Eşimle monoton akşamlarımıza çözüm...

zeytinagaci

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2013
15.807
18.335
248
Selamlar arkadaşlar,
Ben 5'te işten çıkıyorum. Eşimle eve gidiyoruz, beraber yemek yapıyoruz. Daha doğrusu o yapıyor genelde. Ben de o sırada bulaşıkları yerleştiriyorum, çamaşırları topluyorum, sofrayı kuruyorum falan.
7 gibi sofradan kalkıyoruz.

ve yapacak bişey bulamıyoruz.

Tv'de maç varsa maç izliyoruz, ben kk ya takılıyorum telefondan.
Biraz sohbet ediyoruz sonra yine sıkılıyoruz. BOŞ GEÇİYOR YANİ SON 2 AYDIR BÖYLE. (Yazın çıkıp geziyorduk)

Bu durumu çözmek için yaptıklarım:

1) Ben 1000 parçalık puzzle aldım beraber yapıyoruz ama eşim sıkılıyor uğraşırken, hiç de yapamıyor :)
2) Org'um var onu çalmaya çalıştım bi süre, ama eşim yine sıkılıyor çünkü tek başıma çalışıyorum.
3) Dizi ya da TV izlemiyoruz. Yabancı dizi izliyorduk beraber ama izlediğimiz diziler bitti. Başka diziler denedik ikimizin izlediği ortak bi tarz bulamadık.
4) Kitap okuyoruz bi süre. Ama bu defa da konuşmadan geçiyor zaten bütün gün görüşmemişiz..

Başka ne yapabiliriz evde, SİZ NELER YAPIYORSUNUZ? ÖNERİSİ OLAN?

Not: Aracımız yok, maddi durumumuz da sıkıntılı.

Ben 'yemeği genelde eşim yapıyor' kısmına takılı kaldım. Vallahi tebrik ediyorum.

Evcil hayvan falan mı edinseniz acaba, ne kadar sıkıntınızı giderir bilemedim ama aklıma ilk bu geldi.. Yabancı dizilerden true blood var izlemediyseniz tavsiye ederim..

bence bir çocuk yapın nefes alacak vakti kalmıyor insanın biz çocuktan önceki 9 yıldada eşimle günlerimizin nasıl geçtiği hakkında sohpet ediyoruz ayrıca güncel konular isteklerimiz muhabbetle geçiyor.ama biz tabi tv de isliyorduk yabanda özellikle balık avı eşim zıpkınla av yaptığından ama dizide izliyorduk geçiyordu doğrusu hiç sıkılmadık.

Bizde de aynı ben problem yapmıyorum evde tüm gün yalnızım çalışmıyorumda.
Eşim çay ını çorbasını içer tv veya oyun oynar yatar.. Arada sırada balık tutmaya gideriz okadar, bende çok sıkılıyorum malesef..

ah ah keşke bende senin gibi eve erkenden gidip boş boş oturup sıkılabilsem :)
9 da eve gdıyorum yemek bulasık evi topla erken saat 11 geçiyor eşimle sohbet edemeden uyuyup kalıyorum
Ayy evet ben de bunu yazacaktım :KK43: Konu sahibi ne şanslı

Ben 'yemeği genelde eşim yapıyor' kısmına takılı kaldım. Vallahi tebrik ediyorum.

Evcil hayvan falan mı edinseniz acaba, ne kadar sıkıntınızı giderir bilemedim ama aklıma ilk bu geldi.. Yabancı dizilerden true blood var izlemediyseniz tavsiye ederim..

Eşim şu an çalışmıyor (gerçi çalışıyorken de yapıyordu), bir de benim elim çok yavaştır o da yapıveriyor sağolsun :)
evcil hayvanımız (tavşan) vardı 3 hafta önce öldü :KK42:
bir daha hayvan almayalım dedik...
dediğiniz diziye bakıcam mutlaka ;)

Cocuk yapin. ....
Ilk aklima gelen bu oldu.
Jiwsa diye bir oyun varmis cift oyunu.
Onu alin oynayin pahali degil.

Trivial Pursuit diye bi bilgi oyunu oynuyoruz ama oradaki soruları ezberledik artık.
jiwsa ya bakıyorum şimdi :)

çocuk gündemde değil :D ama olsa nefes almaya vakit bulamayız galiba hahah :rolleyes:

ah ah keşke bende senin gibi eve erkenden gidip boş boş oturup sıkılabilsem :)
9 da eve gdıyorum yemek bulasık evi topla erken saat 11 geçiyor eşimle sohbet edemeden uyuyup kalıyorum

senin de işin zormuş tuğçe, Allah yardımcın olsun...

Bence bi zaman dilimi belirleyin 1 saat kahve keyfi yapın, sohbet zaten kendiliğinden gelir. Biz eşimle bu ara eski yabancı filmler izliyoruz, biz de 10 gibi başlıyoruz filme en geç 12de bitiyor, en azından yanyana oluyorsun, filme yorum yapıyorsun, eğlenceli oluyor. Diğer türlü ikimiz de nette oluyoruz, vaktimiz ölüyor.

Eşim şu an çalışmıyor (gerçi çalışıyorken de yapıyordu), bir de benim elim çok yavaştır o da yapıveriyor sağolsun :)
evcil hayvanımız (tavşan) vardı 3 hafta önce öldü :KK42:
bir daha hayvan almayalım dedik...
dediğiniz diziye bakıcam mutlaka :KK66:

Trivial Pursuit diye bi bilgi oyunu oynuyoruz ama oradaki soruları ezberledik artık.
jiwsa ya bakıyorum şimdi :)

çocuk gündemde değil :D ama olsa nefes almaya vakit bulamayız galiba hahah :rolleyes:

senin de işin zormuş tuğçe, Allah yardımcın olsun...

Ben evli degilim ama 6 ay önce ailecek sıkıldıgımız icin, birde kucuk kardesim teknolojiden biraz uzaklaşsın diye papağan aldık, akşamları surekli onu konuşturucaz ogreticez diye vakit geciriyoruz mesela.. Bi bakıyoruz uyku saati gelmiş...

biz 7 gibi evde oluyoruz.8.5 ta yemekten kalkıyoruz.
o direkt uzanıyor özet izlerken uyuya kalıyor.
en geç 10:30 gibi çoktan uyumuş oluyoruz:mad:
hafta sonları da alışveriş aile ziyaretleri vs.
aslında evde kalabalık yaşamak gerekiyormuş eskiler gibi:KK74::KK74::KK74::KK74:

bence bir çocuk yapın nefes alacak vakti kalmıyor insanın biz çocuktan önceki 9 yıldada eşimle günlerimizin nasıl geçtiği hakkında sohpet ediyoruz ayrıca güncel konular isteklerimiz muhabbetle geçiyor.ama biz tabi tv de isliyorduk yabanda özellikle balık avı eşim zıpkınla av yaptığından ama dizide izliyorduk geçiyordu doğrusu hiç sıkılmadık.

ben de bayağı konuşurum eşimi de konuşturuyorum ama asıl sorunumuz eşimin henüz işe başlamaması aslında. bütün gün evde ve o bendenn çok sıkılıyor, ben de daha çok sıkılmasın istiyorum akşamları. o da şikayetçi akşamlar boş geçiyor son zamanlarda diye.

Bizde de aynı ben problem yapmıyorum evde tüm gün yalnızım çalışmıyorumda.
Eşim çay ını çorbasını içer tv veya oyun oynar yatar.. Arada sırada balık tutmaya gideriz okadar, bende çok sıkılıyorum malesef..

balık tutmak iyiymiş :) su kenarı en azından. burada öyle bi şansımız da yok. alışırım belki.
kış günü diye içimiz sıkıldı galiba.

Ayy evet ben de bunu yazacaktım :KK43: Konu sahibi ne şanslı

yaa arkadaşlar üzüldüm şimdi konu açtığıma :( benimki de dert değil aslında düşününce. çoğu insan boş zaman ararken..

sevişin hihihihihhi :)

ayy ilahii :KK22::oops:

Arkadslara katılıyorun cocuk yapın hıc sıkulmazsınız

durumumuz çocuk bakmaya müsait değil malesef. 4-5 sene sonra düşünüyoruz diyelim :KK52:

cnm tavla kagıt falan oynayın cok komık oluyor.. guzel vakıt gecıyor bız hatta ısım sehır hayvan bıle oynarız.. zaten geceler kısa hergun bırını yapsanız hafta bıter sonradatekrar yenılersınız.. hııı bırde degısık pastalar falan denesenız.. ayrıca dıy projelerıde deneyebılırsınız hem evınızı guzellestırırsınız ufak butcelerde hemde eglencelı??

o zamamn eşin gün içinde evdede oyalanabileceği iş bulana kadar bir meşgale bulmalı yada gecicide olsa birinin dükkanı falan varsa orada yardımcı olsun evde oturdukça çalışmaktan soğuyabilir.

cnm tavla kagıt falan oynayın cok komık oluyor guzel vakıt gecıyor bız hata ısım sehır hayvan bıle oynarız.. zaten geceler kısa hergun bırını yapsanız hafta bıter sonradatekrar yenılersınız.. hııı bırde degısık pastalar falan denesenız.. ayrıca dıy projelerıde deneyebılırsınız hem evınızı guzellestırırsınız ufak butcelerde hemde eglencelı??
evet biz tavla çok oynarız ben eşimi kekler hile yaparım baya sinir oluyor eğlenceli bir şey :)

Bence bi zaman dilimi belirleyin 1 saat kahve keyfi yapın, sohbet zaten kendiliğinden gelir. Biz eşimle bu ara eski yabancı filmler izliyoruz, biz de 10 gibi başlıyoruz filme en geç 12de bitiyor, en azından yanyana oluyorsun, filme yorum yapıyorsun, eğlenceli oluyor. Diğer türlü ikimiz de nette oluyoruz, vaktimiz ölüyor.

İşte demek istediğim de bu, resmen o akşam ölmüş gibi hissediyorum. bugün ne yaptık diye düşünüyorum yatağa yatınca. hiçç
şu kahve olayını bu gece yapıcam :)
ben kahve içmem normalde ama eşime eşlik edeyim bi kere karşılıklı içelim bakalım. eski günlerden falan konuşuruz artık :KK48:

Ben evli degilim ama 6 ay önce ailecek sıkıldıgımız icin, birde kucuk kardesim teknolojiden biraz uzaklaşsın diye papağan aldık, akşamları surekli onu konuşturucaz ogreticez diye vakit geciriyoruz mesela.. Bi bakıyoruz uyku saati gelmiş...

teşekkürler ershd
biz de muhabbet kuşu aldık, sonra kuşcağız bütün gece bizimle susmaktan sıkıldı diye yanına eş aldık.
ben ilgileniyorum akşamları aslında kuşlar biraz zamanımızı alıyor. konuşturmayı beceremedik :KK48:

biz 7 gibi evde oluyoruz.8.5 ta yemekten kalkıyoruz.
o direkt uzanıyor özet izlerken uyuya kalıyor.
en geç 10:30 gibi çoktan uyumuş oluyoruz:mad:
hafta sonları da alışveriş aile ziyaretleri vs.
aslında evde kalabalık yaşamak gerekiyormuş eskiler gibi:KK74::KK74::KK74::KK74:

ayy yok ben almayayım kalabalığı yine de :)
bizim yaşadığımız şehirde bi tane bile akrabamız yok. 2 haftada bir haftasonları da ben ailemi ziyarete gidiyorum ama yalnız gidiyorum. geri kalan haftasonları da çoğunlukla çalıştığım için bi tek akşamları eşimle vakit geçirebilirim. kaliteli geçsin istiyorum.
maddi durumlar da vasat olduğundan şu an, alışveriş merkezine gideriz de kendimi tutamam diye korkuyorum :p yoksa alışveriş bence dünyanın en eğlenceli şeyi :KK68:

Back
X