Eşimle mutluyum fakat sürekli eski eşi

adenasli

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2014
1.607
1.074
63
40
Eşimle 2013 de severek evlendim aynı yerde çalışıyoruz suan 4 aylık hamileyim fakat bir türlü benden önceki evliliğini unutamıyorum ilk başlarda eski eşi sürekli rahatsız edip düğüne cicek bile gönderdi :( bi kaç defa mail ile taciz etti . Biz evlenmeden önce boşanmalarına ragmen eşimin soyadını kullanmaya devam etmiş bende eger o soyadını kullanacaksa evlenmiyorum dedim . Eski eşini arayıp söledi kadın sonra kendi soyadını kullanmaya başladı . Eşim beni cok sevdiğini söylüyor cok iyi anlaşıyoruz bir dediğimi 2 etmez fakat evliliklerinin neden bittiği 10 yılkık evliliklerinde neden bebek yapmadıkları büyük bi soru işareti hiç anlatmaz .Arkadaş oldugumuz dönemde sadece eski eşinin sürekli gece takılmak istediğini falan döylüyordu o kadar .şimdi sorunum su ben sürekli rüyalarımda bu kadını hiç görmesemde reelde yani görüyorum ve sürekli eski eşli uğraşıyorum sinirlerim bozuluyor sizce psikolojik destek almalımıyım bunu eşimle paylaşmalımıyım ?

Eşimle 2013 de severek evlendim aynı yerde çalışıyoruz suan 4 aylık hamileyim fakat bir türlü benden önceki evliliğini unutamıyorum ilk başlarda eski eşi sürekli rahatsız edip düğüne cicek bile gönderdi :KK43: bi kaç defa mail ile taciz etti . Biz evlenmeden önce boşanmalarına ragmen eşimin soyadını kullanmaya devam etmiş bende eger o soyadını kullanacaksa evlenmiyorum dedim . Eski eşini arayıp söledi kadın sonra kendi soyadını kullanmaya başladı . Eşim beni cok sevdiğini söylüyor cok iyi anlaşıyoruz bir dediğimi 2 etmez fakat evliliklerinin neden bittiği 10 yılkık evliliklerinde neden bebek yapmadıkları büyük bi soru işareti hiç anlatmaz .Arkadaş oldugumuz dönemde sadece eski eşinin sürekli gece takılmak istediğini falan döylüyordu o kadar .şimdi sorunum su ben sürekli rüyalarımda bu kadını hiç görmesemde reelde yani görüyorum ve sürekli eski eşli uğraşıyorum sinirlerim bozuluyor sizce psikolojik destek almalımıyım bunu eşimle paylaşmalımıyım ?

Reelde nerde nasıl görüyorsunuz?

Orası yanlış oldu pardon hiç görmedim reel olarak nası bişi tipini bilmiyorum ama sürekli rüyamda bi kadın görüyorum ve eski eşi cıkıyor

Düğüne çiçek mi gönderdi bence eski eşi boş yere takmıyormuşsun soyadını kullanmaya devam etmek ne demek... Anlaşılan eski kocasını sevmeye devam etmiş bu kadın sen de bundan rahatsız oluyorsun haklısın da... Bence aç telefonu sor var mı böyle bir şey de. Belki için rahatlar.

Eski eşinin soyadını kullanmak isteyebilir. Mesela şu an ben eşimden boşansam ve kızlık soyadıma dönsem bu benim için facia olur. Eşimin soyadıyla tanınıyorum zira. Mesleğim için de imzam çok önemli. Ancak düğüne çiçek göndermesi ve eşinizi taciz etmesi kabul edilemez.

Kocan eve normal saatlerde geliyor seninle ilgileniyorsa neden dertsiz başına dert arıyorsun?

Hamilesin yaşadığın her huzursuzluk aynen bebişe yansıyor. Onu da huzursuz ediyor. Senin eşin ondan bahsetmiyor umursamıyorsa neden huzursuzsun şu anda?

Bence eşin sana herşeyi anlatsın sen çok kafana takmışsın. Eşinden bir tepki yoksa unursama. Sonuçta istese ayrılmazdi seninle evlenmezdi . Kadının hareketleri ayrılma isteğinin eşinden kaynaklandığını gösteriyor. Hamilelikte takıntı olusabiliyor benim öyle mesela. Kötü hissediyorsan mutlaka destek al

2 evliliklerde herşeye hazırlıklı olunmalı sonuçta araştırmada oturmuşsunuz nikah masasına eşinizde anlatmamış zaten.şimdi ah vah etmen için çok geç değilmi?eşine güveniyorsan niye miğdeni bulandırıyorsun?

Soyadını kullandıgını nereden bılıyorsunuz
Eşiniz onu sevse onun yanında olurdu
Adam sizinle
Boşa dert etmeyin bnce

Eşimle 2013 de severek evlendim aynı yerde çalışıyoruz suan 4 aylık hamileyim fakat bir türlü benden önceki evliliğini unutamıyorum ilk başlarda eski eşi sürekli rahatsız edip düğüne cicek bile gönderdi :KK43: bi kaç defa mail ile taciz etti . Biz evlenmeden önce boşanmalarına ragmen eşimin soyadını kullanmaya devam etmiş bende eger o soyadını kullanacaksa evlenmiyorum dedim . Eski eşini arayıp söledi kadın sonra kendi soyadını kullanmaya başladı . Eşim beni cok sevdiğini söylüyor cok iyi anlaşıyoruz bir dediğimi 2 etmez fakat evliliklerinin neden bittiği 10 yılkık evliliklerinde neden bebek yapmadıkları büyük bi soru işareti hiç anlatmaz .Arkadaş oldugumuz dönemde sadece eski eşinin sürekli gece takılmak istediğini falan döylüyordu o kadar .şimdi sorunum su ben sürekli rüyalarımda bu kadını hiç görmesemde reelde yani görüyorum ve sürekli eski eşli uğraşıyorum sinirlerim bozuluyor sizce psikolojik destek almalımıyım bunu eşimle paylaşmalımıyım ?
bunlar birer takıntı arkadaşım. eski evliliği eski sevgili gibi görün. benim eşim de benden önce birisi ile beraber olmuş gram kafaya takmadım. onu sevse onunla beraber olurdu hep öyle düşündüm ki o kız da zamanında beni taciz etmişti. ben de ona becerebiliyorsan gel al ben zorla tutmuyorum demiştim.
yıllar geçti tabi üstünden evlendik hatırlamam bile..
seni seviyor ki seninle beraber..

Sen eşinle iyi geciniyorsan. Seviyorsaniz birbirlerinizi bencr hic huzurunu kacirma. Sonucta evlenip ayrildigini bile bile evlenmissin

Sadece şunu bilmenizi istedim. bayanlar şimdi eğer isterlerse kendi soyadlarını kullanabildikleri gibi, boşanan bayanlar da kariyerleri için eski eşlerinin soyadlarını kullanabiliyorlar. Yasal hakları var bilginize. Örneğin öğretim üyesi bir bayan yayınları hep evliliyken kullandığı soyadı ise kariyeri için boşandıktan sonra da aynı soyadı kullanmaya devam edebiliyor. Eşinizden "söyle ona, artık o soyadı kullanmasın" diyemezsiniz.

Takıntı yapmışsınız adam sizi sevmese evlenmezdi ki görüşmüyormuş da ee derdiniz ne Allah aşkına size neden o evliliğin, neden çocuk yapmadıklarının detayını anlatsın ki. Çocuk istemiyor olsa senden çocuk yapmazdı. Belki kadında bir sorun vardı olmadı kurcalamaya eskiyle yaşamaya eşinizi de huzursuz etmeye ne gerek bitmiş geçmiş.

Adama da bu konuda surekli sorup edip bunaltirsan kendi evliliginize olur olan. Eger bu konuyu kendi icinde cozemiyorsan destek almalisin.

Tabi sadece bi fikir belkide esinizi aldatmistir erkekler boyle seyleri izzeti nefis meselesi saydiklari icin sana anlatmak istememis olabilir ama sen sunu dusun

Zaten mutlu bi evlilikleri olsa ve onu seviyor olsa o evlilik sonlanmazdi degil mi

Sadece şunu bilmenizi istedim. bayanlar şimdi eğer isterlerse kendi soyadlarını kullanabildikleri gibi, boşanan bayanlar da kariyerleri için eski eşlerinin soyadlarını kullanabiliyorlar. Yasal hakları var bilginize. Örneğin öğretim üyesi bir bayan yayınları hep evliliyken kullandığı soyadı ise kariyeri için boşandıktan sonra da aynı soyadı kullanmaya devam edebiliyor. Eşinizden "söyle ona, artık o soyadı kullanmasın" diyemezsiniz.
Hayır kullansa ne olur, di mi? Aynı soyadı akraba olmadığımız yüzlerce kişide oluyor.

Bu arada o kanun kesinleşti mi? Evlenince soy isim değiştirmek zorunda değil bayanlar?

Back
X