Eşimle mutluyum fakat sürekli eski eşi

Öncelikle eşinle konuş bence, ne kadar taktıgını anlat. Nden anlatmak istemiyor madem bitmiş gitmiş senin de onun her şeyini bilmek hakkın degil mi kocan sonuçta. Tabi ki geçmişine karışamazsın senden öncesi ama şu an anlatmaması çok saçma. Belki sana açıklama yapsa sorunların biticek seni de düşünmesi lazım

Kariyeri için denmişte sanki soyadı değişince yaptığı şeyler değişecek yani bir kocanın var dayak küfür vs nefret ettiniz ayrıldınız soyadını taşır mısınız kariyerim ayağına? Bana çooook aşırı saçma geliyor kusura bakmayın ama.

Sadece şunu bilmenizi istedim. bayanlar şimdi eğer isterlerse kendi soyadlarını kullanabildikleri gibi, boşanan bayanlar da kariyerleri için eski eşlerinin soyadlarını kullanabiliyorlar. Yasal hakları var bilginize. Örneğin öğretim üyesi bir bayan yayınları hep evliyken kullandığı soyadı ise kariyeri için boşandıktan sonra da aynı soyadı kullanmaya devam edebiliyor. Eşinizden "söyle ona, artık o soyadı kullanmasın" diyemezsiniz.
aslında kısmen hatalı bir bilgi. Düzeltme yapayım. Evet özellikle basın, hukuk, moda ve edebiyat dünyasında kocalarıın soyadıyla tanınmış hanımların boşandıktan sonra kocalarının soyadını kullanmaya devam etmeleri konusunda getirilmiş bir düzenleme var. Ancak sıkı şartlara bağlı. Kocanın bu düzenlemeye izin veriyor olması gerekli. Kocanın müsade etmemesi halinde kadın soyadını kullanamaz. En yakın örneği Müşerref Akay olarak geliyor şu an aklıma. Boşandığı eşi, kendi soyadını kullanmayı bırakması için mahkemeye başvurmuştu zira.

bence esine hoc bu hislerini belli etme.ne geregi var kadin emin ol daha degerli konuma gelir.kiskanilan kadin kiymete biner.asla esinle bu takintini konusma hatta kadini elinden geldigince onemsiz gor.
tabi esinin yaninda..gercekte asla kucumseme.birincisi ne yap et kadinin bi resmini gor.belki surekli esinin ve senin etrafinda belki onu gordun.ama o oldugunu bilmiyorsun.bu duruma dusurme kendini.esinin disindaki bir kanaldan nasil uaparsin bilmem esinin haberi olmasin kadini gor

Eşimle benim ikinci evliliklerimiz.Ben kendimden biliyorum asla akılda eski eş falan kalmıyor.Hiç merak etmeyin geçmiş geçmişte kalıyor.Bebeğiniz yolda eşiniz yanınızda keyfini çıkarın.Biten bitmiştir rahat olun

baya da kıskanç biriyimdir ama nedense bu eski eşe bir tek ben kıllanmadım sanırım.

düğüne çiçek göndermesi bana batmadı,
maille taciz demişsiniz de, ne tarz acaba?
soyadını kullanmak ise bence hakkıdır, ne bileyim, evlenince soyadını değiştir, boşanınca değiştir, oh erkeklere hiçbir şey yok, bana adaletsiz geliyor.

Eski eşi kuaför hatta kendi dükkanı bile değil çırak denilebilir yani soyad kullanmasını gerektirecek bir zorunluluk yok kadının aldtmış olabilecegi fikri benimde aklıma geldi normalde eltim bana herşeyi anlatır o konudan hiç bahsetmiuor kimse :(

Eski eşi kuaför hatta kendi dükkanı bile değil çırak denilebilir yani soyad kullanmasını gerektirecek bir zorunluluk yok kadının aldtmış olabilecegi fikri benimde aklıma geldi normalde eltim bana herşeyi anlatır o konudan hiç bahsetmiuor kimse :KK43:
belki de kötü olan eşinizdir.
o yüzden bahsedilmiyordur size.
niçin hemcinsinizi kötülemeyi seçiyorsunuz?

Ay cnm neden acikca esine sormuyorsun aklina takilanlar o senin esin cocugunun babasi olacak ne var ki bastan sormaliydiniz hatta
Sor yani neden cocuk yapmadibiz de,neden ayrildiniz de ,oo ben olsam ilk tanisinca sorardim
Sende cevaba gore rahatlarsin yani

belki de kötü olan eşinizdir.
o yüzden bahsedilmiyordur size.
niçin hemcinsinizi kötülemeyi seçiyorsunuz?
katılıyorum belki eşiniz başka bir kadın için terketti eşini yani bu siz bile olabilirsiniz neden eski eşi kötülemeyi seçiyorsunuz diye sorasım geldi benimde.(konu sahibine)

katılıyorum belki eşiniz başka bir kadın için terketti eşini yani bu siz bile olabilirsiniz neden eski eşi kötülemeyi seçiyorsunuz diye sorasım geldi benimde.(konu sahibine)
aynı fikirdeyiz.
bence konu sahibinin birde bu yönden bakması gerek.

aslında kısmen hatalı bir bilgi. Düzeltme yapayım. Evet özellikle basın, hukuk, moda ve edebiyat dünyasında kocalarıın soyadıyla tanınmış hanımların boşandıktan sonra kocalarının soyadını kullanmaya devam etmeleri konusunda getirilmiş bir düzenleme var. Ancak sıkı şartlara bağlı. Kocanın bu düzenlemeye izin veriyor olması gerekli. Kocanın müsade etmemesi halinde kadın soyadını kullanamaz. En yakın örneği Müşerref Akay olarak geliyor şu an aklıma. Boşandığı eşi, kendi soyadını kullanmayı bırakması için mahkemeye başvurmuştu zira.
Ben onunla ilgili yasada düzenleme yapıldı diye biliyorum çünkü bildiğim bir öğretim üyesi var ki her boşandığı eşinin soyadını kullanıyor. Araştırma yapmadım, eski eşimin soyadını kullanma ihtiyacı duymadığım için olsa gerek ama geçenlerde bir toplantı tutanağında soyadımı eski soyadımla yazdıkları için artık değiştirilmesi gerektiğini söylediğimde "eski soyadınızı da kullanabiliyorsunuz artık, biliyor muydunuz" dediler. Aşağıdaki link okur musunuz?
http://bosanmadavam.com/bosanan-kadinin-soyadi-degisikligi/.html

Son düzenleme:
Ben onunla ilgili yasada düzenleme yapıldı diye biliyorum çünkü bildiğim bir öğretim üyesi var ki her boşandığı eşinin soyadını kullanıyor. Araştırma yapmadım, eski eşimin soyadını kullanma ihtiyacı duymadığım için olsa gerek ama geçenlerde bir toplantı tutanağında soyadımı eski soyadımla yazdıkları için artık değiştirilmesi gerektiğini söylediğimde "eski soyadınızı da kullanabiliyorsunuz artık, biliyor muydunuz" dediler.
Bunu araştırmam gerek, sadece kadının kızlık soyadını kullanılabileceğine dair bir yargıtay kararı elimde var o kadar. Kadın artık isteğe bağlı eski kocasının soyadını kullanabilir mi emin değilim. Belki kazanılmış hak olarak yorumlanmış olabilir. Bu konuda bakıp döneceğim size özelden. Teşekkür ederim, güzel bir tartışma oldu

Benle onlar boşandıktan 5 sene sonra tanıştı benim olmam imkansız :) eski eşinde problem oldugunu biliyorum kadın beni de sürekli taciz ediyordu mailleri ile o benim olacak seni sevmiuor vs die eşim bir ara tedavi görmüş ayrıldıktan sonra psikolojik destek :(

Bunu araştırmam gerek, sadece kadının kızlık soyadını kullanılabileceğine dair bir yargıtay kararı elimde var o kadar. Kadın artık isteğe bağlı eski kocasının soyadını kullanabilir mi emin değilim. Belki kazanılmış hak olarak yorumlanmış olabilir. Bu konuda bakıp döneceğim size özelden. Teşekkür ederim, güzel bir tartışma oldu
Sanırım bir dava açılıyor. Bunu yazdıktan sonra internetten şöyle bir baktım da. Bununla ilgili dava dilekçeleri örneği var hatta.

Bu aşamada sürekli görmeniz sağlıklı değil

Valla eski eşim yeniden evlenecek diye soyadından da vazgeçmezdim yani kadın ılımlı da

Çocuk vs de yok siz neden bu kadar taktınız ki

Boş verin bebeğinize odaklanın

Back
X