşünürdün felan de mesela.

Bende 3.5 yıllık evliyim, bir kaç kere kayınvaldemlere alındığımı gördü ama konuyu her konuşmak istediğimde bir şekilde boşver konuşma v.s deyip geçiştiriyordu. Geçenlerde birşeye üzüldüm oda konuşmadığı için kendi kendime söylenerek girdime eve, nasıl kızdı nasıl bağırdı..
Ben şoke oldum.. Konuşmadım biraz sakinleşince gittim yanına konuşmaya,
'sen benim eşimsin, seninle paylaşmama izin vermiyorsun, söyleniyorum ona kızıyosun üstelik kötü bişeyde demedim dememde.. Benim senden tek istediğim sadece beni anladığını bilmek' gibi konuştum.
Sonra oda haklısın ama anne baba idare etmek biraz alttan almak zorundayız dedi..
Sonrada bu konu hakkında tartışmadık.Ben eşimi ailesiyle arada bırakmam ama onunlada paylaşamıcaksam, derdimi anlamıcaksam ne anladım ben bu işten..
Kimse ailesine laf edilsin istemez tabi, keşke bu duruma hiç gelmesek ama,
yeri geliyor kendi anne babamıza alınıp konuşuyoruz.. Ortalığı karıştırmıyoruz ya, dinle anlamaya çalış dimi.. neyse bende o tartışmadan sonra daha dikkat ediyorum oda bir sorun olduğunda beni kuzu kuzu dinliyo kuzum benim :87:

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…